به گزارش خبرگزاری تسنیم ، سیزدهمین سالگرد شهادت پدر موشکی ایران، سردار شهید حسن طهرانی مقدم صبح امروز در قطعه شهدای بهشت زهرا (س) با حضور همرزم شهید سردار سید مجید موسوی جانشین فرمانده نیروی هوافضای سپاه، حمیدرضا مقدمفر، مشاور رسانهای فرمانده کل سپاه، محمد تاجیک مدیرعامل بهشت زهرا (س) و جمعی از مردم شهید پرور برگزار شد.
توسل همیشگی شهید طهرانی مقدم به حضرت زینب (س)
سردار سید مجید موسوی صبح امروز در سالگرد شهادت شهید طهرانی مقدم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا با اشاره به خدمات و اقدامات این شهید دانشمند اظهار داشت: چهل سال پیش در چنین ایامی به عنوان تیم همراه شهید طهرانی مقدم برای دوره آموزشی موشکی در سوریه بودیم و توفیق داشتیم که هر شب جمعه در مرقد مطهر حضرت زینب (س) باشیم و از ایشان مدد میگرفتیم و آرامش روحی را در شرایط آن دوران برای خود حاصل میکردیم.
وی افزود: برکت وجودی آن بزرگ از و خاطراتی که از این سفر معنوی در کنار فعالیت آموزشی داشتیم موجب شد که اولین موضع پرتاب موشکی در کشور برای اجرای عملیات موشکی علیه رژیم بعثی عراق به نام حضرت زینب (س) رقم بخورد و ادامه نیز همون عملیات موشکی با رمز حضرت زینب (س) رقم خورد.
جانشین فرمانده نیروی هوافضای سپاه در ادامه گفت: همواره خود را متوسل به اهل بیت (ع) میدانستیم و نام بزرگوار حضرت زینب در ذهن شهید طهرانی مقدم به گونهای ثبت شده بود که در زندگی شخصی نیز از آن استفاده کرد.
سردار موسوی تصریح کرد: امیدواریم که بتوانیم این مسیر نورانی را با توسل به ائمه ادامه دهیم.
جنایتهای بیحد رژیم صهیونسیتی در غزه
وی با اشاره به عملیات طوفان الاقصی ادامه داد: تقریباً 13 ماه از عملیات طوفان الاقصی و اقدام شجاعانه رزمندگان فلسطینی در سرزمین غزه میگذرد و شاهد جنایتهای بی حد و حصر رژیم صهیونسیتی هستیم که کشتار مردم، نسلکشی و اقدامات مخربی که حد و حصری ندارد را شاهدیم.
جانشین فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: در خلال این دوره شاهد اتفاقات شگرفی بودیم که شاید اگر قبل از این مقطع زمانی قصد تحلیل تاریخ را داشتند هیچگاه نمیتوانستند وقایع، روندها و رخدادها را این گونه تحلیل کنند.
سردار موسوی افزود: اتفاقات به نوعی در مسیر قرار گرفته و اتفاق میافتندکه در خارج از برآوردهای ذهنی و سناریوهایی است که معمولا طراحان نظامی یا مقامات سیاسی انجام میدهند.
پاسخ به شرارتهای رژیم صهیونیستی در وعده صادق 1
وی بیان کرد: در میان این وقایع مهم دو اتفاق برای ما بسیار حایز اهمیت است که شامل عملیات وعده صادق 1 با اجرای عملیات موشکی و پهپادی به صورت ترکیبی در فروردین ماه سال 1403 و در ادامه و در پاسخ به شرارتهای رژیم صهیونیستی در دهم مهرماه 1404 که عملیات اختصاصاً موشکی بود.
سردار موسوی اظهار داشت: در کنار این اتفاق بزرگ که واقعهای تاریخی و اتفاقی بیبدیل بود، شاید طی سنوات گذشته چنین عملیاتی چه به لحاظ وسعت چه به لحاظ حجم آتش چه به لحاظ نوع طرحریزی و اثرات آن در هیچ جای دنیا ثبت نشده است.
تغییر موازنه بهکارگیری سلاح از مبدا کشور
جانشین فرمانده نیروی هوافضای سپاه با تأکید بر اینکه عملیات وعده صادق قابل توجه بود، اظهار داشت: این عملیات به لحاظ تغییر موازنه به کارگیری سلاح از مبدا کشور یک فصل جدیدی را ایجاد کرد، معمولاً آنچه که جمهوری اسلامی در قبال تهدیدات برون مرزی اجرا میکرد، در قالب جریانات مقاومت و استفاده نیابتی از نیروهای مقاومت بود اما در این دو عملیات از کامل خودش برای پاسخگویی به شرارت دشمن استفاده کرد.
وی تأکید کرد: فیلواقع در کلام رهبر معظم انقلاب خصوصاً در ارتباط با عملیات وعده صادقی1 تاریخ را باید بین قبل و بعد از این عملیات ثبت کرد اما یک اتفاق جذاب و زیبا در این فضا شکل گرفت که بعد از اجرای هر دو عملیات موفق و غرورآفرین وعده صادق و در اثنای اون ما شاهد حضور مردم قدرشناس خودمون بر سر مزار شهید مقدم بودیم.
در همه صحنههای مختلف آزمودهایم
سردار موسوی ابراز داشت: مردم شهیدپرور بدون هیچ ملاحظهای در ساعات پایانی شب و در نیمههای شب، تصمیم گرفتند که در بهشت زهرا (س) حضور یابند و در اون ساعات خلوت و تاریکی به این شهید بزرگوار ادای احترام کنند.
وی تصریح کرد: چه چیزی و چه ملاحظاتی باعث شد که مردم ما اینگونه عمل کنند، البته الحمدالله ما مردم خودمون را در همه عرصههای مختلف و در همه صحنههای مختلف آزمودهایم و مردم ما ارزشهای نهفته در جامعه اسلامی و انقلابی رو نشان دادند اما در چنین بزنگاههایی چنین رفتاری معنا و مفهومهای خاص خودش را دارد.
جانشین فرمانده نیروی هوافضای سپاه در ادامه اظهار داشت: در شب عملیات تصاویر و محتواهای متنی در فضای مجازی به سرعت و با یک حجم زیادی با یاد و خاطره شهید طهرانی مقدم نشر پیدا کرد که گویای یک اصل است و بایست به این توجه کنیم.
مردم به شهید مقدم نمره 100 و نمره بالا دادند
وی ادامه داد: مردم کاملاً بر صحنه اشراف دارند و آنچه که در تاریخ میگذرد را تحلیل ذهنی میکنند و اعمال و رفتار ما همه مسئولین و همه کسانی که خودشا را به عنوان خادم ملت میشناسند را تحلیل و ارزیابی میکنند لذا مهم است که چگونه عمل چگونه فکر میکنیم.
سردار موسوی افزود: این اتفاق از اون اتفاقاتی است که برای ما درس آموز است و باید دید که چه عاملی و چه عواملی باعث شد که مردم اینگونه عمل کنند.
وی تأکید کرد: مردم به آنچه که شهید مقدم فکر کرد و نسبت به او عمل کرد و به عمل صحیح و انقلابی نمره 100 و نمره بالا دادند لذا اقتضا میکرد که ادای احترام کنند.
شهید مقدم را صاحب نظریه قدرت موشکی میدانیم
وی ادامه داد: ما شهید مقدم را به لحاظ فکری صاحب نظریه قدرت موشکی میدانیم و شخصیتی است که برای ایجاد قدرت موشکی تمام وجود و تمام سرمایه ذهنی و جسمی خودش را گذاشت و هزینه آخرش از دست دادن آن شهید است.
جانشین فرمانده نیروی هوافضای سپاه اظهار داشت: شهید نسبت به آنچه که لازم بود بتواند یک همچین نظریهای را پیادهسازی بکند، یک باور فکری عمیق داشت و وضعیت کشور را از جهات مختلف ارزیابی کرده بودو ظرفیها و مقدورات کشور را کاملاً میشناخت و نسبت به تهدیدها وقوف داشت و دشمنها را درست میشناخت.
نگاه شهید طهرانیمقدم این بود که باید به سلاحهای دوربردتر برسیم
سردار موسوی ادامه داد: اگر در شرایط جنگی 8 ساله دفاع مقدس بودیم، نگاه صرفاً به رژیم بعثی عراق به عنوان تهدید نبود که او را به جلو ببرد؛ بلکه نگاهی وسیع و بلند داشت و نگاهش این بود که باید به سلاح های دوربردتر برسیم، لذا در شرایطی که برای به کارگیری سلاحهای موشکی محدودیت داشت، نگاهش این بود که بایست ظرفیتهای صنعتی هم شکل بگیرد.
وی گفت: شهید طهرانی مقدم نسبت به دشمن کاملاً آشنایی داشت و صحنه نبرد را خوب میشناخت با اینکه شروع خدماتش در جبهه و رزمندگی به عنوان تکاور، فرمانده ادوات، فرمانده توپخانه و در ادامه فرمانده موشکی بود اما به عنوان یک تئوریسین نظامی یک نگاه برتری به آنچه که باید در آن جایگاه قرار گیریم نگاه بهتری داشت.
شهید طهرانی مقدم بازدارندگی را در رسیدن به قدرت موشکی تفسیر میکرد
جانشین فرمانده نیروی هوافضای سپاه در ادامه خاطرنشان کرد: شهید مقدم هندسه قدرت جهانی را خوب میشناخت و مفهوم قدرت را به خوبی درک میکرد و نسبت به آنچه که بایست برای بازدارندگی و مقابله با تهدیدها کسب کنیم ذهنیت داشت و اندیشه او به اندازهای عمیق بود که همه مسائل را در کنار فعالیتهای رزمی خود و اشتغالات عملیاتی خود در نظر میگرفت و غفلت میکرد و برای آنها وقت میگذاشت.
وی تصریح کرد: شهید طهرانی مقدم به لحاظ نظری واجد تئوری نظریه قدرت موشکی بود و بازدارندگی را در رسیدن به این قدرت تفسیر میکرد و مقابله با تهدیدات را در پیرامون کشور و منطقه را در این نظریه میدید.
قدرتمند کردن جبهه مقاومت با سلاح سبک در نظر شهید مقدم نبود
جانشین فرمانده نیروی هوافضای سپاه اظهار داشت: قدرتمند کردن جبهه مقاومت را با این ملاحظه میدید و اساساً فرض اینکه ما بخواهیم با سلاحهای سبک جبهه مقاومت را تقویت بکنیم در نظر او نبود و در ادامه برای رسیدن به این قدرت و پیاده سازی این نظریه خود تلاش کرد مشابه خیلی از اندیشمندان نبود که نظریه را صادر و خود را کنار بکشد.
سردار موسوی افزود: در شرایطی که کشور در تأمین حتی گلوله توپ و فشنگ کلاچ که به عنوان ابزار معمولی و سنتی در جنگ به کار میرفت، محدودیت داشت، این شهید بزرگوار تلاش کرد که صنعت موشکی شکل بگیرد و ما در همان دوران دفاع مقدس دو صنعت موشکی معتبر را برای تولید موشکهای سوخت مایع و سوخت جامد شاهد بودیم که به همت و با هدایت و ابراز نیاز شهید طهرانی مقدم به این ضرورت شکل گرفت.
ایجاد پایگاههای گسترده موشکی در جغرافیای کشور
وی تأکید کرد: ظرفیتهایی که میتوانست در کنار این صنعت ظرفیت عملیاتی ایجاد بکند را پای کار آورد زیرا که در پایان جنگ بسیاری از فرماندهان به اشتغالات دیگری از جمله در عرصههای سازندگی یا ارتقای سطح علمی پرداختند اما شهید مقدم دوران پس از جنگ را دوران استراحت ندید و تلاشش منجر به توسعه سازمان رزمی و تشکیل یکانهای جدید موشکی و ایجاد پایگاههای گسترده در جغرافیای کشور که محدود به جغرافیای غرب یا جنوب کشور نمیشد و تا عمق کشور این یگانها توسعه پیدا کردند.
جانشین فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به وعده صادق تصریح کرد: در هنگام اجرای عملیات وعده صادق بسیاری از مردم در استانهای غرب کشور ما شاهد موشک باران رژیم صهیونیستی بودند که این دستاورد نگرش شهید مقدم و اقداماتش در پیادهسازی طرح آمایش قدرت موشکی است که همه سرزمین ایران باید امن و محل به کارگیری قدرت باشد.