ناترازی قدیمی فراموش شده

سعیده اسکندری، گروه اجتماعی الف،   4031013077 ۱۲ نظر، ۶ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
 ناترازی قدیمی فراموش شده

در روزها و ماه های اخیر، بسیار در مورد ناترازی انرژی و به طور خاص ناترازی در حوزه های برق و گازِ کشورمان صحبت شده است. موضوعی که با توجه به قطع شدن های دوره ای برق در شهرهای مختلف کشورمان و در عین حال، فرا رسیدن فصول سرد سال و افزایش مصرف گاز توسط شهروندان در اقصی نقاط ایران، ابعاد جدی تری را نیز به خود گرفته است. در این چهارچوب، رسانه ها و صاحب نظران تا حد زیادی معطوف به این مساله شده و سعی در واکاوی ابعاد مختلف آن و ارائه راه حل داشته اند. 

نباید از یاد برد که در سال های گذشته، بارها نسبت به عدم تناسب تولید و مصرف در حوزه های برق و گاز هشدار داده می شد تا اینکه شاهد بروز بحران در این حوزه ها بودیم. با این همه، توجه به این مساله نیز جدی است که از مدت ها قبل، در مورد ناترازی آبی در کشور و جدی بودن بحران ها در این حوزه نیز هشدار داده شده است. موضوعی که حداقل در طی ماه های اخیر که مساله ناترازی انرژی برجسته تر شده، تا حد زیادی به حاشیه رانده شده است. 

با این حال، با توجه به آمارهای جدید، باید بحران آب را جدی تر از هر زمان دیگری در نظر بگیریم. بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی کشورمان، میانگین بارش ها در ایران از ابتدای سال جاری، 38.4 میلی متر بوده که نسبت به میانگین 66.4 میلی‌متری بلند مدت، از کاهش 42.2 درصدی خبر می دهد. به جز استان های کردستان و مازنداران، میانگین بارشها در دیگر استان های کشورمان کمتر از حد معمول بوده که در این رابطه، استان هزمزگان با کاهش 85.6 درصدی میزان بارش ها، رکوردار است. البته که برخی داده ها نیز حامی از این هستند که از حدودا 600 دشت کشورمان، بیش از 400 دشت از نظر وضعیت منابع آبی، اوضاع خوبی ندارند. 

از این رو، اینطور به نظر می رسد که در رابطه با معادله بحران آبی در ایران و ناترازی در این حوزه، با مشکلاتی جدی رو به رو هستیم. از این رو، در این رابطه توجه به 2 نکته ضروری است. 

اول اینکه به حاشیه رفتن مناظرات و مباحث مرتبط با جدی بودن بحران آب در ایران، به معنای حل کردن اصلِ چالش مذکور نیست. باید توجه داشته باشیم که بحران آب همچون چالش هایی که در حوزه ناترازی انرژی با آن‌ها دست به گریبان هستیم، به نحوی جدی نیازمند همکاری و همراهی مردم کشورمان است. در واقع، جریان حکمرانی در کشورمان، نمی تواند با نگاه دستوری و با قواعد آمرانه، بحران آب را بدون همکاری با مردم به نحوی موثر مخاطب قرار دهد و چالش ها در این حوزه را رفع کند. 

از این رو، بایستی بحران آب جدی تر گرفته شود و در این رابطه هم صاحب نظران و رسانه ها و هم جریان حکمرانی، باید کنشگری منطقی خود را داشته باشند. 

نکته دوم اینکه تکرار روندهای غلط گذشته در مورد مساله کم آبی در کشورمان اشتباه است. نباید اجازه دهیم که با بی توجهی به اصلی چالش کمبود آب، وضعیت در این حوزه از حالت مشکل و بحران، ماهیتی وخیم تر را به خود بگیرد. در حقیقت، به حاشیه راندن اصلِ صورت مساله کمبود آب در ایران و بحران کم آبی، می تواند چالش‌ها در این حوزه را مراتب بدتر از وضعیت کنونی کند. 

از این رو، به جای پاک کردن صورت مساله ها یا به حاشیه راندن آن ها، بهتر است رویکرد حل المسائلی را در پیش گیریم و به دنبال یافتن راه حل های موثر باشیم. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۲۶۲۵۱۰۵:۲۵:۱۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
برای جبران کمبودها و ناترازی ها باید میلیونها افغانی از ایران اخراج شوند،گروه طالبان نه تنها حقابه ایران را نمی دهد حتی با قلدری آب مصرفی افغانهای مقیم ایران را هم نمی دهد با این وضع چرا نان،آب،سوخت و ددیگر امکانات ملت ایران از قبیل فضاهای آموزشی و فرصتهای شغلی بدون رضایت ملت ایران در اختیار افغانها قرار گیرد؟
ناشناس۳۷۲۶۲۵۲۰۵:۳۰:۴۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
ناترازی و کمبود آب در این مملکت حاصل سالها مدیریت اشتباه در همه عرصه ها است. ایجاد سدهای متعدد غیر ضروری به نام سازندگی و زیر کشت بردن زمین های کشاورزی برای تولید محصولات فانتزی مانند هندوانه به اسم خودکفایی و استقلال.
ناشناس۳۷۲۶۲۵۴۰۵:۳۸:۴۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
چرا باید در کشور خشک و بیابانی عربستان سعودی با اجرای طرح های سبز، بیش از ۱۰ میلیارد درخت کاشته شده و تولید محصولات کشاورزی در طی سالها رو به افزایش باشد؟ اما در ایران با وجود آب هوای چهار فصل هم منابع آبی رو به کاهش برود هم تولید محصولات کشاورزی؟ آیا جز مدیریت غلط چیزی دیگری است؟
ناشناس۳۷۲۶۲۵۵۰۵:۴۱:۴۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
اول با سد سازی های غیر ضروری و پر تعداد، آب های جاری را منحرف و نابود کردند. سپس با حفر صدها هزار چاه عمیق به جان آب‌های زیر زمینی افتادند
ناشناس۳۷۲۶۲۵۹۰۵:۴۷:۰۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
آنانی که در دل کویر های این مملکت صنایع ذوب آهن، مس، کاشی، پتروشیمی ایجاد کردند، دانسته یا نادانسته تیشه به ریشه منابع آب‌های رو زمینی و زیر زمینی زدند.
ناشناس۳۷۲۶۴۸۳۱۰:۱۶:۱۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
برخلاف تصور شما مصرف بالایی ندارند برعکس بیشتر حجم آب در کشاورزی هدر می رود وقتی سنتی هنوز هست
ناشناس۳۷۲۶۲۸۳۰۷:۵۹:۵۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
به زودی برنامه قطع آب هم روی میز مدیران قرار میگیرد .
اینجا جایی برای خنده نیست۳۷۲۶۲۹۷۰۸:۲۵:۵۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
ناترازی که همانطور که از اسمش پیدا است مشکلی به مراتب کوچکتر از کمبود هست و رفع آن مشکل سختی نیست!!!!!!
ناشناس۳۷۲۶۳۰۷۰۸:۳۳:۵۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
نمیدونم چگونه میگن زاد و ولد بیشتر کنید ! آب و برق وگاز همین افراد جامعه رو نمی‌توانند تامین کنند ، حرف از ۱۲۰ میلیون و ۱۵۰ میلیون نفر میزنند !!!
ناشناس۳۷۲۶۴۴۸۰۹:۵۹:۳۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
چرا به بی کفایتی می گویید نا ترازی؟؟
ناشناس۳۷۲۶۴۷۸۱۰:۱۳:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
ناترازی بوده اما از عمد طوری قطع شود که مردم عصبانی شوند یک بحث دیگر!!!
ناشناس۳۷۲۶۵۳۸۱۰:۵۷:۰۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
به نظرم با توجه به اینکه مدیران حاکم ایران توانایی برطرف نمودن این ناترازیها را ندارند بهتر است حداقل یک کمیته اضطرار تشکیل دهند که اگر قرار است قطع شدن صورت گیرد همزمان برق، گاز و آب قطع شود که امکان زیست فراهم باشد با این مسئولان احتمالا دو ساعت برق دوساعت آب و دو ساعت گاز قطع می شود که مشترک نیست و عملا 6 ساعت زندگی مردم مختل می شود.

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  2. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  3. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  4. ادعای مدیر دولت احمدی نژاد: از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشته ایم/ در موشک هایمان از مواد منفجره ساخت ایران استفاده می کنیم

  5. درخواست الجولانی از آمریکا در رابطه با رژیم صهیونیستی

  6. گلوریا هاردی: ایران به کشور خودم تبدیل شده است

  7. طعنه سنگین ضرغامی به جهل فراگیر استادیومی

  8. پزشکیان برای وزیر اقتصاد احمدی‌نژاد حکم زد

  9. احمدی: خط لوله گوره –جاسک به کاهش ناترازی انرژی کمک می کند

  10. ناترازی قدیمی فراموش شده

  11. توصیه دختر عموی شهید حججی در شبکه سلطنت طلب به اپوزیسیون

  12. اردوغان از انجام هر کاری برای تحقق رویای «ترکیه بزرگ» می‌گوید!

  13. ۲۳۶۷ بدهکار مهریه و نفقه در زندان‌های کشور داریم

  14. حجاب برای جامعه یهودی، نسخه برهنگی برای دیگران !

  15. آزادسازی یک منطقه دیگر در «لوهانسک» توسط روسیه

  16. شکنجه یک شهروند سوری توسط عناصر جولانی

  17. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  18. مقایسه نگاه کارگردان ایرانی به خانواده با نگاه رونالدو

  19. چرا درگاه ورودی ریالی صرافی‌های رمزارز بسته شد؟

پربحث‌های هفته

  1. زمزمه‌های استیضاح همتی/ سیاست‌ ارزی، کار دست وزیر اقتصاد داد؟

  2. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  3. آداب باخت

  4. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  5. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  6. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  7. بازی جدید طالبان با ایران

  8. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  9. «بن بست» فرزین؟!

  10. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  11. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  12. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  13. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  14. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  15. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  16. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  17. یک آمار تکان‌دهنده درباره وضعیت مستاجران ایرانی

  18. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  20. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  21. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  22. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  23. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  24. هدف از پخش شایعه استعفای رئیس‌جمهور چه بود؟/ تلاش رادیکال‌ها برای ایجاد تنش در سطوح بالای حاکمیت/ رمزگشایی از اعتراف بلینکن درباره ایران

  25. سازنده ورزشگاه «آزادی» کیست؟

آخرین عناوین