توسعه فناوری لب‌خوانی الکترونیکی برای محیط‌های شلوغ

  4030706032

با ساخت قطعه‌ای که همانند گردنبد به گردن آویخته شده و حرکت لب را به گفتار تبدیل می‌کند، یک گام بلند در مسیر توسعه فناوری لب‌خوانی الکترونیکی برداشته شد.

توسعه فناوری لب‌خوانی الکترونیکی برای محیط‌های شلوغ

به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه کمبریج، دانشگاه کالج لندن، امپریال کالج لندن، مؤسسه ملی فناوری کموه (KIT) و دانشگاه بیهانگ یک چوکر هوشمند پوشیدنی برای تشخیص گفتار ساخته‌اند که پتانسیل بازتعریف حوزه رابط گفتار بی‌صدا (SSI) را دارد. این ابزار با کمک فناوری حسگری کرنش فوق‌حساس ساخته شده است.

SSI پوشیدنی، دارای حسگر فشار فوق حساس و یک شبکه عصبی برای تشخیص تصویر گفتار به شکلی کارآمد است. در جاهایی که ارتباط کلامی با مشکل مواجه می‌شود، مانند مکان‌هایی با صدای پس‌زمینه زیاد یا جایی که فردی دارای اختلال گفتاری است، سیستم‌های SSI یک راه حل پیشرفته هستند که ارتباط کلامی را بدون صداگذاری امکان‌پذیر می‌کنند. به این ترتیب، این فناوری یک نوع لب‌خوانی الکترونیکی با استفاده از تعامل انسان و کامپیوتر است. دانشمندان در تحقیقات اخیر خود از یک لایه گرافن ساختارمند بر روی یک حسگر فشاری از جنس منسوجات یکپارچه استفاده کردند که می‌توان از آن برای تشخیص گفتار، حتی در محیط‌های پر سر و صدا استفاده کرد.

این چوکر هوشمند که به دور گردن بسته می‌شود، میکروحرکات گلو را ضبط می‌کند، سپس توسط حسگر فشار به عنوان یک سیگنال الکتریکی دریافت می‌شود و به مدل‌های نرم‌افزار الهام‌گرفته از مغز برای پردازش و تشخیص گفتار وارد می‌شود. این فناوری حتی می‌تواند کلماتی را که با زبان بی‌صدا گفته شده را بگیرد و آن را پخش کند. چنین قابلیتی می‌تواند به افرادی که مثلاً پس از جراحی حنجره قادر به صحبت کردن نیستند، کمک کند.

ساختار منحصر به فرد چوکر هوشمند دارای ترک‌های منظم بر روی منسوجات پوشش داده شده با گرافن است. لایه گرافن ساختارمند به طور قابل توجهی حساسیت حسگر کرنش را افزایش می‌دهد و می‌تواند به صورت پویا به میکرو حرکات گلو پاسخ دهد و سیگنال‌های گفتاری غنی از اطلاعات را ضبط کند. سپس این سیگنال‌ها از طریق یک شبکه عصبی محاسباتی کارآمد، با دقت ۹۵٫۲۵ درصد گفتار را رمزگشایی کرده و پردازش کند.

به نقل از ستاد نانو، این فناوری می‌تواند راه‌حلی امیدوارکننده و غیرتهاجمی برای سیستم‌های کاربردی و پوشیدنی SSI ارائه دهد و راه را برای ارتباطات بی‌صدا و طبیعی در محیط‌های مختلف هموار کند.

روش ساخت فناوری حسگر کرنش فوق‌حساس این گروه، زیست‌سازگار، ساده، کم‌هزینه و مقیاس‌پذیر است. همچنین با استفاده طولانی‌مدت سازگار است و می‌تواند بیش از ۱۰۰۰۰ چرخه کشش و رهاسازی را تحمل کند و در عین حال عملکرد الکتریکی پایدار و قابل اعتمادی را حفظ کند.


 
 
 

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. بازداشت ۲ زن ضارب افغانستانی در شهریار

  2. کشوری که درس عبرت شد!

  3. متولی و حرمت امامزاده!

  4. شمارش معکوس آغاز شد!

  5. با قیمت بنزین چه باید کرد؟!

  6. رویابینی در سیاست خارجی !

  7. جرم «کریمی» فراموش‌شدنی نیست

  8. سیاست شادکامی و اتفاقات شهریور ۱۴۰۱

  9. «دیگر مسائل» یعنی چه؟!

  10. حق همیشه با سرمایه دار است؟!

  11. نقشه دشمن را کامل نکنید!

  12. عراقچی نقل قول‌های منتسب به رئیس‌جمهور را تکذیب کرد

  13. کارگران مشغول آسیب دیدن‌اند!

  14. بازی تبلیغاتی اسرائیل

  15. اسرائیل؛ از چاله به چاه!

  16. یوسف پزشکیان: به نیویورک نرفتم

  17. حزب الله از نفس نمی افتد

  18. نظرات برگزیده مخاطبان الف: گران‌کردن بنزین راه‌حل مناسبی برای کاهش مصرف نیست/ اروپا باید قدرت ایران را به رسمیت بشناسد

  19. تحلیلی درباره حکم رهبری برای مخبر/ واکنش ظریف به حاشیه‌سازی درباره سخنان پزشکیان

  20. عکسی از بی‌احترامی مقام طالبان در کنفرانس وحدت در تهران

  21. قیمت تمام شده بنزین در کشور چقدر است ؟

  22. وزیر دفاع: بر بهبود وضعیت خدمتی سربازان متمرکز شده‌ایم

  23. خبر وزیر ارتباطات درباره تلاش برای رفع فیلترینگ/ توضیحات مومنی درباره انتخاب استانداران اهل‌سنت

  24. نامه سیدحسن خمینی به سیدحسن نصرالله: مهیای آنم همراهتان باشم

  25. روایت ظریف پیرامون صوتی که از پزشکیان منتشر شد

آخرین عناوین