لاریجانی یا هاشمی‌شاهرودی؛ روایت درست درباره جلیلی و موسوی چیست؟

گروه سیاسی الف،   4030813062 ۵۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

اختلاف روایت علی لاریجانی از ماجرای حضور میرحسین موسوی در تلویزیون - در وقایع سال ۸۸- با روایت رئيس وقت قوه قضاییه یعنی آیت الله شاهرودی به تردیدها درباره دقت و صحت این روایت ها دامن زده و نیازمند توضیح بیشتر است.

به گزارش الف، روایت اخیر علی لاریجانی درباره انتخابات پرماجرای سال ۸۸ و تلاش‌هایی که در آن مقطع برای کم‌کردن آتش التهابات سیاسی مربوط به انتخابات صورت می‌گرفت، هر چند که واکنش‌های مثبت متعددی را در پی داشته و بسیاری نیز از این اظهارات پلی به‌سوی انتقاد علیه دبیر وقت شورای‌عالی امنیت‌ملی زده‌اند اما آنچه تردیدهایی را پیرامون اظهارات لاریجانی موجب می‌شود، روایتی متفاوتی از مرحوم هاشمی شاهرودی، رئیس‌ وقت قوه قضائیه است.

*لاریجانی: جلیلی با حضور موسوی در تلویزیون مخالفت کرد

علی لاریجانی در گفت‌وگوی اخیر خود با سایت خبرآنلاین، به ماجرای تلاش‌ها برای حضور میرحسین موسوی در تلویزیون و ایراد سخنانش گریزی زده و در این خصوص گفته: «مرحوم آیت‌الله هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضاییه بودند، یک روز به من زنگ زدند و گفتند من به آقای موسوی صحبت کردم و ایشان قبول کرده که یک ساعتی در تلویزیون صحبت کنند و غائله را ختم کنند. ایشان گفتند که با آقای هاشمی هم صحبت کردند و او هم قبول کردند، نظر شما چیست که من گفتم نظرم موافق است. حتی موافق بودم که هر نکته ای هم دارند بگویند. بعد دیدم که آقای شاهرودی گفتند که دبیرخانه شورای‌عالی امنیت‌ملی این را نپذیرفتند. من هم دیگر پیگیری نکردم که ببینم کیفیت چه بوده است. ولی ماجرا این بود.به نظر من آن اتفاقات راه حل دیگری داشت اما دو تا سلیقه برای حل مسئله وجود داشت. الان هم به نظرم قابل حل است. من شنیدم که دستگاههای امنیتی به دنبال راه حل هستند. البته من دیگر مسئولیتی در این امور ندارم که بتوانم تصمیم بگیرم. اما شنیدم که دنبال شده است اما دقیق آن را نمی‌دانم».

*روایت مرحوم شاهرودی؛ ۱۸۰ درجه متفاوت با لاریجانی!

اما آنچه که سید محمود هاشمی شاهرودی، رئیس وقت قوه قضائیه در خصوص دعوت میرحسین موسوی به آرامش و اعطای فرصتی به او برای حضور در تلویزیون و ایراد نطق روایت می‌کند، تفاوت‌های زیادی با اظهارات علی لاریجانی دارد.

هاشمی شاهرودی در آذرماه سال ۹۴ در گفت‌وگو با نشریه «پاسدار اسلام» به بیان تلاش‌های پشت‌پرده‌ آن مقطع برای کاستن از التهابات خیابانی پرداخت و گفت: «یک جلسه آقای موسوی و آقای هاشمی را به قوه قضائیه دعوت کردیم. آقای موسوی برای تظاهرات اعلامیه داده بود. گفتم آقا! این کار را نکنید و از این کار دست بکشید. گفتم اگر به نتایج انتخابات اعتراضی دارید، آقا قبول دارند و هیئتی را برای بررسی معین می‌کنند. گفت شرط لغو بیانیه این است که به من اجازه بدهند در صدا و سیما صحبت کنم. گفتم می‌شود این کار را کرد. به دفتر آقا زنگ زدم. آقای جلیلی تازه دبیر شورای‌عالی امنیت‌ملی شده بود. به ایشان هم زنگ زدم و گفتم ایشان چنین شرطی دارد. گفتند ما ترتیب کار را می‌دهیم. گفتم باید به صدا و سیما بگویید که زمان بگذارند که ایشان صحبت کند. بعد گفتم آقایان با شرط شما موافقند، شما هم تظاهرات را لغو کنید. موسوی آنجا پیش ما قول داد این کار را بکند و آنها هم واقعا حاضر بودند که به ایشان برای صحبت در تلویزیون وقت بدهند اما از پیش ما که رفت، نمی‌دانم کدام خناسان ذهنش را عوض کردند و کار خودشان را کردند».

*تناقض‌های عجیب

با وجود سپری‌شدن زمان بسیار از وقایع سال ۸۸ و به محاق‌ رفتن آن، اما همچنان انتخابات آن سال و رفتار معترضین به نتایج انتخابات محل سوالات بسیاری است و هر اظهارنظری از سیاسیون، دوباره ماجراهای ۸۸ را از حاشیه به متن می‌آورد. آنچه که در روایت اخیر علی لاریجانی عجیب است، تفاوت آشکار آن با نقل‌قولی  از مرحوم هاشمی‌ شاهرودی است که نیازمند توضیحات بیشتر لاریجانی یا  افرادی است که از محتوای جلسه رئیس وقت قوه‌قضائیه با میرحسین موسوی و مرحوم هاشمی رفسنجانی مطلع بودند. 

لاریجانی در حالی از مخالفت سعید جلیلی با حضور موسوی در تلویزیون به‌واسطه گفت‌وگوی مستقیم خود با مرحوم هاشمی‌شاهرودی سخن گفته که هاشمی شاهرودی در مصاحبه‌ ۹ سال قبل خود، ازموافقت دبیرخانه شورای‌عالی امنیت‌ملی با این اقدام گفت و عدم حضور میرحسین موسوی در تلویزیون را به عوض‌شدن نظر وی به‌واسطه اطرافیانش و آنچه که «خناسان» نامیده بود، مرتبط دانست.