عراقچی: اگر طرف آمریکایی با اراده واقعی به عمان بیاید، حتماً به نتیجه خواهیم رسید

  4040119089 ۲۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر خارجه در پاسخ به پرسشی پیرامون اخبار منتشر شده درباره برگزاری مذاکرات غیرمستقیم میان هیات های عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا در عمان گفت: همان‌طور که اعلام شد و دیشب در توییتی اطلاع‌رسانی کردم، مذاکرات روز شنبه در عمان برگزار خواهد شد. این مذاکرات به صورت غیرمستقیم انجام خواهد گرفت و ما شیوه دیگری را برای مذاکره نمی‌پذیریم.

عراقچی: اگر طرف آمریکایی با اراده واقعی به عمان بیاید، حتماً به نتیجه خواهیم رسید

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه که بامداد امروز- ۱۹ فروردین- به منظور دیدار با مقام های الجزایر وارد پایتخت این کشور شده بود در گفت و گو با خبرنگاران اعزامی درباره اهداف و اهمیت این سفر گفت: روابط ایران و الجزایر روابطی قدیمی و مستحکم است که ریشه‌های عمیقی دارد. دوستی بین این دو کشور سابقه بسیار زیادی دارد و دوستان ما در الجزایر در مقاطع تاریخی مهم همواره در کنار جمهوری اسلامی ایران بوده‌اند و گام‌های مثبتی در راستای بهبود اوضاع منطقه برداشته‌اند. ما مواضع مشترکی در خصوص مسائل منطقه داریم، به ویژه مواضع الجزائر در رابطه با فلسطین که بسیار محکم و قابل توجه است.

وزیر خارجه در ادامه افزود: ما همواره درباره مسائل منطقه با یکدیگر مشورت داشته‌ایم. در مواقع مختلف با وزیر خارجه الجزایر یا به صورت حضوری دیدار داشته‌ام یا تلفنی صحبت کرده‌ام. همکاری‌های دوجانبه ما نیز در سطح نسبتاً مطلوبی در حال پیشرفت است و طبیعی است که ما به صورت دوره‌ای مشاوره‌های خود را ادامه دهیم. سفر من عمدتاً در همین راستا خواهد بود.

مذاکرات غیرمستقیم، شیوه مذاکراتی مورد پذیرش ایران است 

وزیر خارجه در پاسخ به پرسشی پیرامون اخبار منتشر شده درباره برگزاری مذاکرات غیرمستقیم میان هیات های عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا در عمان گفت: همان‌طور که اعلام شد و دیشب در توییتی اطلاع‌رسانی کردم، مذاکرات روز شنبه در عمان برگزار خواهد شد. این مذاکرات به صورت غیرمستقیم انجام خواهد گرفت و ما شیوه دیگری را برای مذاکره نمی‌پذیریم.

وزیر خارجه با ارائه توضیحاتی درباره شکل مذاکرات پیش رو گفت: اهمیت شکل مذاکره، چه مستقیم و چه غیرمستقیم، به نظر من در درجه اول نیست. آنچه که واقعاً اهمیت دارد، مؤثر بودن یا غیرمؤثر بودن مذاکرات، جدیت طرفین و نیات آن‌ها و اراده آنها در رسیدن به توافق است. در این زمینه، ما شکل مذاکره را تابع مسائل مختلفی می‌دانیم و به همین دلیل مذاکرات غیرمستقیم را انتخاب کرده‌ایم.

عراقچی افزود: دلیل این انتخاب این است که مذاکراتی که آنها به‌ وسیله فشار و تهدید نکات خود را تحمیل کنند، در واقع دیکته کردن است و ما به این شیوه اعتقادی نداریم. مذاکره غیرمستقیم می‌تواند تضمین‌کننده یک گفتگوی واقعی و مؤثر باشد. ما هم به این شیوه پیش خواهیم رفت.

قراری برای تبدیل سریع مذاکرات غیرمستقیم به مستقیم نگذاشتیم

وزیر خارجه با اشاره به اینکه این نوع مذاکره چیز عجیب و غریبی نیست، خاطرنشان کرد: این نوع مذاکره در تاریخ روابط بین‌الملل بارها اتفاق افتاده است. کشورهایی هستند که به دلایل تاریخی و سایر دلایل حاضر نیستند با هم مذاکره مستقیم داشته باشند. به عنوان مثال، هم ‌اکنون مذاکرات بین روسیه و اوکراین به‌ صورت غیرمستقیم و از طریق آمریکا در حال انجام است؛ زیرا دو طرف به دلایل خاص خود حاضر به ملاقات مستقیم نیستند و مذاکرات از طریق یک واسطه انجام می شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: در موضوع میان ما و آمریکا، عمان واسطه است. ما به عمان به عنوان واسطه به دلیل سابقه خوبی که وجود داشته، اطمینان داریم و امیدواریم با اراده جدی طرف مقابل برای رسیدن به یک راه‌حل دیپلماتیک مواجه شویم. این هست که در مذاکرات مهم است.

وزیر خارجه در پاسخ به این پرسش که گفته شده دور نخست مذاکرات دو طرف غیرمستقیم خواهد بود و سپس به مذاکرات مستقیم تبدیل خواهد شد، گفت: ما چنین قراری نگذاشتیم.

عراقچی درباره محور مذاکرات پیش رو میان ایران و آمریکا گفت: در مورد محور مذاکرات، طبیعی است که هر کسی ممکن است گمانه‌ زنی یا آرزوهای خود را مطرح کند. آنچه مقامات رژیم صهیونیستی گفته‌اند (مدل مذاکراتی لیبی)، آرزوهای آن‌هاست که هرگز محقق نخواهد شد. ما به دنبال تأمین منافع مردم ایران هستیم و برنامه هسته‌ای ما کاملاً صلح‌آمیز و مشروع است.   قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت نیز بر مشروعیت برنامه ما صحه گذاشته است. بنابراین از لحاظ بین المللی شبهه ای به این برنامه وارد نیست.

وزیر خارجه در ادامه افزود: در صورتی که سؤالات یا ابهاماتی وجود داشته باشد، ما آماده‌ایم تا روشنگری کنیم. ما به صلح آمیز بودن برنامه خود اعتماد داریم و برای اعتمادسازی بیشتر در این باره هم مشکلی نداریم مگر اینکه محدودیتی برای ما ایجاد کند و یا مانعی در راستای اهداف ایران باشد. در مقابل اعتماد سازی طبیعی است که تحریم هایی که ناعادلانه به خاطر اتهامات نادرست وارد شده بر ایران تحمیل شده باید برداشته شود.

توپ در زمین آمریکاست

عراقچی خاطرنشان کرد:  هدف اصلی ما در مذاکرات، احقاق حقوق مردم ایران و رفع تحریم‌هاست. اگر اراده واقعی در طرف مقابل وجود داشته باشد، این هدف قابل دست‌یابی است و به شیوه آن هم ارتباطی ندارد چه مستقیم باشد و چه غیرمستقیم. در حال حاضر، ترجیح ما برگزاری مذاکرات به‌صورت غیرمستقیم است و هیچ قراری برای تبدیل آن به مستقیم نداریم، زیرا مستقیم را برای اهداف مذاکره مفید نمی‌دانیم. اگر طرف مقابل اراده لازم و کافی را داشته باشد، توافق قابل حصول است. در نهایت، طبق عبارت معروف "توپ در زمین آمریکاست"، اگر طرف مقابل با اراده واقعی به عمان بیاید، حتماً به نتیجه خواهیم رسید.

وزیر خارجه در پاسخ به پرسشی درباره وجود پیش شرط در مذاکرات پیش رو گفت: هیچ پیش‌شرطی از نظر ما پذیرفتنی نیست

عراقچی در پایان گفت: طبق اطلاعاتی که ما داریم از طرف ایالات متحده، استیو ویتکاف حضور خواهد داشت و از طرف ایران هم من شرکت خواهم کرد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۸۴۵۲۸۶۱۵:۳۵:۵۵ ۱۴۰۴/۱/۱۹
حالا مرتب چند سال در رفت و آمد نباشید و مرتب بگویید مذاکرات مفید مثبت سازنده و رو به جلو بود برد برد و راهبردی
ناشناس۳۸۴۵۸۰۲۲۲:۳۶:۲۹ ۱۴۰۴/۱/۱۹
برخی گفتند توپ در زمین آمریکاست ....برخی دو تابعیتی ها پاس گل به ترامپ دادند ..
ناشناس۳۸۴۵۸۳۵۲۲:۵۵:۱۷ ۱۴۰۴/۱/۱۹
مایک والتز، مشاور امنیت ملی ترامپ در تداوم لفاظی‌های مقامات آمریکایی تهدید کرد: «یا برنامه هسته‌ای‌ و موشکی‌ را کنار بگذارید یا با عواقب آن مواجه خواهد شد!» به تعبیر واضح تر والتز به دنبال مذاکره برای تسلیم است! سخنان کامل والتز که نشان می‌دهد دولت آمریکا به دنبال برنامه راستی آزمایی نیست، بلکه دقیقاً به دنبال تکرار پروژه لیبی مبنی بر جمع آوری برنامه هسته‌ای و خلع سلاح موشکی ایران است
ناشناس۳۸۴۵۲۸۸۱۵:۳۷:۴۵ ۱۴۰۴/۱/۱۹
مذاکره برای مذاکره را رها کنید
ناشناس۳۸۴۵۲۹۲۱۵:۴۰:۰۲ ۱۴۰۴/۱/۱۹
از همین حالا معلوم است اگر مذاکرات برای محدود کردن توان هسته ایی ایران باشد شاید مانند دوران روحانی به نتایجی برسید اما در موردتوان موشکی و پهبادی و حمایت از مقاومت به جایی راه نخواهید برد
ناشناس۳۸۴۵۲۹۸۱۵:۴۴:۲۲ ۱۴۰۴/۱/۱۹
وقتی از ایران وزیر خارجه آقای عراقچی و از امریکا وزیر خارجه ویتکاف شنبه قرار مذاکرات در عمان گذاشته اند آخر این چه مذاکرات غیر مستقیمی است .
ناشناس۳۸۴۵۳۰۴۱۵:۵۱:۲۰ ۱۴۰۴/۱/۱۹
این اصرار بر غیرمستقیم و مستقیم بودن واقعا بیهوده است .
ناشناس۳۸۴۵۳۱۲۱۵:۵۸:۵۶ ۱۴۰۴/۱/۱۹
طرف یانکی می خواهد شما را از نظر موشکی هم خلع سلاح کامل کند. خیلی هم جدی است.
ناشناس۳۸۴۵۳۲۸۱۶:۱۵:۱۰ ۱۴۰۴/۱/۱۹
دلار داشت میرفت پایین تا زمانی که ایشون تاکید کردن باز به غیر مستقیم بودن ، متوقف شد!
ناشناس۳۸۴۵۳۳۷۱۶:۱۹:۴۵ ۱۴۰۴/۱/۱۹
مرکل: ترامپ به بازی برد-برد اعتقاد ندارد؛ کار با او سخت است ۸ آذر ۱۴۰۳، ۱۱:۴۸ 4030908035 صدراعظم پیشین آلمان با اشاره به اینکه دونالد ترامپ به مصالحه و بازی برد-برد اعتقاد ندارد، گفت همکاری میان کشورهای غربی در دوره ریاست‌جمهوری وی دشوار خواهد بود ...دارید با کی مرام ه میکنید اروپایی که در تحریم ها هیچکاره است ...مذاکره ای که قبلا هیچ عایدی برای کشور نداشت جز پاره کردن آن و پوزخند به لبخند ملیح ...باید قبل از روی کار آمدن ترامپ قدرت نامتعارف داشته باشیم و دست پر در مذاکرات شرکت کرد. ....ترامپ مشتاقا دنبال مذاکره با کره شمالی بود آن هم نه بخاطر لبخند ملیح بلکه بخاطر قدرت اتمی کره شمالی
ناشناس۳۸۴۶۰۳۳۰۵:۴۵:۳۶ ۱۴۰۴/۱/۲۰
برد برد یعنی مساوی
ناشناس۳۸۴۵۳۳۹۱۶:۲۰:۴۰ ۱۴۰۴/۱/۱۹
فواد ایزدی : مذاکره به هر نحوی که باشد قطعا به سمت کاهش تحریم‌ها نمی‌رود، درواقع برداشتن تحریم‌ها در اختیار رئیس جمهور آمریکا نیست، جزو قوانین کنگره است و کاهش تحریم بدون مجوز کنگره اتفاق نمی‌افتد». ایزدی افزود: «حداقل افرادی که در ریاست جمهوری و یا کنگره آمریکا سر کار هستند، علاقه‌مند به افزایش تحریم‌ها هستند. یکی از دلایلی که ترامپ علاقه مند به مذاکره با ایران است، این‌که تصور می‌کند ایران ضعیف شده و می‌خواهد امتیاز بگیرد. در حالی که اگر اقدامی مانند بمباران را انجام دهد ایران مجدد به سمت تجهیز کردن و کارهایی می‌رود که قبلا انجام نداده است
ناشناس۳۸۴۵۳۴۲۱۶:۲۲:۵۴ ۱۴۰۴/۱/۱۹
رئیس‌جمهور مکزیک، کلودیا شینبائوم، از طرف باقی جهان خطاب به ترامپ و ماسک نوشت: ما خیلی بیشتر از آنچه که فکر می‌کنید می‌دانیم/ اقتصادتان آن‌قدر سقوط خواهد کرد که در نهایت التماس خواهید کرد
ناشناس۳۸۴۵۳۴۳۱۶:۲۳:۱۹ ۱۴۰۴/۱/۱۹
مارک کارنی» نخست وزیر منتخب کانادا سه‌شنبه شب هشدار داد که دولت وی به تشدید تعرفه‌های آمریکا بر واردات کالا از کانادا واکنش نشان خواهد داد بطوریکه «تاثیر حداکثری در ایالات متحده» داشته باشد...کارنی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: تعرفه‌های اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا حمله‌ای به کارگران، خانواده‌ها و کسب و کارهای کاناداست. دولت من پاسخی خواهد داد که تاثیر حداکثری در آمریکا و تاثیری حداقلی در کانادا داشته باشد. وی با بیان اینکه از «کارگران تاثیرپذیرفته» از تعرفه‌های آمریکا حمایت خواهد کرد، افزود: دولت من تا زمانی که آمریکایی‌ها به ما احترام گذاشته و تعهدات معتبری به تجارت آزاد و منصفانه بپذیرند، تعرفه‌ها را حفظ خواهد کرد
ناشناس۳۸۴۵۳۵۵۱۶:۲۷:۵۸ ۱۴۰۴/۱/۱۹
در واشنگتن بدنبال پیاده سازی مدل لیبی برای ایران هستند ...آنها معتقدند باید از «مدل لیبی» - که از نظر آنها موفقیت آمیز بود - پیروی کرد. لیبی، که در انزوای بین المللی قرار داشت، تاسیسات هسته‌ای نه چندان پیشرفته خود را به امید بهبود روابط با غرب برچید. با توافق لیبی با دولت جرج بوش رئیس جمهوری وقت آمریکا در سال ۲۰۰۳، غرب نیز از فشارها بر لیبی کاست. اما معمر قذافی بعدا شکایت کرد امتیازاتی که لیبی در قبال ترک برنامه هسته ای دریافت کرده، کافی نبوده است..... بعد از توافق هم تاسیسات اتمی لیبی را بمباران و نابود کردند
ناشناس۳۸۴۵۳۵۹۱۶:۳۰:۰۱ ۱۴۰۴/۱/۱۹
انشاالله
ناشناس۳۸۴۵۳۷۱۱۶:۳۷:۰۶ ۱۴۰۴/۱/۱۹
نبض خبر جان مرشایمر، استاد برجسته دانشگاه شیکاگو و نظریه‌پرداز برجسته مکتب رئالیسم تهاجمی در روابط بین‌الملل در یک فروم در دانشگاه شیکاگو... .گفت ،اگر او مشاور امنیت ملی ایران در بیست سال گذشته بود اکنون ایران تسلیحات هسته‌ای داشت! او همچنین در مورد اینکه چطور اسرائیل به تسلیحات هسته‌ای دست یافت عنوان کرد که لابی اسرائیل و ترور شدن جان اف. کندی به عنوان شخص اصلی که متعهد به جلوگیری از دست یافتن اسرائیل به تسلیحات هسته‌ای بود منجر به نادیده گرفته شدن برنامه هسته‌ای اسرائیل از طرف ایالات متحده شد. 
ناشناس۳۸۴۵۳۸۵۱۶:۴۶:۳۸ ۱۴۰۴/۱/۱۹
 .دکتر مک آدامز که شخصیت ترامپ را به‌دقت بررسی کرده، معتقد است او در طول عمرش صفت‌هایی را به نمایش گذاشته است که شما از رئیس‌جمهوری آمریکا انتظار ندارید؛ برون‌گرایی بسیار بالا که با توافق‌پذیری بسیار پایین ترکیب شده است. نتیجه ترکیب این سطح از برون‌گرایی با توافق‌پذیری پایین که یکی از پنج عامل بزرگ شخصیتی نامیده می‌شود، بی‌اعتباری و حتی خطرناک‌بودن مذاکره با اوست، چراکه مطالعات روان‌شناسی شخصیت نشان می‌دهد افرادی که برون‌گرایی بالا و توافق‌پذیری پایینی دارند، از حس همدلی بی‌بهره‌اند. همچنین حیله‌گر، غیرقابل اعتماد و بدبین‌اند که از تصمیمات و انتخاب‌های خطرناک هراسی ندارند و اتفاقا این‌گونه تصمیمات به آنها هیجان‌های مثبتی هدیه می‌دهد....مذاکره‌کننده‌ای مانند ترامپ که به میز مذاکره به‌مثابه صحنه نمایشی می‌نگرد که مخاطبی در سطح جهانی دارد و به‌هیچ‌وجه ردی از میل به توافقی برد-برد را نمی‌توان در زندگی و باورهای او دید؛ در انتهای مذاکره یا حتی اواسط آن به زیر میز خواهد زد
پیوندی۳۸۴۵۴۵۶۱۸:۰۸:۱۸ ۱۴۰۴/۱/۱۹
آیا این مذاکرات منجر به پایین افتادن دلار خواهد شد ؟
ناشناس۳۸۴۵۷۸۴۲۲:۲۳:۵۵ ۱۴۰۴/۱/۱۹
قطعا با خواسته های غیرمعقول آنها و اگر ما عاقل باشیم منتج به نتیجه مد نظر نتانیاهو نخواهد شد که در اینصورت یک شوک دیگر خواهیم داشت
yektanetتریبون

آخرین عناوین