هشدار لاریجانی بابت کوچک‌نمایی تعرض اسرائیل به ایران / آشفتگی‌های اصلاح‌طلبانه موسوی‌‌لاری

  4030815118 ۲۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

 

آشفتگی‌های اصلاح‌طلبانه موسوی‌لاری از وفاق پزشکیان

روزنامه جوان نوشت:

عبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور دولت خاتمی در گفت‌وگویی رسانه‌ای با تأکید بر اینکه سرنوشت اصلاح‌طلبان و پزشکیان به همدیگر گره خورده، تلویحا از پزشکیان خواست که با امریکا مذاکره کند، چه آنکه در غیر این صورت، موج پشیمانی از رأی دادن به پزشکیان به راه می‌افتد. به نظر می‌رسد امثال موسوی لاری با تهدید پزشکیان در قالب ارائه تحلیل دلسوزانه به دنبال تحت فشار قرار دادن او برای تن دادن به خواسته‌های افراطی اصلاح‌طلبان است. باقی سخنان موسوی لاری در این گفتگو نیز می‌تواند موید همین تلاش برای اعمال فشار بر پزشکیان باشد.

موسوی لاری گفته که «پزشکیان دو جهت را مشخص کرده که یکی تعامل با دنیا است و این امر باید جایی خود را نشان دهد برای مثال همین بحث FATF است. در حقیقت پزشکیان باید این مسئله را حل کند تا ما بتوانیم اقدامات مالی انجام دهیم. علاوه بر این دولت در بحث گفت‌وگوی برجامی هم باید جلو برود. حتی با سردمداران کفر جهانی گفتگو کند، باید این تابو را بشکند و گفتگو کند. گفتگو به معنای پذیرش مطالبات آن‌ها نیست... اگر پزشکیان غیر از این عمل کند، او تنها می‌ماند، حامیانش از او فاصله می‌گیرند و کمپین‌های ما پشیمانیم زودتر از موعد شروع به کار می‌کنند و دولت با معضل روبه‌رو می‌شود.»

کمپین ما پشیمانیم چهار ماه پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ که حسن روحانی برای بار دوم رأی آورد و رئیس‌جمهور شد، به راه افتاد و سرآغاز آن هم افزایش تعرفه خروج از کشور بود و سلبریتی‌ها به دلیل آنکه سفر‌های بیشتری نسبت به مردم عادی به خارج از کشور دارند، سریع اعتراض کردند و کمپین پشیمانی از رأی به روحانی راه انداختند. البته حامیان دولتی روحانی معتقد بودند کمپین ما پشیمانیم کار کسانی است که اصلا در انتخابات شرکت نکرده‌اند.

موسوی لاری معتقد است همه دولت باید به اصلاح‌طلبان برسد و اصولگرایان و جبهه پایداری در آن سهمی نداشته باشند و به نظر می‌رسد بیان تهدید پشیمانی از رأی به پزشکیان پس از چنین تحلیلی، نمایانگر مطالبه اصلی امثال لاری از پزشکیان است. 
یک جمله بامزه هم موسوی لاری دارد که می‌گوید: «جریان اقلیتی به نام اصولگرایان و جبهه پایداری وجود دارد که همه عددشان در کشور چند میلیون نفر بیشتر نمی‌شود و در مقابل ۸۵ میلیون جمعیتی قرار دارند که غیر از آن حرکت می‌کنند. وقتی پزشکیان وفاق ملی را به معنی همراهی با آن اقلیت تعریف کند یعنی دچار مشکل شده است.»

جالب آنکه در انتخابات ریاست جمهوری امسال، در دور اول مجموع آرای جلیلی و قالیباف (اصولگرا و پایداری) حدود ۱۴ میلیون رأی بود و رأی پزشکیان ۱۰ میلیون رأی؛ یعنی جریان اصلاح‌طلب از همین جریان اقلیتی که موسوی لاری می‌گوید هم کمتر رأی داشت. در دور دوم هم تفاوت رأی جلیلی و پزشکیان فقط ۳ میلیون رأی بود. حالا ۸۵ میلیون رأی را چطوری موسوی لاری برای خودشان مصادره کرد، به تجربه‌های او در وزارت کشور و لابد شمارش آرای انتخابات‌های مختلف برمی‌گردد! سخنان موسوی لاری به گونه‌ای است که گویی آشفتگی خاصی دارد که چرا همه دولت طبق نظر آن‌ها چیده نشده است و لذا حرف‌هایی را بر زبان آورده که خنده‌دار به نظر می‌رسد.

******

یک سخنرانی عجیب در هنگامه نبرد با اسرائیل

سایت مشرق‌نیوز نوشت:

محسن امین‌زاده، معاون وزیر خارجه دولت اصلاحات و از دستگیر شدگان فتنه ۸۸ طی سخنانی در نشست انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها درباره کشورمان اظهار کرد: «قدرت نظامی سهم بزرگی در اقتدار ملی دارد. اما در نظریه امروزین قدرت ملی کشورها، اهمیت قدرت اقتصادی بسیار افزون شده و جایگاه بالاتری را به خود اختصاص داده است. مثلا اقتدار چین متأثر از افزایش روز افزون اقتدار اقتصادی این کشور است. روزگاری چین صاحب سلاح هسته‌ای بوده اما فاقد قدرت اقتصادی بوده و به عنوان سرزمین مردمانی فقیر جایگاه شایسته‌ای در جهان نداشته است. آنچه چین را به جایگاه امروز رسانده، اقتدار اقتصادی این کشور بوده است. قدرت نظامی ارزش بالای خودش را دارد اما هرگز نمی تواند جای قدرت اقتصادی را بگیرد. هر روز سهم قدرت اقتصادی در منزلت جهانی و اقتدار کشورها بالاتر می رود. اما در ایران قدرت اقتصادی سهم شایسته ای در اقتدار ملی ندارد. ما قدرت زیادی در عرصه نظامی داریم و توان تسلیحاتی ما هر روز قدرتمندتر شده است. اما قدرت اقتصادی ما هر روز دارد کوچکتر می شود. در چنین شرایطی تهدیدات جدیدی هم علیه کشور آغاز شده است. آیا قدرت اقتصادی ما تاب و توان چنین وضعیتی را دارد؟ اگر ندارد چرا تدبیر نشده و به چنین وضعیتی دچار شده‌ایم؟»

در این رابطه گفتنی است که یک قاعده ساده و خدشه‌ناپذیر جهانی وجود دارد و آن اینکه قدرت نظامی هر کشوری نشأت گرفته از قدرت اقتصادی آن کشور است. یعنی این یک محال عقلی است که فردی بگوید فلان کشور از نظر قدرت نظامی پیشرفته است و تاب‌آوری زیادی دارد اما قدرت اقتصادی‌اش خوب نیست! درباره چین هم اظهارات امین‌زاده حاوی غلط و کتمان است زیرا چین قبل از هسته‌ای شدن خود و در دوران مائو تبدیل به یک قدرت اقتصادی شد و پایه‌های شتاب‌گرفتن پیشرفت اقتصادی چین در دوران مائو گذاشته شد.

کما اینکه گزارش‌های بانک جهانی در دوران اقتصاد مائوئیستی هم درباره چین مثبت بوده است. جالب‌تر آنکه حکومت چین و حزب کمونیست این کشور همچنان خود را پیرو و متبع مائو می‌داند. در بحث قدرت هسته‌ای نیز "چین" پس از آنکه در دوران مائو توانست ریل‌گذاری پیشرفت اقتصادی‌اش را انجام بدهد؛ آنگاه توانست به قدرت نظامی و سپس هسته‌ای نیز تبدیل شود و "پروژه هسته‌ای ۵۹۶" را در دوران مائو به اجرا بگذارد. ماحصل این گزاره‌های تاریخی آنست که اصلاح‌طلبانی از قبیل امین‌زاده اطلاعاتی درباره واقعیت‌ها و مثبتات اقتصاد ایران دارند که آنها را بیان نمی‌کنند!

اینکه مخدوم این خدمتگزاری خواسته یا ناخواسته امثال امین زاده کیست و چرا در گرماگرم تنش‌های بین ایران و اسرائیل شنوای چنین حرف‌های بدی هستیم، بماند لکن ماه هرگز پشت ابر نمی‌ماند و اقتصاد ایران؛ اگرچه همانند همه اقتصادهای دیگر جهان با مشکلاتی روزمره مواجه است؛ اما مثبتات بزرگی هم دارد و به پیشرفت خود ادامه خواهد داد.

******

ابراز ندامت دو خبرنگار فعال در اغتشاشات ۱۴۰۱

مدیرعامل خبرگزاری میزان از ارسال نامه الهه محمدی و نیلوفر حامدی، دو خبرنگار بازداشتی  اغتشاشات ۱۴۰۱ به کمیسیون عفو خبر داد. در این رابطه مهدی کشت‌دار در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «سخنگوی قوه‌قضائیه از نامه الهه محمدی و نیلوفر حامدی خطاب به رئیس دستگاه قضا خبر داده و گفته از عملکرد خود ابراز پشیمانی کردند و تقاضای عفو و مساعدت داشتند. آنها تعهد داده‌اند اقدامی خلاف قانون و مقررات کشور انجام نمی‌دهند و به رعایت قوانین ومقررات ملتزم هستند. نامه به کمیسیون عفو ارجاع شده است».

گفتنی است در نشست خبری امروزسخنگوی قوه قضاییه، اصغر جهانگیر در پاسخ به سوالی درباره وضعیت دو خبرنگار (نیلوفر حامدی و الهه محمدی) گفت: «با توجه به اینکه این افراد بخشی از حبس را گذراندند، تقاضای عفو و رافت اسلامی داشتند که در این خصوص رئیس قوه قضاییه دستور داد نامه آنها جهت بررسی و طی مراحل قانونی به کمیسیون عفو ارجاع شود. اکنون این نامه به کمیسیون عفو در دادگستری استان تهران ارسال شده است و پس از بررسی نتیجه آن اعلام خواهد شد».

******

موشک‌های ما می‌تواند تا آمریکا هم برسد

تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی گفت: موشک های ما می تواند تا آمریکا هم برسد. البته موضوع داشتن موشک قاره پیما یک موضوع است و اینکه این موشک آزمایش شود موضوع دیگری است.

ابراهیم فیاض در گفت‌وگو با سایت نامه‌نیوز درباره احتمال تغییر دکترین هسته ای ایران گفت: رئیس سازمان سیا چندی پیش اعلام کرد «فاصله ایران می تواند ظرف یک هفته سلاح هسته ای بسازد». واقعیت هم این است که ایران وارد مرحله گریز هسته ای شده و دیگر برگشتی در آن نیست.

وی افزود: بارها غربی ها اعلام کردند «کشوری که تحت تهدید کشوری اتمی است می تواند سلاح اتمی داشته باشد». هم اکنون اسرائیل یک کشور اتمی است و ایران را تهدید می کند بنابراین طبق قاعده عرف بین الملل، ایران باید اتمی شود. وقتی اسرائیل چند مرتبه ایران را تهدید کرد، پاکستان به این تهدید پاسخ داد که «اگر این اتفاق بیفتد، سلاح اتمی ما هم است».

این استاد دانشگاه اظهار کرد: به لحاظ تکنولوژی ایران به مرحله ای رسیده که اگر بخواهد می تواند سلاح هسته ای بسازد. ترور شهید فخری زاده نیز به همین دلیل بود. حالا این سئوال وجود دارد که اگر ما بمب هسته ای داشته باشیم این موضوع را اعلام می کنیم یا خیر؟ کشوری که موشک بالستیک دارد به طبع موشک قاره پیما نیز دارد ولی ایران هیچ گاه این را بیان نکرد تا این اواخر که موضوع تولید موشک قاره پیما نیز مطرح شد یعنی موشک های ما می تواند تا آمریکا هم برسد. البته موضوع داشتن موشک قاره پیما یک موضوع است و اینکه این موشک آزمایش شود موضوع دیگری است.

وی با بیان اینکه دموکراسی نخبگانی و حزبی مثل نظام سیاسی آمریکا را بسیار خطرناک خواند و ادامه داد: غربی ها مغالطه ای می کنند و می گویند «چون در ایران دموکراسی نیست تولید بمب هسته ای خطرناک است چون دموکراسی مانع از به کارگیری این سلاح می شود». حالا جنایت های اسرائیل در غزه و لبنان بر کسی در جهان پوشیده نیست، این جنایت ها مصداق بارز نسل کشی است؛ پس چرا محکوم نمی شود یا آمریکا ادعای دموکراسی دارد اما تنها کشوری است که سلاح اتمی را علیه ژاپن به کار برد در حالیکه ژاپن تسلیم شده بود.

این تحلیلگر مسائل اجتماعی و سیاسی درباره اظهارات اخیر کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: او کسی نیست که بخواهد نظر شخصی دهد. این در سیاست های کلان نظام بحث می شود که مجوز قرآنی هم دارد. در قرآن آمده «به همان صورت که به شما تعدی شده، شما نیز همان صورت پاسخ دهید» یعنی باید تهدید اتمی را با تهدید اتمی جواب داد، این موضعی کاملا شرعی، عقلانی و عرفی است. نباید منتظر بود که اسرائیل بمب هسته ای به کار ببرد و ایران را نابود کند بعد تازه ما بخواهیم برویم بمب هسته ای بسازیم.

******

هشدار لاریجانی بابت کوچک‌نمایی تعرض اسرائیل به ایران

تحلیلگر مسائل سیاسی و دیپلمات سابق کشورمان گفت: ما دنبال جنگ و وسعت آن نیستیم ولی مسلم است اگر کسی به حقوق و کشور ما تجاوز کند، محکم در برابرش می‌ایستیم. 

به گزارش فارس، محمد جواد لاریجانی در رابطه با کوچک‌انگاری و بزرگ‌انگاری تجاوز اسرائیل به خاک ایران گفت: هر دو جهت افراط و تفریط یک سیاست غیر واقع‌بینانه است. اگر ما عملیات صهیونیست‌ها را کوچک کنیم، تجاوز به کشورمان را کوچک کرده‌ایم. حتی اگر یک نفر سنگی به کشور ما پرتاب کند یک تجاوز آشکار محسوب می‌شود و باید پاسخ محکم بدهیم. 

لاریجانی با بیان اینکه بزرگنمایی، سیاستی است که رژیم صهیونیستی دنبال می‌کند، تصریح کرد: رژیم صهیونیستی به دنبال این است که برای خودش یک دستاورد و پیروزی تعریف کند؛ البته مانند سایر جاها اقرار کرده که چیزی به دستش نیامده و امنیت و توانمندی‌های کشورما خسارتی ندیده است و محکم سر کارشان هستند.طبیعتاً در حمله یک خسارتی وارد می‌شود اما سیستم ما خیلی وسیع‌تر از این حرف‌ها است؛ ایران در بین کشورهای جهان شاید چهارمین و پنجمین کشور با توانمندی‌های وسیع پدافند هوایی است. 

وی در پاسخ به این سوال دیگری در رابطه با خطای محاسباتی تاکید کرد: خطای محاسباتی این است که ما به آن‌ها بگوییم حال درگیری نداریم و اگر کسی بخواهد با ما وارد جنگ وسیع بشود ما از آن فرار می‌کنیم. ما دنبال جنگ و وسعت آن نیستیم ولی مسلم است اگر کسی به حقوق و کشور ما تجاوز کند، محکم در برابرش می‌ایستیم؛ هیچ ابایی نداریم از اینکه بعضی‌ها می‌گویند جنگ وسعت پیدا می‌کند یا نمی‌کند. حمایت از حقوق ملت و کشورمان با شجاعت در پیگیری خواهد بود.

******

مجلس اجازه افزایش قیمت بنزین را نمی‌دهد

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: ما به هیچ وجه قصد نداریم هزینه‌ها را به این شکل به مردم تحمیل کنیم و اگر دولت بخواهد افزایش قیمت بنزین را در دستور کار قرار دهد، مجلس به طور جدی مقابل آن خواهد ایستاد.

مهدی کوچک‌زاده عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، با اشاره به بحث گرانی یا عدم گرانی بنزین در لایحه بودجه سال 1404 اظهارکرد: اینکه برخی می‌گویند بنزین باید گران شود یا نشود، یک مسئله انحرافی است که در راستای تأمین خواسته‌های افرادی است که قصد افزایش قیمت را دارند؛ اما واقعیت این است که وضعیت مصرف بنزین و هزینه‌هایی که برای تأمین آن پرداخت می‌شود و نیز درآمد حاصل از فروش آن، مطلوب نیست. اما آیا تنها راه‌حل موجود، گرانی بنزین است؟ به نظر من، چنین نیست و می‌توان راه‌حل‌های دیگری در نظر گرفت.

وی با بیان اینکه که به جای افزایش قیمت، از سیاست‌های دیگری بهره گرفته شود تا درآمد‌های دولت از مصرف‌کنندگان بیشتر شود، ادامه داد: برای مثال، نه تنها در مورد بنزین، بلکه در خصوص آب و سایر کالا‌هایی که مصرف آنها با شمارنده مشخص می‌شود و میزان مصرف برای هر فرد مشخص است، می‌توان مالیات بر مصرف وضع کرد. در این شرایط، افرادی که بیش از حد معقول و نیاز عادی مردم مصرف می‌کنند، مشمول مالیات شوند.

او درباره موضع مجلس نسبت به افزایش قیمت بنزین تاکید کرد: در لایحه دولت، اشاره‌ای به افزایش قیمت بنزین نشده است. اگر چنین تصمیمی هم مطرح شود، مجلس اجازه نخواهد داد که مردم تحت فشار قرار گیرند. ما به هیچ وجه قصد نداریم هزینه‌ها را به این شکل به مردم تحمیل کنیم و اگر دولت چنین اقدامی را در دستور کار قرار دهد، مجلس به طور جدی مقابل آن خواهد ایستاد.

******

 اولین واکنش دولت به موضوع دختر دانشگاه علوم‌تحقیقات

 روزنامه هم میهن نوشت:

از روز منتشر شدن فیلم دختر دانشگاه علوم و تحقیقات، مسئولان دولتی در این باره اظهارنظر خاصی نکرده‌اند. حالا اما فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در گفت‌وگو با «هم‌میهن» می‌گوید، نگاه دولت به این ماجرا اجتماعی است و نه امنیتی. او می‌گوید برای زن دانشجو، پرونده قضایی تشکیل نشده است و درباره آخرین وضعیت پیگیری ماجرای دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، جزئیات تازه‌ای از آن را اعلام می‌کند. او می‌گوید که دانشجوی زن این دانشگاه به وسیله آمبولانس اورژانس اجتماعی به مرکزی برای اقدامات درمانی منتقل شده است: «وزیر علوم این موضوع را از رئیس دانشگاه آزاد پیگیری کرده و او از کلانتری با اورژانس اجتماعی مستقیماً به مراکزی برای درمان منتقل شده‌ است.»

مهاجرانی درباره امکان بازگشت این دانشجو به دانشگاه هم توضیح می‌دهد و این موضوع را مشروط به گذراندن مرحله درمان او می‌داند: «هنوز این مسیر کامل طی نشده تا بتوانیم درباره این موضوع صحبت کنیم. طبق ویدئویی که همسر او منتشر کرده و گفته نیاز به درمان دارد، حتماً باید این مرحله طی شود و بعد از آن اقدامات بعدی صورت گیرد. همسر او هم تاکید داشته که به‌دلیل داشتن فرزند بهتر است کمتر درباره این موضوع صحبت شود و باید مراقب باشیم که فرزندانش آسیب نبینند.»

او در ادامه می‌گوید که اتفاق دانشگاه علوم و تحقیقات فعلاً در مرحله اقدامات درمانی است و پرونده قضایی هم هنوز برای این دانشجو تشکیل نشده است. به گفته او نگاه دولت به این موضوع، اجتماعی است و نه امنیتی:«بیشتر از اینکه به این موضوع نگاهی امنیتی وجود داشته باشد، نگاه اجتماعی به آن وجود دارد. تلاش می‌شود مشکل این دانشجو به‌عنوان فردی که دچار مشکلی است، برطرف شود.

وزیر علوم دو روز پیش گزارشی را در این خصوص مطرح و با دانشگاه آزاد درباره آن صحبت کردند. دانشگاه آزاد به وزارت علوم اعلام کرده است  که ایشان متاهل و از همسرش جداشده است و مسیر درمانش در حال پیگیری است. اگر موضوع مربوط به بیماری باشد او هم می‌تواند به دانشگاه برگردد. باید ببینیم مراجع ذی‌صلاح چه تصمیمی می‌گیرند.»

به گفته مهاجرانی، علت شتابزدگی در اعلام بیماری فرد از سوی دانشگاه آزاد و بدون انجام معاینات پزشکی، احتمالاً مربوط به طرح پایش سلامت روان دانشجویان باشد و ممکن است پرونده‌ای در این خصوص برای این دانشجو در دانشگاه وجود داشته باشد.

******

قانون «نحوه انتخاب اشخاص در مشاغل حساس» برای ظریف اصلاح می‌شود؟

روزنامه قدس‌ نوشت:

تلاش دولت برای اصلاح "قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس" که در سال 1401 به تصویب مجلس اصولگرای یازدهم رسید و در بند الف ماده 2 آن تأکید دارد انتصاب کسانی که خود، فرزندان یا همسر ایشان تابعیت مضاعف دارند در مشاغل و پست‌های حساس ممنوع است پس‌ از آن جدی شد که شماری از نمایندگان مجلس که عمدتاً از جریان جبهه پایداری و طیف اصولگرا هستند انتصاب ظریف را به دلیل تابعیت دوگانه فرزندان او خلاف قانون عنوان کرده و خواستار عزل وی شدند. با امتناع دولت و تأکید رئیس‌جمهور بر حضور ظریف و استفاده از ظرفیت او در معاونت راهبردی اما این مناقشه در هفته‌های اخیر بالا گرفت تا آنجا که حمید رسایی و مجتبی رحمان دوست دو عضو فراکسیون پایداری در صحن مجلس تهدید به ارجاع این موضوع به قوه قضائیه و شکایت از دولت کردند. این دو نماینده حتی اصلاح و تغییر قانون را برای یک نفر اقدامی خلاف مصلحت عنوان کرده و خواستار عزل ظریف شدند.

معاون حقوقی رئیس‌جمهور اما در پاسخ به این اظهارات می‌گوید که اصلاح قانون برای یک نفر نیست بلکه برای تأمین مصلحت و منافع کشور در موارد و زمان‌هایی است که به خدمات برخی افراد نیاز وجود دارد و با صلاحدید باید استثناء وجود داشته باشد. حجت‌الاسلام‌والمسلمین مجید انصاری در این خصوص اظهار داشت: بند الف ماده 2 قانون است که مربوط می‌شود به تابعیت فرد و همسر و  فرزندان او اطلاق عام دارد یعنی قانون شامل همه انواع تابعیت حتی تابعیت قهری هم شده است که مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

وی تأکید کرد: لازم است این قانون در تبصره و ماده فوق قدری ضابطه‌مند و اصلاح شود به‌نحوی‌که در موارد استثناء و به‌ضرورت مصلحت و منافع کشور، مرجعی برای تصمیم‌گیری (در مورد به‌کارگیری برخی از افراد دارای تابعیت قهری) معین شود، چون در حال حاضر به‌طور مطلق بکار گیری این افراد منع شده اما ممکن است درجاهایی به‌ضرورت و صلاحدید، انعطاف لازم باشد، به‌خصوص درمواردی که دولت و نظام نیازمند به خدمات برخی افراد است.

******

انتقاد کیهان از ایده مذاکره با ترامپ 

روزنامه کیهان نوشت:

برجام به عنوان تنها دستاورد ادعایی دولت روحانی از سوی ترامپ پایمال شد. ترامپ برای مذاکره با دولت روحانی 13 شرط گذاشته بود و هنگامی هم که شایع شد ظریف در گفت‌و‌گویی درخواست مذاکره کرده، ترامپ در واکنشی توهین‌آمیز در توئیتر نوشت: نه، مرسی!

 

با وجود این واقعیات، علی ماجدی به روزنامه شرق گفته است که می‌توان با ترامپ مذاکره کرد. او در پاسخ این سؤال که پیروزی هریس بیشتر به نفع دولت پزشکیان است یا ترامپ؟، می‌گوید: «حتی فردی مانند دونالد ترامپ اهل ریسک است. لذا می‌توان با او هم وارد مذاکره شد و به نتیجه رسید. هرچند که نمی‌توان اعتماد تام و تمامی به دونالد ترامپ و گفته‌هایش داشت. از طرف دیگر چون برجام ابتکار دموکرات‌ها در دوره اوباما بود  زمینه بهتری برای مذاکرات در صورت پیروزی کاملا هریس وجود دارد.

البته دوباره یادآوری می‌کنم که دونالد ترامپ یک تفاوت جدی با کاملا هریس، باراک اوباما و جو بایدن دارد و اینکه او فردی مقید به سیاست‌های حزب جمهوری‌خواه نیست و می‌تواند تکرو عمل کند. لذا امکان دارد که دونالد ترامپ جدا از نگاه حزب جمهوری‌خواه بخواهد ابتکارات شخصی را در مذاکرات با ایران داشته باشد و مسیر بهتری را برای دولت پزشکیان باز کند».

اظهارات این دیپلمات سابق نمونه تیپ‌های شخصیتی است که هیچ عبرتی مبتنی بر تجارب قبلی در ذهن آنها شکل نمی‌بندد؛ یعنی این فرد مدعی فهم دیپلماسی همین قدر را هم درک نمی‌کند که دولت‌های گوناگون آمریکا دنبال مذاکره و تعامل بر اساس احترام متقابل و پایبندی به تعهدات نبوده‌اند بلکه هر کدام می‌خواسته خواسته‌های زورگویانه و نامشروع خود را به طرف ایرانی دیکته کند یا با گروگان گرفتن برجام (در دولت‌های ترامپ و بایدن)، باج‌های بیشتری مطالبه کند بی‌آن که حقوق حداقلی ایران در توافق را محترم بشمارد. در چنین وضعیت ضد توافق و تفاهمی، یک دیپلمات غربگرا مدعی است که با ترامپ یا نامزد موکرات‌ها می‌شود مذاکره کرد!

نکته عجیب دیگر این که او درباره کامالا هریس معاون اول و همه کاره دولت بایدن را که از متهمان اول جنایات جنگی و نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه است، ادعا می‌کند: مواضع وی درباره جنگ غزه انسانی‌تر است و احتمالا در صورت پیروزی به دنبال پایان‌دادن به این جنایت‌های رژیم اسرائیل باشد. یادآور می‌شود اوایل بهمن 98 هنگامی که گفت‌و‌گوی اشپیگل با ظریف منتشر شد و چنین القا شده بود که ظریف خواستار مذاکره با دولت ترامپ شده، ترامپ در توئیتر نوشت: «نه مرسی!».