عارف: دولت موانع جهاد دانشگاهی را رفع می‌کند/جهاد دانشگاهی برای برون رفت از ناترازی ها ایده بدهد

  4040125066 ۱۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

معاون اول رئیس جمهور گفت: جهاد دانشگاهی مولود انقلاب فرهنگی و شاید یکی از بهترین تصمیمات ستاد انقلاب فرهنگی در سال ۵۹ بود.

عارف: دولت موانع جهاد دانشگاهی را رفع می‌کند/جهاد دانشگاهی برای برون رفت از ناترازی ها ایده بدهد

به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف صبح امروز در مراسم تودیع و معارفه مسلمی نائینی و علی منتظری روسای پیشین و جدید جهاد دانشگاهی در دانشگاه علم و فرهنگ با تشکر از تلاش های جهاد دانشگاهی در چهار دهه اخیر، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی مولود انقلاب فرهنگی و شاید یکی از بهترین تصمیمات ستاد انقلاب فرهنگی در سال ۵۹ بود. نقش و سهم جهاد دانشگاهی برجسته بوده و نقش کلیدی در بازگشایی دانشگاه ها داشت.

وی ادامه داد: بچه های حزب اللهی و مومن و بانشاط جهاد دانشگاهی هم در جبهه جنگ بودند و هم در دانشگاه ها، و با تلاش آنها دانشگاه ها خوب بازگشایی شد.

معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دانشگاه و صنعت زبان هم را نمی فهمیدند. صنعت در زمینه مونتاژ فعال بود و تلاش های دانشگاه در حد مقاله بود. وقتی جوانان بانشاط جهاد دانشگاهی به میدان آمدند، دستاوردهای خوبی حاصل شد که یکی از این دستاوردها، نزدیک شدن دیدگاه دانشگاه و صنعت بود. این دو مکمل هم هستند و به هم نیازمند هستند. جهاد دانشگاهی نقش پل ارتباط دانشگاه و صنعت و همچنین خدمات برقرار کرد.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه با همه روسای جهاد دانشگاهی به صورت رسمی و غیررسمی همکاری داشته ام، تاکید کرد: دولت موانع جهاد دانشگاهی را رفع می کند تا جهاد دانشگاهی، جهادی عمل کند.

عارف افزود: جهاد دانشگاهی در همان طفولیت خود در بازگشایی، مدیریت و عملکرد دانشگاه سهم داشت. هرچند اختلاف نظر وجود داشت ولی خروجی تصمیمات درست بود. جهاد دانشگاهی به خوبی بزرگ شد. جهاد دانشگاهی نهادی علمی، دانش بنیان، جریان ساز و تاثیرگذار است. امروز شرایط سال ۵۹ را در ارتباط با جهاد دانشگاهی با دغدغه های متفاوت داریم. آن زمان دغدغه ما تولید فارغ التحصیل یود امروز کیفی تر کردن فارغ التحصیلان دغدغه ما است.

وی ادامه داد: وظیفه اصلی جهاد دانشگاهی ساختن انسان تراز انقلاب است. ما دانشگاهیان در این زمینه کوتاهی کرده ایم. دغدغه ما رشد کمی بود. الان این دغدغه رفع شده و باید دنبال کیفی کردن آموزش ها باشیم. جهاد می تواند در این زمینه کار کند. جهاد یک خانه تکانی جدی باید بکند برای جذب دانشجویان. دانشجو باید احساس کند جهاد دانشگاهی منزل آنهاست. مدیران جهاد باید این باور را داشته باشند که حتی پروژه های دفاعی را به دانشجویان بسپرد. فارغ التحصیل باید در زمینه فرهنگی هم زبده باشد و جهاد دانشگاهی می تواند در این زمینه فعال باشد. دانشجو مقصر نیست بلکه مسئولان فرهنگی مقصر هستند که بدسلیقگی کرده یا نظر شخصی خود را اعمال کرده اند. مسائل فرهنگی را نمی توان با زور و چماق دنبال کرد.

معاون اول رئیس جمهور همچنین تصریح کرد: جهاد دانشگاهی به ساختار منعطف و پویا نیاز دارد تا دانشجویان را جذب کند. برای جذب دانشجویان، جهاد دانشگاهی باید از بوروکراسی سخت خودداری کند.

وی با بیان اینکه انتظارات رهبری از جهاد دانشگاهی بالا است، افزود: جهاد دانشگاهی در تربیت نیرو خدمت کرده است. دولت در خدمت شماست و جهاد هم به دولت کمک کند. شعار امسال بیانگر دو چالش مهم کشور یعنی سرمایه و تولید است. با کشورهای اوراسیا قانون تجارت آزاد داریم، کشورهای شانگهای و بریکس کشورهای هدف هستند. برای تولید برای 300 میلیون نفر برنامه ریزی کنیم. باید سرمایه های خرد را جمع کرده و به سرمایه گذار تضمین بدهیم که سرمایه اش را می تواند پس بگیرد.

عارف با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان راهبرد نظام در دو دهه اخیر است، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی باید در این زمینه فعال باشد. جها دانشگاهی در ایجاد مراکز نوآوری فعالیت کند. در جذب و نگه داشتن نخبگان مشکل داریم و این چالش را باید جهاد دانشگاهی رفع کند. جهاد نهادی فرهنگ ساز است و در زمینه چالش های فرهنگی جهاد دانشگاهی می تواند نقش آفرینی کند. جهاد دانشگاهی کار فرهنگی را در اولویت بگذارد. جهاد دانشگاهی برای برون رفت از ناترازی ها ایده بدهد. اگر به آسیب های اجتماعی نپردازیم به بحران اجتماعی تبدیل می شود، جهاد در این زمینه هم فعالیت کند.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی باید در زمینه فناوری های نوظهور و هوش مصنوعی فعال باشد، گفت: برخلاف رویکرد گذشته نسبت به فناوری های نو، اکنون جامعه و نظام کاربرد هوش مصنوعی را پذیرفته است. نباید در این زمینه موازی کاری شده بلکه هر بخش کشور، در یک زمینه هوش مصنوعی فعالیت کند و این فعالیت ها باید هم افزا شود.

عارف گفت: ما به تقسیم کار ملی نیازمندیم. جهاد دانشگاهی می تواند در تقسیم کار ملی به دولت کمک کند. منابع محدود است و باید از این منابع حداکثر بهره وری را داشته باشیم و به همین منظور به تقسیم کار ملی نیازمندیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۸۵۲۵۳۹۱۳:۰۸:۴۴ ۱۴۰۴/۱/۲۵
آقایان دولتی شما که دایم از ناترازی حرف میزنید چرا از ناترازی عملکرد مدیرانتان صحبت نمیکنید آیا این هم به مذاکرات هسته ای مرتبط است است و اصلا به سو مدیریت مدیران ناکا ر آمد مربوط نیست چرا به خود نمی آییم چرا و چرا همش سو مدیریت را فرافکنی به مطالب غیر مرتبط میکنیم و معاونان ما در قطب جنوب لابد دنبال حل مشکلات کشور هستند یا مشاهده پنگوئن ها ....چرا با وجود این معضل خشکسالی از تجربیات کشورهای دیگر برای مهار سیلابها و بازگرداندن به چرخه استفاده نمی‌کنیم ...
ناشناس۳۸۵۲۶۵۵۱۴:۳۶:۱۵ ۱۴۰۴/۱/۲۵
بجای لوله کشی مستمر گازرسانی بین شهری برای شهرها که صرفا منافع مافیای گازرسانی محور است و همچنین هزینه اشتباه برای پروژه های چند ده میلیارد دلاری ذخیره سازی گاز این هزینه ها را به سمت توسعه مخازن مشترک نفت و گاز سوق دهید
ناشناس۳۸۵۲۷۲۹۱۵:۳۰:۳۰ ۱۴۰۴/۱/۲۵
حضورعارف‌دردولت‌غیرقانونیه‌‌ امضاءعارف‌دردولت‌غیرقانونیه‌ عدم‌برخوردقانونی‌باعارف‌خیلی‌دردناکه
ناشناس۳۸۵۲۵۴۴۱۳:۱۰:۴۶ ۱۴۰۴/۱/۲۵
بخش مهمی از استراتژی اشتباه انرژی حاصل سو مدیریت دولتهای عمدتا اصلاحاتی چی بود ... همان دولت‌هایی که عاملان ارتشا استات اویل،توتال،کرسنت در آنها اتفاق افتاد و میلیاردها دلار به نفع مافیای گازرسانی و لوله کشی بین شهری گاز هزینه بدون انجام مهندسی ارزش شد کشور را قربانی منافع خود کردند و الان در شرکت گاز گازرسانی اشتباه با میلیاردها دلار در جریان است و کسی ارزیابی پروژه های فاقد توجیه و ارایه جایگزین های آنها را نمیکند ...
ناشناس۳۸۵۲۵۴۶۱۳:۱۱:۴۷ ۱۴۰۴/۱/۲۵
بسیاری از ناترازیها ناشی از عدم توجه به شایسته سالاری و چرخش تعداد محدودی از افراد در سیستمهای مدیریتی کشور است . اهمیت شایسته سالاری در مدیریت به عنوان یک اصل کلیدی در موفقیت سازمانها و جوامع، موضوعی حیاتی است که بر انتخاب و ارتقای افراد بر اساس شایستگی ها، تواناییها و عملکرد آنها (به جای روابط شخصی، فامیلی و جناحی،همشهری بازی یا پارتی بازی) تاکید دارد. این رویکرد نه تنها به بهبود عملکرد سازمانی می انجامد، بلکه عدالت اجتماعی و انگیزه نیروی کار را نیز تقویت میکند
ناشناس۳۸۵۲۵۴۷۱۳:۱۲:۱۹ ۱۴۰۴/۱/۲۵
استراتژی اشتباه عمدی لوله کشی گاز به سراسر کشور بر مبنای منافع مافیای گاز رسانی که اکثر مدیران بازنشسته نفتی را جذب کرده‌اند و بزرگترین شبکه گازرسانی دنیا را با گازرسانی به دورترین روستاها بر کشور تحمیل کردند روستاهایی که امکان استفاده از نفت سفید را داشتند در صورتیکه با این هزینه های چند صد میلیارد دلاری می شد نیروگاه های فسیلی در کنار سواحل خلیج فارس برای تامین برق و به توسعه انرژی تجدید پذیر پرداخت ...حذف نفت سفید از سبد گرمایش کشور که در ژاپن مورد استفاده است ...عدم سرمایه گذاری روی انرژی های تجدید پذیر ...عدم داشتن استراتژی مبتنی بر عقل و تجارب دنیا ...ساختمانهای فاقد استاندارد و هدر ده انرژی ... بسیاری از تعمیرگاه ها با درب های باز و بخاریهای روشن گازی در همه جا مشهود است ...مدیران فاقد شایستگی دایم المدیر بازنشسته که مرتبا بین وزارتخانه ها بسته به جناح روی کار میچرخندو قصد بازنشستگی هم ندارند ....
ناشناس۳۸۵۲۵۵۰۱۳:۱۳:۱۸ ۱۴۰۴/۱/۲۵
اشتباه استراتژیک گازرسانی به شهر ها بوده است با پیری جمعیت و فرسودگی لوله ها قطعا شاهد ادامه اینگونه حوادث خواهیم بود حال زلزله و انفجارات گاز بعد از آن که حتی خود دارد ،بایستی نظیر بسیاری از کشورها انرژی الکتریکی آنهم نه با گاز با قابلیت صادرات و ارزش افزوده بالا ،بلکه نیروگاه های با سوخت فسیلی در کنار سواحل ایجاد و موازات توسعه انرژی تجدید پذیر برای تولید برق انجام میشد و برق به شهرها و مناطق مسکونی ارسال میشد نه گاز بموازات در بسیاری از مناطق از تنوع بخشی حامل های انرژی نظیر نفت سفید و گازوییل استفاده میشد در روستاها و شهرهای فاقد آلودگی چه نیازی به گاز رسانی بود الان در ژاپن از نفت سفید برای گرمایش استفاده میشود اما در کشور زلزله خیز ما به دورترین روستاها هم گاز رسانی کرده تا جایی که وارد کننده گاز شده‌ایم و صنایع ارزآوری را میخوابانیم و به بخاری‌ها برای سوزاندن گاز میدهیم آنهم با یارانه عظیم این استراتژی تک محور نمودن گرمایش کشور به گاز اشتباه فاحش استراتژیک بوده است ....
ناشناس۳۸۵۲۵۵۲۱۳:۱۴:۲۴ ۱۴۰۴/۱/۲۵
نروژ که حدود چهل درصد گاز اروپا را تامین میکند و در منطقه سردسیر واقع است به هیچ روستایی گاز رسانی نکرده است اینجا ما به مناطقی نظیر سیستان و سمنان که از انرژی باد خودرو را در جاده نمیتوان کنترل کرد گازرسانی برای گرمایش کرده ایم این چه سیاستی است ؟
ناشناس۳۸۵۲۵۵۳۱۳:۱۴:۴۲ ۱۴۰۴/۱/۲۵
ظاهراً نفت و‌گازوییل را با بهانه تحریم با تخفیف باری به هر جهت به نفع برخی صادر میکنند و به روستاها نمیدهند منفعت اولی برای برخی بیشتر است همین مورد در مورد صادرات ال پی جی صادق است با بهانه تحریم ال پی جی تولیدی را که می‌تواند بعنوان سوخت پاک مورد مصرف خودروها قرار گیرد ، با تخفیف غیر شفاف به نفع برخی صادر میکنند و باز از سوی دیگر بنزین را به بهانه تحریم با قیمت بالاتر از نرخ جهانی وارد کشور میکنند تجارت دوسر سود به نفع برخی ....
ناشناس۳۸۵۲۵۵۵۱۳:۱۵:۱۹ ۱۴۰۴/۱/۲۵
اصولاً تک محور نمودن گرمایش مبتنی بر گاز طبیعی و حذف سایر حامل های گرمایشی نظیر گازوییل و نفت سفید (در ژاپن حامل گرمایشی نفت سفید است )که ماده با ارزشی جهت صادرات و تولید فرآورده ارزاور در صنایع پتروشیمی است اشتباه بوده است و کسی هم پیگیر اصلاح نمی باشد ،مضاف بر ان عدم رعایت استانداردهای گازرسانی که در کل صنایع تعمیم یافته موجب افزایش مخاطرات شده ..عدم نظارت بر خرید های خطوط لوله و واردات خطوط لوله چینی و متفرقه با بهانه تراشی تحریم ، علی رغم تولیدات داخلی بواسطه کمیسیون های دلاری خرید هم ....در کشوری که مهد انرژی تجدید پذیر است و اروپا آرزوی ۳۰۰ روز آفتابی آن را دارد و بادهای ۲۰۰ روزه سیستان و بلوچستان و لوشان و سمنان... با اصرار عده ای منتفع در لوله کشی بین شهری مستمرا شاهد لوله کشی گاز حتی به روستاهای در حال تخلیه بواسطه خشکسالی و تغییرات اقلیمی هستیم ...
ناشناس۳۸۵۲۵۸۲۱۳:۲۹:۲۲ ۱۴۰۴/۱/۲۵
یکی جلوی این گازرسانی فاقد توجیه شرکت گاز را بگیرد یکی جلوی مافیای گازرسانی به روستاهای دور افتاده را که قابلیت استفاده از جانب های دیگر انرژی نظیر نفت سفید و انرژی تجدید پذیر را دارند بگیرد میلیاردها دلار صرف لوله کشی فاقد توجیه به سراسر کشور به نفع کارگشایی برای شرکت های گازرسانی که عمده مدیریت آنها از بازنشستگان نفتی هستند میکنند ..
yektanetتریبون

آخرین عناوین