«شما بگویید ما می سازیم» !

احمدرضا هدایتی، گروه سیاسی الف،   4040119083 ۲۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۸ تکراری یا غیرقابل انتشار
«شما بگویید ما می سازیم» !

 بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی در 31 فروردین ماه سال 1360 در جمع پرسنل صنایع نظامی کشور طی سخنان مبسوطی خطاب به مردم و مسئولین بر ضرورت باور به توانمندی های داخلی تأکید کردند و در بخشی از سخنرانی شان فرمودند: «اگر افکار شما آزاد شد و باورتان آمد که ما می توانیم که صنعت مند و صنعتکار باشیم، خواهید توانست ...... اگر کشاورزان ما باورشان این باشد که ما می توانیم در کشاورزی به جایی برسیم که صادر کنیم و وابسته به غیر نباشیم، بلکه دیگران به ما محتاج باشند، می توانند. اگر شماهایی که در صنعت هستید و پرسنل صنعتی هستید در ارتش این باور را داشته باشید و به تجربه این باور را امروز دارید که میتوانید صنّاع (صنعتگر) باشید و می توانید کارهای ابتکاری بکنید، خواهید توانست»

 البته ایشان قبلا هم رهنمودهایی نظیر این جمله را مطرح کرده بودند و بعدها نیز مکرراً بر آن تأکید کرده اند، اما از آن سال به بعد عبارت «ما میتوانیم» به یک شعار راهبردی در مسیر پیشرفت کشور تبدیل شد و در برخی از عرصه ها نظیر صنایع دفاعی، صنایع هسته ای، پزشکی، نانو و امثال آن نتایج شگفت آوری را به همراه داشت.

می گویند ژاپنی ها نیز جمله مشابهی دارند با این مضمون که؛ «شما بگویید ما می سازیم»! ، جمله ای که سالهاست روی تابلوهای متعددی در معابر و مراکز عمومی این کشور نقش بسته و رسانه های ژاپنی نیز در انتشار آن همکاری دارند، این جمله بدان معنا است که ما آمادگی داریم تا ایده های شما در موضوعات مختلف را به یک کالای تجاری تبدیل نماییم. چینی ها نیز از طرح اینگونه شعارهای برانگیزاننده غفلت نکرده اند، اما تفاوت اصلی برخی از مردم و مسئولین ما با آنها در این است که آنها واقعاً به این باور رسیده اند که می توانند و به طور کامل و دقیق به این شعارها عمل کرده اند، در حالی که در کشور ما شعار «ما می توانیم» همانند سایر شعارهای سالانه یا به طور ناقص عملیاتی شده و یا فقط برخی از مجموعه های خاص مانند صنایع دفاعی به شکل جدی و اصولی به آن عمل نموده اند و همین مسئله یعنی عدم خودباوری، ضعف اراده در اجرا و نیز موانع موجود در مسیر تولید سبب شده تا بسیاری از نخبگان از ورود به کارهای جدید به خصوص کارهای فناورانه، پیچیده و پرهزینه اجتناب و بعضاً اقدام به مهاجرت نمایند.

در واقع از یکسو عدم خودباوری کامل یا حتی نسبی در بخشی از پیکره جامعه و از سوی دیگر ناتوانی، ناکارآمدی، ناشی گری، بی تفاوتی برخی از مسئولین و مدیران ذیربط و گاهی حتی سهم خواهی و فساد اداری زیرمجموعه، شرایط پیگیری تحقق طرح ها و ایده ها و ورود به عرصه تولید را از نخبگان، کارآفرینان و متخصصین کشور سلب نموده است و این در شرایطی است که هیچ یک از کشورهای پیشرو در تولید و تجارت (حتی کشورهایی مانند چین و ژاپن) به اندازه کشور ما از منابع و امکانات طبیعی و غیرطبیعی و نیروی انسانی مستعد، باانگیزه و توانمند برخوردار نبوده و نیستند.

از آنجا که در این رابطه، سنگین بودن هزینه طراحی، قالب سازی و نمونه سازی طرح ها و ایده های صنعتی و همچنین کمبود قالبساز حرفه ای و نیز سرقت ایده های نو توسط افراد فرصت طلب در کشور ما جزء مهمترین موانع عدم تحقق تولید به شمار می روند، لذا پیشنهادات ذیل که چند سال قبل نیز توسط نگارنده مطرح شده است، مجدداً جهت استحضار مسئولین ذیربط ارائه می گردد.

۱- رفع کامل موانع تولید و سرمایه گذاری که همچنان مهمترین و اصلی ترین دغدغه سرمایه گذاران و کارآفرینان در این زمینه به شمار می رود.
۲- ایجاد، توسعه و تقویت رشتههای طراحی و قالبسازی در موضوعات مختلف در دانشگاههای صنعتی کشور و رفع نواقصی که در این زمینه وجود دارد.
۳- ایجاد مراکز دولتی موقت یا دائمی برای طراحی، قالبسازی و نمونه سازی رایگان یا ارزان قیمت (ترجیحاً استفاده از ظرفیت پارک های فناوری ) برای کمک به عملیاتی شدن طرح ها و ایده هایی که توسط نخبگان و دانشمندان و سایر ایدهپردازان کشور ارائه میشود.
۴- تهیه و تأمین و یا تولید ابزار و امکانات مرتبط از جمله؛ نرم افزارهای موردنیاز برای طراحی، پرینترهای سه بعدی صنعتی، دستگاه های سی.ان.سی جدید و پیشرفته و سایر امکاناتی که می تواند به اجرای این مهم کمک کند.
۵- ایجاد سایت یا سامانه ویژه گردآوری ایده ها در بخشها و موضوعات مختلف با رعایت کامل نکات حفاظتی برای جلوگیری از سوءاستفاده دیگران )اعم از داخلی یا خارجی( نیز ضروری است.
۶- انجام اقدامات لازم  برای تسریع در دستیابی به ایده های مربوط به صنایع هایتک و تولید ماشین آلات و تجهیزات مدرن و سنگین و انحصاری که معمولا دارای پیچیدگی های فنی هم هستند.
۷- یکی از نگرانی های اصلی و مهم ایده پردازان و کارآفرینان، سرقت و تصاحب ایده های آنها توسط کسانی است که به هر نحوی در جریان موضوع قرار می گیرند و لذا اتخاذ تدابیر لازم برای تضمین رعایت کامل و قطعی مالکیت معنوی طرح ها و ایده های و جلوگیری از سرقت احتمالی آن توسط کسانی که کار بررسی، طراحی، نمونه سازی و پیگیری و سایر امور را برعهده می گیرند، نیز بسیار ضروری است. لازم به یادآوری است که موانع و مشکلات مورداشاره در حدی عرصه را به کارآفرینان و حتی تولیدکنندگان موجود تنگ نموده که بسیاری از آنها یا عطای تولید را به لقای آن بخشیده و از ادامه آن منصرف شده اند و یا قصد خروج از بخش تولید و اشتغال به کار واسطه گری یا نهایتاً مونتاژکاری با استفاده از قطعات وارداتی را در سر می پرورانند، که به هیچوجه به نفع اقتصاد کشور نیست.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۸۴۹۵۷۴۰۹:۰۸:۵۳ ۱۴۰۴/۱/۲۳
تنها بحث سازندگی هم نیست. ما مدیریت هم بلد نیستیم. چرا کشوری که سه برابر نیاز خود سیب زمینی تولید می کند، باید با کمبود و گرانی این محصول روبرو باشد.
ناشناس۳۸۴۹۸۴۶۱۲:۴۸:۲۲ ۱۴۰۴/۱/۲۳
در آستانه شروع مذاکرات ایران و آمریکا، قیمت دلار به 98 هزار تومان کاهش یافت. اگر مذاکرات خوب پیش برود، قیمت دلار و در مجموع همه کالاها بیش از این کاهش می یابد.
ناشناس۳۸۴۹۸۵۵۱۲:۵۶:۵۰ ۱۴۰۴/۱/۲۳
حضور 8 میلیون افغانی در ایران که بسیاری از آنها در صنایع مختلف نظیر تولید کیف و کفش و لباس... نفوذ کرده اند، بلای جان تولید در ایران است. جای تعجب است که هیچ اراده ای برای به خارج راندن افغانه از ایران مشاهده نشده و بعضاً از تریبونهای مختلف از حضور آنها حمایت هم می شود.
ناشناس۳۸۴۹۸۹۴۱۳:۴۲:۱۰ ۱۴۰۴/۱/۲۳
شما دلت خوشه برادر به نقل از تابناک :افغانستان اعلام کرده که حاضر نیست اتباع خود را بپذیرد! یه روز غروب برو پارک زعفرانیه پر شده از زنهای جوان افغان که هر کدام چندین بچه دارند و شوهرانشان در برجها و ساختمانهای مجلل ان منطقه سرایدار هستند یعنی جوان ایرانی توان سرایداری ندارد که افغان وارد کرده اید ؟ نمی شود یک جوان ایرانی را در خانه سرایداری جا بدهند که زن و بچه ایرانی را سرپرستی کند ؟؟ تمام مسئولان هم در مناطق یک و دو تهران ساکن هستند و این وضعیت را می بینند بافت جمعیتی و فرهنگی منطقه به وضوح تغییر کرده در سعادت آباد و شهرک غرب که من می بینم و اطلاع دارم هم همین اوضاع است اراده ای برای نجات ایران وجود ندارد این جماعت پر زاد و ولد و پر توقع نسل ایرانی را تهدید می کنند و مسئولان در خواب خرگوشی
ناشناس۳۸۵۰۲۹۴۱۹:۱۵:۲۴ ۱۴۰۴/۱/۲۳
خرگوشی نیست از عمد اونها همین رو می خوان
ناشناس۳۸۴۹۵۷۸۰۹:۱۱:۴۷ ۱۴۰۴/۱/۲۳
سالها با شعار خودکفایی تیشه به ریشه منابع زیرزمینی و طبیعی این سرزمین زده ایم. هیچ کشوری در دنیا قادر به ساختن و تولید همه احتیاجات خود نیست.
ناشناس۳۸۴۹۸۴۴۱۲:۴۵:۲۸ ۱۴۰۴/۱/۲۳
کدام کشور توسعه یافته ای در محصولات و صنایع اساسی وابسته به غیر است؟ این حرفها از دهان مستعمرین درمیاد تا کشورها رو وابسته کنن و در مواقع لزوم تحت فشار بذارن با کشوری وابسته چطور میشه مقابل قلدری و زیاده خواهی غرب قد علم کرد؟؟؟ اگر مشکلی هم هست در خودکفایی نیست بلکه در عدم استفاده بهینه از منابع است.
ناشناس۳۸۴۹۹۱۱۱۳:۵۷:۵۷ ۱۴۰۴/۱/۲۳
هیچ کشوری در همه زمینه ها خودکفا نیست ما هم در حال توسعه هستیم و باید در صنعت توریسم و نفت و پتروشیمی و محصولات وابسته و یا مثلا خودرو یا چیزی مشابه متمرکز می شدیم و مابقی را با تعامل سازنده با دنیا وارد می کردیم
ناشناس۳۸۴۹۵۸۲۰۹:۱۷:۰۰ ۱۴۰۴/۱/۲۳
سالها از تولید خودرو، وسایل خانگی.... با شعار حمایت از تولید ملی به انواع مختلف از جمله ممنوعیت ورود کالاهای مشابه دفاع به عمل آمد. اما هنوز که هنوز است مونتاژکار تولیدات بی کیفیت به اسم تولید داخلی هستیم.
yasin۳۸۴۹۷۰۵۱۰:۴۵:۰۸ ۱۴۰۴/۱/۲۳
این بخاطر رانت و سود های کلانی هست که از به اسم تولید داخل نصیب بعضی ها میشه.
ناشناس۳۸۴۹۵۸۶۰۹:۲۰:۵۳ ۱۴۰۴/۱/۲۳
صنایع کشور مدتها است که به علت کمبود گاز، برق و آب، ونیز تورم و گرانی سرسام آور ارز و مواد اولیه با رکود و بحران روبرو هستند. اکثر کارخانه ها با ظرفیت پایین و بعضا به تعطیلی کشیده شده اند.
علی۳۸۴۹۵۸۸۰۹:۲۱:۳۶ ۱۴۰۴/۱/۲۳
اون یک قلم صنایع دفاعی که ما در ان حوزه موفق بوده ایم خودتان دلیل موفقیتش رو اعلام کرده اید : مجموعه خاص و صنایع دفاعی
ناشناس۳۸۴۹۷۱۱۱۰:۵۱:۰۸ ۱۴۰۴/۱/۲۳
صنایع دیگری هم است که موفق هستند عزیز
ناشناس۳۸۴۹۷۴۱۱۱:۱۴:۰۹ ۱۴۰۴/۱/۲۳
البته قیمت تمام شده محصولات دفاعی در مقایسه با محصولات مشابه خارجی هیچ وقت اعلام نشده عملکرد آنها هم در مقایسه با خارجی ها ارزیابی نشده
ناشناس۳۸۴۹۸۶۳۱۳:۰۶:۱۴ ۱۴۰۴/۱/۲۳
همه چیز مشخص هست هم قیمت و هم کارایی
ناشناس۳۸۴۹۷۴۹۱۱:۱۸:۴۹ ۱۴۰۴/۱/۲۳
با بستن واردات لوازم خانگی و جولان دادن مونتاژ کارهای داخلی به عنوان تولید کننده فقط مردم متضرر شدند محصولات مونتاژ چینی را به قیمت اصل کره ای و اروپایی و حتی امریکایی به مردم می اندازند و یک عمر همه را گرفتار محصولات بی کیفیت و پر مصرف می کنند اسم این کار هر چی هست تولید نیست
ناشناس۳۸۴۹۷۶۵۱۱:۳۰:۰۴ ۱۴۰۴/۱/۲۳
درکدام بخش حمایت ازتولید به تولیدکنندگان آسیایی رسیدیم اروپا بماند لوازم خانگی خارجی را ممنوع کردید گفتید تولیدداخل داریم صاحبان سرمایه تنها چیزی ازممنوعیت واردات کالای مشابه سود بردن گران کردن وسودجویی صاحبان ثروت است دربخش کیفیت چه خودرو چه لوازم خانگی و دارویی و....صفر ولی تا دلتون بخواهد گرانترازکالای خارجی به بیخ ریش ملت بستید
ناشناس۳۸۴۹۸۰۴۱۲:۱۴:۱۱ ۱۴۰۴/۱/۲۳
من یه یخچال فریزر دو قلو از برند معروف داخلی خریده ام که تا به حال چهار بار برای تعمیرات متوسل به خدمات پس از فروش شده ام ! روی تمام وسایل یک لایه رطوبت بطور دائمی هست و این امر باعث فاسد شدن سریع همه چیز می شه انصافا خدمات بعد فروش خوبه و همه خوش اخلاق و خوش قول هستند ولی محصول خوب نیست !
ناشناس۳۸۴۹۸۲۵۱۲:۲۵:۳۶ ۱۴۰۴/۱/۲۳
شما بگوييد ما مي سازيم ! --------------------------------- اگر به پشت برخي از اسكناس 5000 توماني خودمان نگاهي انداخته باشيد ، سخني خواهيد ديد از پيامبر اعظم ( ص) كه فرموده : « دانش اگر در ثريا هم باشد ، مرداني از سرزمين پارس بدان دست خواهند يافت » ! بله برادر ، اين سخن گرانبها پشت بعضي از اسكناس هاي پنج هزار توماني و يا به عبارتي اسكناس هاي 50/000 ريالي كتابت شده است ! و اين نشان از هوش و استعداد ما ايرانيان در طول تاريخ بوده است ! ... حالا نظر اين حقير فقير به تيتر مقاله است كه مرقوم نموده : « شما بگوييد ما مي سازيم » ! ... اما خب ! ... مي سازيم به شرطي كه ... ! -- چه شرطي برادر ؟ ... لابد مي فرماييد به شرط آن كه برق باشد !! بله ؟ -- معلومه كه به چه شرطي ! ... به شرط آن كه قدر « استعداد » هايمان ، قدر « نخبگان » مان بدانيم ! ... مواظب باشيم از سر ناچاري مهاجرت نكنند ! ... به آنها ميدان بدهيم ! قدر دان استعداد هاي خداداديمان باشيم . به آنها دلگرمي بدهيم ! كه حتي بنا به گفته پيامبر اكرم اگر علم و دانش در ستاره و يا سياره ثريا هم باشد ، بدان دست خواهيم يافت ! -- به شرط
ناشناس۳۸۴۹۸۴۵۱۲:۴۷:۰۸ ۱۴۰۴/۱/۲۳
وقتی سیب زمینی تولید می کنیم و مسئولان از صادرات حداکثری بدون توجه به نیاز داخل حمایت می کنه نتیجه اش میشه گرانی وحشتناک سیب زمینی و واردات مجددش از پاکستان. خود کفایی لازمه اکا مدیریت صحیح هم شرطه
ناشناس۳۸۴۹۸۶۴۱۳:۰۷:۴۹ ۱۴۰۴/۱/۲۳
جمهوری اسلامی باید خصومت مستقیم با آمریکا را به خصومت غیر مستقیم تبدیل کنه . کاری که سایرین می کنند . تولید درست ، کشور داری مناسب اینها خصومت غیر مستقیم اما درست با آمریکا است . ...
ناشناس۳۸۴۹۸۹۵۱۳:۴۴:۱۶ ۱۴۰۴/۱/۲۳
هیچ کشوری دوست و دشمن ابدی ندارد دوستی و دشمنی را منافع ملی و مصالح مردم کشور تعیین می کند ما با عراق بطور جدی پدر و برادر کشتگی داشتیم ! ولی بعد شد دوست و برادر !
ناشناس۳۸۴۹۸۷۸۱۳:۲۷:۴۱ ۱۴۰۴/۱/۲۳
مشکل اینجاست که همه ما میفهمیم ولی بین نفع کشور و مردم و نفع شخصی خودمان ... نفع شخصی خودمان را انتخاب میکنیم. لذا اول بایستی روی انسان سازی کار کنیم اونهم اول از مدیران کشور
ناشناس۳۸۵۰۰۶۷۱۵:۴۷:۳۳ ۱۴۰۴/۱/۲۳
الان خودروسازان ما میتوانیم را مجسم کرده اند؟ سازندگان لوازم خانگی چه؟ تمام قطعات، دستگاه‌ها و پلتفرم‌ها وارداتی هستند
ناشناس۳۸۵۰۵۹۴۰۰:۰۳:۳۳ ۱۴۰۴/۱/۲۴
در دولت سیزدهم با وعده گرانی فقط ۴ قلم کالا ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کردند تا آنرا مستقیم به دست مردم برسانند. نه تنها چنین ارزی به دست مردم نرسید بلکه بیشترکالاها حداقل ۴ برابر گران‌تر شدند.
ناشناس۳۸۵۰۸۲۱۰۹:۳۴:۰۴ ۱۴۰۴/۱/۲۴
چند وقت پیش یکی از مسئولین فرمودن واردات خودرو دست دوم توهین به مردم ایران ممنوع هستش
yektanetتریبون

آخرین عناوین