ایران در جنگ و کشاکش با روسیه

  4031107090

کتاب «ایران در جنگ» با عنوان فرعی تعامل با جهان مدرن و کشاکش با امپراتوری روسیه تالیف مازیار بهروز و ترجمه شهریار خواجیان از سوی انتشارات اختران به پیشخان کتابفروشی‌ها آمد.

 ایران در جنگ و کشاکش با  روسیه

به گزارش ایبنا، کتاب «ایران در جنگ» با عنوان فرعی تعامل با جهان مدرن و کشاکش با امپراتوری روسیه تالیف مازیار بهروز و ترجمه شهریار خواجیان از سوی انتشارات اختران به بازار کتاب آمد. تاریخ دوران نخست عهد قاجار عموماً مورد کم‌توجهی پژوهشگران قرار گرفته است. بنابراین، این کتاب خلا مهم موجود را پر می‌کند و از این منظر کمک مهمی است به فهم ما از تاریخ ایران در اوایل قرن نوزدهم میلادی، در پرتو کشاکش سیاسی و نظامی با امپراتوری روسیه.

بعد از دهه‌ها تخریب پس از سقوط شاهنشاهی صفوی، دودمان قاجار وارث کشوری ضعیف شد که به شکل روزافزون در خطر تهاجم قدرت‌های امپریالیستی اروپایی قرار داشت که در نهایت به دو جنگ با روسیه انجامید. در این کتاب، مازیار بهروز تاریخ دودمان قاجار در این دوران پر چالش را بررسی می‌کند. این پژوهش با سلطنت آقا محمد شاه آغاز و با پایان سلطنت فتحعلی شاه پایان می‌گیرد. کتاب با بررسی تصمیم‌های کلیدی بازیگرانی چون دربار قاجار، روسیه، بریتانیا و دیگران، نتیجه‌گیری می‌کند که لازم است تاریخ اوایل دوران قاجار بازنگری شود.

مازیار بهروز (زاده ۱۳۳۷ خورشیدی در تهران)، از تاریخ‌نگاران و تاریخ‌پژوهان معاصر، در عرصه پیشینه و جریان‌شناسی جنبش چپ در ایران به شمار می‌رود. کتاب او، شورشیان آرمانخواه از منابع تحقیق پیرامون احزاب و جریانات چپ در ایران معاصر محسوب می‌شود. مازیار بهروز در اسفند ماه سال ۱۳۳۷ خورشیدی در محله تهران پارس در شهر تهران به دنیا آمد. پدر او، جهانگیر بهروز از روزنامه‌نویسان با سابقه و از اعضای حزب توده ایران بود و همین امر زمینه‌ای برای آشنایی او با تاریخ جنبش چپ ایران است.

مازیار بهروز پس از طی تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خود، در سال ۱۳۵۴ و در حالیکه تنها ۱۶ سال داشت، برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت و دیپلم دبیرستان را در آنجا اخذ نمود. وی سپس برای تکمیل تحصیلات خود، به آمریکا سفر کرد و از کالج سنت مری در شمال کالیفورنیا لیسانس تاریخ و علوم سیاسی اخذ کرد (۱۹۸۲). سپس وی از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سانفرانسیسکو موفق به اخذ مدرک فوق لیسانس در رشته تاریخ جدید اروپا شد (۱۹۸۶). وی سپس در دانشگاه کالیفرنیا (یو سی ال ای) واقع در لوس آنجلس در رشته تاریخ دوران جدید خاورمیانه به اخذ دکترا نائل آمد (۱۹۹۳). وی دانشنامه دکترای خود را به جریان‌های سیاسی چپگرا در ایران معاصر اختصاص داد که این دانشنامه، بعدها به صورت کتابی با عنوان شورشیان آرمانخواه به چاپ رسید. بهروز پس از اخذ دکترا، در دانشگاه‌های آمریکا مشغول به تدریس شد و هم‌اکنون به عنوان دانش یار در رشته تاریخ، در دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو به تدریس مشغول است.

کتاب «ایران در جنگ» با عنوان فرعی تعامل با جهان مدرن و کشاکش با امپراتوری روسیه تالیف مازیار بهروز و ترجمه شهریار خواجیان با ۲۷۲ صفحه و بهای ۲۶۰ هزار تومان از سوی انتشارات اختران به بازار کتاب آمد.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  2. همه نفوذی اند غیر از ما !

  3. فرصت ترامپ برای ایران !

  4. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  5. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  6. پزشکیان یک پست دیگر به ظریف داد

  7. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: هاشمی رابطه با آمریکا را ضروری می‌دانست/ همکاری ایران و روسیه به نفع مردم دو کشور است/ مقابله به مثل با اسرائیل، عاقلانه‌ترین کار است

  8. رئیس مجلس خواستار پیگیری انتصابات غیرقانونی در دولت شد

  9. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

  10. پزشکیان پوپولیست نیست/ ظریف نباید با جلیلی وارد چالش می‌شد/ بازگشت بابک زنجانی؟!

  11. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  12. تجمعاتی که سراسر ضرر است/ حمله آخوندی به قرارداد راهبردی ایران و روسیه/ لزوم همگرایی میانه‌روها

  13. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

  14. دکتر زرشناس: آقایان مسئول، آقایان اقتصاددان، چرا انقدر صبح تا شب دروغ می‌گویید؟

  15. تذکر قالیباف به ظریف؛ کارگزاران نظام مراقب حرف‌های خود باشند

  16. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  17. توصیف تند کیهان از سخنان ظریف در داووس؛ آفتابه نداره!

  18. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  19. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  20. دو طرف پرونده کرسنت آقایان زنگنه و جلیلی نیستند/ بازی‌های رسانه‌ای برای کم کردن فشار از روی متهم اصلی است

  21. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  22. پزشکیان دور بعد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد

  23. رئیس‌الوزرای افغانستان: دستور داده‌ایم آب هیرمند به سوی ایران روانه شود/ برادران ایرانی‌مان را از آب محروم نمی‌کنیم

  24. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

  25. نظرخواهی فرهنگستان زبان از مردم برای معادل واژه «bio»

آخرین عناوین