نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 223862
درباره صعود طلاق و سقوط ازدواج؛
نقش شرایط تحمیلی در ازدواج و طلاق
حمیدرضا عسگری، 3 اردیبهشت 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۰
ازدواج و طلاق دو وضعیت ضروری در زندگی انسان تلقی می گردد که در هریک ازآنها منافعی نهفته که نقش بسزایی در رسیدن به شرایط آرمانی و یا دفع ضرر بیشتر در یک رابطه دوطرفه میان زن و مرد، دارد.

ازدواج امری لازم و ضروری برای انسان می باشد و تعالی و پیشرفت بشر از این مسیر می گذرد. لذا تاکید و سفارشات دینی و اجتماعی بر آن به منزله هدایت جوانان به سمت تکامل می باشد. اما ممکن است برخی در این امر، مسیر را اشتباه تشخیص دهند و راه مناسبی برای خود انتخاب نکنند لذا حرکت درمسیر اشتباه نه تنها موجب رشد انسان نمی شود بلکه موجبات عذاب و ناراحتی های روحی و روانی را فراهم می کند.

به همین منظور طلاق به عنوان یک نقطه نجات برای آنهایی است که درمسیرزندگی خود راه را اشتباه رفته اند. اما نکته ای که مسئله طلاق را به معضلی اجتماعی و نگران کننده مبدل می سازد، افزایش آمار آن می باشد که به منزله افزایش تعداد افرادی است که برای ادامه زندگی راه را اشتباه می روند. درهمین راستا، سازمان ثبت اسناد کشور از کاهش ۴.۴ درصدی ازدواج در سال ۹۲ و افزایش ۴.۶ درصدی طلاق در این سال نسبت به سال ۹۱ خبر داد که البته این آمار دربرخی استان ها نزدیک به ۲۰ درصد بوده است.

براساس آمار این سازمان بیشترین دلیل طلاق «دخالت خانواده ها»، «عدم تحقق شروط ضمن عقد»، «اعتیاد و فقر مالی» برآورد شده است لذا در هر ازدواج و طلاقی نقش شرایط بیرونی بسیار حائز اهمیت است و نمی توان ازدواج و طلاق های امروزی را بدون درنظرگرفتن این موارد بررسی کرد.

شرایط محیطی درهر دوره و زمانی وجود داشته اند، لذا باید بررسی کرد که چرا در مقطعی مانند این ایام که ما در آن قرار گرفته ایم به این میزان آمار ازدواج کاهش و طلاق ها افزایش داشته است. ازجمله دلایلی که عامل افزایش طلاق معرفی شده، بحث فقر مالی و وضعیت اقتصادی می باشد.

بدون هیچ مبالغه ای می توان مشکلات اقتصادی را سرمنشا اکثر معضلات اجتماعی امروز و به ویژه افزایش آمار طلاق دانست. شاید در سال های پیش گفته می شد که پول خوشبختی نمی آورد اما امروز شرایط به گونه ای شده که نبود پول و شرایط مالی مناسب موجب گرفتاری و مشکلات فراوان می گردد.

امروز تورم و گرانی ها درتمام عرصه های زندگی نفوذ کرده و تاثیرات منفی خود را می گذارد. هرسال درخوشبینانه ترین حالت ۲۰ تا ۲۵ درصد حقوق ها و دستمزدها افزایش می یابد درحالی که اجاره مسکن، خوراک، پوشاک، هزینه های درمان و... چندین برابر می شود. آیا می توان گفت که برای ازدواج مسکن مهم نیست؟ آیا زوج جوانی که تازه ازدواج کرده اند با این درآمدها و هزینه ها قادرند امسال ویا سال آینده تنها افزایش هزینه اجاره خانه را تامین کنند؟!

اگر «دخالت خانواده ها» امروز به عنوان عامل طلاق شناخته می شود به این علت است که پدر ومادرها از وضعیت کنونی جامعه نگرانند! . بادیدن این وضع گرانی ها و هزینه های بالای زندگی نمی توانند به راحتی اعتماد کنند و فرزندانشان را به حال خود رهاکنند. لذا این نگرانی ها منجر به دخالت ها می شود. ازسوی دیگر درراستای این نگرانی ها «شرایط ضمن عقد» را برای جوانان تعیین می کنند و به سبب انگیزه های عاطفی درابتدای آشنایی این شرایط پذیرفته می شود اما اندکی پس از آغاززندگی مشترک، موانع ومشکلات اقتصادی اجازه تحقق این شروط را نمی دهد و دل سردی در دل دوجوان رخنه می کند و بازگشت به خانه پدری را ترجیح می دهند.

براساس نظر کارشناسان اجتماعی یکی از اصلی ترین انگیزه های گرایش افراد به مواد مخدر و اعتیاد نیز فقر مالی و عوامل اقتصادی می باشد. این عامل در زندگی مشترک بسیار تعیین کننده است. به طوری که هیچ زنی نمی تواند تحمل کند شوهرش مواد مصرف کنند لذا طلاق را تنها راه پیش روی خود می یابد. اما روی دیگر سکه این است که جوانان به سبب سرخوردگی های موجود در زندگی مشترک و برای فراموش کردن کاستی ها، منزوی شده و ناخودآگاه بیشترین انگیزه برای رفتن به سمت مواد مخدر درآنها ایجاد می شود.

پس همانطورکه گفته شد درمقطع کنونی عوامل و مشکلات اقتصادی بیشترین سهم را در افزایش معضلات اجتماعی همچون طلاق دارد. تازمانی که اوضاع اقتصادی و وضع معیشتی مردم بهبود نیابد، انتظار برای افزایش میل به ازدواج و کاهش آمار طلاق بیهوده است.
 
امير
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۵۸:۴۶
نگارنده محترم واقعا نقش مشكلات اقتصادي را پررنگ تلقي كرده است و متاسفانه خواسته ياناخواسته در دام نگاه غلبه اقتصاد بر فرهنگ و رفتارهاي اجتماعي شده است. در حاليكه اين فرهنگ، اعتقادات و ارزشهاي افراد است كه كنشها و تمايلات اقتصادي آنها را شكل مي دهد. چه بسا زوجي كه در تنگناي اقتصادي صميمانه كنار هم مي مانند و چه بسا آنها كه براي برآورده نشدن يك خواسته مادي در ميان ده هاي خواسته برآورده شده، راهشان از هم جدا مي شود. (2098073) (alef-13)
 
siam444@yahoo
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۰۶:۴۳
متولد 1350 هستم هنوز ازدواج نتونستم بکنم رزمنده دوره دفاع مقدس هم بودم ( لشگر عاشور گردان امام سجاد(ع)) البته شاغل بودم در دوره احمدی نژاد از کار بیکار شدم برای نشان دادن اعتراض خودم نسبت به مسئولین هرگز ازدواج نخاوهم کرد ما ترکها یک ضرب المثلی داریم از زبان یک چهارپا که میگه مرگ برای خودم ارزو میکنم که صاحبم زیان ببینه اما واقعا این تصمیم رو گرفته ام هر چی هم میگی میگن انرژی هسته ای داریم نمیدونم چی داریم نانو فناوری داریم انگار سر بچه خردسال رو میخان با بستنی شیره بمالن من به نوبه خودم راضی نیستم حلال نمیکنم به خدای متعال واگذار کردم (2098123) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۰۶:۳۰
راهكار كوتاه مدت امروز بحران ازدواج و فساد جنسي و جلوگيري از بروز گناه در اين زمينه. ازدواج موقت افراد مجرد با زنان بيوه يا مطلقه است با رعايت ضوابط شرعي و قانوني و مسائل بهداشتي. بارها مشاهده شده است كه جوانان مجرد مذكر حتي به مزاحمت و متلك پراني براي زنان متاهل ايجاد كرده اند در حالي كه هيچ گونه تحريكي از سوي زن نيز صورت نگرفته است. تا زماني كه علماي دين و مسوولان در اين زمينه با شجاعت وارد نشوند و ترس از برخي سرزنشها و نكوهشها را كنار نگذراند وضعيت ازدواج و طلاق و فسادهاي اخلاقي در كشور ما كاهش نخواهد يافت هيچ بلكه به تجربه سالهاي اخير آشكار است كه سال به سال هم وضعيت بدتر مي شود. (2098381) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۱۱:۴۹
غريزه جنسي هم مانند گرسنگي و تشنگي و اجابت مزاج است نمي توان با آن مقابله كرد يا سركوبش كرد. راه اسلام در اين زمنيه ازدواج است اما وقتي شرايط ازدواج دائم به خصوص مشكلات شديد مالي و درآمدهاي پايين و هزينه هاي بالاي يك زندگي مشترك و نفقه و اجاره خانه و .... به يك پسر جواني كه در اوج عطش جنسي است چه بگوييم؟! بهتر است اين سوال را مسوولان كشور و روساي سه قوه و علماي دين پاسخ دهند. همين حالا هم خيلي دير شده و بسياري از جوانان پسر و دختر گرفتار گناه و خسران و تباهي شده اند. برادر كوچكتر من 30 ساله است 5 سال است استخدام آموزش و پرورش شده است اما با 900 هزار تومان چگونه ازدواج كند؟! با اين رقم هزينه خودش را هم به زور در مي آره. آيا مي شود به او گفت تحمل كن؟ غريزه ات را سركوب كن؟ قران بخوان؟ نماز بخوان؟ و ....؟ والله من نمي دونم باهاش چه كار كنم. خوب برادرمه دلم براش مي سوزه. (2098397) (alef-13)
 
سلامی
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۲۱:۴۶:۳۵
البته که مسؤلین این امارها رو نمی بینن! (2100092) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۲۳:۴۳:۰۲
ازدواج دائم در حال تبدیل شدن به ازدواج موقت با وقت نامعلوم و با هزینه گزاف است. (2102351) (alef-13)
 
سروش
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۳:۲۸:۱۲
مهریه های سنگین وحشتناکه؟؟چرادرجامعه اهل سنت ایران کمترطلاق اتفاق می افتد سوالی است که بایدپژوهشگران پاسخ دهند.مهریه های اهل سنت 19مثقال طلاست ودیگرچشم به هم چشمی ندارند شمارش سال تولدوسکه های طلابی معناست به نظرم بایدمهریه های راسامان دهی کرد..
عوامل دیگرفقروبیکاری وموادمخدرهست که جامعه ی ایران رابه تباهی میکشانه
سومین چیزمحدودیتهای فوق العاده درپوششهاست که مردم راحریص میکنه برای هنجارشکنی...
به هرحال زنگ خطریست که بایدجدی گرفت فروپاشی اجتماعی عظیمی درراه است ..زنان سرپرست خانواده که بعلت فقرونداری ناچارادست به کارهای خلاف شرع بزنند زیرااشکان فرزندان گرسنه اوراامان نمی دهد..
به هرحال بایدچاره اندیشی کرد نه اینکه برای وام ازدواج 5میلیونی دوتاضامن کارمندپیداکردوبعدابعداز6ماه الافی بگویند هنوزنوبتت نرسیده ..درکشورامارات برای هرزوج اماراتی دولت مسکن قسطی فراهم میکند وبرای هرنوزاد متولدشده ماهی 5000هزاردرهم حدودچهارمیلیون تومان به حساب بچه خانواده واریزمیشود..کاش ازاین تدبیرهااینجااستفاده میشد فقط مامیگوییم دنبال افزایش جکعیت باشیم ولی هیچ راهکارمناسب وتشویقاتی فراهم نمیکنیم..
الف جان درج کن بااین سرعت کم اینترنت خیلی زحمت کشیدم نوشتم درپناه خدا (2103290) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۵:۵۱:۱۴
بعد از 6 ماه نامزدی، وقتی 3 ماه از خدمتم گذشت از دختر مورد علاقه ام جدا شدم، با تشکر از همه مسئولینی که با سربازی اجباری باعث جدایی ما شدند... (2108492) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.