واشنگتن‌پست: تندروهای ضدایرانی نقشی کمرنگ در تیم جدید ترامپ دارند

  4030827138 ۰ نظر، ۲ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

رسانه آمریکایی نوشته ترامپ که از داشتن مشاورانی یاغی در دولت پیشین خود درس عبرت گرفته، قرار است افرادی را برای تیم سیاست خارجی و تصدی سمت‌های امنیت ملی برگزیند که به‌ویژه در قبال کشورهای رقیب آمریکا، از جمله ایران، روسیه و کره شمالی تندرو نیستند و مطیع رویکرد او در این زمینه خواهند بود.

به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی نوشته با توجه به این که در دور اول ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» بسیاری از مشاورانش مواضع تندی در قبال کشورهای رقیب آمریکا، از جمله ایران داشتند و در بسیاری از مواقع از او خواسته بودند اقدام خصمانه‌ای علیه ایران، روسیه و کره شمالی انجام دهد، حالا پس از پیروزی او در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، بسیاری از قانون‌گذاران و مقامات رسمی جمهوری‌خواهان درباره حضور این افراد در دولت جدید ترامپ احتیاط به خرج می‌دهند.

روزنامه واشنگتن پست در گزارشی با اشاره به این که موضع بسیاری از مشاوران و مقامات دولت قبلی او، از جمله «جان بولتون» مشاور امنیت ملی پیشین و «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه وقت آمریکا با تمایل ترامپ به مذاکره با کشورهای رقیب و «متخاصم» برای رسیدن به یک توافق مغایرت داشت، نوشت: بولتون و بسیاری دیگر از اعضای ارشد دولت اول ترامپ، در نهایت، برکنار شده یا با آزردگی و انزجار از سمت خود کناره‌گیری کردند. حالا متحدان و نزدیکان ترامپ می‌گویند، او از تجربه داشتن مشاورانی یاغی درس عبرت گرفته است.

 

«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه پیشین دولت «دونالد ترامپ»

 

تغییر روند گزینش

یک مقام پیشین امنیت ملی آمریکا با نام بردن از چهره‌های برجسته‌ای که در دولت قبلی ترامپ با او مشاجره داشتند، گفت: در حال حاضر، برای پیدا کردن مقامات امنیت ملی که از رویکرد رئیس‌جمهور منتخب نسبت به امنیت ملی حمایت کنند، تلاش‌ زیادی انجام می‌شود تا اتفاقاتی که بار قبل با «اچ‌آر مک‌مستر»، «جان بولتون»، «جیم متیس» و «رکس تیلرسون» که با حمایت نکردن آن‌ها از کارهایی رخ داد که رئیس‌جمهور می‌خواست انجام بدهد، دیگر تکرار نشود.

به گفته این مقام پیشین آمریکایی، مشاوران نام‌برده از دیدگاه ترامپ حمایت نمی‌کردند و می‌خواستند جنگ رخ بدهد. حالا روند گزینش تغییر کرده است و هدف پیدا کردن افراد «بله‌ قربان‌گو» نیست، بلکه پیدا کردن افرادی است که اساسا، بتوانند از جهان‌بینی رئیس‌جمهور حمایت کنند.

واشنگتن‌پست در ادامه این مطلب نوشت: «دریک ون اُردن» نماینده جمهوری‌خواه ایالت ویسکانسین و یکی دیگر از متحدان ترامپ که گزینه‌های کابینه جدید ترامپ را متمایز از سیاست خارجی تیم اول او دانست، گفتند گزینه‌های جدید ترامپ «تنها در صورتی که واقعا مجبور شویم، ما را وارد یک درگیری نظامی خواهند کرد.»

 

«مارکو روبیو» گزینه «دونالد ترامپ» برای تصدی سمت وزیر امور خارجه آمریکا

 

تیم «بله قربان گو»

یکی دیگر از اعضای کنگره که روابط نزدیکی نیز با ترامپ دارد، به شرط فاش نشدن هویتش به منظور بیان حمایت صریحش از اتخاذ رویکرد تندروتری در زمینه مسائل سیاست خارجی و امنیت ملی، گفت که «تمام آن‌ها افرادی بله ‌قربان ‌گو خواهند بود و این نگران‌کننده است.»

«مارکو روبیو» گزینه ترامپ برای وزارت امور خارجه آمریکا، دقایقی پیش از اعلام نامزدی او برای این سمت، در گفت‌وگوی کوتاهی با واشنگتن‌پست، تلویحا، اشاره کرد که دیدگاه شخصی او درباره ایران یا دیگر مسائل سیاست خارجی اهمین کمی برای دولت بعدی خواهد داشت و از اظهار نظر مفصل درباره این که از ترامپ چه اقداماتی نسبت به ایران انجام خواهد داد، خودداری کرد.

او گفت: من می‌خواهم از تمامی سیاست‌های رئیس‌جمهور حمایت کنم. او کسی است که مردم آمریکا با دید شفافی نسبت به تصور او از نقش آمریکا در جهان، انتخابش کرده‌اند.

مقام پیشین امنیت ملی آمریکا که پیشتر به او اشاره شد، درباره روبیو گفت: او قرار است طبق دستورات عمل کند. به نظر من نظر ترامپ درباره تلاش برای پرهیز از استفاده از قوای نظامی و پایان دادن به درگیری‌ها برای تمامی کسانی تشریح شده است که برای سمت‌های امنیت ملی در نظر گرفته شده‌اند.