مستعدترین سنین ابتلا به کمردرد

  4030914010

رئیس انجمن طب فیزیکی توانبخشی مازندران از برگزاری ششمین دوره سمینار کشوری اختلالات اسکلتی و عضلانی در این استان خبرداد و گفت: ۳۰ تا ۴۰ سالگی مستعدترین سنین ابتلا به کمردرد هستند.

به گزارش ایرنا، حمیدرضا تقوی  در گفت و گو با خبرنگاران در ساری، زمان برگزاری این همایش را ۱۵ و ۱۶ آذرماه جاری در ساری ذکر کرد و افزود: "استئوآرتریت" زانو و کمر درد، "اینترونشن" در درمان کمر درد، تازه های دارو درمانی در "استئوآرتریت" و تازه های درمان فیزیکی در کمردرد از جمله محورهای برگزاری این همایش است.

وی با بیان این‌که پس از سردرد، کمر درد پرشایع ترین بیماری در جامعه امروزی است، اظهار کرد: کمردرد می‌تواند ناشی از آسیب‌ها، شرایط و بیماری‌های مختلفی باشد و بیشتر به علت آسیب به عضلات و تاندون‌ها ایجاد می‌شود.

تقوی، "استئوآرتریت" را شایع‌ترین نوع التهاب مفاصل عنوان کرد که می‌تواند کمر درد ایجاد کند، تصریح کرد: "اسپوندیلیت انکیلوزان" نیز بیماری است که می‌تواند کمر درد، التهاب و محدودیت در حرکات ایجاد کند.

این مقام مسوول، اظهار کرد: حمله کمر درد به طور معمول در سنین ۳۰ تا ۴۰ سالگی رخ می‌دهد و احتمال ابتلا به کمردرد با افزایش سن نیز بیشتر می‌شود.

۳۰ تا ۴۰ سالگی؛ مستعدترین سنین ابتلا به کمردرد

رئیس انجمن طب فیزیکی توانبخشی مازندران ادامه داد: با افزایش سن، خاصیت ارتجاعی و قدرت انقباض عضلات کاهش می‌یابد و دیسک‌های بین مهره‌ای نیز شروع به از دست دادن مایعات و انعطاف‌پذیری خود می‌کند که این امر باعث کاهش توانایی آن‌ها در محافظت از مهره‌ها می‌شود.

تقوی، اضافه وزن، ژنتیک، عوامل مرتبط با شغل، شرایط روانی، مصرف دخانیات، استفاده از کوله‌پشتی سنگین برای کودکان، بلند کردن اشتباه اجسام از روی زمین، بیماری‌ها مانند برخی از سرطان‌ها، التهاب مفاصل و کمبود فعالیت فیزیکی را از جمله عوامل مهم و موثر در بروز کمردرد عنوان کرد.

وی افزود: دردهای ناشی از عصب شایع ترین علت کمر درد است که بیمار به مرحله ناتوانی می رسد.

عوامل مکانیکی عامل ۹۰ درصد بروز کمر درد هستند، در حالیکه تنها ۱۰ درصد کمر دردها به علت التهابی بروز می کنند. بر اساس این گزارش، شیوع کمردرد در افرادی که ورزش های مناسب داشته باشند کمتر از افرادی است که ورزش نمی کنند.