تجربه حضور در ایستگاه فضایی مدار ماه روی زمین

  4030824009

عموم مردم اکنون می‌توانند با وارد شدن به یک مدل اولیه از محل اقامت فضانوردان در مدار ماه، پا به آینده‌ی اکتشافات قمری بگذارند.

تجربه حضور در ایستگاه فضایی مدار ماه روی زمین

به گزارش ایسنا، نمونه اولیه زمینی آنچه که بخشی از ایستگاه فضایی «دروازه ماه» ناسا است، اکنون در مرکز فضایی هیوستون در تگزاس برای بازدید علاقه‌مندان باز شده است.

جف سایدرز(Jeff Siders)، مدیر برنامه پایگاه سکونت و لجستیک(HALO) و مدیر توسعه کسب و کار در شرکت فضایی نورثروپ گرومن(Northrop Grumman) در مراسم رونمایی از این ماکت گفت: ما در نورثروپ گرومن بسیار خوشحالیم که می‌توانیم این مدل زیستگاه مداری ماه را برای کمک به ارائه نگاهی اجمالی به پروازهای فضایی انسان در آینده ارائه کنیم. این ماکت به ناسا و نورتروپ گرومن کمک کرد تا پیش ساز پایگاه سکونت و لجستیک فعلی را بسازند که به عنوان محیط زندگی برای فضانوردان آرتمیس در ایستگاه فضایی مدار ماه استفاده خواهد شد.

سایدرز گفت: ما امیدواریم این نمایش در به اشتراک گذاشتن هیجان آنچه که در فضای بین زمین و ماه و سپس در مریخ رخ خواهد داد، به ما کمک کند.

این زیستگاه به طول ۲۱ فوت و عرض ۱۴.۵ فوت(۶.۴ در ۴.۴ متر) در گالری آرتمیس مرکز فضایی هیوستون قرار دارد. بازدیدکنندگان از طریق دریچه‌ای مشابه آن چه در آینده یک فرودگر ماه به آن متصل خواهد شد، وارد این ماژول می‌شوند.

در داخل، ماکت به گونه‌ای ساخته شده است که نشان دهد چگونه قفسه‌های علمی و تجهیزات را می‌توان روی دیوارها نصب کرد که مشابه ایستگاه فضایی بین‌المللی است. همچنین نمونه‌ای از اتاقک فضانوردان و یک برج کنترل وجود دارد که شامل یک آب‌سرد کن و ایستگاه آبرسانی برای آماده‌سازی بسته‌های غذای خشک برای خوردن است.

درگاه دیگری بر روی دیوار و روبروی در ورودی قرار دارد که جایی است که فضاپیمای سرنشین‌دار اوریون برای بازگرداندن فضانوردان، سنگ‌های ماه و سایر نتایج علمی به زمین، به آن متصل می‌شود. دریچه‌ای در مجاورت دریچه اتصال اوریون نیز نمایی از ماه را ارائه می‌دهد که در این مورد، توسط یک صفحه نمایش ویدئویی ایجاد شده است.

نورثروپ گرومن در ابتدا این ماکت را بر اساس برنامه NextSTEP-2 ناسا در سال ۲۰۱۹ طراحی کرد و ساخت. در آن زمان، اندازه این ایستگاه قمری نهایی نشده بود.

سایدرز در مصاحبه‌ای گفته است: این ماکت ۴.۴ متر است. این شبیه یک ماژول ایستگاه فضایی است. ما ماکت دیگری داشتیم که سه متر بود و هر دو را در کنار هم قرار دادیم و سپس فضانوردان وارد شدند و اندازه‌ی هر دو را ارزیابی کردند.

فضانوردان دریافتند که نسخه سه متری را دوست دارند، زیرا فضای کافی برای شناور شدن و انجام تحقیقات فراهم می‌کند، اما ماژول ۴.۴ متری را برای فعالیت‌های مشترک مانند غذا خوردن در کنار هم ترجیح دادند، زیرا در آن همه می‌توانند دور هم جمع شوند.

سایدرز گفت: گزینه سه متری را می‌توان بر روی یک موشک اسپیس ایکس با تجهیزات بیرونی نصب کرد اما مورد ۴.۴ متری روی آن جا نمی‌شود.

ویلیام هریس، رئیس و مدیر اجرایی مرکز فضایی هیوستون می‌گوید: این ماکت یک مورد هیجان انگیز در نمایشگاه آرتمیس است. این یک نمونه عالی از چگونگی تحقق هدف ما برای نزدیک کردن مردم و فضا به عنوان مرکز بازدیدکنندگان مرکز فضایی جانسون ناسا است.

آنچه برای ما واقعا هیجان‌انگیز است این است که مهمانان می‌توانند به داخل آن بروند و واقعا درک کاملی از عناصر کلیدی لازم برای بقا و شکوفایی انسان در فضا و انتقال به ماه و بازگشت به زمین پیدا کنند.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

    2. باز هم در باغ سبز !

    3. جابجایی مرزهای وقاحت!

    4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

    5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

    6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

    7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

    8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

    9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

    10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

    11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

    12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

    13. درد بیمار و ناز طبیبان !

    14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

    15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

    16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

    17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

    18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

    19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

    20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

    21. یارانه‌ها واریز شد

    22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

    23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

    24. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

    25. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

    آخرین عناوین