هاشمی رفسنجانی در تالار وزارت کشور مطرح کرد:

دلواپسان با نتانیاهو همنوا شده‌اند/ مذاکرات در آستانه توافق است

بخش داخلی الف، 12 اسفند 93

12 اسفند 1393 ساعت 11:03

نتانیاهو به آمریکا می‌رود و اوباما را تهدید می‌کند که جزئیات و اسرار را اعلام می‌کنم و اینجا هم دلواپسان می‌گویند ما اسرار را اعلام می‌کنیم. خب این چه سری است؟ به هر حال آنها (طرف‌های غربی) شیطان هستند و زبردست و نزدیک به نتیجه هستیم، اما وقتی برمی‌گردیم دلواپسان به جای اینکه استقبال کنند چیزهای دیگری می‌گویند و در مجلس هم تریبونی باز است و برخی حرف‌های دروغ می‌زنند و مردم هم باور می‌کنند.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به برخی اظهارنظرات انتقادی درباره مذاکرات هسته‌ای گفت: در مجلس تریبونی باز است و برخی حرف‌های دروغ می‌زنند و مردم هم باور می‌کنند.

به گزارش تسنیم، آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، صبح امروز در همایش ملی توسعه پایدار و متوازن منطقه‌ای با تاکید بر موضوع همدلی برای پیشبرد برنامه‌های کشور گفت: الان متاسفانه به هر دلیل این همدلی آسیب دیده است و در مهم‌ترین پروژه دولت که می‌خواهد مسائل خارجی را رفع و رجوع کند و تیم مذاکره‌کننده‌ای که مورد حمایت رهبری است و بارها گفته‌ و تکرار می‌کنند که با برنامه رهبری پیش می‌روند چه بلایی بر سر آنان می‌آورند و همزبان با نتانیاهو شدند.

وی افزود: نتانیاهو به آمریکا می‌رود و اوباما را تهدید می‌کند که جزئیات و اسرار را اعلام می‌کنم و اینجا هم دلواپسان می‌گویند ما اسرار را اعلام می‌کنیم. خب این چه سری است؟ به هر حال آنها (طرف‌های غربی) شیطان هستند و زبردست و نزدیک به نتیجه هستیم، اما وقتی برمی‌گردیم دلواپسان به جای اینکه استقبال کنند چیزهای دیگری می‌گویند و در مجلس هم تریبونی باز است و برخی حرف‌های دروغ می‌زنند و مردم هم باور می‌کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه کارشکنی در داخل در این شرایط درست نیست، گفت: وقتی ما با انبوه فشارهای بین‌المللی مواجه هستیم، فشار از داخل دیگر نباید معنا داشته باشد. اگر حرف منطقی هست، حرف منطقی را بگویند و باید پاسخ هم بگیرند. انتقاد باید سازنده باشد و قطعا این انتقاد نیز به پیشبرد اهداف کمک خواهد کرد. انشاءالله که اینها خودشان را تغییر دهند. هم آنها و هم آن شخصیت‌هایی که در برابر چه فسادهای بزرگی سکوت کرده بودند.

هاشمی‌رفسنجانی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه باید محیط دانشگاه‌ها را آزاد بگذاریم و نباید مدیران تحت تاثیر تندروهایی که حتی در یک نهاد باشند، قرار بگیرند، گفت: امروز کسانی مزاحم کار دولت می‌شوند که هیچ سهمی در انقلاب نداشتند و ایام جنگ را ندیدند.

هاشمی رفسنجانی در ابتدای سخنان خود ضمن عرض تسلیت ایام شهادت فاطمه زهرا (س) اظهار داشت: تصمیم گرفته بودم درباره اسناد بالادستی در این همایش صحبت کنم، اما وقتی با آقای وزیر گفت‌وگو می‌کردم احساس کردم که نیاز به تشریح آنان نیست و تصمیم گرفتم درباره ما می‌توانیم صحبت کنم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه خواسته‌ها و مطالبات آقای رحمانی فضلی کاملا عملی است و باید از تجربیات و شرایط گذشته به خصوص در عرصه سازندگی استفاده کرد، گفت: در خصوص مساله توازن منطقه‌ای، توسعه دانش‌محور و به طور کلی مساله توسعه که این روزها به دنبال آن هستید، همه آنها خوشبختانه در این سال‌ها در مجمع کار شده و خدمت رهبری داده شده است و ایشان نیز تایید و ابلاغ کرده‌اند، اصول آن آماده است و نیاز به چیزهایی نیست که وقت مدیران گرفته شود.

وی با اشاره به برنامه چشم‌انداز بیست‌ ساله تصریح کرد: این چشم‌انداز همان آلترناتیو برنامه تمدن بزرگ اسلامی بود که در دولت سازندگی آن را طراحی کردیم و وقتی هم که رهبری دیدند که اسم آن حیات طیبه گذاشته شده، بر تایید آن صحه گذاشتند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: یک‌حسن آن برنامه این بود که ما کار را از پایین شروع کردیم و به جای آنکه از بالا فرمان دهیم، از پایین استانداران و فرمانداران را خواستیم، امکانات و موانع پیش رو را نیز بررسی کردیم و در نهایت به جمع‌بندی رسیدیم و تصمیم لازم را گرفتیم و در سازمان برنامه هم راجع به آن صحبت شد، اما با پایان کار عمر دولت سازندگی آن برنامه به اجرا نرسید و انجام نشد و ما در مجمع تشخیص به این فکر افتادیم و با رهبری هم مطرح کردیم و چشم‌انداز توسعه را اعلام کردیم و با توجه به اینکه ایشان هم از گذشته درباره آن ذهنیت داشتند، آن را تایید کردند و آن سند آماده شد و برنامه چهارم و پنجم توسعه نیز براساس آن نوشته شد که یک برنامه عملیاتی بسیار خوب بود.

"متاسفانه دولت وقت عقیده‌ای به آن نداشت و انجام نداد و در پایان آن دولت براساس گزارشی که دیوان محاسبات ارائه داد، تنها ۲۳ درصد کار انجام شده بود که اگر آن برنامه را به حال خود می‌گذاشتیم نیز همین مقدار انجام می‌شد."

هاشمی رفسنجانی با اشاره به ظرفیت‌های جغرافیایی کشور به خصوص مناطق جنوبی و خلیج فارس در پیش‌برد سند چشم‌انداز گفت: عدم توجه به سند چشم‌انداز تعیین شده و به خصوص مساله بهره‌وری در ابعاد توسعه باعث شد از آنجایی هم که در گذشته قرار داشتیم، عقب‌تر بیافتیم و کشورهایی مانند ترکیه، عربستان و کشورهای کوچک از ما جلو بزنند و ما عقب ماندیم.

وی با بیان اینکه مساله توسعه دانش‌بنیان یک چیز خیالی نیست، گفت: امروز به خاطر انفجار اطلاعات، حتی دورافتاده‌ترین مردم روستاها هم می‌فهمند که چه چیزهایی کم دارند و چه چیزهایی حق‌شان است، ما باید این را درنظر بگیریم که نیاز و احساس نیاز از عوامل مهم توسعه است.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به شرایط کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی تصریح کرد: کشور در طول ۲ سال با شورش‌های مسلحانه برنامه‌ریزی شده از خارج مواجه بود، اما باز همین مردم بودند که آن توطئه را نیز خاموش کردند. در جنگ هم همین مردم بودند و حقیقتا دل مردم با حکومت و نظام بود و در نهایت بهترین نتیجه را از جنگ گرفتیم و هم در میدان مبارزه و هم در سازمان ملل با آنکه تنها بودیم حق‌مان را گرفتیم و دنیا صدام را متجاوز دانست.

وی با بیان اینکه برنامه اول دولت سازندگی براساس دستور امام نگارش شد، گفت: وقتی در مقام مقایسه باشیم، نمی‌توانیم وضع آن دوره را با الان مقایسه کنیم. بعد از جنگ وضع خوبی نداشتیم و حتی در برخی نقاط مهم کشور تنها چند ساعت در روز شبانه‌روز برق داشتیم و صنایع مهم کشور نیز به صورت نوبتی کار می‌کردند. آب نیز در شهرها نبود. شهرها ویران شده بودند و حتی امکانات اولیه‌ای نداشتند؛ در آغاز دولت تنها یک میلیارد دلار در خزانه داشتیم، در آن دوره هم تحریم - نه به این صورت - اما بود. یا این حال براساس برنامه‌ریزی که داشتیم کارها را پیش بردیم و نتایج خوبی هم گرفتیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما در آن دوره وقتی از مجلس می‌خواستیم به دولت برویم، عده‌ای از نمایندگان به من گفتند که چرا این کار را می‌کنید و از جایی که سوال کننده هستید باید به جایی بروید که پاسخ‌دهنده باشید. اما امام این فکر را کرده بودند و من هم آن را قبول داشتم و عقیده‌ام بود. بالاخره باید یک کسی می‌رفت و کار را شروع می‌کرد.

هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه در آن دوره مشکل داخلی نداشتیم و مردم به نظام اعتماد داشتند و روحیه مردم شاداب بود و آماده همکاری بودند، گفت: در برنامه اول و دوم که پایه آن را امام (ره) ریختند، در مجلس ۱۳۵ میلیارد دلار برای ما بودجه در نظر گرفته شد و ما حدود ۹۵ میلیارد دلار را هزینه کردیم؛ سازندگی کار عظیمی بود و ما شهرها را دوباره آباد کردیم. اشتغال را که بزرگترین مصیبت آن زمان ما بود از ۱۶ درصد بیکاری به ۹ درصد رساندیم و تورم ۳۰ درصد را در موقع تحویل دولت به ۱۷ درصد رساندیم و در همه این اتفاقات مردم در صحنه بودند.

وی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به مدیران وزارت کشور گفت: اختیارات استانداران کم است و ما در آن دور دست استانداران را باز گذاشته بودیم و حتی از منابع داخلی نیز استفاده می‌کردند؛ توسعه متوازن حق مردم است و باید در این موضوع به معیشت و رفاه مردم نیز توجه کرد. به هر حال شاید مردم این انتظار را دارند که زندگی شبیه به همی داشته باشند البته همه جا را نمی‌شود یکی کرد اما استعدادهایی است که باید از آنها استفاده کرد و حتی در محدودترین استان‌ها منابع ارزشمند دست نخورده خوبی داریم که باید آنها را فعال کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مشکل کم‌آبی کشور گفت: ما در آن زمان هم حدود ۱۰ سال با مشکل خشکسالی مواجه بودیم، اما وضع به این صورت نبود. امروز منابع زیرزمینی ما هم آسیب دیده است و دشتی نمانده، باید برای این کار ابتکار جدی داشته باشیم و در موضوع مصرف آب به استانداردهای لازم برسیم. البته مصرف آب شرب چیزی در حدود ۲۰ درصد است و این بخش کشاورزی است که آب مصرف می‌کند که باید آن سیستم را اصلاح کرد. نیاز نیست که در جایی که آب نیست محصولی کاشته شود. محصولات را در جایی بکاریم که آب لازم با سیستم مناسب آبیاری وجود دارد.

وی در ادامه با اشاره به موضوع نقدینگی در سیستم بانکی کشور، با بیان اینکه هم‌اکنون حدود ۷۰۰ هزار میلیارد نقدینگی داریم، گفت: این همه نقدینگی در کشور است. این همه پول در بانک است و باید استفاده‌ درستی از آن صورت گیرد. البته ممکن است بگویند معوقات داریم. ما هم قبول داریم، اما آنهایی که گرفتند و پس ندادند چه می‌شود. اگر تبدیل به کالا شده است، آن صاحب کالا پول را چه کرده است؟ بانک‌ها باید به این موضوع جواب بدهند و اگر شما نیز جواب را شنیدید به من هم بگویید که به مردم بگویم. (خنده حاضرین)

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بانک‌ها این میزان نقدینگی را در جایی مصرف می‌کنند که سود بیشتری دارد، اما ما دائما اتلاف منابع را می‌بینیم. امروز خودروسازها عزا گرفته‌اند که ما این همه حرکت اقتصادی و اشتغال را به وجود آورده‌ایم، اما با حضور انواع خودروهای چینی (SED) اشتغال از بین می‌رود و باید برنامه ریزی دقیق برای آن صورت بگیرد.

در این بخش از سخنان هاشمی رفسنجانی، علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد وارد سالن برگزاری همایش شد که هاشمی رفسنجانی به مزاح به او گفت که خوب است آقای طیب‌نیا هم حضور دارند و از ایشان سوال کنیم که این ۷۰۰ هزار میلیارد نقدینگی چه شده است؟ چرا بانک‌ها نمی‌توانند تسهیلات بدهند؟

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از خالی شدن روستاها از سکنه، گفت: روستاها در حال خالی شدن هستند و این خوب نیست. ما باید مجتمع‌های صنعتی را که در زمان سازندگی ایجاد شده بود، احیا کنیم.

هاشمی رفسنجانی درباره اصل ۴۴ اظهار داشت: اصل ۴۴ را براساس منویات مقام معظم رهبری در مجمع تشخیص مصلحت نظام اجرایی کردیم. همچنین واگذاری‌هایی را طبق اصل ۴۴ در نظر گرفتیم.وی ادامه داد: در جلسه‌ای که با مقام معظم رهبری برگزار شد، ایشان فرمودند که من انتظار داشتم اصل ۴۴ در کشور انقلاب اقتصادی ایجاد کند.هاشمی رفسنجانی در خصوص سهام عدالت گفت: نخستین بمبی که در بحث خصوصی‌سازی و عدم اجرای اصل ۴۴ زده شد، سهام عدالت بود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان خطاب به استانداران گفت: شما باید موانع را برطرف کنید و اگر الان تصمیم بگیرید بهتر از زمان بعد از جنگ می‌توانید کشور را تبدیل به کارگاه بزرگ آن هم با مشارکت و کمک مردم کنید. شما می‌توانید از طریق رسانه‌های جمعی از جمله صداوسیما اطلاع‌رسانی کرده و در زمینه اقدامات خود توضیحاتی را به مردم بگویید و از حرف‌های بیخودی که زده می‌شود دفاع کنید. بنابراین اگر مجموعه حاکمیت شرایط لازم را برای شما فراهم کند ۲ سال دیگر که نزدیک پایان این دولت است می‌توانید اقدامات زیادی را به مردم کشور عرضه کنید.


کد مطلب: 262195

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccoiqip2bqes8.ala2.html?262195

الف
  http://alef.ir