کمیسیون اصل 90 مجلس در جلسه دیروز خود صلاحیت هشت وزیر را بررسی کرد که نظرات متفاوتی نسبت به این وزرا داشت و با برخی موافق و برخی هم مخالف بود.
حسينعلي حاجي دليگاني نماينده شاهين شهر، برخوار و ميمه در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار الف با اشاره به حضور وزرای پیشنهادی در مجلس گفت: در جلسه دیروز کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی هشت وزیر پیشنهادی حضور یافتند و برنامه های خود را ارئه دادند.
وی افزود: وزرای پیشنهادی صمت، آموزش و پرورش، کشور، علوم، جهاد کشاورزی، خارجه، اقتصاد و دفاع با حضور در این کمیسیون برنامه های خود را ارائه کردند.
وی نظرات اعضای کمیسیون و خلاصه این جلسات را بدین شرح توضیح داد؛
1-عزیز نصیرزاده؛ وزارت دفاع، پشتیبانی و نیروهای مسلح؛
- ارزیابی کمیسیون از این وزیر بسیار مثبت بود.
- وزیر دفاع برنامه مدون و روشنی و شفافی دارد و با برنامه در مجلس حضور یافت.
- وضعیت مسکن، حقوق کارکنان نیروهای مسلح و دوران سربازی جوانان و تشکلهای بازنشستگان نیروهای مسلح از جمله نکاتی مطرح شده در این جلسه بود.
2-علیرضا کاظمی؛ وزارت آموزش و پرورش؛
- رویکرد کمیسیون نسبت به این وزیر در مجموعه مثبت بود.
- سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را وزیرمطرح کرد و توضیح داد.
- اعضای کمیسیون هم در خصوص معلمان نیروهای خرید خدمت، پیش دبستانی ها و نهضت سواد آموزی مشکلات را مطرح و تاکید کردند که باید تعیین تکلیف شوند تا مشکلات آنها رفع گردد.
- نیروهای اداری و خدماتی، اخذ شهریه اجباری از دانش آموزان، مطالبات فرهنگیان و رتبه بندی آنها، بکارگیری مدیران کارآمد و تجهیز مدارس فنی و حرفه ای، بکارگیری ارزیاب های ماهر و مسلط برای گزینش و مصاحبه نیروها در وزارتخانه و جلوگیری از ضایع شدن حق افراد و تاکید بر کارخانه انسان سازی بودن وزارت آموزش و پرورش و ضرورت تبیین نیازهای آموزش و پرورش در ابتدای آغاز بکار وزیر؛ از نکاتی بود که نمایندگان مطرح کردند.
3-سیدمحمد اتابک؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت؛
- ارزیابی نسبت به این وزیر منفی بود.
- این وزیر برنامه ای را ارائه کرد. ولی من از پاسخ های وزیر قانع نشدم و فضای جلسه نسبت به این وزیر مثبت نبود و منفی بود. چون تولید امر مهمی است و وزیری می خواهد که بتواند دغدغه های تولیدکنندگان را پیگیری کند.
4-اسکندر مومنی؛ وزارت کشور؛
- نظر کمیسیون متوسط رو به پایین بود.
- در جلسه با این وزیر مباحثی مطرح شد و پاسخ دادند من هنوز راجع به ایشان جمع بندی نرسیدم. نظر کمیسیون نسبت به ایشان متوسط رو به پایین بود.
از وی سوال کردیم که استانداران را خود شما انتخاب می کنید یا تسلیم فشارها می شوید؟ همچنین مباحث اجتماعی و فرهنگی و موضوع اتباع بیگانه در جلسه با این وزیر مطرح شد.
5-حسین سیمایی صراف؛ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛
-ارزیابی کمیسیون نسبت به این وزیر مثبت بود.
-اعضای کمیسیون تاکید داشتند که افراد تند و رادیکال در دانشگاهها بکارگیری نشوند. افراد تند روز در گذشته هزینه زیادی برای کشور ایجاد کردند.
6-غلامرضا نوری قزلچه؛ وزارت جهادکشاورزی؛
-نظر اعضای کمیسیون نسبت به وی مثبت بود.
-وی برنامه داشت.
- اعضای کمیسیون از وی سوال کردند که آیا شما توانائی دارید که واردات نهادهای دامی را از انحصار برخی افراد خارج کنید که وی قول داد این کار را انجام بدهد.
- همچنین مشکل آب و توجه به اشتغال کشاورزی و برنامه برای تولید و نیاز مصرف داخلی و واردات و صادرات محصولات از دیگر مواردی بود که اعضای کمیسیون در جلسه با این وزیر مطرح کردند..
7-عباس عراقچی؛ وزارت امور خارجه؛
- نظر کمیسیون نسبت به وی بینابینی بود. یعنی 50، 50 بود.
- در جلسه با این وزیر راجع به نوع و نحوه مذاکرات مباحثی مطرح شد.
- ایشان تلاش داشت طوری بیان کند که من در گذشته هم به برجام اعتقاد نداشتم ولی چون در جایگاه معاون وزیر بودم آنرا دنبال می کردم اما کمیسیون اصرار داشت که شما باید تکلیف خود را با گذشته مشخص کنید و بگویید که اگر کوتاهی در گذشته کردم و دچار خطای استراتژیک شدم، الان گذشته را کنار می گذارم و یک روند جدیدی می خواهم شروع کنم.
- راجع به تشکیل باشگاه تحریمی ها با تدبیر ایران نکاتی را من گفتم که وی آنرا قبول داشت و گفت اگر رای آوردم آنرا دنبال می کنم.
- وی پیمانهای دو یا چند جانبه را قبول داشت.
- سوالی در خصوص تفاهم نامه بین ایران و دیگر کشور مطرح شده که چه مقدار اجرایی شده که وی گفت بسیاری از این تفام نامه ها فقط در مرحله عکس یادگاری و اظهار خوشحالی است و اجرایی نمی شود که ما پیگیر اجرایی شدن آنها خواهیم بود.
8-عبدالناصر همتی؛ وزارت امور اقتصادی و دارایی؛
- نظر کمیسیون نسبت به وی بینابینی بود. یعنی 50، 50
بود.
- وی گزارش و برنامه ارائه داد.
- اعضای کمیسیون گفتند که امسال اولین سال اجرای قانون برنامه هفتم توسعه است و این برنامه باید با جدیت اجرایی شود.
- این نکته مطرح شد که در برنامه توسعه بر نرخ رشد اقتصادی 8 درصد تاکید شد و حدود 3 درصد که باید از محل بهره وری باشد وی آنرا اجرایی می دانست.
در قانون آمده که باید نرخ تورم تک نرخی شود که وی قول تحقق این هدف و اجرای آنرا داد.
- همچنین موضوع سهام عدالت و اینکه 20 میلیون نفر واجد شرایط هستند، مطرح و تاکید شد که این مشکل باید حل شود.
- موضوع جنگ ارزی را مطرح کردم که وی گفت جنگ ارزی نداریم و تلاطم نرخ ارز را ناشی از تصمیمات داخلی است.