قالیباف رییس مجلس در نشست روز چهارشنبه مجلس و همچنین نشست خبری خود، صراحتاً حضور ظریف در دولت را بر اساس قانون فعلی مشاغل حساس غیرقانونی عنوان کرد. وی به ظریف پیشنهاد داد بدون ایجاد جنجال، پست خود را ترک کند و منتظر اصلاح قانون باشد. اکنون بررسی میکنیم آیا قالیباف سخن خود را تغییر داده و به وفاق پشت پا زده است یا خیر؟
1. دلیل صریحتر شدن سخنان قالیباف درباره ظریف را باید در سخنان او در ۱۳ شهریور مشهد مقدس جستوجو کرد. در آنجا رئیس مجلس صراحتاً کمین برای شکست دولت را ناپسند دانست و تأکید کرد: اگر نقدی به دولت داریم - که داریم - میتوانیم آن را در جلسات دو نفره با رئیسجمهور مطرح کنیم. اگر این روش موفق نشد، در جلسات سران قوا یا شورای عالی امنیت ملی بیان میکنیم و در نهایت، اگر به نتیجه نرسیدیم، با مردم در میان میگذاریم.
2. در همین راستا، دکتر قالیباف ابتدا در خصوص انتصاب ظریف سکوت کرد که نشان از پیگیری اجرای قانون در جلسات مشترک دو یا سه نفره داشت. در گام بعدی، با رأی مخالف به یک فوریت لایحه دولت برای حل مشکل ظریف، موضع خود را نشان داد.
3. گام بعدی قالیباف، تأیید توییت فضائلی مبنی بر مخالفت رهبر انقلاب با تغییر قانون در خصوص تابعیتهای غیرقهری بود. در این راستا، رئیس مجلس تغییر قانون برای تابعیتهای قهری را لازم و تغییر برای تابعیتهای غیرقهری را غیرضروری دانست.
4. در نهایت، عدم توجه به اخطارهای جلسات خصوصی و چند نفره باعث شد دکتر قالیباف در صحن علنی مجلس، حضور ظریف در دولت را بر اساس قانون فعلی غیرقانونی اعلام کند. آنچه مشخص است، اگر دولت به اخطارهای جلسات خصوصی توجه میکرد، کار به اینجا نمیرسید و کشور به خاطر حضور غیرقانونی یک نفر در دولت دچار حاشیه نمیشد.
5. باید یادآوری کرد که قالیباف همچنان بر اصل وفاق در چارچوب قانون و برای حل مشکلات مردم تأکید دارد. از همین رو در صحن علنی مجلس و در مقابل تندروها، با تشکیل پرونده قضایی برای رئیسجمهور مخالفت کرده و اعلام میکند که راههای دیگری برای حل مسئله ظریف وجود دارد.
اصلاح طلبان تندرو چه می خواهند؟
به گزارش تسنیم، مهدی نجفی در یادداشتی نوشت:
اصلاحطلبان رادیکال همواره تا زمانی که فردی مطابق منافع آنها عمل نکند، به حملات خود ادامه میدهند. آنها تنها کسی را میخواهند که منافع آنها را تأمین کند.
موضوع مسئولیت غیرقانونی آقای ظریف، موردی روشن است. آنها برای تخریب و طبق معاملهگری معمول، آقای قالیباف را متهم کردند که دلیل مواضع جدید وی، تغییر آقای مسکنی از معاونت وزارت کار است. اما شواهد نشان میدهد که این روش، خطی غیرمنطقی و کثیف برای تخریب است.
- مواضع آقای قالیباف درباره آقای ظریف هیچ تغییری نکرده است. مهمترین گواه آن، عدم رأی به فوریت لایحه اصلاح مشاغل حساس است. آقای قالیباف پس از رای گیری اعلام کرد که با تغییر قانون موافق است. بر این اساس، فوریت این قانون صرفاً برای آقای ظریف بود و عدم رأی قالیباف نشان میدهد که وی با مسئولیت غیرقانونی ظریف مخالف است.
- در اظهارات آقای قالیباف - که اصلاحطلبان نمیخواهند آن را ببینند - به صورت شفاف گفت که آقای ظریف پس از اصلاح قانون میتواند به این معاونت برگردد. از آنجا که موضع خود را موافق با اصلاح قانون ذکر کرد، مشخص میشود که وی مخالف مسئولیت ظریف نیست، بلکه مخالف غیرقانونی ماندن ایشان در مسئولیت است.
- دکتر قالیباف در اظهارات روز شنبه ایشان در مجلس نیز اشاره کرد که حل مسئله مسئولیت غیرقانونی آقای ظریف فقط به ماده ۲۳۴ محدود نمیشود. از نظر قالیباف، عدم ارجاع تخلف رئیس جمهور به قوه قضاییه اهمیت دارد. بنابراین، باور وی به همراهی با دکتر پزشکیان این است که اجازه ندهد رئیس جمهور به عنوان متخلف به قوه قضاییه معرفی شود و تلاش کند مسئله مسئولیت غیرقانونی آقای ظریف حل شود.
- پیشنهاد کنارهگیری آقای ظریف بهترین کمک به دولت است تا:
1- مسئله حاشیهای به مسئله اصلی کشور تبدیل نشود
2- قانونشکنی تشویق نگردد
3- آقای دکتر پزشکیان از معذوریت و فشار رها شود
این مواضع بهترین مصداق نگاه مبتنی بر عقلانیت انقلابی است.