چه فست‌فودی بخوریم که کمتر از همه ضرر داشته باشد؟+ سالم‌ترین فست‌فودها

  4030812099

با توجه به ضررهای مصرف فست فود بهتر است در زمان مصرف بی ضررترین نوع آن را برای خوردن انتخاب کنیم.

استفاده از فست فودها در سال های اخیر رشد بسیار چشم گیری داشته است. در هر محله ای تعداد بسیار زیادی ساندویچی و فست فودی دیده می شود. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به عطر و طعم خاص فست فودها علاقه دارید و نمی توانید از این غذاهای خوشمزه دل بکنید به شما پیشنهاد می کنیم که در انتخاب فست فود دقت کنید و سعی کنید سالم ترین و کم کالری ترین آن ها را انتخاب کنید.

بسیاری از غذاهای فست فودی در گروه غذاهای پرکالری و ناسالم قرار می‌گیرند و با توجه به اینکه اغلب مردم با مشکل اضافه وزن روبرو هستند از این رو سعی می‌کنند که کمتر به مصرف این غذاها روی بیاورند.

 

سالاد

اگر برای صرف غذا بیرون دعوت شدید، یا تمایل داشتید یک شام را در کنار دوستانتان بگذرانید می‌توانید سالاد سفارش دهید. البته سالاد بدون سس. سالاد سزار به دلیل داشتن مرغ گریل شده انتخاب مناسبی خواهد بود. سالاد سزار بدون سس شامل کاهو، گوجه گیلاسی، زیتون، مرغ و نان است.

خواص کاهو

کاهو منبعی غنی از آنتی اکسیدان، امگا ۳، مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی و ویتامین‌ها مانند تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات و ویتامین‌های A،B-6، C، E و K است. وجود این مواد موجب خواص کاهو می‌شود. از جمله خواص کاهو می‌توان به مواردی مانند پیشگیری از سرطان، درمان دیابت، افزایش سلامت پوست، تقویت رشد مو، درمان بی خوابی، درمان اضطراب و افسردگی، درمان کبد چرب، حفظ سلامت کبد، لاغری و کاهش وزن، حفظ سلامت مادر باردار و جنین، بهبود هضم، تقویت معده و دستگاه گوارش، کنترل سطح فشار خون، درمان یبوست و اسهال، درمان غلظت خون، مفید در عضله سازی، کاهش کلسترول خون، درمان سرماخوردگی، درمان کم‌خونی و درمان آلزایمر اشاره کرد.

خواص گوجه گیلاسی

گوجه گیلاسی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، به طور عمده کاروتنوئید‌ها، ترکیبات فنولیک، اسید اسکوربیک و آلفا توکوفرول است. برای به دست آوردن مزایای کامل آن، همیشه مطمئن شوید که گوجه فرنگی‌ها کاملا رسیده باشند.

مطالعه‌ای که در ژورنال کشاورزی و مواد غذایی شیمیایی منتشر شده است نشان داد که این گوجه فرنگی‌ها هنگام برداشت در صورتی که کاملا رسیده باشند، بالاترین سطح کاروتنوئید‌ها و فعالیت آنتی اکسیدانی را دارند. به نظر می‌رسد فعالیت آنتی اکسیدانی در مراحل بعدی رسیدن به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد.

خواص زیتون

  • دارای آنتی اکسیدان (زیتون سیاه و سبز)
  • ضد پیری و جوان کننده پوست
  • یک ضد آفتاب طبیعی است
  • روشن کننده پوست طبیعی
  • باعث تقویت رشد مو می‌شود
  • یبوست و اسهال را درمان می‌کند
  • مفید برای دستگاه گوارش و معده است
  • دارای مقادری ویتامین A است.
  • مناسب برای مادران باردار جهت تقویت سیستم ایمنی
  • مفید برای کودکان در سن رشد
  • ضد سرطان طبیعی است
  • تنظیم کننده فشار خون

 

 

سیب زمینی تنوری

سیب زمینی تنوری یکی از سالم‌ترین و کم‌کالری‌ترین فست فودهای دنیا به حساب می‌آید. سیب زمینی تنوری می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای سیب زمینی سرخ کرده باشد (در مطلب دیگری از الف به مضرات سیب زمینی سرخ شده اشاره شد). اگر به سیب زمینی تنوری پنیر اضافه کنید کالری خیلی بیشتری پیدا می‌کند و چربی‌های مضر آن بسیار افزایش پیدا می‌کند.

خواص سیب زمینی

سیب‌زمینی خام حاوی ۷۹/۴ درصد آب است. منبع بسیار خوب پتاسیم و منبع خوب ویتامین C است. محتوای ویتامین c سیب‌زمینی در طی دو ماه اول نگهداری، به میزان ۴ درصد کاهش می‌یابد. همچنین، حاوی ویتامین B6، مس، نیاسین، منیزیم، اسید فولیک، آهن و ویتامین B5 است.

 

ساندویج همبرگر

ساندویج همبرگر یا برگر یکی از خوشمزه‌ترین و در عین حال سالم‌ترین غذاهای فست فودی به شمار می‌آید البته همبرگری که بدون مواد نگهدارنده باشد و با گوشت مرغوب و تازه درست شود تا علاوه بر داشتن طعمی خوشمزه، سالم نیز باشد. در ساندویچ همبرگر گوجه، پیاز و کاهو نیز وجود دارد که هر یک از آن‌ها خواص خاصی برای بدن دارند البته به یاد داشته باشید که در تهیه این ساندویچ بهتر است که از سس استفاده نشود ویا اینکه مقدار سس کم باشد تا میزان کالری ساندویچ بالا نرود.

همبرگر زغالی یکی از همبرگرهای کم کالری است چرا که در تهیه آن از روغن استفاده نمی‌شود.

 

ساندویچ فلافل

ساندویچ فلافل یکی از سالم‌ترین ساندویچ‌هایی است که می‌توانید در بیرون از خانه میل کنید. فلافل از نخود و ادویه تشکیل شده که در روغن سرخ می‌شود. روغن آن می‌تواند روغن مرغوبی نباشد و ضرر آن زیاد باشد؛ اما به نسبت سایر ساندویچ‌ها خواص بیشتر و ضرر کمتری دارد.

خواص نخود

یکی از خواص نخود این است که حاوی مقادیر بالای فیبر است و از این طریق به سلامت دستگاه گوارش نیز کمک می‌کند و از بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری می‌کند. نخود سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است و به همین دلیل برای سلامت بدن مفید است. از خواص نخود می‌توان خواصی برای پوست، مو، قند خون، کاهش کلسترول، بهبود قلب و عروق، سلامت استخوان، خواب آرام، زنان باردار و جنین و لاغری نام برد.

 

ساندویچ سینه مرغ گریل شده

اگر دوست دارید یک وعده فست فود خوشمزه بخورید اما نمی‌خواهید رژیم غذایی کم کالری شما متوقف شود می‌توانید ساندویچ سینه مرغ گریل شده را امتحان کنید. این فست فود هم کم‌کالری است و هم سالم و خوشمزه.

 

استیک مرغ

استیک مرغ یکی از انواع غذاهای بین المللی محبوب و فوق العاده خوشمزه‌ای است که با گوشت مرغ تهیه می‌شود. استیک مرغ با روغن بسیار کمی تهیه می‌شود و می‌تواند با دورچین سبزیجات سرو شود.

ارزش غذایی گوشت مرغ

گوشت مرغ به عنوان پرمصرف‌ترین گوشت‌ در سراسر جهان منبعی غنی از انواع ویتامین، پروتئین و مواد مغذی است. به همین دلیل نقش بسیاری در تامین آهن ضروری بدن، کلسیم، پتاسیم، فسفر، سلنیوم، ویتامین‌های گروه E، B و K خواهد داشت. ارزش غذایی این ماده پروتئینی به قدری زیاد است که دارای بیش از ۲۰ مورد خواص اثبات شده برای سلامتی و کنترل بیماری های مختلف است. بطور مثال:

  • تقویت کننده سیستم ایمنی
  • پیشگیری از انواع سرطان ها
  • کمک به کاهش وزن و لاغری
  • تقویت کننده چشم ها
  • بهبود عملکرد سلول ها و بافت های بدن 
  • استحکام دندان ها و استخوان ها
  • درمان کم خونی
  • بهبود اختلالات روحی و روانی و کمک به درمان افسردگی
  • بهبود سلامتی قلب و عروق
  • سلامتی ناخن ها 
  • کاهش سطح کلسترول بد خون 
  • کنترل فشارخون بالا
  • تامین کننده پروتئین مورد نیاز بدن و عضلات
  • تامین سلنیوم مورد نیاز برای کنترل تیروئید
  • غنی از نیاسین و مفید برای سیستم عصبی و گوارش
  • غنی از ویتامین های گروه ب و مفید برای پوست و مو و ناخن ها
  • پیشگیری از سرماخوردگی های فصلی
  • منبع غنی از کراتین برای سلامتی ناخن ها، ماهیچه ها و جوانی پوست
  • تنظیم هورمون کورتیزول و کمک به کنترل استرس
  • مفید برای زنان در دوران قاعدگی، بارداری و شیردهی
  • مفید برای تنظیم هورمون های مردانه نظیر تستسترون 

 

پیتزای سبزیجات؛ سالم‌ترین پیتزا

پیتزای سبزیجات سالم‌ترین نوع پیتزا است. می‌دانید که سوسیس و کالباس برای سلامتی بسیار مضر هستند که خوشبختانه در پیتزای سبزیجات از آنها استفاده نمی‌شود. با استفاده از سبزیجات تازه و سالم می‌توانید یک پیتزای سالم و کم کالری درست کنید. پیاز، فلفل دلمه ای های رنگی، ذرت، قارچ، گوجه فرنگی، کدو و ... می توانند انتخاب های بسیار مناسبی برای تهیه کردن پیتزای سبزیجات باشند.

اما نکته نگران کننده پنیر پیتزا است. اگر چربی خون شما بالا است، پیتزا به دلیل داشتن پنیر آن، برای شما گزینه خوبی نیست.