سیمای صد روزه ۴ وزارتخانه کلیدی

فرید رحمتی، گروه سیاسی الف،   4030914011 ۵۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

بیش از صد روز از آغاز به کار وزرای دولت چهاردهم می گذرد، خبرگزاری دولت و اطرافیان پزشکیان، انتصاب استاندار کرد و عرب و بلوچ و سخنگوی زن را به عنوان دستاورد صد روزه عنوان می کنند، مخالفان دولت نیز گرانی خودرو، نان، برق و افزایش تورم را ثمره صد روزه حضور دولت چهاردهم در رأس امور می شمارند.

رابطه دولت و مجلس نیز سینوسی است، رئیس مجلس هر چند در سطح کلی از لزوم حمایت از دولت صحبت می کند اما در برخی موضوعات حساس مستقل از- و گاه مخالف با- نگاه دولت عمل می کند.

در خواست برکناری محمد جواد ظریف به دلیل داشتن تابعیت مضاعف فرزندانش و مغایرت انتصابش با قانون ممنوعیت تصدی مشاغل حساس، دعوی دولت و مجلس را بیشتر کرده است. موضوع فقط محمد جواد ظریف نیست، حمید رسایی گفته فرزند عارف معاون اول نیز دو تابعیتی است، رئیسی نماینده قم گفته همسر و فرزند محمدرضا سعیدی سرپرست شستا نیز دوتابعیتی و مقیم سوئد هستند، یکی از فعالان رسانه ای اصولگرا در توئیتی عنوان کرده ۷ نفر از افراد لایه بالای دولت دارای فرزندان دوتابعیتی هستند.

اصلاح طلبان مدعی حاکمیت قانون هستند و حالا نوبت به خودشان رسیده که به قانون عمل کنند. اگر قصد خدمت در جمهوری اسلامی را دارند، همین الان فرآیند سلب تابعیت دوم فرزندان و همسران چهره های منسوب به خود را آغاز کنند، اگر فلان فرد که حالا سکان یک مجموعه عظیم اقتصادی را دارد و روزی در سوئد درس خوانده و سابقه تند تحکیم وحدتی دارد، سرنوشت خاوری را پیدا کند، چه کسی جوابگوست!

برگردیم به وزارتخانه های ضعیف در صد روز اول دولت:
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی 
برخلاف تصور عموم از احمد میدری و نطق آتشین وی، این وزیر اقتصاد خوانده تاکنون نتوانسته عملکرد موفق داشته باشد، شرکت های زیر مجموعه و هلدینگ ها در بلاتکلیفی محض به سر می برند، ۸۰ روز از برکناری مدیرعامل هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی (تاپیکو) می گذرد، یک ماه از برکناری مدیرعامل هلدینگ صبا تامین و شرکت ماکرواینترنشنال نیز می گذرد و این دو هلدینگ بدون مدیرعامل روزها را سپری می کنند، پتروشیمی امیرکبیر بدون سرپرست با نماینده بانک رفاه امورات می گذراند، در صندوق بازنشستگی نیز وضعیت به همین منوال است و مدیرعامل هلدینگ صبا انرژی برکنار و این هلدینگ بدون مدیرعامل است، رئیس سابق صندوق بازنشستگی تمشیت امور این صندوق را برعهده داشت که با برکناری او مشخص نیست چه کسی اداره این هلدینگ را در اختیار دارد.

حضور برخی محکومین امنیتی نیز این اعتقاد را در بین نمایندگان مجلس ایجاد کرده که میدری فعلی، همان میدری مجلس ششم است. در بحث فقر، آسیب های اجتماعی، بهزیستی، فنی و حرفه ای اقدام موثری صورت نگرفته و هر روز شاهد آنیم که بازنشستگان و معلولان در گوشه ای از شهر تجمع می کنند. 

وزارت صنعت، معدن و تجارت
سید محمد اتابک یکی دیگر از وزرایی است که عملکرد قوی نداشته است، افزایش قیمت خودروهای داخلی و ورود قطره چکانی خودروهای وارداتی و اغلب چینی ، عدم اجرای قانون واردات خودروهای کارکرده علیرغم ابلاغ آیین نامه آن در اواخر دولت سیزدهم از جمله مهمترین انتقاد به وزیر صمت است.

گفته شده در مدت اخیر شاهد افت تولید خودروهای داخلی بوده ایم و وزیر برای کنترل بازار اقدام موثری انجام نداده است، در صد روز اخیر شاهد افزایش قیمت مرغ و نان بوده ایم و گویا سازمان حمایت کننده از مصرف کننده تعطیل شده است. 

وزارت مسکن
فرزانه صادق وزیر مسکن در تب و تاب تغییرات به سر می برد، وضعیت مسکن بخصوص اجاره بها روز به روز بدتر می شود و رئیس جمهور عملاً در گفتگوی اخیرش حتی ساخت یک میلیون مسکن را تقریباً امری محال عنوان نمود. وضعیت تاخیر و ابطال پروازها نیز انتقادات را نسبت به عملکرد فرزانه صادق بیشتر کرده است.
نمایندگان مجلس سیاست‌های اتخاذ شده در  در دوران فرزانه صادق را باعث بحران‌های جدی آتی در بازار مسکن و زیرساخت‌های شهری می دانند. 

وزارت اقتصاد
دلار و سکه روز به روز بالا می روند ولی وزیر اقتصاد به فکر فیلترینگ است، موضوعی که اصلا به حیطه کاری وی ربطی ندارد ولی عبدالناصر همتی هنوز در دوران انتقاد از دولت سیزدهم به سر می برد، گره زدن همه مشکلات به عدم تصویب اف ای تی اف بُن مایه کلام این روزهای همتی است، ولی اگر از وی راهکاری برای کنترل قیمت سکه و ارز را بخواهیم احتمالا سکوت می کند.