به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه خبری و تحلیلی العربی الجدید در گزارشی نوشت که اشغالگران صهیونیست تقریباً تمامی مواضع نظامی و حساس رژیم صهیونیستی را طی دو روز گذشته موشک باران کردند تا بتوانند توانمندی نظامی و راهبردی سوریه شامل فرودگاهها و مراکز مطالعات نظامی و ناوگان دریایی و مخازن و انبارهای مهمات و تسلیحات این کشور را از بین ببرند.
تلآویو طی روزهای یکشنبه و دوشنبه دست کم ۳۰۰ حمله به مراکز راهبردی سوریه انجام داد که از جمله مهمترین آنها حمله به مراکز مطالعات علمی و نظامی در منطقه «جمرایا» بود که در پشت کوههای قاسیون و در فاصله ۱۰ کیلومتری شمال غرب دمشق پایتخت سوریه قرار دارد. این مرکز در دهه ۸۰ قرن گذشته میلادی تشکیل شده و گفته میشود سلاحها و موشکهای پیشرفتهای در آنها تولید شده بود که فرصت استفاده از آنها ضد اهداف رژیم صهیونیستی به دست نیامد.
یکی دیگر از مناطق راهبردی موشک باران شده توسط رژیم صهیونیستی، مرکز «برزه» است که در شمال شرقی دمشق قرار دارد. این مرکز نیز در دهه ۷۰ قرن گذشته با مشارکت سوریه و آژانس مطالعاتی دولت فرانسه تأسیس شده و تخصص اصلی آن توسعه تسلیحات شیمیایی و بیولوژیک بوده است.
تل آویو همچنین کارگاههای نظامی در منطقه «السفیره» واقع در جنوب شرق حلب که در فاصله ۲۰ کیلومتری این شهر قرار داشته را نیز موشک باران کرده است. این مرکز به عنوان مرکزی برای توسعه تسلیحاتی ارتش سوریه مورد استفاده قرار میگرفت.
حمله به مراکز نیروی دریایی سوریه در آبهای مدیترانه از جمله اقدامات روشمند رژیم صهیونیستی برای از بین بردن توانمندیهای نظامی سوریه بوده است.
فرودگاه نظامی المزة واقع در غرب دمشق از دیگر اهداف حملات دو روز گذشته رژیم صهیونیستی به سوریه بود که در جریان آن دهها بالگرد و جنگنده سوری منهدم شدند. این فرودگاه یکی از مهمترین مراکز دولت سوریه بود.
سامانههای دفاع هوایی مستقر در داخل فرودگاه از جمله سامانههای اس ۲۰۰ و سامانه اوسا از دیگر اهداف حملات هوایی رژیم صهیونیستی بود که گفته میشود به صورت کامل منهدم شده است.
رژیم صهیونیستی همچنین تمامی فرودگاههای سوریه در حومه شرقی حمص را هدف حمله خود قرار داده است. از جمله این مواضع، فرودگاه الشعیرات است که در فاصله ۳۱ کیلومتری جنوب شرق شهر حمص و در مرکز سوریه قرار دارد و سامانههای پیشرفته راداری سوریه و کارخانههای تسلیحات نظامی در آن مستقر بوده است. روند تولید و نگهداری پهپادهای سوریه نیز در این مرکز انجام میشده است.
این فرودگاه شامل ۴۰ آشیانه سیمانی و دو باند پرواز بوده که طول هر کدام از آنها ۳ کیلومتر بوده است. این فرودگاه مجهز به سامانههای مستحکم دفاع موشکی شامل موشکهای سام ۶ بوده و مرکز فرماندهی تیپ ۲۲ دولت بشار اسد در آن مستقر بوده است. آمریکا نیز در ۷ آوریل سال ۲۰۱۷ حملاتی را علیه این پایگاه انجام داده بود.
فائز الاسمر تحلیلگر مسائل نظامی در گفتگو با العربی الجدید تصریح کرد که تلآویو تقریباً هیچ مرکز نظامی را از حملات خود مستثنی نکرده است. این حملات، سوریه و ارتش این کشور را بیش از ۲۰ سال به عقب بازگرداند. وی افزود که این حملات، انبارهای تسلیحات و مهمات در حومه دمشق و تیپ ۱۲۱ در منطقه کناکر و تیپ ۱۲ در حومه درعا را منهدم کرده است.
بنابر اعلام این کارشناس و تحلیلگر سوری، رژیم تلآویو، جنگندههای سوخوی و میگ ۲۹ سوریه و انبارهای مهمات در کوههای طرطب در حومه حس که و پایگاه نظامی فرودگاه قامشلی در دورترین نقطه شمال شرقی سوریه را هدف قرار داده است. این حملات همچنین تیپهای موشکی و شبکههای راداری سوریه را منهدم کرده تا اهداف تل آویو از خلع سلاح کامل سوریه محقق شود.