یادداشت «دستاوردسازی برای دولت با قطع برق!» با نظرات متعدد کاربران همراه شد که تعدادی از آنها را میخوانید:
* ارتباط دادن آلودگی هوا برای قطع برق به زیان دولت است! دولت باید بهانه بهتری برای قطع برق را اعلام می کرد ! اگر با قطع برق در پاییز و زمستان آلودگی داشته باشیم دولت چه به مردم می گوید ؟! مطابق با آمار رسمی سهم مازوت نیروگاه ها در آلودگی هوای کلانشهرها 7 درصد است و آنهم در کلانشهرهایی که نیروگاه مازوت سوز دارند! دولت باید دلایل کاهش تامین سوخت نیروگاه ها از شهریور را اعلام کند. لازم به ذکر است قطع برق به علت راه اندازی دیزل ژنراتورهای گازوئیل سوز هم مصرف گازوئیل را بالا میرد هم آلودگی هوا را تشدید می کند!
* مشکل ناترازی برق و گاز بیش از یک دهه است که بحرانی است. اما رسانه ها و احزاب سیاسی به جای تمرکز و پوشش خبری به منظور رفع آن مشکلات کلان ، جنگ خبری علیه مسایل حاشیه ای راه می اندازند. چند سال علت آلودگی را بنزین های ساخت داخل می دانند. و چند سال سوخت مازوت چند نیروگاه کلی هزینه و انرژی گذاشته می شه برای رفع عواملی که تاثیر اندک در ایجاد مشکلات دارند .
* اگر میتوانند بررسی نمایند و بفرمایند که چگونه است در منطقه جغرافیایی ما به غیر از عراق و افغانستان که بحران زده هستند همیشه ایران عزیز در طی سالها مشکل تامین انرژی داشته است ،مسئول بروز رسانی تأمین انرژی های لازم هماهنگ با توسعه شهری و انسانی کیست و علت عقب بودن همیشگی چیست و چرا پاسخگوی این نقصان نمی باشند؟
* اگر کشور کمبودی دارد باید همه زیان آن رابا هم تحمل کنند نه اینکه در شهری مانند اراک نیروگاه مازوت بسوزاند ومردم آن به هزار جور مرض از جمله سرطان دچارشوند .کاری که دولت و شخص رییس جمهور انجام دادند عین عدالت می باشد.باید این کمبود که دلیل اصلی آن تحریم های چند سال اخیر بوده را تک تک افراد ایران تحمل کنند تا انشا اله با تصمیمات صحیح وبه دور از شعار زدگی زمینه رفع تحریم ها فراهم وسرمایه گذاری در بخش نیروگاهی انجام گیرد.زمانی که آقای روحانی میگفت آب خوردن هم به رفع تحریم ها ربط دارد عده ای مسخره می کردند ولی حالا تک تک افراد ایرانی از جمله مسئولین باید به این نتیجه برسند که تحریم چه بلای خانمان سوزی می باشد.
* مادام که زیرساختها و دستگاه های مولدی که فرسوده شده اند تعویض نشوند بحرانها همچنان ابربحران خواهند شد. زمان دولت رییسی فشار بر صنایع تولیدی بود و صدای تولیدکنندگان را در آورده بود الان میخواهند صدای مصرف کنندگان خانگی را هم در آورند در حالی که مشکل از جای دیگر است .عدم سرمایه گذاری در این حوزه ها ی پایه خود بحران آفرین و باعث هدر رفت انرژی میگردد.
* همین الان آمریکا و چین و ترکیه و خیلی کشورهای دیگر برای تولید برق از زغال سنگ استفاده می کنند حالا سوزاندن مازوت برای کشور ما بد است؟ میگه پزشکیان نمی داند وقتی برق نباشد سیستم گرمایش خانه نمی کند و مردم مریض می شوند و حتی خیلی از خانه ها حتی آب ندارند چون پمپ وابسته به برق است. خدا بیامرزد شهید رئیسی را همیشه مردم ایران را در اولویت استفاده از برق و گاز قرار می داد و نه صنایع را که اکثرا غیر رقابتی و زیان ده هستند.
* اگر در زمان شهید رئیسی این اتفاقات می افتاد شما و رسانه های اصلاح طلب، فریاد وا مصیبتا سر می دادید اما حالا می گویید تقصیر تحریم ها، آلودگی هوا، ارزان بودن بنزین و ... است. امان از حب و بغض.
* بعضی ها هنوز نمی دانند مشکل سوخت نیروگاه هست نه سرمایه گذاری در خود نیروگاه بعد میان اینجا نظر میدهند !
* از دولت محترم و ریس جمهور عزیز کشورمان برای توقف مازوت سوزی مخصوصا کلانشهر اراک کمال تشکر و قدردانی را می نمایم متاسفانه جناح مخالف و مخصوصا صنایع پالایشگاهی برای عدم دفع یا انتقال مازوت بهترین کار سوزاندن مازوت در نیروگاه می دانند در نیروگاه اراک که برق استان های دیگر تامین می کند ۹۶ مشعل و با سوزاندن روزی ۲ میلیون لیتر مازوت باعث اکثر سرطان ها مخصوصا سرطان ریه و ... در اراک شده است بیشتر بیماران سرطانی کشور از اراک است .
* بهغیر از دوره احمدی نژاد همواره با قطعی برق روبرو بودیم تا این که روحانی کشور را عقب برد و دوباره به همان تیم رای داده شد و آوردن سرکار!!
******
یادداشت «یک یادآوری مهم به ظریف» با نظرات و واکنش همراهان «الف» مواجه شد:
* در حرف ایشون تناقضی وجود ندارد. آقای ظریف دنبال یک راه حل و سازش بود که از تحریم های ترامپ جلوگیری کند. همفکران شما هم میگفتند نه تحریم کاغذ پاره هست و اگه تحریم کنند ما هم غنی سازی میکنیم. حالا الان در نقطه ای وایسادیم که سازشی اتفاق نیفتاده و دست روی دست گذاشتیم که ترامپ تحریم های بیشتری اعمال کند و ما هم غنی سازی بیشتر کردیم! ظریف هم با توجه به وقایع جدید اتفاق افتاده در این 6 سال داره نظرشو میگه.
* من برجام را قبول نداشتم و ندارم و معتقدم موانع فعالیتهای هسته ای ایران باید به طریق دیگری برطرف شود. اما صحبت ظریف در مورد مصوبه مجلس ناظر به نقد محدود کردن اختیارات دولت در دیپلماسی توسط مجلس است و ارتباطی به امتیاز گیری با غنی سازی ندارد. حرف درستی هم هست. حفظ انعطاف پذیری تصمیم گیری در حوزه های تخصصی دولت کارامدی و سرعت عمل دولت را تضمین میکند. راه مجلس هم برای نظارت با انعطاف پذیری دولت بسته نمیشود و باید معطوف به سیاستهای کلان و نتیجه باشد.
* ظریف تازه متوجه شده که مصوبه راهبردی مجلس و غنی سازی 60 درصدی اهرم قدرت ایران برای امتیازگری از دشمن است.
* گذشته کاری ظریف نشان داده هبچگاه در نقش یک مدیر کلان که استراتژی ترسیم نماید نیست و این را دوستان صمیمی ایشان تایید می کنند.ایشان باید در حد و اندازه ای که دارد نظر دهد. ضمن اینکه برای مقابله با ترامپ و دارو دسته وی باید از چهره های جدیدی استفاده کنبم که دشمن از انها تصویر روشنی نداشته باشد.
* ظریف و هر سیاستمداری باید نسبت به داشته های روز عمل کند مقایسه داشته های چند سال پیش با الان قیاس مع الفارق است.
* چطور واقعا هنوز متوجه نشدید چطور با القای الفاظی ساده لوحانه به مسعولین ما نظیر آنکه با یک بمب بر سر شما ارتباطات شما را پودر میکنند ما را به سمت سناریوی از پیش تعیین شده برجام 1 سوق دادند و در همان ابتدا سناریو خیمه شب بازی غرب با ارسال صوری گروه های بازرگانی و اقتصادی مسئولان را مجاب به پذیرش توافقی کردند و تمام تاسیسات را بتون ریزی و دانشمندان ما را پراکنده کردند و سانتریفیوژها را اوراق ...توافقی ساده لوحانه با سناریوی از پیش تعیین شده که حتی غرب اینقدر امتیازدهی را درخواب نمیدید ... رییس جمهور بعدی امریکا هم آن را پاره کرد و دور انداخت ...کی ما میخواهیم بیدار شویم ...دنیا دنیای زور است قدرت بگیرید متعارف و نامتعارف بمنظور بازدارندگی و جلوگیری از طمع ورزی و زورگویی و بعدش مذاکره مانعی نخواهد داشت اما پیش از آن ساده لوحی است و تکرار آزموده ها ...نکنید اشتباه است یعنی ما اینقدر باید ساده باشیم ...که منافع و مصالح قدرت گیری کشور را فدا کنیم .
* ظریف به زودی متوجه خواهد شد که بایدن پیچ تحریمها را شُل نکرده بود بلکه دولت شهید رئیسی تحریمها را خنثی کرده بود.
* ظریف موقع انتخابات برای مظلومنمایی میگه قانون مجلس بد بود و دست ما رو بست؛ الان که رای آوردن، از همون قانون برای فشار به دشمن استفاده میکنه. واقعیتش هم همینه، اون قانون بسیار خوب بود و برای فشار به دشمن تصویب شد.
* دنیای سیاست همین هست.. هر نظر و دیدگاهی برای همون زمان پایه و اساس دارد. ظریف چندماه قبل از پایان وزارت خارجه اش گفت دنیا منتظر ما نمیمونه که مثلا ۶ماه دیگه ما چه تصمیمی میگیریم! شاید همان موقع با آمدن بایدن میتوانستیم توافق کنیم ! الان دوران ترامپ است و وارد زمان جدیدی شده ایم و مجبوریم با داشته هایمان معامله کنیم.
* دکتر ظریف، انسانی شریف، سیاستمداری کارکشته، و دیپاماتی کاربلد و توانمند است که هدفی جز سربلندی ایران ندارد و فرهیختگان جامعه قدر او را می دانند.
******
مخاطبین «الف»، نظرات خود را ذیل یادداشت «دوران ترامپ و گام های کليدی در بازدارندگی هسته ای ایران» بیان کردند که تعدادی از آنها را میخوانید:
* طبق قانون اساسی ایالات متحده صرفنظر از زمان دوره ریاست جمهوری ، کاخ سفید میهمان فقط دو دوره ریاست جمهوری هر فرد است . سوال مهم. آیا قدرتهای جهانی و حتی همسایگان ما اینچنین اقداماتی را از طرف ما تحمل میکنند. مسلح کردن سوریه و کشورهای آمریکای جنوبی به سلاح هستهای؟؟؟؟آیا این اعلام جنگ با کل آسیا، اروپا و قاره آمریکا نیست ؟
* ساخت موشک قاره پیما و سلاح هسته ای در جهت بازدارندگی از جنگ اوجب واجبات است.
* اگر ما یک دهه است که در زمینه غنی سازی هسته ای به پیشرفتهایی دست پیدا کرده ایم، آمریکا در سال 1945 ژاپن را بمباران هسته ای کرد و در سال 1969 با موشک آپولو، فضانورد در کره ماه پیاده کرد. بنابر این آمریکا از نظر تکنولوژی هسته ای و موشکی بسیار از ما جلوتر است.
* حتی خود امریکا جرات تعرض به کره شمالی را ندارد ایران باید به سلاح اتمی دست یابد تا تحریم و تهدید و ترور پایان یابد.
* بعد از عملیات های غرور آفرین وعده صادق یک و دو الان همه دنیا دیدند که ما با کسی شوخی نداریم و هر زمان که بخواهیم هر کاری می کنیم . الان مذاکره با آمریکا زمانی است که جنسمان جور است. قدرت بازدارندگی داریم ، قدرت نظامی ما تاثیرگذار است و هر کسی با مرزهای عقیدتی و جغرافیایی ما شوخی کند به سختی تنبیه می شود. مذاکره با ترامپ تاجر مسلک راحتتر از مذاکره با بایدن سیاست مدار است ترامپ را اگر بفهمید راحتتر امتیاز میدهد.
* اگر بمب هسته ای بازدارنده است پس چطور در وعده های صادق ۱ و ۲ صدها موشک روانه اسرائیل کردید؟ و وعده صاق ۳ هم در راهه؟ این چه بازدارندگیه که حزب الله یک ساله هر روز هزاران موشک روانه اسرائیل میکنه؟
* چرا نباید ایران در قبال تهدیدی که مکرراً شده موازنه قدرت را برقرار کند چرا بقیه که سوابق حمله به بیمارستان و مدارس و کشتار زنان و بچه ها را در پرونده دارند و داشته اند و خواهند داشت باید مسلح به انواع زرادخانه های متعارف و نامتعارف باشند آنوقت ایران خیر و اعلام کنید تمام ..چرا تمام ..اگر دوستان تحمیلگر برجام 1 شما مانع ایران قدرت متعارف و نامتعارف ایران نشده بودند آنوقت نه تهدید میشدیم و نه تحریم بلکه قطعا با ایران دارای قدرت وارد مذاکره میشدند نه وارد تهدید مکرر ...آزموده را آزمودن خطاست.
* همین بمب هایی که آرزوش را می کنید مگر کره شمالی ندارد؟ مگر ترامپ با رهبر کره مذاکره نکرد؟ چرا فکر می کنی هنوز هم کشوری وجود دارد که بخواهد هزینه کند و کشور دیگر را فتح کند. مگر اسرائیل کلاهک هسته ای ندارد بمب اتمی ندارد چرا ما را که دو بار 400 تا موشک و پهباد فرستادیم را با بمب اتمی نزد؟
* ترامپ این بار دو مرحله ای نیست و با توجه به کبر سن یک مرحله بیشتر نمی تواند رییس جمهوری آمریکا باشد. ترامپ با بایدن فرقی ندارد بلکه ترامپ مصداق سیاست عریان آمریکاست. ترامپ هم مانند بایدن و در همان محدود هر کمکی که بتواند به اسراییل انجام خواهد داد. و لذا ضمن بازدارندگی باید به همان شیوه قبلی پاسخ اسراییل و همدستانش داده شود. در صورت لزوم نیم نگاهی هم به ساخت بمب اتم و موشک های با برد بسیار بلند داشت تا در صورت لزوم تولید و مورد استفاده قرار گیرد. ترامپ معامله گر است و لذا این امکان وجود دارد که بدون دادن تعهد مانند برجام با او وارد معامله شد. بایدن به جز تحریم عزمی بر هیچ چیز نداشت . ترامپ هم الان فهمیده که تحریم، بیشتر از این کارساز نیست برای از این به بعد باید یا فکر جنگ باشه که قطعا برایش هزینه برداره و یا سکوت و عمل به راه بایدن.
* توسعه تک بعدی، مثلاً در حوزه نظامی هیچگاه موجب پیشرفت و سعادت یک کشور نمی شود. توسعه باید در همه حوزه ها و به صورت متعادل صورت گیرد. کشوری که سلاح هسته ای دارد اما فاقد آب و برق کافی و هزار مشکل ریز و درشت دیگر است، کشور سعادتمندی نیست.
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.