به گزارش ایسنا، «جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، شامگاه سهشنبه در یک کنفرانس خبری مدعی شد و گفت: « توافق مورد نظر اسرائیل که توسط آن تایید شده است، خروج نیروهای نظامی از کریدور فیلادلفیا و مناطق پر جمعیت اطراف آن را نیز شامل میشود.»
وی افزود: «خود توافق، از جمله پیشنهاد پلسازی که ما با آن کار را آغاز کردیم، حذف نیروهای ارتش اسرائیل از تمام مناطق پرجمعیت و مناطق در امتداد و مجاور کریدور فیلادلفیا را نیز شامل میشود. این پیشنهادی است که اسرائیل با آن موافقت کرده است.»
اظهارات کربی درباره موافقت اسرائیل با چنین توافقی درحالی است که روز دوشنبه، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در اظهاراتی مدعی شد: همه ما میخواهیم افراد ربوده شده (اسرای صهیونیست در نوار غزه) را برگردانیم، اما مناطقی وجود دارد که نباید آنها را رها کنیم، از جمله محور فیلادلفیا که اولین شریان اکسیژن حماس است و این جنبش برای مدت طولانی در آنجا قدرت خود را حفظ کرد، خود را به خوبی مسلح کرد و به ما حمله کرد.
بنیامین نتانیاهو افزود: همه کسانی که میگویند میتوانیم ۴۲ روز از محور فیلادلفیا خارج شویم، میدانند که ۴۲ سال خواهد بود. اگر محور فیلادلفیا را ترک کنیم، جهان به ما اجازه بازگشت به آن را نخواهد داد.
وی در آخر تأکید کرد که «اسرائیل» هرگز از محور فیلادلفیا خارج نخواهد شد.
نتانیاهو درحالی این اظهارات را بیان کرده است که اراضی اشغالی شاهد یک اعتصاب سراسری علیه او و سنگاندازی وی در مسیر دستیابی به توافق تبادل اسرا با جنبش حماس است.
روز یکشنبه پس از آنکه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که نیروهای این رژیم اجساد ۶ نفر از اسرا را کشف کرده اند، خشم عمومی علیه نتانیاهو تشدید شد.
از طرفی، پافشاری نتانیاهو روی عدم خروج از محور فیلادلفیا و «سنگ اندازی» در روند انعقاد توافق آتشبس، با مخالفت رسانههای عبری نیز روبرو شده است.
بهطوریکه، امروز رسانه عبری «هاآرتص» در گزارشی با اشاره به پافشاری نخستوزیر رژیم صهیونیستی بر استقرار نظامیان صهیونیست در مرز غزه و مصر، او را چهرهای خبیث و خودخواه توصیف کرد که باز هم سعی دارد توافق با حماس را از بین ببرد.
مسئله نتانیاهو با فیلادلفیا شخصی است
اسرائیل با عقبنشینی از کریدور فیلادلفیا موافقت کرده است
به گزارش هاآرتص، تصمیم کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی برای باقی ماندن نظامیان صهیونیست در کریدور «فیلادلفیا» حتی در صورت امضای توافق میان حماس و تلآویو، نشاندهنده این است که نتانیاهو این بار هم سعی دارد حصول توافق را ناممکن کند یا دستکم موانع سنگینی در مسیر امضای آن قرار دهد.
بر اساس این گزارش، شواهد نشان میدهد نتانیاهو و کابینه رژیم صهیونیستی تمایلی به انجام مذاکرات جدی برای حصول توافق آتشبس و تبادل اسرا ندارند، در حالی که حتی «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی هم خواستار خروج نظامیان صهیونیست از این منطقه در مرز غزه و مصر شده است.
در این گزارش آمده است که مخالفت گالانت با نتانیاهو بر سر کریدور فیلادلفیا نشاندهنده این حقیقت است که اصرار نتانیاهو بر باقی ماندن نظامیان صهیونیست در این منطقه با نیازهای امنیتی ملموس و ملاحظات نظامی جدی هیچ ارتباطی ندارد.
نهادهای نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی که گالانت نمایندگی بخش بزرگی از آن را برعهده دارد، معتقدند توافق آزادسازی اسرای صهیونیست میتواند در قالب فعلی خود پیش برود، یعنی بدون اینکه کنترل مرز غزه و مصر به دست نظامیان صهیونیست باشد؛ اما نتانیاهو شرطی را برای مذاکرات وضع کرده که به گزارش رسانه عبری، از دل واقعیتهای صحنه بیرون نیامده است.
«نتانیاهو عدم حصول توافق با حماس را به سود منافع شخصی خود میداند و به همین دلیل است که او و حامیانش کریدور فیلادلفیا را یک «دارایی راهبردی» توصیف کردهاند»؛ امری که به گزارش هاآرتص، خشم گالانت را برانگیخته است.
به گزارش هاآرتص، خانوادههای اسرای صهیونیست بهدرستی میگویند نتانیاهو و متحدانش در کابینه امنیتی، کریدور فیلادلفیا را به گور دستهجمعی اسرا تبدیل کردهاند. آنها میدانند اصرار نتانیاهو بر باقی ماندن نظامیان صهیونیست در کریدور فیلادلفیا هیچ دلیل موجهی ندارد و هدف اصلی او بقای سیاسی است.
در گزارش هاآرتص آمده است: «موضع نتانیاهو از هر نظر شرمآور است. یکی از ۲ هدف اصلی جنگ غزه، بازگرداندن گروگانها بود. فتح یا اشغال غزه، یا حتی بخشی از آن، بهعنوان یک هدف تعریف نشده بود، چه رسد به اینکه در آنجا سنگربندی کرده و آن را به جاذبهای برای شهرکنشینان موعودباور بدل کنیم!»
به گزارش رسانه عبری، نتانیاهو مسئولیت زندگی شهروندان و سربازان خود را بر عهده نگرفته و به امنیت آنها متعهد نیست. در این گزارش آمده است: «خباثت در قبال جان گروگانها غیرقابل تحمل است. اینکه به محض پیشرفت در مذاکرات، توافق را مختل کنیم، به منزله شکنجه گروگانها و خانوادههایشان است.»