ادعای عجیب زیدآبادی در خصوص واکنش ایران به اسرائیل/ آسمان به ریسمان بافتن برای گران‌کردن بنزین/ کلنجار اصلاح‌طلبان با دولت پزشکیان

گروه سیاسی الف،   4030805101 ۵۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

کلنجار اصلاح‌طلبان با دولت پزشکیان

روزنامه جوان نوشت:

روزنامه اعتماد به بهانه تأکید بر وفاق خواستار تغییر قوانین بالادستی کشور شد. این روزنامه اصلاح‌طلب که به صورت مستمر می‌کوشد موضوع وفاق و تعریف از آن را مورد تأکید قرار دهد، وفاق حاضر را نه برای تغییر که عاملی در برابر تغییر دانست و به این بهانه، با ناکافی دانستن قوانین کنونی خواستار تغییر قوانین بالادستی و حتی قانون اساسی شد! گفتنی است الیاس حضرتی، مدیرمسئول روزنامه اعتماد رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت است.

اعتماد با اشاره به تعریف‌های مختلفی که از وفاق می‌شود، مدعی شد که وفاق به جای اینکه عامل تغییر باشد ظاهراً مانع تغییر شده است. به عبارت روشن‌تر، برخی به بهانه وفاق، پشت وفاق می‌ایستند و حاضر نیستند به آن تن دهند. این روزنامه همچنین با بیان اینکه محتوای وفاق باید تغییر باشد بر لزوم «سطح تغییر» و «رویکرد‌ها و اهداف تغییر» تأکید کرده و می‌نویسد، تغییر باید در برخی موضوعات نمود پیدا کند. زمانی که در ایران، موضوع حل مشکلات اقتصادی، رفع تحریم‌ها، FATF، رشد ۸ درصدی برنامه هفتم و... مدنظر قرار می‌گیرد، این گزاره‌ها هرچند لازم هستند، اما کافی نیستند. برنامه هفتم لازم است، اما کافی نیست. از زمان نوشته شدن برنامه هفتم تا امروز، اتفاقات بسیاری در جامعه رخ داده، بنابراین باید به دنبال پلن‌های پیوست رفت.

گفتنی است بررسی این مطالب نشان می‌دهد که اصولاً بخشی از اصلاح‌طلبان تلاش دارند معنا و مطالبات خود را از نظام به وفاق مدنظر پزشکیان تحمیل و تأکید کنند معنای وفاق چیزی جز وفاق علیه ساختار موجود نیست. این در حالی است که شخص رئیس‌جمهور خود بار‌ها وفاق در ساختار موجود را مورد تأکید خود قرار داده و اصرار اصلاح‌طلبان در حوزه وفاق برای تغییر ساختار نشان از تلاش آنان برای استحاله وفاق مورد نظر رئیس‌جمهور است. مسعود پزشکیان چنانچه خود گفته بود و البته با همکاری منتقدانی که دنبال حاشیه‌آفرینی برای دولت نیستند، در حال پیش بردن امور دولت است. با این حال، جدل‌های رسانه‌ای اصلاح‌طلبان که از قضا باید حامیان دولت پزشکیان باشند، فضای رسانه را به سمت ناآرامی می‌برد و البته نشان از فشار‌ها و بحث‌های پشت‌پرده دارد. این فشار‌های پشت پرده می‌تواند دولت را از مسیری که دارد، منحرف کند و در نهایت هم به عبور اصلاح‌طلبان از پزشکیان بینجامد.

روزنامه اصلاح‌طلب هم‌میهن هم با انتقاد از رویه و مواجهه اصلاح‌طلبان و برخی رسانه‌های این جریان در برابر دولت پزشکیان نسبت به مطالبه‌گری بی‌ضابطه آنان هشدار داده و تأکید می‌کند که این نوع مواجهه دولت چهاردهم را به ورطه بی‌پشتوانگی سوق خواهد داد. این روزنامه در یادداشتی با هشدار نسبت به تکرار تجربه تاریخی اصلاح‌طلبان در برابر دولت خاتمی و روحانی تأکید کرد که در دولت خاتمی یادمان هست که شماری از نخبگان سیاسی و رسانه‌ای مدام بر تنور افزایش مطالبات و بالابری توقعات از دولت می‌دمیدند و کار به جایی رسید که در دولت دوم خاتمی پروژه «عبور از خاتمی» کلید خورد و نارضایتی در پیامد این افزایش بی‌قاعده مطالبه‌گری دو سال بعد در انتخابات منجر به آن نتیجه شد. ما عادت نداریم که به حافظه تاریخی خود رجوع کنیم و از اشتباهات و ابتلائات پیامدی درس بگیریم و مرتکب باز تکرار آن نشویم؛ نکته‌ای که این روز‌ها کمابیش در مورد دولت پزشکیان هم شاهد آن هستیم.

بیان این مطالب از سوی روزنامه هم میهن در متن و بطن خود با نکات قابل تأملی همراه است؛ نخست آنکه جنس انتقادات اصلاح‌طلبان از دولت پزشکیان بیانگر زمزمه‌های عبور از این دولت آن هم به دلیل عدم تسلیم شدن رئیس‌جمهور در برابر زیاده خواهی، سهم خواهی و برخی مطابات برساختار است. از سوی دیگر اصلاح‌طلبان با این شیوه رفتاری خود نشان می‌دهند که بسیار هیجانی، منفعل، رؤیاپرداز، زیاده‌خواه بود که به سرعت با هرگونه مقاومتی در برابر مطالباتشان ساز عبور را کوک کرده و خود تبدیل به مسئله برای دولت مورد حمایت خود می‌شوند. در واقع اصلاح‌طلبان آن‌قدر با دولت کلنجار می‌روند که حتماً با دولت خودشان هم به مشکل بربخورند!

******

حمایت از فیلترینگ به چه قیمت؟

روزنامه خراسان نوشت:‌ همزمان با تلاش دولت در تحقق وعده رفع فیلترینگ، تعدادی از مخالفان رفع فیلترینگ تجمع کردند و شعارهای ضد دولت سردادند. ما این جا ۸ پرسش را با مخالفان رفع فیلترینگ مطرح کردیم و از آنان خواستیم دست کم یک منفعت و آورده فیلترینگ را برایمان شرح دهند. همچنین چند شاهد مثال از ناکامی فیلترینگ در ضمیمه این گزارش بررسی شده است بعید به نظر می رسد، امروز کسی باشد که فیلترینگ را تنها روش موثر، کارآمد و اثربخش و راهکار قانونمندی فضای مجازی بداند. امروز فیلترینگ جدا از ایجاد محدودیت در حوزه اقتصاد دیجیتال، رونق بازار مافیای فیلترشکن فروشان، افت کیفیت اینترنت به دلیل ایجاد ترافیک فیلترشکن ها و تسهیل نفوذ سایبری و ناایمن سازی زیرساخت ها چه دستاورد مهمی را نصیب جامعه ایرانی کرده است؟ 

ما در صدد آن نیستیم که تمام حرف آنان را که بعضا حاوی دغدغه های درست و به حق در زمینه قانونمندشدن فعالیت در فضای مجازی است، نادیده بگیریم اما علاقه مندیم پرسش هایمان را که معتقدیم سوالات بخش وسیعی از کارشناسان و عموم جامعه است، از بانیان و طرفداران فیلترینگ جویا شویم:

۱- آیا با فیلترینگ، میزان استفاده از شبکه های اجتماعی فیلترشده کاهش یافت؟( در ادامه بر اساس نظرسنجی های مراکز رسمی به این پرسش پاسخ  می دهیم)
۲- آیا با فیلترینگ، نرم افزارها، شبکه های اجتماعی و پیام رسان های داخلی توانستند جایگزین سکوهای بین المللی شوند؟
۳-  سود انبوه فروش فیلترشکن ها به جیب چه کسانی می رود؟ مافیای فیلترشکن ها چه کسانی هستند؟
۴-  آیا با ادامه فیلترینگ، کاربران را به سمت و سوی استفاده از اینترنت ماهواره ای سوق نمی دهیم؟
۵-  با گسترش فیلترشکن های آلوده، چه کسی مسئول ناایمنی زیرساخت های سایبری کشور است؟
۶-  آیا در این شرایط کشور که بیش از هر زمان دیگری به دلایل منطقه ای و اقتصادی، جامعه نیازمند همدلی، هم افزایی و اتحاد است، برگزاری این گونه تجمعات، خود زمینه ساز تشدید دوقطبی اجتماعی نمی شود؟
۷-  آیا فیلترینگ امروز به یکی از ابزارهای نارضایتی اجتماعی بخش وسیعی تبدیل نشده است؟
۸- آیا می توان امروز منکر موج وحشتناک ورود فیلترشکن ها به دستگاه ها و تلفن های همراه نوجوانان شد؟ امروز این فرزندان ما هستند که به پیچ و خم فیلترشکن ها آگاه تر از از پدران و مادرانشان هستند. اگر تا قبل از فیلترینگ، اغلب آن ها فقط کاربران اینستاگرام، تلگرام و واتس اپ بودند، امروز با کوچکترین جست وجو، دستشان، نگاهشان و قلبشان به هر محتوای نا ایمنی می رسد.

حال اگر پاسخ قانع کننده ای برای این پرسش ها دارید، بسم ا...؛ این گوی و این میدان، از جا برخیزید و جامعه را با پاسخ هایتان(دست کم برای یک پرسش ما) به دور از برچسب زدن به این و آن و یک سویه نگری اقناع کنید. از این پرسش ها که گذر کنیم، آمارها همچنان از اقبال گسترده از فیلتر شده ها حکایت دارد.براساس آخرین آمار منتشر شده از مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، ۸۲.۲ درصد از مردم ایران، حداقل یکی از شبکه های اجتماعی را نصب و استفاده می کنند. در این نظرسنجی که حدود ۵ روز در بازه زمانی ۲۰ تا ۲۴ شهریور سال جاری و به شیوه مصاحبه حضوری انجام شد، از میان نزدیک به ۴ هزار شهروند ایرانی شرکت کننده، اینستاگرام، عنوان پرمخاطب‌ترین پلتفرم و شبکه اجتماعی را کسب کرد. همچنین براساس نمودار منتشر شده از مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، در تاریخ خرداد ۱۴۰۱  و درست زمانی که اینستاگرام یک پلتفرم بدون محدودیت و فیلتر نشده در ایران بود، میزان استفاده از این شبکه اجتماعی حدود ۷۱ درصد بوده است. در دی ماه ۱۴۰۲ این آمار به ۴۶.۵ درصد کاهش یافته بود اما در شهریور امسال به ۵۰.۶ درصد افزایش یافته است. از سوی دیگربا آغاز فیلترینگ، جولان فیلترشکن ها و بازار فیلترشکن فروش ها هم داغ شد. در دو سال اخیر تعدادی از نمایندگان مجلس، بارها درباره مافیای فیلترشکن فروش ها و سود سالانه ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان که به جیب آن ها می رود، فریاد زدند اما زارع پور وزیر وقت ارتباطات هیچ گاه این اظهارات را نشنید.

******

جناب «السیسی»؛ چهره مصر باید اصلاح شود یا ایران؟!

روزنامه جام‌جم نوشت: در خبرها آمده بود رئیس‌جمهور مصر در دیدار با رئیس‌جمهور کشورمان توصیه کرده است ایران چهره خود را در جهان بهبود دهد. السیسی به آقای پزشکیان گفته آنچه از غربی‌ها درمورد ایران می‌شنویم با آنچه از رئیس‌جمهور ما شنیده بسیار متفاوت است. او سپس توصیه کرده چهره کشورمان را در دنیا اصلاح کنیم. در این ارتباط چند نکته قابل توجه است:

۱- این‌که ذهنیت رئیس‌جمهور مصر بر اساس نقل وسخن مقامات غربی در مورد کشور ما ساخته شده اعتراف تلخی است که از آقای السیسی شنیدیم. قاعدتا رئیس کشور بزرگ و مهمی چون مصرباید اشراف کاملی برمسائل بین‌المللی و منطقه‌ای داشته باشد و مدیریت دستگاه تحلیلی و ذهنی خود را در اختیار غربی‌ها قرار ندهد.

۲- بیش از یک سال است که رژیم اشغالگر صهیونی فجیع‌ترین جنایت‌ها را کنار گوش رئیس‌جمهور مصر و در غزه مرتکب شده است. بیش از ۴۲هزار فلسطینی که بیشتر آنها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند در مجاورت سرزمین مصر به خاک و خون کشیده شده‌اند. واکنش مصر در برابر این نسل‌کشی در یک سال گذشته چه بوده است؟ این‌که تصویر مصر در افکارعمومی جهان اسلام و جهان عرب به‌عنوان حارس مرزهای اسرائیل شکل گرفته به چه دلیل است؟ آیا به این دلیل نیست که به‌جای آن‌که مصر مرزهای خود را برای کمک به مردم بی‌پناه غزه باز کند و اجازه دهد دنیای اسلام به مردم مظلوم غزه برای دفاع از خود کمک کند، مرزهای خود را بر این مردم مظلوم بسته است؟ مسئول این چهره زشتی که از مصر در افکارعمومی جهان اسلام ایجاد شده کیست غیر از مسئولان مصری؟ بنابراین توصیه می‌کنیم دولتمردان مصر به منظور جبران این تصویر، برای کمک به مردم غزه اقدام جدی کرده و راه را برای کمک سایر ملت‌های مسلمان به آنها باز کنند. به این شیوه حتما چهره مصر هم اصلاح خواهد شد. 

۳- توصیه آخر ما این است که به‌جای محدودسازی فعالیت رسانه‌های ایران در مصر و حذف شبکه‌های ایرانی از ماهواره‌های مصری اجازه دهند رسانه‌های ایران تصویر واقعی ایران مقتدر اسلامی را به افکارعمومی مصر نشان دهند و رئیس‌جمهور محترم مصر هم از این طریق به تصویر واقعی ایران دست یابد.

******

شوخی‌های ناهنجار «جوکر» تمامی ندارد

خبرگزاری مهر نوشت: فصل اول برنامه «جوکر» اتفاق تازه، خلاق و مفرحی در برنامه سازی بود. اگرچه که مدل این برنامه کپی یک برنامه جهانی بود اما به خوبی توانست فضای تازه ای را در میان رئالیتی شوها باز کند و بدیع باشد.

احسان علیخانی نیز خود را به عنوان کارگردانی جسور برای تجربه های نو تثبیت کرد. فصل جدید اما از ابتدای پخش نتوانست همان موفقیت را تکرار کند. شوخی های بخش مردان بی مزه و با لودگی همراه شد و شرکت کننده ها هم چهره هایی بودند که در اغلب برنامه ها حضور داشتند. همه موفقیت این فصل را می توان به زنان اختصاص داد که علی‌رغم همه محدودیت هایی که می دانیم وجود دارد توانستند فضای مفرح و خنده بیشتری برای مخاطب رقم بزنند.

«جوکر» آقایان اما علی رغم شکستن همه مرزها و خط قرمزها باز هم نتوانست اتفاق جذابی شکل دهد. شاید بخشی از این ماجرا به نبود نویسنده های طنزپرداز خلاق برگردد. «جوکر» در بخش آقایان واکنش‌های تند و تیزی هم دریافت کرد که به انتقاد از این مجموعه پرداختند. در مقطعی هم با چالش هایی از طرف ساترا مواجه شد اما این مجموعه در قسمت های اخیر دوباره واکنش برانگیز شده است. در این قسمت ها که مربوط به جوکر آقایان است به شکل عجیبی از کلیدواژه ها یا موقعیت ها و کنش های دوپهلو استفاده می شود که مخاطب به دنبال دلیل خندیدن ها یا واکنش های شرکت کننده های دیگر است. همچنین به شکل عیان و بی پرده ای از واژگانی استفاده می شود که در حالت عادی خلاف عرف محسوب می شود.

شوخی های جنسی، سخنان مبهم و لوده بازی هایی که با رد کردن همه مرزها باز هم نتوانسته است مخاطبش را بخنداند و عجیب است که این میزان از شوخی‌هایی که شاید مردها در دورهمی‌های خود دارند حالا به راحتی در مقابل دیدگان همه قرار داده شده است.

******

ظریف:‌ قصد استعفا ندارم 

معاون راهبردی رئیس جمهور گفت: قصد استعفا ندارم. آقای رئیس جمهور هم با کمال بزرگواری ایستاده اند و مشغول پیگیری هستند .

به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور در برنامه کلاب هاوس، گفت: من 16 مرداد انصراف دادم. آقای پزشکیان با مقامات عالی کشور مشورت هایی انجام دادند، من در موقعیتی نیستم که از طرف دیگران صحبت کنم. به هر حال، آن روزی که اولین ملاقات دولت با مقام معظم رهبری بود، آقای پزشکیان به من گفتند که ما مشورت کردیم و شما به کارت برگردد و همه اختیارات معاون راهبردی کارت را انجام بده

وی ادامه داد: روزی که به من بگویند به تو نیازی نداریم و به دانشگاه برو روز خوشحالی من است! تا آن روز من این کاری که رئیس جمهور به من دادند را انجام می دهم. قصد استعفا ندارم. آقای رئیس جمهور هم با کمال بزرگواری ایستاده اند و مشغول پیگیری هستند و من خیلی آن را درگیر این مسائل نمی‌کنم.

******

ژست روشنفکری !

در روزهای اخیر بخشی از محتوای شبکه‌های اجتماعی به بازنشر بخشی از مناظره‌ مصطفی مهر‌آیین و سجاد صفارهرندی اختصاص یافته که در قسمتی از این مناظره، مهرآیین اظهارات تندی را بر زبان می‌راند و این مسئله در شبکه‌های اجتماعی بازخورد داشته است.

سایت فردانیوز در این رابطه نوشت: آنچه مهرآیین در مصاحبه ها و مناظره های مختلف می گوید بیش از آنکه حاکی از بینش و نگرش و کلام علمی باشد، نوعی لمپنیسم روشنفکری است که به تازگی در برخی محافل مد شده است. این فرد مدعی علوم انسانی در گفت و گوهای خود با تکرار سخنان اپوزیسیون و رسانه های مخالف کشور به تخطئه واقعیت های موجود منطقه و جهان می پردازد و گمان می کند که با فریاد و توهین قدرت اقناع مخاطب را بالا می برد در حالی که بیشتر کمبود استدلال و‌ منطق خود را فریاد می زند.

واقعیت آن است که برای گفته شدن چنین حرف هایی لازم به ژست روشنفکری و دانشگاهی نیست بلکه فقط کافی است دقایقی از نظرات کارشناسان رسانه های اپوزیسیون را پخش کرد.

نوع نگاه غیرواقعی و غیر علمی این فرد به مسائل روابط بین الملل، نگاه پوپولیستی او به توسعه و پیشرفت در کنار ادبیات توهین آمیزش این گزاره را قطعی می کند که گفت و گو با او هر چه باشد، گفت و گو با یک چهره علمی و دانشگاهی نیست. گویا او قصد دارد بر بستر شبکه های اجتماعی حیات یک تیپ شخصیتی جدید را فریاد بزند؛ لمپن روشنفکر. کسانی که برای فکر و کلمه احترام قائل نیستند بلکه کارکرد توده ای در بهترین حالت و لمپن در واقعی ترین حالت طلب می کنند.

******

پدافند ایران برتر از گنبد آهنین

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به حمله شب گذشته رژیم صهیونیستی به مناطقی در تهران، خوزستان و ایلام گفت: به نظر می‌رسد که صهیونیست‌ها از قدرت پدافندی ایران متعجب شده‌اند؛ تهران با قدرت با این حملات مقابله کرد و نشان داد شاید پدافند ایران حتی برتر از گنبد آهنین باشد.

«حسین آجرلو» کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد حمله رژیم صهیونیستی به مناطقی از ایران در بامداد روز شنبه پنجم آبان‌ماه تصریح کرد: پس از عملیات وعده صادق ۲ رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که به دنبال انجام یک عملیات گسترده علیه منافع ملی ایران است و اهدافی نیز از سوی برخی رسانه‌های صهیونیستی در این ارتباط اعلام شده بود ولی با توجه به حجم عملیات انجام شده، این عملیات، عملیات گسترده و موثری نبوده است چنانکه رسانه‌های اسرائیلی نیز این موضوع را به نوعی مورد تاکید قرار داده است.

او با بیان این‌که در واقع با توجه به تصاویری که تاکنون منتشر شده است اتفاق خاص و قابل لمسی رخ نداده است و باید منتظر خبرهای بعدی در این زمینه بود، در بخشی دیگر از صحبت‌های خود در این زمینه اظهار کرد: در این راستا باید به قدرت پدافندی ایران نیز اشاره کرد و به نظر می‌رسد که صهیونیست‌ها از این قدرت پدافندی متعجب شده‌اند؛ بر اساس تصاویر منتشر شده پدافند تهران با قدرت با این حملات مقابله کرد و عملا نشان داد که شاید پدافند ایران حتی برتر از گنبد آهنین باشد و این نوع برخورد پدافند بسیاری از نگرانی‌ها در ایران را کاهش داد و توان دفاعی کشور را به نمایش گذاشت.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان این‌که در واقع این قدرت پدافندی ایران این موضوع را به صهیونیست‌ها یادآور شد که مقابله با ایران کار آسانی نیست، خاطرنشان کرد: پیش از این حمله در روزهای اخیر شاهد جنگ روانی سنگین اسرائیلی‌ها در بین افکار عمومی بودیم ولی برعکس این جنگ روانی امروز شاهد آن هستیم که روند زندگی عادی در تهران ادامه دارد مدارس باز است و پروازها نیز از ساعت ۹ صبح مجددا از سر گرفته می‌شود و کسی به پناهگاه نرفته است.

او افزود: صهیونیست‌ها دیگر نمی‌توانند از این موضوع یعنی جنگ روانی استفاده کنند و نوع واکنش مردم به این تحولات نشان داد که این تبلیغات سنگین تاثیری در آن‌ها نداشته است.

آجرلو با تاکید بر این‌که عملیات صورت گرفته از سوی صهیونیست‌ها عملیات سطح پایینی بوده است، گفت: این نکته مهمی است که سطح عملیات صهیونیست‌ها با سطح عملیات وعده صادق ۲ قابل مقایسه نیست و در واقع عملیات وعده صادق ۲ دست برتر ایران را در این زمینه نشان داد.

 

******

 آسمان به ریسمان بافتن برای گران‌کردن بنزین!

سایت جهان‌نیوز نوشت: قیمت بنزین موضوعی است که پزشکیان حتی قبل از تشکیل دولت و در زمان تبلیغات انتخاباتی روی آن حرف داشت. گرچه قیمت پایین بنزین در ایران، سال‌هاست که به یکی از معضلات دولتمردان تبدیل شده اما اقدام نامطلوب روحانی در افزایش بنزین، خاطرات تلخی را برای مردم رقم زده و همین امر نیز موجب بدبینی عمومی نسبت به گرانی بنزین شده است.

تقریباً از زمانی که دولت پزشکیان تشکیل شده، رسانه‌های اصلاح‌طلب به هر بهانه‌ای از لزوم گرانی بنزین نوشته اند و برای اقناع افکار عمومی از هیچ استدلال علمی و تخیلی هم فروگذاری نکرده‌اند. همین امر هم تردیدها را در افکار عمومی بیشتر کرده و موجب نگرانی عمومی از تکرار وقایع سال 98 شده است. خصوصاً که دولت پزشکیان هم قرابت و شباهت زیادی به دولت روحانی دارد.

در همین راستا عباس عبدی که گفته بود برای کمک به دولت با مطالب ایجابی دست به قلم خواهد شد، با تلاش‌هایی طاقت فرسا، سعی می‌کند عدم رعایت پروتکل‌ها توسط پزشکیان را به لزوم گرانی بنزین پیوند بزند. او اخیراً نوشته: «آقای پزشكيان از همان آغاز فعاليت‌های انتخاباتی خود موضعی ضد پروتكلی گرفت. در لباس پوشيدن، در صحبت كردن، در مراودات شخصی و اخيرا هم ديدم كه در تشريفات استقبال و بدرقه سفرهای خود هم چنين موضعی ابراز نموده است. ...چگونگی تدوين لايحه بودجه در ايران تبديل به یک پروتكل البته از نوع زيانبارش شده است. تقديم بودجه‌ای با رديف‌هاي تكراری و غيرپاسخگو و بی‌ارتباط با وظايف دولتی، با كسری بودجه بالا كه از جيب مردم برداشته می‌شود، بدترين پايبندی به پروتكل زيا‌نبار است و متاسفانه در دولت جديد نيز مطابق پروتكل‌های موجود تدوين و ارايه شده است. يكی از اين پروتكل‌ها رويكرد رسمی نسبت به بنزين است.»

واقعیت این است که مردم از همین آسمان و ریسمان بافتن‌ها نگران هستند. همین اتصال بی‌ربط ترین موضوعات به یکدیگر که با هدف توجیه و زمینه‌سازی برای افکار عمومی انجام می‌گیرد، موجب حس بدبینی عمومی و تردید نسبت به اقدامات دولت می‌شود. آقای پزشکیان بارها در تبلیغات انتخاباتی خود همه را به صداقت دعوت کرده است. این صداقت باید سرلوحه چهره‌های رسانه‌ای اطراف ایشان هم قرار بگیرد. پیچیده کردن موضوعات و قصه‌گویی و آسمان و ریسمان به هم بافتن برخلاف مشی صادقانه رئیس جمهور محترم است.

******

حمله رژیم صهیونیستی مصداق تجاوز است/ ایران مطابق ماده ۵۱ منشور حق پاسخ دارد

سایت تابناک نوشت: ارتش رژیم صهیونیستی بامداد امروز حملات هوایی به ایران انجام داد و بنابر اعلام پدافند هوایی نقاطی از مراکز نظامی در استان‌های تهران، خوزستان و ایلام را مورد هجوم گرفت که ضمن رهگیری و مقابله موفق توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با این اقدام تجاوزکارانه، آسیب‌های محدودی به برخی از نقاط وارد شده است. روسیه ساعاتی قبل از شروع حمله اسرائیل، اطلاعاتی را به ایران ارائه کرد.

اقدام رژیم صهیونیستی علیه حریم ایران از مصادیق تجاوز و نقض حاکمیت ایران مطابق منشور سازمان ملل به شمار می رود. از سوی دیگر برخی کشورها در این تجاوز مشارکت داشته اند که ایران می تواند اقدامات لازم برای پاسخ به آنها را مد نظر قرار دهد. بر اساس برخی اخبار تایید نشده هواپیماهای سوخت رسان از کشور عربی در خلیج فارس که گفته می شود قطر است، برای سوخت رسانی به جنگنده های اسرائیلی به پرواز در آمده اند. همچنین بر اساس برخی اخبار جنگنده های رژیم صهیونیستی از آسمان اردن استفاده کرده است.

مطابق منشور سازمان ملل، این کشورها در تجاوز اسرائیل علیه ایران مشارکت داشته اند و مطابق منشور ایران اقدامات مقتضی را می تواند علیه آنها انجام دهد. مطابق تعریف منشور ملل متحد تجاوز عبارت است از به کارگیرى زور به صورت مسلّحانه توسط یک دولت علیه حاکمیت یا تمامیت ارضى یا استقلال سیاسى دولت دیگر یا به هر نحو دیگر که با اهداف سازمان ملل متّحد ناسازگار باشد.

بر اساس ماده 1 قطعنامه، تجاوز عبارت است از کاربرد نیروى مسلّح توسط یک دولت علیه حاکمیت، تمامیت ارضى یا استقلال سیاسى دولتى دیگر یا کاربرد آن از دیگر راه‏هاى مغایر با منشور سازمان ملل متّحد آن‏چنانکه در این تعریف آمده است. توضیح اینکه در این ماده واژه دولت بى توجه به مسأله شناسایى یا اینکه دولتى عضو سازمان ملل متّحد است یا نه، به کار رفته است و به طور انتزاع مفهوم گروه دولت‏ها را در بر دارد.

طبق ماده 39 و 40 منشور (9) ملل متحد، سازمان ملل متحد تنها مرجعى است که حق استفاده از نیروى مسلح علیه دولت متجاوز را دارد. البته هر دولتى که مورد تهاجم قرار گیرد، می‌‏تواند به صورت فردى یا جمعى، علیه مهاجم، نیروى مسلح به کار برد؛ منوط به این که شوراى امنیت در آن باره اقدامى نکرده باشد. از سوی دیگر کشوری که مورد تجاوز قرار گرفته بر اساس منشور ملل متحد حق دفاع مشروع دارد. مطابق ماده 51 منشور سازمان ملل متّحد، در صورتی که یک عضو ملل متحد مورد تجاوز مسلحانه واقع شود هیچ‌یک از مقررات این منشور به حق طبیعی دفاع مشروع انفرادی یا اجتماعی تا موقعیکه شورای امنیت اقدام لازم برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی بعمل آورد لطمه وارد نخواهد آورد و اقداماتی که اعضاء برای اجرای حق دفاع مشروع بعمل می‌آورند باید فورا“ به شورای امنیت اطلاع دهند ولی این اقدامات به هیچ وجه در اختیارات و وظایفی که شورا بر طبق این منشور دارد و به موجب آنها در هر موقع روشی را که برای حفظ ویا اعاده صلح و امنیت بین‌المللی لازم می‌داند می‌توانی اتخاذ کند تأثیری نخواهد داشت.

بر این اساس ایران علاوه بر مسیر شورای امنیت می تواند به صورت فردی به تجاوز اسرائیل پاسخ دهد. از آنجا که شورای امنیت در این موارد به نفع اسرائیل عمل خواهد کرد، ایران می تواند بر اساس ماده 51 از حق دفاع مشروع برای تجاوز اسرائیل بهره ببرد. در همین راستا یک منبع مطلع به تسنیم گفته است همانطور که از پیش اعلام شده ایران آماده پاسخ به تعرض اسرائیل است. ایران حق خود برای پاسخگویی به هرگونه تعرض را محفوظ می‌داند و تردیدی نیست که اسراییل در برابر هر اقدامی واکنش متناسب دریافت خواهد کرد. رژیم صهیونیستی در تلاش است تا ادعا کند حمله صورت گرفته واکنش به عملیات «وعده صادق 2» از سوی ایران است. این در حالی است آن عملیات واکنش به تجاوز اسرائیل به حریم ایران در ترور اسماعیل هنیه بوده است. لذا اقدام جدید اسرائیل یک «کنش» است و نه «واکنش».

******

ادعای عجیب زیدآبادی در خصوص واکنش ایران به اسرائیل

احمد زیدآبادی، فعال سیاسی اصلاح طلب در واکنش به حمله نظامی اسرائیل به پایگاه‌های نظامی ایران در تهران، ایلام و خوزستان، با انتشار یادداشتی در کانال تلگرامی‌اش نوشت: "پس از حدود ۲۵ روز تبلیغات دامنه‌دار و دامن زدن به انواع انتظارات، سرانجام ارتش اسرائیل چند «هدف نظامی» را در خاک ایران مورد حمله قرار داد. نفس‌الامر اهمیت این حمله هر چه باشد، نمود آن به گونه‌ای است که کم‌اهمیت شمردن آن را برای جمهوری اسلامی امکان‌پذیر کرده است. پاسخ فوری به حمله‌ای که بتوان آن را «کم‌اهمیت» شمرد، قاعدتاً تردیدهایی را در بین نهادهای تصمیم‌گیر به وجود می‌آورد. به نظرم هدف از آن تبلیغات پرحجم و دامن زدن به انتظارات و سپس اقدام در حد کمترین سطح انتظار، ایجاد همین تردید بوده است. 

یک پاسخ فوری از سوی ایران به معنای تشدید جنگ و بروز عواقب سیاسی و اقتصادی آن بخصوص کمک به کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ در آمریکاست و تعلل در پاسخ و یا عدم پاسخ هم مایۀ تشدید فشار نیروهای تندروی داخلی به بدنۀ حاکمیت و متهم کردن آنان به تسلیم و در نتیجه ایجاد التهاب سیاسی در کشور است. با این حساب، نوع حملۀ اسرائیل، کار را از جهاتی ساده و از جهتی دیگر سخت‌تر کرده است. در هر صورت گام بعدی ایران است که یکی از سناریوهای قابل تصور در این بحران را محقق می‌کند."

اینکه زیدآبادی سعی دارد حق واکنش ایران به اسرائیل در پاسخ به تعرض نظامی به خاک خود را به مسائل انتخاباتی آمریکا گره‌زده و سعی کند دفاع از تمامیت ارضی کشور را نوعی تندروی و کمک به روی‌کار آمدن دونالد ترامپ قلمداد کند، بسیار عجیب است.