به گزارش ایسنا، این آثار باستانی شامل جمجمه و دست مومیایی با روکش طلایی است که بیش از ۳۰ سال در موزه هنر هامبورگ به نمایش گذاشته شده بود. قدمت این دو اثر باستانی مصر به بیش از ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح میرسد. علاوهبر این، یک طلسم مصری باستان به شکل نماد «عنخ» که قدمت آن به ۶۰۰ سال قبل از میلاد میرسد، پس از قاچاق از انگلستان در فرودگاه فرانکفورت ضبط شد.
شریف فتحی، وزیر گردشگری و آثار باستانی مصر از تلاشهای دولت برای حفظ میراث مصر تشکر کرد و از همکاری مصر و آلمان در مبارزه با قاچاق غیرقانونی آثار باستانی قدردانی کرد.
به گزارش ایجپت دیلی، محمد اسماعیل خالد، دبیر کل شورای عالی آثار باستانی نیز توضیح داد که موزه هامبورگ پیشنهاد بازگرداندن جمجمه و دست مومیایی را داده است. مقامات فرودگاه فرانکفورت هم نماد باستانی عنخ را در یک بازرسی گمرکی کشف کردند.
سال گذشته نیز مقامهای هلند سه شیء تاریخی مصر را که قاچاق شده بودند، به این کشور استرداد کردند. این اشیاء تاریخی شامل یک مجسمه مخصوص خاکسپاری است به نام «اوشابتی» مربوط به دودمان بیستوششم مصر باستان (۶۶۴ پیش از میلاد تا ۵۲۵ پیش از میلاد)، یک نقاشی که «ایزیس» که الهه مصر باستان را به تصویر میکشد و زمانی بخشی از یک تابوتدان بوده و به دوره رومی مصر تعلق دارد و یک سر مومیاییشده متعلق به بازه زمانی ۱۷۰ پیش از میلاد تا ۴۵ پیش از میلاد.
مجسمه نیمتنه ۳۴۰۰ ساله فرعون «رامسس دوم» که در اواخر دهه ۱۹۸۰ یا اوایل دهه ۱۹۹۰ به سرقت رفته و به اروپا منتقل شده بود، نیز از جمله مهمترین آثار باستانی استردادی به مصر در مدت اخیر است.