چرا بایدن از ماجراجویی صهیونیست‌ها علیه ایران نگران است؟!

  4030717103 ۰ نظر، ۹ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

به تازگی و تنها اندکی پس از اجرای عملیات وعده صادق 2 از سوی کشورمان علیه اراضی اشغالی، شاهد کنشگری فعال دولت آمریکا در بحبوحه اوج گیری تنش ها میان ایران و رژیم اشغالگر قدس بوده ایم.

ایران با قاطعیت هشدار داده که هر اقدام آتی از سوی اسرائیل را با قدرت تمام و البته ویرانگرتر از گذشته پاسخ خواهد داد. حتی برخی منابع اعلام کرده اند که تهران در این رابطه از طریق میانجی گران بین المللی به صراحت به آمریکا نیز هشدار داده است.  این در حالی است که مقام های ارشد اسرائیلی و البته رسانه های آن ها مدام از قریب الوقوع بودن اقدام رژیم صهیونیستی علیه ایران سخن می گویند و سناریو های مختلفی از حمله به سایت‌های اتمی کشورمان تا هدف قرار دادن زیرساخت های انرژی و یا سایت های نظامی ایران را مورد اشاره قرار می دهند. 

با این همه، دولت بایدن به تکاپو افتاده تا به هر شکل ممکن، مانع از اقدام غیرعقلانی و ماجراجویانه صهیونیست ها علیه ایران شود. جالب اینکه به تازگی اخبار مختلفی دال بر ارائه یک بسته تشویقی از سوی دولت آمریکا به اسرائیل در صورت انجام ندادن هیچ اقدامی علیه ایران منتشر شده است. در این راستا، یوآف گالانت وزیر جنگ صهیونیست ها نیز قرار است روز چهارشنبه عازم آمریکا شود تا به رایزنی با مقام های آمریکایی بپردازد. 

از این رو، این سوال مطرح می شود که دلیل تکاپوی شدید دولت بایدن برای ممانعت از اقدام تنش‌زای اسرائیل علیه ایران چیست؟ به نظر می رسد در پاسخ به این سوال، توجه به 2 مولفه ضروری است. 

اولا، انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا نزدیک است و اقدام علیه منافع ایران و متعاقبا پاسخ گسترده ایران به حماقت صهیونیست ها می تواند بسیاری از معادلات منطقه ای و از جمله قیمت نفت در بازارهای جهانی را به شدت افزایش دهد. جالب اینکه برخی منابع خبری از احتمال افزایش قمیت نفت به بالای 200 دلار در هر بشکه در صورت وقوع سناریوی مذکور خبر می دهند. این مساله در صورت تحقق می تواند به یک ابربحران تمام عیار برای دموکرات ها همزمان با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و رقابت های نزدیک آن ها با جمهوریخواهان تبدیل شود. از این رو، دولت بایدن هر آنچه در توان دارد را بکار گرفته تا مانع از اثرگذری منفی اقدامات رژیم اشغالگر قدس بر شانس نامزد مورد حمایت دموکرات ها یعنی کامالا هریس در انتخابات آتی آمریکا شود. 

نکته دوم اینکه ماجراجویی اسرائیل علیه ایران و کنشگری فعال ایران در پاسخ به آن، می تواند ورق بسیاری از معادلات راهبردی در سطح منطقه را نیز برگرداند. موضوعی که هم به ضرر صهیونیست ها و هم البته دولت آمریکا است. همین حالا هم که بیش از یک سال از آغاز جنگ غزه گذشته، دولت آمریکا به خوبی متوجه شده که حماقت‌های نتانیاهو تا حد زیادی موقعیت منطقه ای و بین المللی آمریکا را به خطر انداخته است. حال اگر قرار باشد وی علیه ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای اقدامی انجام دهد، این بدان معناست که منافع آمریکا در منطقه نیز به لبه پرتگاه خواهد رفت و این به هیچ وجه چیزی نیست که دولت آمریکا بخواهد. زیرا خود موجب بی آبرویی های بیشتر برای اشغالگران اسرائیلی و دولت آمریکا می شود. از این رو، دولت بایدن سعی دارد به هر نحو ممکن که شده، برای منافع خود هم که شده، جلوی حماقت های نتانیاهو علیه ایران را بگیرد.