به گزارش ایسنا، صربستان در جریان جنگ اوکراین و روسیه بر داشتن موضع بیطرف تاکید کرده و رسما به تحریمهای اتحادیه اروپا علیه مسکو به رغم افزایش فشارهای این بلوک برای چنین کاری، نپیوسته است.
بعد از کنارهگیری بشار اسد از قدرت در سوریه و سقوط دولت او در روز یکشنبه هفته جاری در پی تسلط گروههای مسلح مخالف بر شهر دمشق، گروههای مخالف دولت صربستان نیز خواستار آن شدند که همین اتفاق برای ووچیچ نیز افتاده و او کشور را ترک کند.
رئیس جمهور صربستان با انتشار ویدیویی از صحبتهایش در شبکه اجتماعی «اینستاگرام» گفت: «اگر آنها فکر میکنند من بشار اسد هستم و به جای دیگری فرار خواهم کرد، من چنین کاری نخواهم کرد.»
ووچیچ گفت: «من برای صربستان خواهیم جنگید و تنها به مردم خودم خدمت میکنم. من هرگز به خارجیها یا آنهایی که میخواهند صربستان را تحقیر کرده، از بین برده و شکست دهند خدمت نخواهم کرد.»
ووچیچ معترضان مخالف خود را ماموران قدرتهای خارجی که به عنوان بخشی از «تاکتیکهای ترکیبی برای تضعیف کشور» تامین و حمایت میشوند، خواند.
حزب رئیس جمهور صربستان موسوم به حزب ترقیخواه اکثریت مطمئنی را در پارلمان در اختیار دارد اما چندین حزب اپوزیسیون خواستار استعفای کابینه او به دلیل حادثه مرگبار اول نوامبر در شهر نووی ساد که در جریانش ۱۵ نفر به دلیل سقوط یک سایهبان در یک ایستگاه قطار کشته شدند، شدهاند. مخالفان میگویند فساد و بیکفایتی دولت ووچیچ مقصر وقوع این حادثه مرگبار است.
مخالفان دولت صربستان همچنین خواستار متوقف شدن عملیات تخریب پلیس روی رودخانه «ساوا» که در اصل توسط نیروهای اشغالگر آلمان نازی در زمان جنگ جهانی دوم ساخته شد، بوده و میگویند که دلیل ساخت پل جدید به جای آن فساد در دولت و زد و بند برای سودرسانی به شرکتهای ساخت و ساز نزدیک به دولت است.
ووچیچ در پست خود در اینستاگرام تهدید کرد: «همه جزئیات را فاش خواهم کرد که چقدر پول از سمت خارج صرف شده تا جلوی آزاد و مستقل بودن صربستان، گرفتن تصمیماتش به طور مستقل و انتخاب آینده خود گرفته شده و آن را مطیع و خدمتگزار دیگران کنند.»
ووچیچ روز سهشنبه به آلمان سفر و با «اولاف شولتس»، صدر اعظم این کشور بر سر پروژه جنجالی معدنکاوی لیتیوم در غرب صربستان دیدار و گفتگو کرد.