اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

بیژن ایرانی، گروه جهان الف،   4030829037 ۴۹ نظر، ۱ در صف انتشار و ۲۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

اتحادیه اروپا بار دیگر و در راستای اقدامات و سیاست های ضدایرانی خود، تحریم های تازه ای را علیه کشورمان وضع کرده است. بهانه اروپایی ها در این رابطه نیز کمک های نظامی ایران به روسیه در بحبوحه جنگ اوکراین ادعا شده است. از این رو، این اتحادیه با طرح این ادعا که کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در روند اعطای کمک‌های تسلیحاتی ایران به روسیه ایفای نقش می کند، دست به تحریم این نهاد و مدیر آن "محمد رضا مدرس خیابانی" زده است. 

 تحریم های دیگری نیز از جانب شورای اروپا علیه یک فرد و چهار نهاد مرتبط با ادعای اروپایی ها با محوریت انتقال تسلیحات به روسیه هم تحمیل شده است. تحریم های اخیر اتحادیه اروپا علیه شرکت کشتیرانی کشورمان، با محکومیت قاطع مقام های کشورمان همراه شده و آن ها ضمن رد ادعاهای مطرح از سوی اروپایی ها تاکید کرده اند که کشتیرانی ایران یک نهاد صرفا تجاری و بازرگانی است که در عرصه بین المللی فعالیت دارد و جزو بزرگترین ناوگان های تجاری غرب آسیا به شمار می رود.  از این رو، طرح اتهامات گوناگون مبنی حمل و نقل سلاح از طریق این ناوگان هیچ محلی از اعراب ندارد و درست نیست.

با این همه، در رابطه با اقدام اخیر اتحادیه اروپا در اعمال تحریم های تازه علیه کشتیرانی کشورمان توجه به 2 نکته ضروری است. اول اینکه اروپایی ها طی ماه های گذشته بارها و بارها و به بهانه های مختلف و در برهه های حساس تاریخی، با کارت ادعایی کمک های نظامی ایران به روسیه بازی کرده اند و از این رهگذر سعی داشته اند تا کشورمان را تحت فشار قرار دهند و تصویری منفی را از آن در عرصه بین المللی ایجاد کنند. از این رو، تحریم های تازه این نهاد علیه کشتیرانی ایران نیز در راستای همین اقدامات باید ارزیابی شود و در حقیقت، تداوم یک روند است. 

نکته عجیب این است که اروپایی ها همزمان نسبت به کمک های اعطایی قابل توجه خود به رژیم اشغالگر قدس که تاکنون منجر به شهادت، مجروح و مفقود شدن بیش از 100 هزار فلسطینی و البته تحمیل خسارات مادی و جانی قابل توجه به مردم لبنان شده سکوت می کنند. جالب اینکه رژیم اشغالگر قدس به دلیل جنایات ضدانسانی و نسل‌کشی خود در نوار غزه با یک پرونده مفتوح در دیوان لاهه رو به رو است. موضوعی که از چشم اندازی کلان استانداردهای دوگانه غربی ها را فریاد می زند. 

نکته دوم اینکه اروپایی ها با وضع تحریم های تازه علیه کشورمان به نوعی سعی داشته اند تا در ادامه جوسازی‌های ناشی از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا علیه کشورمان اقدام کنند. به بیان ساده‌تر، آن ها همسو با طرح گمانه زهای مختلف مبنی بر اینکه ترامپ قصد دارد کارزار فشارحداکثری خود علیه ایران را تشدید کند، سعی دارند از همین حالا این پالس را به تهران برسانند که آن ها نیز کاملا با این دستورکار همراهی خواهند کرد. از این رو، گزینه مطلوب آن ها این است که ایران به سمت مذاکره و تعامل و تسلیم در برابر غرب کشیده شود. این در حالی است که این سناریو به هیچ عنوان برای ایران تازه نیست و ایران نشان داده تحت هیچ شرایطی در برابر آن سر خم نمی کند. 

ورای همه این ها باید توجه داشت که نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز نزدیک است و تحریم های تازه اتحادیه اروپا علیه ایران به نوعی سعی دارد تا یک جوسازی مسموم را علیه کشورمان قبل از برگزاری نشست مذکور راه بیندازد. موضوعی که می تواند بر دستورکار و نتایج نهایی این نشست اثرگذاری مستقیم داشته باشد.