اسد: آشوبگری آمریکا بی‌ثباتی جهانی را افزایش داده است/ «طوفان الاقصی» یک رویداد اضطراری نیست

  4030609015

رئیس‌جمهور سوریه تاکید کرد غرب شروع به از دست دادن سلطه فناوری خود در مقابل شرق کرده است و این امر شکل‌گیری جهان چند قطبی جدید را تسریع می‌کند.

به گزارش ایسنا، بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه در نشستی با سفرا و رؤسای نمایندگی‌های دیپلماتیک و کارکنان وزارت امور خارجه و مهاجران بر اصول ثابت سیاست خارجی سوریه در روابطش با کشورهای عربی و منطقه و همچنین در روابط بین‌المللی خود تاکید کرد.

براساس گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، وی همچنین بر تعامل سوریه با چالش‌ها و تحولات بین‌المللی بر اساس یک دیدگاه راهبردی و واقع‌گرایانه تاکید و بیان کرد که روابط دوجانبه، هسته اصلی تقویت روابط با کشورهای عربی است.

اسد در این نشست به بررسی مسائل سیاسی روز براساس اصول و مبانی ثابت سوریه و همچنین ضرورت مقابله با چالش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی پرداخت.

رئیس جمهور سوریه به موضع ثابت کشورش در قبال مسئله نبرد عربی - اسرائیلی اشاره کرد و گفت: نگاه به عملیات طوفان‌الاقصی باید در چارچوب مسئله فلسطین و نه صرفاً به عنوان یک رویداد میدانی اضطراری باشد. این در حالی است که ایالات متحده و متحدان غربی آن تلاش می‌کنند طوفان‌الاقصی را عامل اصلی تنش‌های کنونی جلوه دهند.

وی همچنین تاکید کرد که رویارویی با پیچیدگی‌ها و چالش‌های امروز مربوط به سوریه به موقعیت جغرافیایی و تاریخی این کشور و همچنین به دلیل قرار گرفتن آن در میدان جنگ و طمعکاری استعمارگران در طول تاریخ مرتبط است.

رئیس جمهور سوریه با اشاره به اینکه آشوبگری و هرج و مرج ایجاد شده توسط ایالات متحده، بی‌ثباتی در جهان را افزایش داده است، گفت: درگیری بین‌المللی امروز، یک درگیری اقتصادی-فناوری است، به ویژه اینکه غرب در حال از دست دادن سلطه فناوری خود در برابر شرق است و این امر به شکل‌گیری یک جهان چندقطبی جدید سرعت می‌بخشد.

نشست اسد با سفرا و رؤسای نمایندگی‌های دیپلماتیک

وی با بیان اینکه آینده از آن شرق است زیرا توانسته هویت و اصول خود را حفظ کند، افزود: تحولات اخیر، تشدید و تداوم این درگیری را تایید می‌کند و این امر بحران‌های بیشتری را برای همه کشورهای جهان و مردم آنها ایجاد خواهد کرد.

بشار اسد

در این گفت‌وگو همچنین به جنبه نهادی فعالیت‌های دیپلماتیک پرداخته شد و رئیس جمهور تاکید کرد که این فرآیند، جدای از توسعه نهادی سایر بخش‌های دولتی نیست.

وی بر اهمیت توسعه قواعد کار، سازوکارهای ارتباطی و هماهنگی بین وزارتخانه و نمایندگی‌های آن در خارج از کشور از طریق گفت‌وگوی مستمر در همه سطوح تاکید کرد تا تدوین چارچوب‌ها و معیارهای دقیقی برای اجرای همه جانبه فعالیت‌های دیپلماتیک تضمین شود.