به گزارش ایسنا، هفته گذشته، در واکنش به تصمیم متحدان غربی اوکراین برای صدور مجوز استفاده کییف از موشکهای دوربرد آمریکا علیه روسیه، «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه نسخه جدیدی از دکترین هستهای این کشور را تصویب کرد که شرایطی که روسیه میتواند در آن سلاحهای هستهای مستقر کند را تعیین میکند.
طبق گزارش شبکه روسی «راشاتودی» دکترین هستهای جدید روسیه، آستانه قبلی را کاهش میدهد و استفاده از سلاح هستهای در شرایط گستردهتری برای روسیه مجاز خواهد بود.
در همین راستا، شویگو روز پنجشنبه به رسانهها گفت که «چتر هستهای» روسیه پیش از بهروزرسانی اخیر به متحدان کلیدی آن کشیده شده است. این متحدان، اعضای «سازمان پیمان امنیت جمعی» (CSTO)، یک گروه دفاعی منطقهای است که روسیه نیز عضوی از آن است را شامل میشود.
دبیر شورای امنیت ملی روسیه اظهار داشت: «دکترین تجدید نظر شده یک بند صریح دارد که به اعتقاد من در مورد بلاروس بسیار مهم است. در صورت حمله به این کشور با استفاده از تسلیحات متعارف، سطح حفاظتی مشابه روسیه را برای کشور فراهم می کند.»
وی افزود: «دکترین روشن، قابل فهم و شفاف است. ما از همکاران غربی خود میخواهیم که به جای اختراع چیزهایی که وجود ندارد، آن را با آرامش بخوانند.»
آخرین تغییرات در موضع هستهای روسیه در ماه سپتامبر و در بحبوحه تنشهای فزاینده با غرب بر سر مناقشه اوکراین اعلام شد که مسکو آن را جنگ نیابتی به رهبری ایالات متحده علیه خود میداند که در آن واشنگتن به دنبال "شکست راهبردی" روسیه است.
پوتین پس از آن که «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا به کییف اجازه داد تا موشکهای دوربرد اهدایی غرب را به خاک روسیه شلیک کند، این سیاست را تأیید کرد. پس از انجام این حملات توسط نیروهای اوکراینی در هفته گذشته، ارتش روسیه یک موشک بالستیک مافوق صوت جدید را به سمت یک کارخانه اسلحه سازی در اوکراین شلیک کرد.
گفته میشود که این سلاح دارای قابلیت حمل کلاهک هستهای است و به گفته پوتین، سیستمهای دفاع هوایی غربی نمیتوانند آن را رهگیری کنند.
رئیس جمهور روسیه همچنین هشدار داد که مسکو این حق را برای خود محفوظ میدارد که به اهداف نظامی کشورهایی که برای حملات اوکراینی در داخل روسیه موشک تهیه می کنند، حمله کند.