نظر منتشر شده
۱۴۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 194760
رنجی که از بی اطلاعی برخی روحانیون می بریم
زهیر توکلی، 13 مرداد 92
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۱۶
پسرم از دو سال پيش روزه مي‌گيرد يعني امسال سومين ماه رمضانش است. چهارده سال و هفت هشت ماه دارد. من خودم سال‌ها روزه نمي‌گرفتم حدود هفت سال چون سردرد شديد و دلهره شديدتر از سردرد، به مشقّتي فراتر از حد طاقتم مي‌افكند. از چهار سال پيش سر لج افتادم و با خودم گفتم:« به هر قيمتي شده بايد اين ماه رمضان را از دست ندهي» و راستش را بخواهيد، ديگر نمي‌توانستم بيش از اين حسرت بخورم، حسرت بيدارخوابي سحرها و تشنگي ملكوتي پيش از افطارها را. اين شد كه سال 89 دل به دريا زدم و گرفتم روزه را و روزه هم مرا گرفت چه گرفتني! از چهارده رمضان به بعد آن قدر حالم بد شد كه بقيه روزها را خوردم غير از روز آخر كه باز هم  كله‌شقّي كردم و روزه گرفتم تا آخرين اذان مغرب ماه مبارك را با لبان تشنه درك كرده باشم و شكر خدا طوري هم نشد.

سال بعدش بهتر شد زيرا اين پسر من به جمع دو نفره روزه‌داران خانه ما پيوست و شديم سه نفر: من و همسرم و پسرم. آن موقع، تابستان 90، تازه اول راهنمايي را تمام كرده بود و من از روزه گرفتن او عجيب روحيه مي‌گرفتم و عجبم مي‌آمد كه چطور يك طفل دوازده ساله مي‌تواند روز 16 ساعته تابستان را بي آب و بي غذا سپري كند. نتيجتا در آن سال، به جاي چهارده روز كم آوردن سال قبلش، فقط چهار پنج روز كم آوردم و بيست و پنج شش روز ديگر ماه را روزه بودم. اصل قضيه اين بود كه غيرتم اجازه نمي‌داد تحت هيچ شرايطي من كه پدر باشم، روزه نگيرم و او كه پسر باشد، بگيرد آن هم با دوازده سال سن. هنوز هم اين كل‌كل دروني را دارم و امسال تا اين لحظه، همه روزها را گرفته‌ام. اين مقدمه را گفتم تا برسم به اصل مطلب.

امسال نخستين روز ماه مبارك، سر ظهري من و همسرم گذارمان افتاد به يكي از امام‌زاده‌هاي تهران و توفيق پيدا كرديم كه در نماز جماعت شركت كنيم. ميان دو نماز، آخوند پيش‌نماز برخاست كه مساله بگويد و از جمله گفت: فتواي آيت الله العظمي سيستاني و آيت الله العظمي بهجت اين است كه مي‌شود با غروب آفتاب، افطار كرد. خب؛ فتواي آيت الله العظمي بهجت را مي‌دانستم چون خودم مقلد ايشان بوده‌ام و پس از از درگذشت آن عزيز، به فتواي مرجع بعدي‌ام، باقي بر ميّت مانده‌ام و هميشه بيست دقيقه زودتر از ديگران حمله را مي‌آغازم و كلي هم حال مي‌كنم و ذره‌اي حيا هم نمي‌كنم. وقتي شنيدم  آيت الله العظمي سيستاني هم فتوايش همين است، به پسرم خبر دادم و او هم كه از ايشان تقليد مي‌كند ، از همان روز همراه من با غروب آفتاب روزه‌اش را باز مي‌كرد.

پس از نه روز، يك بار به دلم زد كه نكند آن بنده خدا آخوند پيش‌نماز امام‌زاده ، اشتباهي گفته باشد؟ زنگ زدم به يكي از دوستانم در قم كه مدرس خارج فقه و اصول است و متخصص در مساله‌گويي. لابد بقيه‌اش را خودتان حدس مي‌زنيد. معلوم شد كه پيش‌نماز محترم، اشتباه كرده و پسر بيچاره من كه هيچ تقصيري در اين ميانه ندارد، نه روز روزه گرفته است كه همه باطل است ( آن هم در اين تابستان طاقت‌فرساي امسال) و بايد هر نه روز را قضا كند زيرا آيت الله العظمي سيستاني احتياط واجب دارد كه تا لحظه اذان راديو بايد صبر كنند و روزه را نگه دارند.

 حقيقتا شرمنده پسرم شدم زيرا من بودم كه آن غلط را به او انتقال دادم والا او از اول هم مقلد آقاي سيستاني بوده و از اول هم تا اذان راديو صبر مي‌كرده تا همان روزي كه من انگار خبر فتح قسطنطنيّه را مي‌دهم، آمدم و مژده‌اش دادم كه مي‌تواند مثل خودم بيست دقيقه زودتر افطار كند چون پيش‌نماز امام‌زاده  گفته و خيلي بعيد است براي چنين امام‌زاده‌اي كه اين همه زائر دارد و پشت سر امام جماعتش حداقل دويست نفر نمازگزار قامت مي‌بندند، يك آدم بي‌سواد آورده باشند و معمولا براي چنين جاهايي كه يك جور مركزيت مذهبي دارد، مي‌روند و مي‌گردند و از مراجع تقليد يا علماي بزرگ خواهش مي‌كنند كه يك طلبه فاضل معرفي كنند و غير از اين‌ها به فرض كه طرف، متخصص در مساله‌گويي شرعي نباشد، محال است در ظهر ماه رمضان مساله‌اي را كه مستقيما به روزه مردم مربوط مي‌شود، غلط بگويد ولي افسوس و دو صد افسوس كه همه اين محاسبات من غلط بود.

حال من پرسشي بلكه جسارت نمي‌كنم، خواهشي از متوليان حوزه‌هاي علميه يا مسئولان سازمان اوقاف يا دست‌اندركاران مركز رسيدگي به امور مساجد دارم: پيش از تاييد پروانه فعاليت يك روحاني در سمت پيش‌نمازي يا در جايگاه يك مبلغ، يك امتحان احكام از او بگيريد. اين را براي تمسخر نمي‌گويم بلكه اعتقاد دارم كه روحانيت، نصف كارش تحقيق و پژوهش است و نصف ديگرش تبليغ و ترويج و برپا داشتن شعائر ديني  است بلكه بايد دقيق‌تر گفت: حجم اعظم درس‌خوانده‌هاي حوزه‌هاي علميه، شغل سنتي و عرفي‌شان به عنوان يك آخوند، همين پيش‌نمازي و منبر رفتن و مساله گفتن و ذكر مصيبت اهل بيت-سلام الله عليهم اجمعين- و مديريت مراسم و مناسك ديني و ايجاد حلقه اتصال ميان مردم و مرجعيت است  نه تحقيق و پژوهش.

پس همان طور كه در بخش پژوهش، در اجازه اجتهاد سخت‌گيري مي‌شود و از قديم رسم بوده كه مراجع تقليد براي هر كسي اجازه اجتهاد صادر نمي‌كنند، ، سزاوار است كه در اين حيطه نيز يك فيلتري در كار باشد والا چه كسي جواب يك پدر شرمنده را خواهد داد كه باعث باطل شدن نه روز روزه پسر نوجوانش در اين گرماي وحشت‌ناك شده است و دستش به هيچ جا هم بند نيست و نمي‌داند شكايتش را به كجا ببرد از اين كوتاهي غير قابل جبران يك روحاني پيش‌نماز؟
 
طبس استان یزد
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۴:۳۶:۰۵
پدر جان شما غصه نخور خدا خودش قبول میکنه .التماس دعا (1548831) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۸:۵۲:۲۹
سلام
دوست عزیزی که مطلب رو فرستاده
اگر یقین به غروب افتاب کردن میشه
افطار کرد
و ربطی به اذان تلویزیون نداره (1549554) (alef-13)
 
jaky
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۰۱:۲۱:۴۰
سلام
برادری که راجع بع غروب آفتاب صحبت کردید. اذان مغرب یک مقداری دیرتر از زمان غروب آفتاب هست. اذلان ها با شفق و فلق تعیین میشن نه طلوع و غروب. (1550255) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۲:۱۵:۲۶
احتیاط واجب یعنی اینکه شما مجاز هستید در این مساله به مرجع دیگری رجوع کنید! مگه این طور نیست؟ (1551280) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۵:۵۳:۱۴
اینجا مثل اینکه همه خودشون صاحبنظرند و فتوی می دهند و تقلید نمی کنند (1552140) (alef-6)
 
توسل
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۱:۱۰:۳۴
خودمانیم اصل موضوع چقدر مهم است؟ مگر روزه فقط موضوع کی خوردن و کی نخوردن است؟! اصل مطلب پرهیز از دروغ و ریا و غیبت و ... کسب معرفت و معنویت و ... است حالا اشتباهی فرض کنیم چند دقیقه زود تر خورده آن هم که میان علما اختلاف است یعنی فرشته های خدا کرونومتر در دست در حال ابطال نشسته اند؟! الله اکبر از تلقی های بعضی از دین! (1558765) (alef-13)
 
عاشق
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۵:۱۱:۵۷
آقای دکتر بین غروب و مغرب حدود بیست دقیقه فاصله است خرابترش نکن (1553913) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۸:۵۶:۲۵
پدرجان آخه مومن که یه اشتباه رو دو بار تکرار نمیکنه! شما یه بار بدون تحقیق براساس چیزی که شنیدی تصمیم گرفتی حالا باز دباره! عزیز من شما بپرس از همونجایی که یه بار پرسیدی، اگه مرجع محترم گفتن قضا کنه که قضا کنه، ولی من فکر میکنم چون به علت ندانستن زودتر خورده روزه ها قبول است (1549566) (alef-13)
 
دلی خون
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۲۰:۱۴:۱۳
خدا رحمن ورحیم است وهرگز بد بنده اش را نمی خواهد خداوند اسانگیر است واین ماییم که قوانین خدا را سخت تفسیر می کنیم. (1549757) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۸:۴۴:۳۶
خداوند سخت نگرفته ولی متأسفانه جدیداً یه موجی درست شده مثلاً اگه آب سرده میگه وضو گرفتن سخته بیخیال نماز!
اگه هوا گرمه میگه روزه گرفتن سخته بی خیال روزه!
اگه روزها طولانیه من گشنم میشه پس بی خیال روزه!
امشب شب عروسیه پس بی خیال نماز بابا یه شب که هزار شب نمیشه!
اگه دشمن دشمنی میکنه به خاطر ترس از جنگ و سختی جنگ میگه بی خیال ایستادگی بر اصول و مبارزه با ظالمان!
اگه جنگ تو تابستون و زمستون باشه مثل مردم کوفه میگن بی خیال جنگ تا بهار!
خدا وکیلی یه کاری کردن من هر کی از این حرف ها میزنه که خدا سخت نگرفته و اینا روح و روانم میریزه به هم.
البته این که خدا سخت نگرفته درسته و حرف قرآنه ولی در جای دیگهری خدا می فرماید که شیطان با تأکید بر عفو و مهربانی خدا غضب و قهر و عذاب خدا را از یاد انسان ها می برد تا در انجام وظایف سستی کنند.
البته منظورم شما نبودیدا. کلی گفتم. (1552707) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۰۰:۴۵:۲۲
پسر شما که به سن تکلیف نرسیده که مجبور باشه قضاشو بگیره. شما هم که خودت میگی عذر پزشکی داری. اگه هم میگیرید اگر برای سلامتی تون ضرر داشته باشه اشتباه می کنید. (1550185) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۳:۰۰:۳۳
دوست عزیز تا غروب کامل آفتاب حجت است
انشا.. در مسایل دیگر نیز اینقدر دقیق باشیم
خداوند توفیق دهد (1551451) (alef-6)
 
یک روحانی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۷:۴۶:۰۰
اهل سنت با غروب افتاب افطار می کنند نه شیعیان . در ثانی فتوای اقای بهجت این نیست که در متن گفته شده و خود شما هم روزه هایتان باطل است.
ایت الله بهجت در رساله میفرمایند تا مغرب (مغرب همان اذان مغرب است و غروب افتاب قبل از مغرب می باشد)مشاهده بفرمایید اولین پاراگراف رساله ایشان را در بحث روزه
برای سایت الف برای درج چنین مقاله غیر علمی و پر از غلط متاسفم
روحانیون محترم مسئله گوی خوبی هستند علی الظاهر نویسنده محترم خیلی بد مطالب رو میگیرند (1552533) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۲:۳۷:۵۹
روحانی محترم
کمی بیشتر دقت کنید. چون برخی از مراجع فعلی مانند آیت الله مکارم نیز بر همین عقیده اند که در متن آمده و غروب را برای افطار صحیح می دانند. (1553812) (alef-10)
 
یک روحانی
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۹:۲۰:۲۴
برادر محترم به رساله ایت الله مکارم مراجع بفرمایید
ایت الله مکارم نیز می فرمایند(( تا مغرب))مراجعه بفرمایید به مساله 1315 رساله ایشان .
چرا در بیان احکام دین بی دقت هستیم. (1555500) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۸ ۱۸:۵۸:۳۸
بسمه تعالی
سلام

مسئله 619 رساله آیت الله بهجت این است:

مغرب موقعی است که آفتاب (از زمینی که مسطح است) غروب کند
یعنی مغرب زمان غروب آفتاب است

از دفتر ایشان هم سوال کردم که گفتند غروب آفتاب می توانید روزه را باز کنید و نماز مغرب را هم بخوانید ولی به نظر آیت الله بهجت در ادامه همان مسئله بهتر است صبر کنید و همان موقع مغرب یعنی وقتی که رادیو اذان پخش می کنند برسد بعد روزه را افطار کنید ...

همانطور که در بالا نظر داده شده: این فتوا را کسانی می توانند عمل کنند که مرجع تقلیدشان آیت الله بهجت است و دیگران باید ببیند که مرجع تقلیدشان چه فتوا داده

چون بعضی مراجع مانند مقام معظم رهبری افطار را فقط موقع اذان مغرب معتبر می دانند نه غروب آفتاب

البته باز هم همانطور که در بالا نظر داده اند بنده هم تجربه کرده ام بعضی از مقلدین آیه الله بهجت به خیال اینکه دقیقا اگر 20 دقیقه قبل از اذان افطار کنند یا نماز مغرب بخوانند طبق نظر معظم له عمل کرده اند بی احتیاطی می کنند و شاید زودتر افطار کنند پس بهتر است به تقویهای معتبر که ساعت غروب آفتاب دقیق چاپ شده مراجعه کنند و چند دقیقه دیرتر از زمان غروب آفتاب افطار کنند و بهتر تر این است که به احتیاط مستحب آیه الله بهجت که افطار کردن هنگام اذان مغرب است عمل کنند و صبر کنند چون وقتی یک روز گرم را روزه گرفته ایم چند دقیقه دیگر هم روش ... موفق باشید این آقای روحانی هم لازم است با مطالعه بیشتر نظر بدهند... (1561412) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۴:۴۲:۵۸
لطفا برای درک بهتر معنی مغرب به لغتنامه مراجعه کن به جای این همه مغلطه (1554952) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۴:۲۲:۲۸
اشکال از شماست که نمی توانید متناسب با فهم مردم صحبت کنید. اگر نمی توانید وارد نشوید تا مردم هم به بازی گرفته نشوند (1557447) (alef-13)
 
سامان
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۹:۵۵:۴۸
موافقم. به نظر میرسه ک نویسنده محترم همانطور اشتباه متوجه شدند و از اساس مطلب چیز دیگری بوده است و فرق بین مغرب و غروب را نمی دانسته اند!
از سایت الف تعجب می کنم که خاطرات نادرست یک فرد معمولی را این طور تیتر می کند و به روحانیت محترم در لفافه بی احترامی می کند (1560343) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۸ ۱۸:۴۵:۰۳
بسمه تعالی

بنده هم واقعا برای این فرد که خودش را روحانی معرفی کرده متاسفم البته امیدوارم واقعا روحانی نباشد

برادر من تحقیق کن بعد بیا در سایت نظر بده!

عین فتوای آیت الله بهجت از رساله ایشان

مسئله 619:

مغرب موقعی است که آفتاب (از زمینی که مسطح است) غروب کند ...

پس مغرب هنگام غروب آفتاب است

بنده خودم از دفتر ایشان سوال کردم که نظر بنده تایید شد از بعضی دیگر هم سوال کردم که همین راگفتند

فقط عزیزانی که مقلد ایشان هستند خیال نکنند که حتما وقتی زمان به 20 دقیقه قبل از اذان رسید دقیقا همان زمان می توانند افطار کنند یا نماز مغرب بخوانند بلکه باید به زمان دقیق مغرب که منابع معتبر چاپ کرده ند نگاه کنند و بعد با چند دقیقه احتیاط (یعنی دیرتر) روزه را باز کنند

البته آیه الله بهجت در همان مسئله می فرمایند... ولی احتیاط مستحب این استکه سرخی طرف مشرق که بعد از غروب آفتاب پیدا می شود از بین برود

یعنی بهتر این است صبر کند و هنگام اذان مغرب روزه اش را باز کند یا نماز مغرب را بخواند

کلا عرض می شود که کسانی که معمولا با فتوای آیت الله بهجت تازه آشنا می شوند و البته باید مقلد ایشان باشند بخاطر تشخیص غیر دقیق وقت غروب آفتاب دچار بی احتیاطی می شوند بهتر همان است که به احیاط مستحب این مرجع عزیز تقلید عمل کنیم

صرف نظر از روحانیون با تقوا و واقعا مسئولیت پذیر که ان شاء الله کم هم نباشند از طلبه های عزیز و روحانیون محترم دیگر خواهش می کنم درک کنند که اگر مسئله ای را یقین ندارند در جواب مردم بگویند نمی دانم شما را به خدا باور کنید که مرجع تقلید یک عمر زحمت کشیده تا یک مسئله را فتوا می دهد که مطابق رضایت خدای متعال باشد

شما که هنوز در اول کار هستید هر سوالی که از شما می کنند چه با مطالعه باشد یا بی مطالعه جواب می دهید بدانید که چه انسانهای بزرگی از این روحانیت عزیز بوده و هستند که به صراحت در جاییکه نیاز به مطالعه باشد می فرمایند نمی دانم! باید مطالعه کنم لطفا از بزرگان پاک حوزه یاد بگیرید (1561398) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۸:۳۷:۵۸
آخه عزیز من. وقتی منتظر اذان یا غروب میشی که سریع حمله گاز انبری بزنی به سفره همین میشه دیگه. بابا خوب یه ذره صبر کن نماز بخون بعد دیگه! به نظرم شما هم بهتره برای احتیاط تا اذان صبر کنی. یه دفعه دیدی تو اون دنیا یقتو گرفتن که کارت اشتباه بوده! حیفه تو 16 ساعت، 20 دقیقه ارزشی نداره که. (1552685) (alef-6)
 
بی سواد
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۲۰:۳۴:۰۲
سلام خسته نباشید
اولا این احتمال رو بدین که حرف اون حاج اقا رو اشتباه متوجه شدین
شا شایدم به قم که زنگ زدین اشتباه گفتن من این اتفاق برام افتاد که اخرش رفتم از اقای فلاح زاده پرسیدم
بعدشم پسر 14 سال و 7 ماه که به سن تکلیف نرسیده البته بای محاصبه کرد که 15 سالش یده یا نه قضاشم باز بپرسید شما به عنوان پدرش تو پرش نزنید...
یا حق (1553029) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۲:۳۴:۲۴
پدر گرامی، تمام روزه های فرزند شما صحیح می باشد و هرگونه گناهی در این بین باشد بر گردن کسی است که دانسته یا ندانسته کسی را در اشتباه بیاندازد. حتی اگر کسی 50 سال اشتباها واجبی را انجام دهد به دلیل اینکه شخص معتمدی او را در این اشتباه قرار داده است، هیچ گناهی بر گردن انجام دهنده نیست و هر مجازاتی باشد بر گردن شخص دیگری است که موجب این اشتباه شده. البته نه اینکه به هرکسی اعتماد کرده باشد( منظور کسی که ظاهرا متخصص در امور دینی نیست نباید اعتماد نمود).
موفق باشید
طلبه حوزه ی عملیه قم (1553801) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۹:۱۹:۴۴
چرا فکر میکنید با تقلید از دو مرجع متفاوت روزه باطل میشود یا نمیشود. مهم نیت و طاعت و عبودیت است و بس و کسی که قبول یا رد میکند خداونداست و بس (1554114) (alef-10)
 
داود
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۹:۵۹:۲۹
خب عزیزم ...
همین دو تا مرجع سخنان همون خدا رو برای من و شما از قران و احادیث استخراج می کنن و میگن !تا خدای نکرده به حال و روز این آقا گرفتار نشیم !!! (1558247) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۹:۳۳:۳۵
باید طبق احکام عمل کرد
خدا خودش احکام را صادر کرده و الکی نیست که شما میگی خودش قبول می کنه (1554149) (alef-10)
 
مجيد
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۰:۰۰:۵۴
با سلام
نگارنده اين متن يك كم مطالعه رساله داشته باشند
در مورد چگونگي رسيدن به حكم مرجع در رساله مراجع يك راه آن ديدن از رساله اي كه مورد تاييد مرجع است راه بعدي از طريق دو نفر عادل .... (1554235) (alef-10)
 
علی از کاشان
۱۳۹۲-۰۵-۱۹ ۰۰:۲۳:۲۷
شما به صرف حرف های یک نفر که یا حرف های آن روحانی را دقیق نشنیده یا اشتباه شنیده تیتر میزنید و میخواهید روحانیون را بی اطلاع نشان دهید؟؟؟ (1561702) (alef-13)
 
کریمی
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۴:۳۸:۳۰
حرف شما متین و درست
اما حالا همین بیست دقیقه را هم بگیرید جان تان در مضر قرار می گیرد؟؟/ (1548840) (alef-10)
 
مريم
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۲۱:۴۹:۴۱
از اين سخن شما بوى خوشى نمياد بوى تحقير و توهين ميايد. حلال الهى تا قيام قيامت حلال است. بر ايشان حلال است كه با غروب آفتاب روزه را باز كنند. لذت باز كردن روزه لذتى فراموش نشدنى است. حالا ايشان مى خواهند زودتر از اين لذت بهره مند شوند. اصل مطلب اين است كه چرا در امامزاده حكم اشتباهى گفته اند. اصل مطلب را بگيريد نه فرعيات را. (1549870) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۵۸:۰۹
الف جان! درسته که اصل مطلب این متن درخور توجهه، ولی اشکالات فراوانی به اون وارده. روزه داری بر کسی که خوف ضرر رسیدن به او در اثر روزه وجود دارد نه تنها لازم نیست که جایز هم نیست. (1551009) (alef-10)
 
دریکوند
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۰۰:۰۰:۰۰
من به عنوان یک روحانی به این دوستمون میگم چیزی که نمیدونی اظهار نظر نکن؟
خدا میدونه واسه رفتن به تبلیغ چند امتحان از ما گرفتن
حالا یک نفر اگر اشتباه کرده باشد دلیل بر بی سوادیش نیست
در ضمن وقتی میفرمایند احتیاط واجب یعنی میتونی به مرجعی هم ردیف که از بقیه اعلم تر است رجوع کنی
بهجت میفرماید احتیاط مستحب است صبر کنی پس صبر کن
ادم خوب است در خطاب دیگران ادب رو رعایت کته (1550078) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۰۱:۵۹:۴۷
جناب آقای دریکوند که فرمودید روحانی هم هستی...
امروز با وجود اینهمه وسایل ارتباط جمعی که میشود در لحظه ای به پاسخ شرعی رسید ، شما بهتر است در زمانه ای که عمل شما بهتر از زبانتان میتواند جوانها را جذب دین کند سعی کنید همانند طلبه های پیش از انقلاب زندگی کنید نه اینکه به جهت روحانی بودن خود ر ا قیم دین مردم فرض کنید . (1550326) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۰۸:۰۷:۴۵
با سلام ایشان گفته اند .یک امتحانی .یایک بازنگری مجدد در باره آموخته های روحانیون محترمی که قرار است راهنمای مردم باشند صورت بگیرد این که حرف بدی نیست . من از چند روز پیش حدیثی را که روحانی مسجد بیان کرد هنوز راجع بهش فکر میکنم و از شنیدن این جور حرف ها از زبان روحانیونی که باید راهنمای مردم باشند در عجبم و حسرت اینکه واقعا چرا باید این گونه حرف ها هنوز هم بعنوان یک حدیث معتبر از طرف یک روحانی بیان شود . ایشان یک حدیثی را قرائت کردند که شامل یک جمله دعا بود وتاکید کردند که در حدیث آمده هرکس چهل سال گناه کبیره ! ! !!!! بکند بعد فقط این یک جمله دعا را بخواند تمام گناهان این چهل سال بخشیده میشود !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!یعنی این آیات معروف فمن یعمل مثقال ذره ....................... هیچ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟آنهم گفتن اینگونه حرفها و حدیث ها از طرف کسی یا کسانی که متولیان راهنمایی مردم هستند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟شاید خود آموخته ها مشکل داشته باشد ؟ (1550606) (alef-13)
 
بی سواد
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۰۸:۲۹:۱۲
اقاجون
" خدا میدونه واسه رفتن به تبلیغ چند امتحان از ما گرفتن"
اعلم تر غلطه ، اعلم درسته
شما هم امتحاناتت رو خوب پاس نکردیها... (1550624) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۰۴:۵۴
چی شد ناراحت شدید؟
بهتر است روحانیون هم در مواردی که نمیدانند اظهار نظر نکنند. (1550825) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۵:۲۶:۴۳
ادب اینه که بگی ایت الله بهجت (1552041) (alef-6)
 
[,hn
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۶:۲۴:۰۰
در "احتیاط واجب" می شود رجوع کرد به سایر مراجع اعلم فلالعلم
خوبه بنده خدا درست گفته و روزه پسر شما هم درست بوده
متاسفانه شما کج فهمیدید!
متاسفانه آقای ... با اون دید بدش نسبت به روحانیت این را خبری کرده!
خدا هدایتش کنه! (1552274) (alef-6)
 
حکیمی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۸:۰۱:۰۳
کدام مرجع گفته که در احتیاط واجب به دیگر مرجع میتوان مراجعه کرد؟. بلکه احتیاط واجب در حکم فتوای است و نمیشود به دیگران مراجعه کرد. آنچه میشود به دیگران مراجعه کرد فقط احتیاط است نه احتیاط واجب یا احتیاط مستحب.
اینکه فرمودید( آدم خوب است در خطاب دیگران ادب رو رعایت کنه) پس شما نیز بهتر بود بجای( بهجت) میفرمودید حد اقل (مرحوم آیت الله بهجت) (1552576) (alef-6)
 
دریکوند
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۰:۰۹:۴۱
نه بزرگوار
اگر مرجع تقلید به عللی در مسئله‏ای فتوا (نظر صریح فقهی) نداشت و احتیاط کرد به این احتیاط؛ احتیاط واجب می گویند که البته در این صورت، مقلد نمی‏تواند (به استناد احتیاطی بودن نظر مرجع خود) آن را ترک کند؛ بلکه یا باید به احتیاط واجب مرجع خویش عمل کند و یا در مسئله، به مرجع تقلید دیگری که در این زمینه، فتوای صریح دارد (با رعایت «الاعلم فالاعلم»(3)) رجوع کرده و نظر او را مبنای عمل خود قرار دهد.

پیدا کردن جوابش راحته میتونی تحقیق بفرمایی
در مرد نقدتون با کمال میل میپذیرم واز دقت نظرتون تشکر میکنم
اما ماچون نظر این بزرگواران رو در طول روز زیاد نقل میکنیم ونمیشه در 20 دقیقه صحبت حدود 10مرجعی که مشهورند رابا این القاب اسم برد لذا عادت شده
واین اشتباه انشاءالله تکرار نشه (1553522) (alef-10)
 
بنده
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۰:۳۷:۳۷
این مطلب که احتیاط واجب می توان به مرجع دیگر مراجعه بشه درست است بر خلاف گفته شما در احتیاط و احتیاط مستحب نمیشه به کس دیگر مراجعه کرد شما که از امور والفاظ فقهی اشنایی ندارید اظهار نظر نفرمایید (1553577) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۲:۱۱:۵۰
بی سواد احتیاط بدون قید یعنی احتیاط واجب لذا میشود به یک مرجع هم تراز یا اعلم دیگر در این حکم رجوع کرد (1553769) (alef-10)
 
بهزاد
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۴:۴۱:۵۹
با سلام
شاید هم شما از صبحت های آن فرد برداشت نادرست داشته اید و کامل مطلب را گوش نداده اید (1548858) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۴:۴۳:۲۲
باسلام به ابن پدر گرامی
برادر گرامی در قرآن آمده است: یستمعون القول ویتبعون احسنه.که این آیه مصداق کامل چگونگی پیروی از اقوال مختلف است و درمورد قول مراجع هم همین است.خداوند به انسان عقل داده تابا آن درست را از نادرست تشخیص دهد نه به حکم دیدگانش چون ایشان لباس روحانی پوشیده اند پس هرچه می گوید درست است. واین آفت جوامع دینی از ابتدا تابه حال بوده که تعقل تعطیل و پیروی از گفتار آدمهای به ظاهر موجه رایج است.اگر ما فقط از همین آیه قرآن پیروی می کردیم اکنون به این مصائب گفتار نبودیم.دو نکته .اول اینکه دیگران را مقصر ندانیم وازخود سلب مسئولیت نکنیم این مشکل از سستی شما در یافتن قول احسن ناشی شدهاست.دوم اینکه خوردن روزه درهنگام غرب آفتاب سنت است اکثریت علمای اهل سنت بر این باورند ونمی دانم چرا علمای شیعه همه اصرار بر اذان دارند؟واین عمل شما از جهل بوده وعقل حکم می کند از خشکه مقدسی دست برداریم وبچه دوازده ساله را برای قضا ویا حتی به شک انداختنش موضوع گرفتن قضای روزه ها را مطرح نکنید.من الله توفیق. (1548865) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۲:۴۶:۵۶
دوست عزیز
آیه ی شریفه ای که بیان فرمودید در مورد مواردی این چنین نست. برای جایی است که مثلا مناظره علمی باشد یا مباحثی از این قبیل. نه اینکه شخص در مکانی مقدس روحانیی را ببیند که مسئله می گوید و برود دنبال اینکه آیا درست میگفته یا نه. شاید نفر بعدی هم درست نگوید و ... بالاخره روحانیت مظهر دین هستند و مردم اگر یک روحانی را ببینند و از او مسئله ای بپرسند حجت بر آنها تمام است. مردم نه وقتش را دارند و نه تخصصش را که دنبال این باشند ببینند چه کسی درست می گوید و چه کسی غلط.
موفق باشید. (1553820) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۵-۱۸ ۱۰:۱۰:۰۵
اگر پزشک متخصص نظریه و دستور پزشکی بدهد شما برا اساس عقل خود عمل میکنی یا متخصص . عزیز من دین هم نیاز به تخصص دارد . علمای اهل سنت نظرشان محترم و قابل اجرا برا پیروانشان . نظر علمای شیعه هم بر اساس سنت بعلاوه سیره اهلبیت است. (1560883) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۴:۴۴:۱۵
مشکل اصلی از تحقیق نکردن هم هست ... چون معلوم میشه هنوز هم احکام رو نمیدونید !

اکثر علما سن تکلیف پسران رو 15 سال میدونند

لذا قضای این روزه ها در این سن بر گردن پسرتان نیست (1548868) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۶:۰۷:۴۴
آقای عزیز شاید این پسر مکلف شده قبل از سن ۱۵ سال. یعنی دیگر موارد بلوغ را دارا می باشد...پس قضای روزه بر ایشان واجب است.

ولی در مورد فتوا.. همانطور که گفتید آقای سیستانی احتیاط واجب کرده اند و تا آنجا که می دانم (لطفا تحقیق کنید) در مورد احتیاط واجب یا عمل به احتیاط شود یا در این مسیله به مجتهد دیگر رجوع شود بنابر این در این مسیله شما میتوانید مجتهدی پیدا کنید که زنده باشد و افطار قبل اذان را جایز بدانند و در این مسیله خاص گل پسر شما به ایشان شیفت کند... التماس دعا (1549101) (alef-10)
 
یک نفر
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۶:۳۶:۳۴
در جواب آن عزیزی که فرمودند اکثر فقها قائل به این هستند که سن تکلیف در پسران 15 سال است، بنابراین قضای این روزه ها بر گردن پسرتان نیست باید عرض کنم که سن تکلیف در پسر 15 سال تمام قمری است که با تبدیل آن با سال شمسی، می شود 14 سال و هفت ماه. (1549153) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۲:۱۸:۰۹
14 سال و 6 ماه و 18 روز (1553780) (alef-10)
 
صادق
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۸:۲۳:۵۸
این دوست عزیز نکته مهمی را اشاره کرده:
مشکل اصلی از نداستن درست احکام است.
از اولین احکام ذکر شده در رساله های عملیه ، وجوب شناخت احکام برای مکلف و چگونگی رسیدن به حکم شرعی است.(مراجعه بفرمایید به تمام رساله های عملیه)
کسی که از طریق حکم پدر روزه ش رو بخوره حکمش چیه ؟
یاد بدیم به بچه هامون که درست تحقیق کنند نه این که چشم و گوش بسته به حرف ما (مخصوصا وقتی که به نفعشونه ) تبعیت کنند . به آیات قرآن در این زمینه مراجعه کنید.
نکته بعدی در مورد افاضات و پیشنهاد های نویسنده : شما از کجا می دونی که از این روحانی بنده خدا امتحان احکام نگرفته اند. من مطمئنم ایشون بارها طبق روال حوزه و مصاحبه ها ،امتحان احکام دادند. ولی انسانه و امکان اشتباه . حکم رسیدن به احکام رو هم برای همین اول رساله نوشتند تا از اشتباهات جلوگیری کنند.(دو نفر عادل و ... قرار بود مراجعه کنید)
نکته بعدی برای روضه ای که در اول مطلب نوشته بودید . برای این که کم تر تشنگی بهتون فشار بیاره به اطبای معتبر و متخصص سنتی مراجعه کنید. توصیه هاشون برای ما که خوب بود تا روزی شما چی باشه. (1549421) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۲:۵۱:۰۷
صادق خان
در مورد مطلبی گه گفتید ..ولی انسانه و امکان اشتباه... باید عرض کنم اشتباه در مسأله ی شرعی؟؟؟ هیچ جای شکی نیست که در این امور تا شخص یقین ندارد نباید طرح مبحث کند. جای گله گذاری در این مورد برای نویسنده حقیقتا بود. (1553826) (alef-10)
 
وحید
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۵:۳۵:۱۱
به مسأله 28 سایت آیت الله سیستانی مراجعه کنید:
http://sistani.org/index.php?p=827020&id=916&page=3&perpage=10 (1553927) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۴:۴۸:۴۴
برادر! نگران نباش! فتواي آقاي سيستاني همان است كه شنيده اي و پسرتان هم روزه هايش صحيح است! (1548882) (alef-10)
 
ایمان
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۴:۵۲:۲۸
حکمِ افطار در رسالۀ آیت الله سیستانی (و بسیاری دیگر از مراجع) به صورت «احتیاط واجب» است و می توان در این مسأله به دیگر مراجع (از جمله آیت الله مکارم شیرازی) مراجعه کرد و با غروب آفتاب افطار کرد. (1548897) (alef-10)
 
آرمان مهدوی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۲:۴۲:۰۶
لطفاً درست اطلاع رسانی فرمایید:
آیت الله مکارم زمان افطار را همان مغرب می دانند نه غروب آفتاب!
" – معیار روز شرعی [وقت امساک و افطار]
لطفا بفرمایید از نظر شرعی یک روز از چه زمانی شروع ودر چه زمانی به پایان میرسد؟ یک روز عرفی از ساعت ۲۴ شروع و در ساعت ۲۴ روز بعد پایان می پذیرد، آیا برای شرع هم همین میزان است یا میزان دیگری بر آن مترتب است؟
این مطلب نسبت به امور مختلف متفاوت است مثلا در مورد روزه، روز از اذان صبح شروع می شود و تا اذان مغرب ادامه دارد.
http://makarem.ir/Question/ViewQuestion.aspx?lid=0&mid=31109"
تا آنجا که من یقین دارم (از دفتر ایشان استفتاء کرده ام و در استفائاتشان موجود است) به نظر آیت الله بهجت و آیت الله صانعی زمان نماز مغرب و بالتبع افطار همان غروب است نه مغرب البته آیت الله بهجت احتیاط مستحب می دانند تا مغرب صبر شود. البته از مراجع دیگر نیز این فتوا موجود است که چون شخصاً نپرسیده ام در اینجا نقل نمی کنم.
در هر حال وظیفه هر مقلد آن است که از منابع معتبر مثل رساله یا سایت یا تلفن دفاتر مرجع تقلید خود کسب اطلاع نماید. (1551379) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۷:۵۳:۰۴
حرف شما درست است میتوانند بارجوع به آیت الله مکارم قضیه رو حل کند (1552554) (alef-6)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۵:۰۷:۲۱
حرف این آقا درست.
اما چند سوال
1- این آقا احتمال نمی دهد که خودش مساله را درست نشنیده باشد؟
2- بر فرض درست شنیدن یک تحقیق ساده بهتر نبود ؟
3- همین تماس با دوستش را نیز می توانست قبل از آن ده روز بگیرد، نمی توانست؟ (1548948) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۲:۵۲:۵۴
آقا محسن
اگه قرار باشه هرکسی از هر روحانیی مسئله ای پرسید دوباره با دیگران در میان بگذارد تا ببیند صحیح بوده یا نه که نمی شود آقا جان. (1553830) (alef-10)
 
داود
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۵:۱۱:۳۷
حرف شما قبول ولی با این صحبنها دیگر کسی به هیچ روحانی اعتماد نمی کند لطفا موضوع را یه همه بسط ندهید (1548976) (alef-10)
 
وحید
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۵:۱۱:۳۸
سلام
جوابش را همان روحانی و شما باید بدهید. ایشان بخاطر فهم اشتباه و غلط گفتن مسئله و شما بخاطر کوتاهی کردن در تحقیق درستی. چرا از همان ابتدا تحقیق نکردید؟ اگر هر حرفی را به عنوان حکمب بشنوید به همین راحتی قبول میکنید و یا چون ظاهرا به نفع شما بود پذیرفتید مثلا اگر در مورد مسائل مالی بود و وظیفه ای سنگین تر از معمول بر گردندان میگذاشت به این راحتی عمل میکردید؟ البته این روحانی محترم نیز مقصر است و باید جوابگو باشد. باید بدانیم هر چه بر سرمان میآید از عدم مطالعه است!!! (1548977) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۵:۱۵:۲۴
البته این موضوع، مبتلی به عامه مردم شاید باشه ولی از جناب توکلی که شخصیتی فرهیخته اند انتظار می رود که تا یقین حاصل نکرده اند به عملی دست نزنند.
خوب بود که پس از شنیدن فتوای منسوب به آیت الله سیستانی به دفتر ایشان و یا رساله مکتوب ایشان مراجعه و پس از حصول اطمینان، اقدام به افطار روزه می کردند... (1548982) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۷:۱۷:۲۶
سلام. حرف شما بد نيست. اما توجه داشته باشين. هركس در جامعه مسئوليتي داره و بواسطه اون مسئوليت مسائلي رو بايد بدونه و به مردم انتقال بده يا بر اساس دانشش عمل كنه. اگر قرار باشه به كسي نشه اطمينان كرد و لازم باشه همه چيز را خودمن تحقيق كنيد حساب كنيد كه در زندگي هيچ كاري نميتوانيم بكنيم. وجود حرفه هاي مختلف براي همين منظور است. (1549233) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۵:۲۷:۵۹
حالا كه پسرت گناه نكرده
ثواب روزه ماه مبارك رو هم برده
قضاي روزه رو هم توي زمستان ميگيره و حالش رو ميبره چون اصلا نمي فهمه چجوري روز تموم شد
اتفاقي نيفتاده كه با اين آب و تاب مياي تيتر مي زني:
"رنجی که از بی اطلاعی برخی روحانیون می بریم"
بارها و بارها شده خود ما در مسائلي كه متخصص فن هستيم اشتباه مي كنيم
البته اينكه امتحان گرفته بشه از روحانيون خوبه
كه بنده اطلاع دارم اين امتحان گرفته ميشه (1549013) (alef-10)
 
محمد معصوم زاده
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۵:۲۹:۱۳
خیلی نگران نباشید به چند دلیل احتمال اینکه زحمت فرزندتان هدر نرفته باشد وجود دارد : 1 طبق قول شما آقای سیستانی این را احتیاط واجب داده اند بنابر این شاید مرجع بعدی همین نظر را بطور قطعی داشته باشد 2 آقای سیستانی و بهجت ، اجمالا جزو قائلین به جواز عدول از مرجع به مساوی اند و این یعنی اینکه بعضی مسائل را می توان بطور انتخابی و دلخواه از مرجع مساوی تقلید کرد و بعضی مراجع حتی رجوع به مرجع میت را هم مجاز می دانند و آقای بهجت و سیستانی و خیلی مراجع دیگر را تقریبا مساوی می دانیم 3 ما چند جور شرط داریم مثلا شرط واقعی شرط ذکری شرط علمی و ... . افطار کردن روزه برای کسی که تلاش کافی برای پیدا کردن حکم و وقت اذان را نموده اما نهایتا به فتوای درست نرسیده احتمالا مبری ذمه است (1549017) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۵:۳۴:۲۰
بي سوادي و در عين حال مدعي بودن ، مشكل بزرگي در كشور ما است ! اما اين نمونه با اين همه طول و تفسير خانوادگي به عنوان يكي از تيتر هاي درشت صورت سايتتان رو خراب مي كنه ، نمونه هاي بي سوادي كه خطرات بزرگتر و عمومي تري دارند اين قدر زياد است كه جايي براي اين خاطره شخصي نمي گذارد ! بهتر بود اين مطلب در ستوني مثل نضرات يا خاطرات شهروندان درج مي شد! لطفا در رسانه حرفه اي تر عمل كنيد ! اين است فرق هاي شما و bbc فارسي! (1549030) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۵:۳۷:۱۶
خوب است بدانید
بسیاری از شیعیان عراق هم زمان روزه واجب را تا غروب آفتاب میدانند (1549038) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۶:۰۰:۱۲
سلام- من آدم متشرعی نیستم اما فکر نمی کنم با این توضیحات روزه پسر شما اشکالی داشته باشد. از دفتر آیت اله سیستانی سوال بفرمایید. بعلاوه اینکه ایشان هنوز به سن تکلیف نرسیده اند نباید به خاطر گناه نکرده مجازات شوند. البته گرفتن روزه مستحبی حتما خوب است اما به جای این نه روز فکر کنم کمی بی انصافی باشد (1549084) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۶:۰۵:۱۴
خب مرد حسابی رساله مراجع برای چیه
سهل انگاری خودتو روگردن کسی دیگه نینداز،روی حساب این که یک روحانی اشتباه کرده نمیتونی همه روحانیت روزیر سوال ببری ووجه روحانیتو خراب کنی،اصلا من نیازی به پخش در اینترنت نمی بینم. (1549096) (alef-10)
 
علي رضا مظلومي
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۶:۱۳:۴۶
برادر عزيز زهير شما كه ظاهرا خود چند سالي ضرب يضرب خواندهاي با توجه به احتياط واجب اقاي سيستاني علي مانقل اين احتياط حتي بعد از عمل قابل ارجاع بفتواهم مرجع حي مي بأشد و محكوم به صحت بي جهت لتولي بطلان نديد (1549113) (alef-10)
 
طلبه
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۶:۱۵:۱۰
با سلام
1_آیا اینجا محل مطرح کردن چنین بحثی است؟
2_روحانی و طلبه هم مانند هر کس دیگر امکان اشتباه در بیان مسائل را دارد.
3_همین حالا هم با مراجعه به متخصص می فهمید که عمل فرزندتون مطابق با فتوای برخی مراجع صحیح است.با توجه به احتیاط واجب بودن حکم و اینکه می توان در احتیاط واجب به مرجع میت هم رجوع کرد نظر ایه الله هادوی تهرانی
4_به متخصص رجوع کنید (1549115) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۶:۱۶:۵۸
اگر فرضا روحانیی به شما بگوید فتوای فلان مرجع این است که احتیاطا باید 20 دقیقه بعد از اذان افطار کنید باز هم فورا به اون عمل می کنید یا حد اقل از چند نفر دیگه سوال می کردین (1549117) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۶:۲۰:۵۸
من بارها شاهد بودم که کسی یک مسئله شرعی را فتواهای مختلفی درباره آن وجود دارد از پیشنمازی پرسید، ایشان بی آنکه بپرسد از چه کسی تقلید می کنی به مسئله پاسخی واحد داد. (1549130) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۷:۱۲:۲۵
بر فرض اینگونه روزه را افطار کرده بازهم دارید ادرس غلط می دهید روزه پسر شما صحیح است ودین کفاره به عهده پدر استهیچ دینی بر فرزند شما نیست لطفا علما به جای خدا تصمیم نگیرند (1549218) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۷:۲۷:۰۲
مشکل این این است که اکثر روحانیون برای دفاع از اسلام حرف هایی میزنند که به عقل جور در نمی اید. مثلا یکی از روحانیون میگفت ایران بعد از اسلام از همه نظر از ایران قبل از اسلام بهتر بوده است و علم و امنیت و فلان و فلان بهتر شده است. در حالی که با رجوع به یک کتاب تاریخی همینکه میبینید هر 100 سال یک سلسله بر ایران بعد از اسلام حکومت میکردند خود گواه هرج ومرج وناامنی بوده است. خلاصه اینکه با علم جوانان امروز دیگر حرف های تکراری بعضی از این اقایان جور در نمی اید. (1549268) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۸:۰۸:۰۲
چرا کفر میگید؟چرا با عظمت خدا بازی میکنید؟یعنی خدا اینقدر ظالمه که روزه رو قبول نکنید؟این چه درک ساده ای که شما از دین دارید...اف بر شما (1549376) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۸:۲۶:۲۲
آقای توکلی دقت داشته باشن که " احتیاط واجب " در واقع فتوا نیست یعنی مجتهد در اون مساله به دلیل معتبر دست پیدا نکرده و امر به احتیاط کرده به این معنی که میتوان به مرجع تقلیدی که در اون مساله فتوا دارد رجوع کرد چه اینکه مرجع دیگه ای بگه غروب وقت افطاره یا مغرب. (1549432) (alef-10)
 
اندیشه
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۸:۳۶:۳۸
من پسری دارم که 30 سالش است. مادرش و من خودم را می کشیم نماز بخواند نمی خواند چه برسه به روزه بگیره. پدر جان فلسفه اسلام روزه گرفتن را توصیه می کند نه چگونه روزه بگیری و پسر 13-14 ساله ات میان فتواهای این مجتهد و ان مجتهد بپیچونی. برو شکر خدا کن پسرت روزه می گیره.اصل روزه گرفتن جوان ها ست.اصل نماز خواندن جوانهاست، اصل اشتیاق جوان ها به سوی خداوند متعال است.خیلی به این مسائل توجه نکنید. حالا با توجه به فتواهای مختلف چه وقت افطار کنند و یا مخرج حروف رو چگونه ادا کنند در مقابل اصل نماز خیلی مهم نیست. مهم اینه این جوان (با خدا) به وصال معشوقش اشتیاق نشون بده. ها والله (1549482) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۸ ۱۹:۰۹:۰۱
اندیشه خان

همینطور که مملت قانون داره احکام شرعی هم حساب و کتاب داره

شاید بخاطر همین سهل انگاری شما فرزند سی سالت هم سهل انگار شده

البته گناه آن فرزند سی سالت به گردن خودشه

خدای مهربان همه را هدایت کند و با خودش دوست کنه

عذر خواهی می کنم از صراحت بیان (1561423) (alef-13)
 
محمد دهقان
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۸:۳۷:۱۹
سلام
شما که هفت سال روزه نمی گرفتی ... تازه بعدشم که از روی لج و لجبازی روزه گرفتی . ضمنا اگر مطلع از فتوای آیت اله بهجت بودی ، نباید قیاس می کردی و روزه طفل معصوم رو خراب می کردی . وانگهی چندان هم آدم غیر مطلعی نیستی چون از فحوای کلامت ، فضل جاریست .
طلبه ها را هم بیسواد خواندن چندان لفظ مناسبی نبود چه این که فرض کنیم ، چنین موضوعی اتفاق افتاد ، جنابعالی پس از فحص از موضوع میبایست به آن عمل می کردین؟ یا باید از آن عالم محترم سوال می کردی ؟...
سفسطه کردی دوست خوبم . سفسطه شاخ و دم نداره که ... همین یعنی سفسطه (1549488) (alef-10)
 
محمود
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۸:۵۱:۲۷
سلام فکر می کنم در طول این سال ها همگان حجه الاسلام قرائتی را به عنوان یک روحانی با سواد و خوش بیان و با تقوا و دلسوز و ... و در کل جامع الشرایط قبول داشته یاشند. چند نفر روحانی امثال آقای قرائتی ،شهید مطهری ،شهید بهشتی را اطراف خود می بینید؟ آیا تا به حال روحانیون را به جز در مساجد و تکایا ،در بازار و پارک و نانوایی و سلمانی و سینما و ... که همه مردم در آنجا رفت و آمد می کنند می بینید؟ به نطر شما جاذبه روحانیت امروز بیشتر است یا دافعه آنها؟ ایا آنها جوابگوی نیاز های جامعه امروز هستند؟ (1549548) (alef-13)
 
ش ش
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۸:۵۲:۴۳
شايد براي حل چنين مشكلاتي كه ديانت مردم را تهديد مي كند بهتر باشد كه در حوزه هاي علميه رشته هاي تخصصي وفوق تخصصي مثل فوق تخصص روزه متخصص غسل وصدها تخصص ديگر ايجاد گردد (1549557) (alef-13)
 
محمد کاظم امام
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۹:۳۱:۱۲
اولا از تقید شما به مسائل شرعی تشکر میکنم. ولی کمی شلوغ فرمودید.هیچ کس از خطا معصوم نیست.شاید بنده خدا اشتباه کرده.چه گرد و خاکی بلند کردید!من تیتر را که دیدم از جسارتی که در آن بود واقعا تعجب کردم و فکر کردم به نهاد روحانیت انتقاد دارید.در ضمن اینکه نصف وظایف حوزه تبلیغ است بر می گردد به بحثی اساسی که وظیفه یک طلبه در صورتی که هم استعداد تبلیغ دارد و هم پژوهش تولید علم است یا تبلیغ آن.نمی شود به این راحتی نظر داد! به نظرم این حرفها را بهتر بود با همسرتان ( و نه فرزندتان) در میان می گذاشتید نه توی سایت! (1549665) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۵:۴۰:۲۳
آقای محمد کاظم سلام
اگر شما طلبه هستید مطمئن باشید کسی قرار نیست این کم سوادی را به شما هم سرایت دهد. از این بابت ناراحت نباشید. ولی بدانید در مورد مطلبی که بیان شد باید گریست. گرد و خاک کردن که جای خود دارد. (1555122) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۲۰:۳۷:۳۰
متاسفانه در سالهای اخیر دو عامل باعث کاهش شدید سطح سواد دینی روحانیون و به تبع آن تقلیل معنویت و اخلاق در این قشر از جامعه شده است که عبارتند از : 1- ورود سریع طلاب علوم دینی به حیطه کارهای اجرایی و دنبال پست و موقعیت های اداری و یا سیاسی دویدن 2- تلاش نگران کننده بخش قابل توجهی از روحانیون در کسب مدارج دانشگاهی و اخذ مدارک دکترا بویژه در رشته هایی که با رسالت اصلی آنها سنخیت چندانی ندارند. روحانیت باید زی طلبگی و اجتناب از دنیا طلبی را همچنان در راس اهداف خود قرار دهد تا بتواند همچمان جزء گروههای مرجع جامعه باقی بماند. (1549787) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۲۲:۴۰:۴۸
اوه اوه، چقدر سایت الف در حوزه ی علمیه ی قم و بین طلبه ها طرفدار داره، ترکیب کامنت ها گویای همه چیز هستش. (1549960) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۲۲:۵۴:۲۱
ای بابا.ندانستن و اشتباه کردن که مشکلی نداره.شما خودتو سرزنش نکن.ولی اون متولی مسجد باید خودشو سرزنش کنه (1549992) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۲۳:۱۱:۰۳
عزیز من شما اگه مقلدی باید رساله داشته باشی یا تماس بگیری دفتر ایشون
قول افراد حجت نیست حتی اگر روحانی باشند
رساله برای همینه دیگه ضمنا اون آقا پسر بایستی تحقیق مینمود بعد عمل میکرد (1550013) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۲۳:۲۸:۳۱
ندانستن یه حکم یعنی بی سواد؟ (1550034) (alef-13)
 
یک زازرانی
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۲۳:۴۷:۴۶
ا- الاعمال باالننیات 2-روزه داری از روی لجبازی ونه عمل به تکلیف جای بحث دارد تا وقت دارید تجدید نیت کنید والله اعلم (1550058) (alef-13)
 
انسیه شاد
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۲۳:۵۸:۴۲
جناب اقای توکلی
راجع به مقدمه شما : به تاثیر روحیه در بهبود درد اشاره کرده اید؟! اینکه پسری به کمک پدر رفته است عالی است پسرتان تذکر خداوند و مجرای یاری او بوده است ولی تعریف کردن آن در تریبون عمومی چندان درست به نظر نمی رسد
این روحیه را باید از خداوند می گرفتید از وعده خداوند که حق است ولی اگر واقعا توان روزه را نداشتند و بیمار می شدید که در هیچ صورتی نباید روزه می گرفتید این اعتراف ایا در محلی عمومی صحیح است؟!
مختصری شرک خفی چاشنی ماجراست با توجه به رنجی که از بی اطلاعی می برید (1550074) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۰۰:۰۶:۰۱
1-از رسیدن به بلوغ پسرتان مطمئن شوید
2- 20 دقیقه قبل از اذان لزوما غروب نیت و ممکن است فاصله کمتر باشد ... زمان غروب رو هم اعلام میکنند ... باید بر اساس اون زمان روضه رو بخورید
3-شاید فتوای آیت الله سیستانی در مرور زمان تغییر کرده باشد یعنی با عالمتر شدن ایشان فتوا تغییر کرده باشد و شخص روحانی امام زاده به فتوای قدیم علم داشته باشد.
4-شما موظفید این مسئله رو به همان روحانی هم بگویید ...
5- شما وقتی برای اولین بار یک روحانی را می بینید در هر جایی که باشد نباید بی چون و چرا به او اعتماد کنید بلکه باید شخصا اعتماد نمایید
6-مطلب 5 را نیز به پسرتان بیاموزید تا از این به بعد بدون تحقیق مستقیم از فتوای مرجع خودش نه تنها به حرف یک آخوند اعتماد نماید بلکه به حرف پدرش هم اعتماد نکند.
7-مسئله ای که راجع به روحانی ها هم گفتید صحیح است و نباید روحانیت بدون اطلاع یا غلط حرفی را بزند ..و در احادیث داریم که گردن خودتان را پل عبور مردم از صراط قرار ندهید یعنی فتواهای غلط یا بدون علم را به خورد مردم ندهید. (1550085) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۰۰:۳۰:۳۰
بنده خدا تو توی مساله تقلید و مرجعت مشکل داری
اول برو اونو درست کن بعد بیا راجع به کیفیت فتوا نظر بده !!!! (1550144) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۰۰:۳۶:۲۶
این پیام رو بیشتر برای خود مسئولین سایت الف می نویسم و بعید هم می دانم که منتشرش کنید ولی خواهش می کنم که حرفم رو به مسئولین سایت برسونید که واقعا از روی دلسوزیه:
همان طور که در کامنت های خیلی از بینندگان خبر هم مشاهده می شود احتمال زیاد وجود دارد که راوی خبر متوجه صحبت های روحانی مورد نظر نشده باشد.
ثانیا حکم آقای سیستانی احتیاط واجب است پس می توان با مراجعه به مراجعی که این اجازه را می دهند در غروب افطار کرد پس باز هم روزه پسر ایشان باطل نمی شود.
ثالثا اگر هم این دو مورد نبود باز هم قضای روزه بر پسر ایشان به دلیل اینکه در دریافت حکم کوتاهی نکرده اند و به آن روحانی اطمینان داشته اند واجب نیست.

ولی از همه ی این ها مهم تر این است که آیا درست است که سایت محترم الف به خاطر این اشتباه جزیی که معلوم هم نیست از اساس درست باشد اساس روحانیت و اعتماد مردم به این نهاد رو از بین ببره.
آیا فرضا اگر در سازمان روحانیت ما مشکلی هم باشد، مشکلش این است که مثلا به جای فتوا احتیاط واجب گفته یا اینکه بحث مشکلات حوزه عمیق تر از این حرف هاست که جای مطرح کردن آن هم در فضای رسانه ای عمومی نمی باشد.

ممنون (1550161) (alef-13)
 
سید صادق
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۰۱:۱۱:۲۲
۱. در مورد نگرانی شما، بیایید کمی نظری فکر کنیم: به ما ملت ایران نگاه کنید! به مسلمانان جهان نگاه کنید! به نوع نظم و انضباط جاری در زندگی روزمره ماها نگاه کنید! کدام کارمان بر مبنای دقت «دقیقه» است که در امر روزه اینقدر روی به علاوه-منهای چند دقیقه اصرار داریم؟ یعنی معقول است ما تمام امور زندگی مان اینقدر فشل اندر فشل باشد، اما سر سحری و افطار دقت ما دقیقه و بلکه ثانیه باشد؟ با عقل شما یکی جور در می‌آید؟

۲. همین مساله دقت را می‌توان به مسایل دیگر تعمیم داد: شما وقتی رو به قبله می‌ایستید، جهت تان را با چه دقتی تنظیم می‌کنید؟ یک درجه؟ یک دهم درجه؟ یک صدم درجه؟ ده درجه؟ ۳۰ درجه؟ فرض کنید به هر دلیلی به اندازه زاویه «الفا» از جهت دقیق ریاضی قبله منحرف شوید. آیا در آن صورت اصل نماز باطل می‌شود؟ یا خداوند ثواب نماز را در توان مثبتی از کسینوی آلفا ضرب می‌کند؟ به نظر شما چنین کاری در شان و وجنات کسی که حیات آدمی‌ را از مجمعی از پروتیین‌ها و مولکول‌های حیاتی به وجود آوردده می‌گنجد؟

۳. به رابطه عاطفی خود با اهل خانواده نگاه کنید: مداقه‌هایی در حد یک ثانیه و یک درجه چه جایگاهی در روابط عاطفی و انسانی بین دو انسان دارد؟ در رابطه بین خدا و انسان چیزی مثل یک ثانیه یا یک دقیقه یا یک درجه چه جایگاهی دارد؟ اصلا چنین «مداقه‌» هایی واقعا از مقوله «دقت نظر» هستند؟ یا وسواس‌هایی هستند که ما را درگیر ظاهر و لفظ کنند؟

۴. در ضمن‌، لطفا چکیده پایان نامه دکتر روحانی را بخوانید: مضمون یافته ایشان در آن تز دکتری این است که‌ آنچه که اصالت دارد «اصل ایمان» است است و قوانین ظاهری شریعت قابل تغییر‌ند. طبیعی و بدیهی هم هست که چنین باشد و نظرات فقهی مختلف چیزی در حد آیین‌نامه‌های اداری هستند که کاملا وابسته هستند به آن شورایی که آن آیین نامه را تصویب می‌کند. کما اینکه نظرات فقهی هم وابسته هستند به آیت‌الله و مرجعی که آن را استنباط می‌کند.

بنابراین بیاید خودمان را درگیر املا و انشاء مسایل نکنیم. خداوند end هوش و خرد است و هیچ گاه مثل احمق‌ها رفتار نمی‌کند. بیایید دعا کنیم خداوند از آی.کیو خودش به ما بدهد تا از اسارت در حصار کلمات و حماقت‌ها رها شویم. (1550229) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۰۱:۱۸:۲۱
فکر کنم روزه نگارنده مطلب بیشتر جای اشکال داره تا فرزندشون که سهوا مسئله را ندانسته !!

احتمالا ایشون ( پدر ) حتی اطلاعی از فقه شیعی و چگونگی غروب آفتاب و سایر مسائل هم نمیداند

طبق نص صریح قرآن : « ثم اتموا الصيام الى الليل »

از نظر فقه شیعی زمان اذان مغرب وقتیست که حمره مشرقیه محو شود و آثار شب پدیدار گردد , بنابراین این 17 الی 19 دقیقه احتیاط هم مربوط به این پدیده است , نه اینکه مکلف اجازه داشته باشد ابتدای شروع غروب آفتاب و هنوز شب نشده روزه اش را باز کند

ضمنا نسخه الکترونیکی اکثر کتب رساله و توضیح المسائل در عرض چند دقیقه بطور رایگان قابل دانلود هست و این گلگی ها بهانه ای بیش نیست (1550244) (alef-10)
 
مقداد
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۰۱:۳۶:۲۶
عزیز من حالا اون ده دقیقه چه فرقی میکنه ؟؟؟

خوب شما که اینهمه صبر کردی ده دقیقه دیگه هم صبر کن تا اذان بگن (1550284) (alef-10)
 
اصفهانی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۰۱:۵۰:۱۶
اگر آیت الله سیستانی احتیاط واجب کرده است شما می توانید به پسر بزرگوارتان بفرمایید به مجتهد دیگری که فتوای به غروب داده اند رجوع کنند و روزه ها هم صحیح است در صورتی که مرجع تقلید در مسئله ای احتیاط واجب کرده باشد (یعنی فتوا نداده است) مقلد می تواند به مرجع تقلید دیگری که در این زمینه (غروب) صاحب فتوا است رجوع کند (1550305) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۰۳:۴۱:۲۹
سلام. مجض آگاهی بیشتر، روزه و سایر عبادات باید به قصد قربت و اطاعت از دستور خداوند بجا آورده شود و نه کم نیاوردن از دیگران. (1550453) (alef-10)
 
مهدي
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۰۶:۵۲:۰۱
براي همين گفته اند كه حجت در مساله شندين از دو نفر است! شما اشكال كار از خودتون بوده كه با سر پريدين تو حوضي كه آب نداشته!! (1550547) (alef-10)
 
من
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۰۹:۰۷:۰۶
نکته: این آقای محترم که روزش باطله به 2 دلیل: 1- برای اینکه از پسرش عقب نمونه روزه میگرفته پس نیتش بخاطر خدا نبوده و طبق حکم شرعی روزش باطله.
2- طبق حکم شرعی اگه روزه براش ضرر داشته و با اذیّت گرفته ثواب نبرده بماند چون حقّ النّفس رو رعایت نکرده مرتکب حرام و گناه شده. از دوست درس خارج خونش بپرسه.
مشکل پسرش هم که حلّه دوستش گفته احتیاط واجبه، تازه از کجا معلوم این مسئله رو خوب نفهمیده (1550681) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۰۳:۰۷
ما شاالله!
یه نگاه اجمالی به نظرات انداختم دیدم اینجا همه یه پا مجتهدن برای خودشون!
این همه بحث فقهی خوب شده اینجا! شما اون یه نفر رو نبین که مسئله رو اشتباه گفته! این همه مجتهد رو ببینید که تو فضای مجازی فعالیت می کنن. (1550818) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۱۰:۳۲
الف جان خواهشا این نظر را منتشر کن
هر چی خواستم جلوی نوشتنش را بگیرم نشد!!
بالاترین نعمتی که خداوند تبارک و تعالی به انسان داده عقل است که از آن به عنوان رسول باطنی نام می برند.
این پدر گرامی این ایام که صحبت از تدبیر و عقلانیت در فضای کشور پیچیده است را به فال نیک بگیرند و سعی کنند به جای تقلیدی که با چند دقیقه این ور و اون ور شدن نیت خالصانه و قصد به غربت را از بین می برد کمی نیز از اندیشیدن بهره ببرند و به فرزندشان نیز بیاموزانند!
الحق والانصاف یکی از بزرگترین معضلات جامعه ما همین شعر معروف مولاناست :
خلق را تقلیدشان بر باد داد.
................................. (1550838) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۴۵:۱۲
خوش. بحالت دغدغه ای تو زندگی نداری غر از زمان افطاری ! (1550960) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۵۵:۲۲
این رنجی است که از بی اطلاعی خودتان میبرید، نه روحانیون.

اولا، واقعا اون مقدمه ای که در مورد روزه داری خودتون گفتید چه ربطی به مطلب بعدی داشت که اینطور وقت خواننده رو تلف می کنید؟

ثانیا، بهتر نیست احکام مراجع تقلید رو از سایت یا دفاتر خود اونها سوال کرد؟‌ امروزه به راحتی می توان با یه تلفن و یا ایمیل حکم یه مرجع تقلید رو دریافت کرد (1550999) (alef-10)
 
ع
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۱۶:۰۰
سلام پسر گل شما به سن تکلیف شرعی یعنی 15سال قمری نرسیده تقریبا حدود 14.7 شمسی پس روزه گرفتن بر ایشان واجب نبوده که حالا بخواهد قضای انرا بجا اورد بلکه مستحب بوده است در ضمن عمدی افطار نکرده بلکه از روی اشتباه ان طلبه وشما افطارکردهاست پس اشکالی ندارد لطفا به توضیح المسایل مراجعه کنید یا با دفتر مرجع تقلیدتان تماس بگیرید الله ارحم الراحمین است (1551053) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۵۱:۲۲
شرع گفته حکم قطعی باید از زبان دو عادل باشد
به نظر من این روحانی محترم بدلیل شکی که در وجود شما ایجاد کرده اکنون یک عادل هم نیست چه رسد به دو عادل (1551188) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۲:۰۷:۲۸
انتقاد بنده به سایت الف است که این مطلب را منتشر کرده زیرا با خواندن چنین مطالبی دیگر کسی به روحانیت اعتماد نمیکنه
چقدر پزشک های عمومی اشتباه میکنن؟ چقدرشا منتشر کردیم مشاغل دیگر هم همین طور
مخالف نقد به روحانیت نیستم اما طوری نباید نقد کرد که اصل روحانیت زیر سوال برود زیرا که خیلی از روحانیون هم با سواد هستند (1551249) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۲:۳۱:۳۶
سلام
به نظر می رسد شما هنوز نمی دانید که چگونه باید از احکام اطلاع پیدا کنید.
در همان ابتدای رساله آمده است ، بهتر است که بخوانید!!!!!
یکی از این راه ها، شنیدن احکام از دو نفر می باشد. شما فقط با شنیدن از یک نفر خودسرانه عمل کرده اید پس عاقبت آن فقط گریبان گیر خود شماست نه فرد دیگری. (1551345) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۲:۳۳:۱۵
یکی که معلوم نیست سوادش چقدره و یا اینکه ادم راستگویی هست یا نه یه مطلبی رو با یک تیتر تخریبی معنی دار گذاشته تو سایت و ادعا میکنه روحانیت فلان فلان.....اقا این مطلب که معلوم نیست از طرف چه کسی گذاشته شده با این بغض و کینه تو سایت الف گذاشته میشه و مشخصا قصدش تخریب یه قشر خاص با یک بهانه واهیه. اقا شما به حکم یک عالم عمل کردی اگر بر فرض ادعا اون عالم اشتباه هم کرده باشه تکلیف به گردن شما نیست. این جور بهانه ها رو معمولا افرادی میگیرند که خیلی هم مقید به شرعیات هم نیستند (1551350) (alef-13)
 
یه دوست
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۳:۱۴:۲۹
آقا همه اصل رو ول کردین رفتین سراغ فرع
تو جامعه الان خیلی ها تارک نماز و روزه شدن شما گیر دادین به یه پسر بچه که حالا 20 دقیقه روزه ای که معلوم نیست واجبش هست یا نه رو افطار کرده!!
پدر جان بجای این غصه ها به فکر آینده بچه باش که وقتی سنش بره بالاتر از اعمال و دین شما سوالایی میپرسه که ندونستن شما باعث میشه سرد بشه

کِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَیْکَ مُبَارَکٌ لِیَدَّبَّرُوا آیَاتِهِ وَلِیَتَذَکَّرَ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ (29) ص
[این]کتابی مبارک است که آن را به سوی تو نازل کرده ایم تا در آیات آن تدبّر کنند و خردمندان پند گیرند.

بد نیست نگاهی به آیات 183-185 سوره بقره بندازید تا بهتر حکم خدارو درک کنید و اینقد به خودتون فشار نیارید (1551499) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۳:۴۶:۰۰
یعنی شما میفرمایید این همه اهل سنت روزه شون اشکال دارد و فقط ما شیعه ها درست روزه می گیریم باید یک بازنگری درست بشه برای وحدت نظر بین شیعه وسنی (1551632) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۴:۳۲:۳۳
هفت. شهر عشق را عطار گشت و ما اندر خم یک کوچه ایم. وا اسفا بر این خلق. وا حسرتا بر این دین. (1551802) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۴:۴۲:۰۲
چرا از مجتهدینی که زنده و دارای دفتر و تلفن پاسخگوئی در کشور هستند تقلید نمی کنی ؟ (1551851) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۴:۴۷:۳۰
حالا گیریم قضای این روزه ها رو به جا نیاورد و به قول خودتون نظر مرجع تقلیدش چیز دیگه ای بوده روز قیامت به خدا بگه خداجون یکی از علمای دینت و مرجع تقلید دیگه ای اینجوری می گفته یعنی خدا قبول نمی کنه ؟ یعنی واقعا عمل طبق یه فتوای دیگه گناهه؟ من فکر می کنم باید یه مقداری بازتر به دین نگاه کرد و دین سهله و سمحه عزیزمون را اینقدر خشک معرفی نکنیم و هدف اصلی عبادات را فراموش نکنیم و به قول معروف شتر گم نکنیم و دنبال مهارش بگردیم. (1551882) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۵:۰۶:۰۱
پیشنهاد میکنم اقازاده را که ظاهرا گرایش مذهبی هم دارند تشویق کنید که طلبه بشوند و خودتان یک گام عملی در جهت رفع مشکلات حوزه علمیه بردارید. بعضی از مراجع فتوا دادند که طلبگی واجب کفایی است اما چون به اندازه کافی طلبه فاضل نداریم بر کسانی که استعداد و شرایط دارند واجب عینی است. (1551948) (alef-10)
 
اکبر
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۵:۱۷:۳۰
متاسفانه طوری احکام بیان می شوند که انگار قداست عبادات مربوط است به گردش خورشید و ماه.
هدف از عبادت نزدیکی به الله است. بقیه موارد قراردادهای بشری هستند.

فرض کنیم اکر قرار بود روزه به عنوان یک امر مذهبی توصیه می شد ولی شرع مقدس برای آن معیاری از نظر زمان و مکان بیان نمی کرد. مثلا می گفت هر چقدر دلتان خواست و هر موقع. بدون شک یک معیاری برای زمان بایستی در نظر گرفته می شد. در مرحله اول این معیار یک ماه از سال است.
آیا قبول ندارید تقویم از دستاورهای بشری است
در مرحله بعد تکلیف روزه دار در طول روز مشخص شده است.
که بر اساس معیار طبیعی دیگر یعنی طلوع و غروب آفتاب است.
حالا اگر این معیار بر اساس برخی استنباطها کمی تفاوت کند آن بچه معصوم چه گناهی کرده است چرا کار او را تنزل می دهید و روزه اش را باطل اعلام می کنید.
نیت او روزه گرفتن بود و با رعایت یک الگوی و معیاری که به آن رسیده است.
البته این به این معنی نیست که هر کس برای خود این معیار را تعریف نماید. بدون شک این معیار باید از طریق برداشتهایی که از متون معتبر دینی از طرف علما به دست آمده است بیان شود.
خدا خیرش بدهد (1551994) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۵:۳۹:۱۹
به سامانه پاسخگویی حرم مطهر امام رضا تماس بگیرید.0511-32020 (1552089) (alef-6)
 
یک روحانی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۵:۴۵:۰۲
روزه پسر شما هیچ اشکالی نداره لطفا تفصیل مطلب را بصورت کاملا تخصصی در کتاب ارزشمند جام وصال (شرح لحظات وفات عرفان) در قسمت پاورقی زندگینامه مرحوم اقا سیدعلی قاضی ببینید یعنی در صفحات 67-68-69
این کتاب تالیف جناب اقای حسن علیزاده است که به چاپ سوم هم رسیده است و توسط انتشارات رندان قلم منتشر شده است (1552106) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۵:۵۴:۱۳
خداوند عالم میگوید پسر پانزده سال قمری داشته باشد ان وقت این حضرت مومن تر از فرمایشات خداوند میگوید پسر زیر پانزده ساله من روزه گرفته بیست دقیقه اش کم بود چطور است شما بفرمائید جای خداوند عالم فرمایش بفرمائید که از خداوند عالم بیشتر میفهمید انگار نعوذ بالله اخر وقتی خداوند میگوید پانزده سال قمری تو که هستی که اجازه دهی پسرت روزه بگیرد (1552144) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۲:۲۶:۰۳
آخه چی بگه آدم!
از 15 سالگی روزه واجب میشه، قبلش که حروم نیست! یه کم مطالعه بره بالا. (1556167) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۶:۲۷:۳۲
من نمیتوانم روزه بگیرم چون توناش را ندارم و بیماری دارم. امیدوارم خدا ببخشد (1552286) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۶:۵۷:۲۵
برای سایتتون متاسفم که چنین مطلب بی ارزشی را چاپ می کنید.سوژه دیگه ای نداشتید؟ (1552372) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۷:۴۸:۴۹
در مسجد ما روحانی است که نماز اول وقت مغرب و عشایش در ماه مبارک رمضان نیم ساعت طول می کشدبه ایشان گفتم مراعات مومنین را داشته باشند که هم نماز اول وقت می خواهند استفاده کنند و هم با خانواده افطار کنند از شب بعد نه تنها کاهش نداد دعای قنو تش را طول بیشتر داد داد وحالا در قنوتش گریه می کند شب اول مثلا 5 صف بود حالا 3 صف است (1552540) (alef-6)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۲۰:۲۱:۴۴
انشاالله خدا همه ما رو به راه راست هدایت کنه، چقدر اختلاف نظر بر روی یک حکم !!!؟؟ (1553007) (alef-10)
 
حامد
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۱:۲۰:۳۹
الف به من توهین شد با این مطلبی که گذاشتی. روزه ی این آقا و پسرش به من چه؟
احساس توهین به خودم رو دارم به عنوان مخاطب سایت شما (1553679) (alef-10)
 
محمد باقر معرفت
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۲:۰۲:۳۹
چون ایشان حکم مسئله را چنین می پنداشته و عمل کرده لازم نیست روزه اش را اعاده کند و در اصطلاح فقهی شبهه حکمیه است و در این شبهات اگر بعدا کشف خلاف شده هیچ مشکلی برای کسانی که به حکم و لو خلاف واقع عمل کرده باشند، نیست و لزومی بر اعاده نیست و تمام مشکلات مربوط به شبهه مصداقیه است که مصداق غروب را نمی داند بنابراین هیچ لزومی به اهانت کردند به قشر روحانیت نیست و بله از باب ارشاد که همه باید عالم باشند می توانید موعظه کنید ولی حق اهانت ندارید. (1553753) (alef-10)
 
ناصری
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۸:۳۱:۱۴
کلمه مغرب بمعنی هنگام غروب آفتاب است واذان مغرب نیز باید هنگام غروب آفتاب است در مختصر نافع علامه حلی چنین آمده است ولی احتیاط آن است نکند آفتاب پشت کوه رفته نه غروب کرده بعد از غروب آفتاب پنج دقیقه صبر کنیید در نجف من دیدم پنج دقیقه بعد از غروب آفتاب اذان می گوید ولی در ایران بیست دقیقه بعد از غروب آفتاب اذان می گویند واین احتیاط بیش از اندازه است (1554023) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۰:۰۸:۰۶
یه سوال دارم و آن اینکه اگر کسی اشتباه کرد باید به همه اطلاع داد یا باید به خودش گفت و به مراکزی که مسول رسیدگی هستند؟
حال اگر یک پزشک اشتباه کرد هم دراین سایت اینطوری به او حمله میکنید خانم یکی از دوستان بنده بخاطر یک بی احتیاطی توسط یک دندادپزشک مبتلا به بیماری هپاتیت B شده است و سازمان نظام پزشکی کاری نکرده است
حال این بنده خدا نهایتا" باید چند روزه قضا کند این خانم به نظر شما چه کار کند؟
مسولین سایت الف کمی دقت کنند و مواظب باشند بجای اینکه ابروشه درست کنند چشمش کور نکنند (1554254) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۸ ۱۹:۱۸:۰۴
بسمه تعالی

سعید آقا

یک پزشک اگر یک بار اشتباه کند برای یک بیمار اشتباه کرده

اما اگر یک روحانی که ممکن است ده ها بلکه بیشتر مخاطب داشته باشد اشتباه در گفتن حکم شرعی کند به نظر شما نسبت به چند نفر اشتباه کرده ؟

حالا حساب کن که اگر آن چند نفر خودشان نظر این روحانی را به چند نفر دیگر برسانند و آنها باز به چند نفر دیگه ... آنوقت چند نفر می شن؟

نسخه طبیب پولیه و فقط برای یک نفر اما فتوایی که یک روحانی بدون دقت ممکنه مطرح کند و اشتباه باشه مفت و مجانیه و می تونه مثل ویروس منتشر بشه

بنده می دانم که بهترین قشر همین روحانیت مسئولیت پذیر است

اما در همین قشر افرادی که بی احتیاطی می کنند و مجتهد نشده فتوا می دهند می توانند وجود داشته باشند لذا باید دقت کنند (1561436) (alef-13)
 
kidsssssss
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۰:۳۴:۴۹
ماشالللا همه یه پا مرجع تقلیدن....کلللا راجع به هر موضوعی که باشه یه سری هستن که نظر بدن..هیچ کسم حرف اون یکیو قبول نداره...الان یه موضوع دیگه رو مطرح کن ببین 2000 تا نظر میاد... (1554329) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۱:۳۹:۰۰
ین مطالبی که گفته شد اگر ازروی نگرانی دینی (انشاءالله همین طوره)خداراباید شکر کرد .وبه آن پدر عرض می کنم ازهمان دوستی که درقم دارید می پرسیدید کسی که روزه برای او ضرردارد آیا گرفتن روزه صحیح است واگربگیرد مرتکب گناه نشده؟.از الف می پرسم ،ضرورت طرح این مسءله چه چیزی بود؟ (1554472) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۴:۳۶:۰۸
20 دقیقه موردی ندارد! (1554930) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۵:۳۳:۱۳
ببخشيد اما شما روزه مي گيري يا كشتي كج!
حمله شروع شد، فتح قسطنطنيه! كله شقي كردم! از غيرت پسرم هم كه شده روزه مي گيرم! (1555101) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۶:۴۵:۰۳
اولا روزه این آقازاده قبوله , چون افطار عمدی نبوده .
ثانیا قرآن می فرماید : ثم اتموا الصیام الی اللیل و لیل که به معنای شب است به غروب گفته نمی شود بلکه به مغرب گفته می شود . (1555272) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۹:۳۵:۳۱
به پسر پس از 15 سال شرعی تکالیف واجب می شود. امید وارم مجبورش نکرده باشی. (1556585) (alef-10)
 
فرید
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۱:۲۶:۰۲
به گفته مریم خانم اصل مطلب را بگیرید و اون اینه که
اقای روحانی محترم مسئله اشتباهی فرمیده اند ......
دم این پدر عزیز هم گرم ....ای ول (1556909) (alef-13)
 
کاظمی
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۵:۵۴:۵۵
همه را سر کار گذاشته پیشاپیش عید سعید فطر برهمه شما مبارک 0 (1557728) (alef-13)
 
محمدعلی
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۸:۴۲:۳۱
تا وقتی که لباس روحانیت برای اکثر معممین شغل می باشد این مشکلات وجود دارد مردم باید وجوه شرعیه شان را به مراجع بپردازند ومراجع نیز زندگی
روحانیون راتامین نمایند وروحانیون بطور رایگان به تبلیغ دین اسلام بپردازند
نه اینکه اگر وجه پاکتشان کم باشد دیگر در مراسمت شرکت نکنند. (1558098) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۲۰:۲۹:۵۹
فقط اینو خواستم بگم که عجب ملت عقب افتاده و بدوی داریم ما. الان تو اروپا دارن مردم روی جدیدترین تکنولوژی ها بحث می کنن ملت ما روی چی دارن بحث می کنن و چی براشون مهمه. خیلی دلم می خواست جزء شماها نبودم (1560383) (alef-13)
 
ختم کلام - نظر صریح ایت الله مکارم
۱۳۹۲-۰۵-۱۸ ۰۴:۴۶:۴۱
با تقدیم احترام به همه که شاید نویسنده های مطالب کمی از دور بنگرند می بینند با رجوع فردی به این کامنت ها واقعا سرگیجه می گرد از تشتت اراء و تناقض نظرات!

و اما ختم کلام
اینجانب شخصا در یک افطاری خصوصی از حضرت ایت الله مکارم سوال نمودم که اینکه در "مکه بعد غروب به زور خرما در دهان روزه داران می کنند اهل تسنن به خاطر ثواب، با عث ابطال نمی شود؟" فرمودند " خیر، بعد از غروب کامل افتاب احتیاط است که تا مغرب روزه را ادامه دهید و الفاظ صریح قران هم تا غروب را بیشتر شامل نمی شود، ولی ما احتاطا تا اذان مغرب صبر می کنیم لکن باز کردن روزه بعد از غروب کامل با عث بطلان نمی شود."
والسلام
طاعات قبول عید مبارک (1560796) (alef-13)
 
کریمی
۱۳۹۲-۰۵-۱۸ ۲۰:۱۵:۴۶
الف جان تیترت خیلی بد است
اولا :درست نیست که روحانیون محترمی که مردم احکام دین شان را از آنها یاد میگرن شما اینطور مردم را مردد کنی حالایک کسی مسأله را برفرض هم اشتباه گفت شما نباید این چنین علیه او هجمه کنی
ثانیا: ضمن اینکه آقای سیستانی خدا حفظشان کند احتیاط واجب دارن لذا رجوعش به شخص دیگر مانعی ندارد
ثالثا: ایشان هنوز هم مقلد آقای بهجت هستند. (1561499) (alef-13)
 
رحیم
۱۳۹۲-۰۵-۲۰ ۰۱:۴۵:۴۷
یاهو
سلام
البته خیلی خوبه که در عصری هستیم که رساله عملیه در دسترس ما نیست و ما به بچه هامون یاد نمیدیم، یعنی حتی خودمون جلوی بچه هامون یه بار رساله نخوندیم که اونا هم یاد بگیرن!
اگر اینقدر بچه شما خوب تربیت شده که مرجع تقلید انتخاب کرده چرا پس رساله ایشون رو براشون نخریدین؟!
آقای سیستانی که رساله مخصوص نوجوونا دارن!
مشکل به نظر من دور افتادن ما از رساله هاست. (1563135) (alef-13)
 
مژگان
۱۳۹۲-۰۵-۲۰ ۰۹:۰۲:۲۷
چی میگید
اتوبوس رفت (1563332) (alef-13)