به گزارش ایسنا، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در مصاحبهای با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: غیرواقعی است که فکر کنید سازمان ملل شاید بتواند نقشی در آینده غزه ایفا کند چه با اداره این منطقه یا ارائه یک نیروی حافظ صلح، چون بعید است که اسرائیل نقش سازمان ملل را بپذیرد.
وی ادامه داد: «سازمان ملل برای حمایت از هرگونه اقدام برای آتشبس آماده است. سازمان ملل یک هیئت نظامی نظاره گر در خاورمیانه با نام اختصاری « UNTSO» از ۱۹۴۸ دارد و این موضوعی است که ما آن را روی میز قرار میدهیم.»
گوترش افزود: «ما آمادهایم تا هر کاری را که جامعه بینالملل از ما بخواهد، انجام دهیم. مساله این است که آیا طرفین درگیری غزه آن را بپذیرند یا خیر و اینکه خود اسرائیل این مساله را قبول میکند.»
ویرانیهای غزه
دبیرکل سازمان ملل با تاکید بر فوریت آتشبس ادامه داد: «سطح رنجی که ما در غزه شاهد آن هستیم در دوران ماموریت من به عنوان دبیرکل سازمان ملل بیسابقه است. من هرگز چنین سطحی از مرگ و ویرانی را که در چند ماه گذشته در غزه شاهد بودیم، ندیدم.»
به گفته وزارت بهداشت غزه، جنگ به شهادت ۴۰ هزار و ۹۰۰ فلسطینی منجر شده است.
«دنی دانون»، سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد به اظهارات گوترش واکنش نشان داد و گفت دیدن اینکه سازمان ملل بدون اشاره به اسرای صهیونیست و بدون محکوم کردن حماس از آتشبس حمایت میکند، ناامید کننده است.
گوترش همچنین تاکید کرد که راه حل ۲ دولتی برای مناقشه چند دههای رژیم صهیونیستی و فلسطین نه تنها قابل اجرا است، بلکه تنها راه حل است و ادامه داد: «جایگزینی برای راه حل ۲ دولتی نیست چون اگر اینطور باشد یعنی پنج میلیون فلسطینی ساکن در اراضی اشغالی باید بدون حق داشتن یک کشور باشند. اما آیا این مساله امکان پذیر است؟»
گوترش همچنین گفت: «ما شاهد ناآرامیهای جدی در سطح جهان هستیم. ما شاهد نابرابریهای جدی هستیم و اینکه در کشورهای در حال توسعه بسیاری در قرض و بدهی هستند و منابعی برای آموزش کودکان یا تامین زیرساختهای اولیه وجود ندارد.»
دبیرکل سازمان ملل همچنین از کشورها خواست تا در مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کنند و افزود حمله اوکراین به منطقه کورسک روسیه نشان داد که این جنگ که اکنون در سومین سال خود است، به این زودیها یا به آسانی پایان نمییابد.
وی خاطرنشان کرد: «اوضاع در اوکراین بد است و فکر نمیکنم در آیندهای نزدیک شاهد آتشبس باشیم. وضعیت عملیات کمکهای بشردوستانه در بحران است چون نیازها به دلیل تشدید درگیریها، شیوع بلایای طبیعی و تغییرات آب و هوایی به شدت رو به افزایش هستند. متاسفانه اولویت سران و رهبران جهانی با نیازهای واقعی بشر در دوران معاصر اصلا هماهنگ نیست.»