دیپلمات با سابقه آمریکایی: دیوار تحریم ها علیه ایران را زودتر بشکنید

گروه جهان الف،   4000121056 ۵۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

در روزهای پایانیِ حضور ترامپ در قدرت، کاخ سفید، سِیلی از تحریم های جدید را علیه ایران، با هدفِ ممانعت از بازگشت دولت آتی آمریکا به توافق برجام، وضع کرد. با این همه، با توجه به این مساله که این تحریم ها، کاملا از ساختار و آرایشی سیاسی، برخوردار بوده اند، گزاره لغو و بی اثر کردن آن ممکن است.

 دیپلمات با سابقه آمریکایی: دیوار تحریم ها علیه ایران را زودتر بشکنید

به گزارش الف، "مارک فیتزپاتریک"، عضو ارشد "انیسیتو بین المللی برای مطالعات راهبردی" در واشنگتن و دیپلمات با‌سابقه آمریکایی، در گزارشی برای "پایگاه خبری المانیتور"، به مذاکرات وین که با هدفِ احیای توافق برجام برگزار می شود پرداخته و به طور خاص به این مساله اشاره کرده که اگر بایدن، به معنای واقعی کلمه می خواهد توافق برجام را احیا کند، باید دیوارِ تحریم های دولت ترامپ علیه ایران و برجام را نابود سازد. اقدامی که هر چه زودتر انجام شود، برای آمریکا و منافع ملی این کشور، مفید تر است. مارک فیتزپاتریک در این رابطه می نویسد: 

«در پائیز سال 2020، وقتی ترامپ و مقام های تیم امنیت ملی و سیاست خارجی او پیش بینی کردند که دورانِ حضور آن ها در قدرت، خیلی زود به پایان خواهد رسید، تمام تلاش خود را کردند تا یکی از ناموفق ترین سیاست های دولت خود یعنی "کارزار فشار حداکثری علیه ایران" را از طریقِ برپا کردنِ آنچه "دیوار تحریم ها" می خواندند، تداوم بخشند. هدف اصلی آن ها از این اقدام که البته هیچ تلاشی هم جهت پنهان کردن آن انجام نمی دادند این بود که دولت آینده آمریکارا تا جایِ ممکن از بازگشت به برجام منع کنند و بر سرِ راه آن، محدودیت هایی محکم و بیشماری را ایجاد نمایند. دقیقا پس از آنکه ترامپ انتخابات 2020 آمریکا را واگذار کرد، وی و تیم امنیت ملی و سیاست خارجی او، روزی نبود که علیه ایران، مجموعه ای از تحریم های جدید را وضع نکنند. این روند تا تاریخ 20 ژانویه(روز تحلیف ریاست جمهوری جو‌بایدن)، ادامه داشت. 

با این حال، در شرایط کنونی که مذاکرات وین جهت احیای برجام در جریان است، آن دسته از افراد و گروه هایی که معمارانِ تحریم ها علیه ایران هستند، انتظار بن بست و شکست مذاکرات را دارند. از این منظر، البته آن ها چندان خوشحال نیستند که شاهدند روندِ وین، در حالِ خنثی سازی تلاش های آن ها است. سناتورهای جمهوریخواهِ برجسته و برخی اعضای مجلس نمایندگان آمریکا، نامه ها و طرح هایی را آماده کرده اند و بر نیت اصلی خود یعنی ایجاد ممانعت در مسیرِ هرآنچه اعطای امتیازاتِ یک طرفه به ایران توصیف کرده اند، تاکید نموده اند. "مارک دوبوویتز"، کسی که در مقامِ رئیس "بنیاد دفاع از دموکراسی"، مفهومِ "دیوار تحریم ها" را ابداع کرد، مجموعه ای از توئیت ها را در بحبوحه مذاکرات وین منتشر کرده و سعی داشته این روند را تضعیف کند. به عنوان مثال وی تاکید کرده که دولت بایدن با اعطای میلیاردها دلار به ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تقویت خواهد کرد و در عین حال نمی تواند مانع از پیشروی های هسته ای جمهوری اسلامی ایران شود.

روز ششم آپریل، مذاکره کنندگان در وین، دو گروهِ کاری را ایجاد کردند: یک کارگروه معطوف به لغو تحریم های برجامیِ ایران و دیگری متمرکز بر ابداع راه و شیوه هایی جهتِ معکوس سازی رویه های جبرانی ایران در عرصه فعالیت های هسته‌ای اش و در چهارچوب معادله برجام است(این کارگروه بر آن است تا ایران بار دیگر خود را در قالب محدودیت هایی که برجام برای توانمندی های هسته ای این کشور تعیین کرده، قرار دهد). در رابطه با گزاره لغو تحریم های ایران، "رابرت‌مالی" نماینده ویژه دولت آمریکا در موضوع ایران و "نِد پرایس" سخنگوی وزارت خارجه این کشور تاکید کرده اند که آمریکا فقط آن دسته از تحریم هایی را علیه ایران لغو خواهد کرد که با توافق برجام، ناسازگار هستند. اگرچه ند پرایس مشخص نکرده که آیا این مساله شامل تحریم های مرتبط با آنچه مبارزه علیه تروریسم خوانده می شود نیز می گردد یا خیر، با این حال باید در پاسخ گفت بله، زیرا بسیاری از این تحریم ها به وضوح، با هدف ایجاد بن بست در روند توافق برجام وضع شده اند. 

بسیاری از تحریم های ترامپ علیه ایران، از ماهیتِ سیاسی برخوردارند و همین مساله، تبعاتِ خنثی سازی آن ها را تا حد زیادی تقلیل می دهد. در برهه کنونی، اغلب آمریکایی ها از بازگشتِ کشورشان به تواقف برجام حمایت می کنند. توافقی که به وضوح خواستار برچیده شدن تحریم ها علیه بانک مرکزی ایران، شرکت ملی نفت این کشور و دیگر شرکت های فعال در حوزه صنعت نفت و گاز ایران می شود. 

اگرچه مقام های ایرانی تاکید دارند که کلیه تحریم هایی که از سال 2016 و از زمان شروع ریاست جمهوری ترامپ علیه ایران وضع شده اند باید برچیده شوند، با این حال، نقطه تاکید تهران بر بحثِ فروش نفت این کشور و لغو تحریم ها در این رابطه است. سال 2019، وزارت خزانه داری آمریکا در یک حرکت کاملا سیاسی و هیجانی، بانک مرکزی ایران و همچنین شرکت ملی نفت این کشور را را به دلیل آنچه تغذیه مالی حزب الله لبنان و سپاه قدس خوانده بود، تحتِ قوانین و مقررات مرتبط با مبارزه با تروریسم قرار داد. پیش از این، "برایان اُتول" در گزارشی برای پایگاه خبری "شورای آتلانتیک"، این اقدام را به مثابه "قرص سمی" توصیف کرده بود. زیرا این مساله، عملا هرگونه اجرای توافق برجام را با چالش ها و بحران‌های عمیق و جدی رو به رو می کرد.  

دولت ترامپ به طرق مختلف سعی کرده تا دامنه فشارها علیه ایران را گسترش بخشد. در این زمینه وی و دولتش، بیش از 1500 مورد تحریمِ جدید را علیه ایران وضع کرده اند. مساله ای که در برهه کنونی یک چالش و مانع اساسی در مسیر تعاملات سازنده تهران و واشنگتن است و عملا بدبینی ایرانی ها به آمریکا را تشدید کرده است. درست بر همین اساس است که هر دو طرف(هم ایران و هم آمریکا)، بایستی این مساله که کدامیک بایستی اولین اقدامات را انجام دهد کنار بگذارند و به طور همزمان دست به کنش ورزی بزنند. 

از سویی، در بحبوحه مذاکرات، این فشار نیز وجود دارد که روند تعاملات بایستی تا اواخر ماه میِ سال جاری میلادی به نتیجه برسد زیرا پس از آن، انتخابات ریاست جمهوری ایران انجام می شود(در تاریخ 18 ژوئن)، و امکان دارد بدبینی ایرانی‌ها در آن زمان تشدید شده و مذاکره با این کشور را در دولت آینده آن، سخت تر نیز کند. از سویی، نگرانی های جدی در مورد توافق سه ماهه ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی، در بحث انجام بازرسی از نهادهای هسته ای ایران نیز وجود دارد. توافقی که پس از اقدام ایران در راستای اجرای قانون پارلمانِ این کشور، در پاسخ به بدعهدی های طرف های غربی در معادله برجام و متعاقبا کاستن از بازرسی های بین المللی از تاسیسات هسته ای این کشور، حاصل شد. 

بایدن اگر به معنای واقعی کلمه می خواهد به وعده خود یعنی بازگشت به توافق برجام عمل کند، راه و مسیر روشنی را در پیش دارد و باید دیوار تحریم هایی را که ترامپ و دولت وی علیه ایران و توافق برجام ایجاد کرده اند، نابود سازد. وی هر چه سریع تر یکچنین اقدامی را انجام دهد، نتایج بهتری را خواهد گرفت». 

 

***نویسنده: مارک فیتزپاتریک، وی عضو ارشد "انیسیتو بین المللی برای مطالعات راهبردی" در واشنگتن است. وی همچنین به مدت 26 سال در وزارت خارجه آمریکا، به عنوان دیپلمات مشغول به کار بوده است. 

*لینک:  

https://www.al-monitor.com/originals/2021/04/white-house-faces-tough-task-tearing-down-iran-sanctions-wall-save-nuclear-deal

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۹۰۸۹۵۸۱۲:۲۳:۲۳ ۱۴۰۰/۱/۲۱
اگر درست عمل می کردیم، هیچوقت تحریم نمی شدیم و این قدر خسارت به کشور وارد نمی شد.
ناشناس۱۹۰۹۱۷۶۱۳:۵۰:۵۵ ۱۴۰۰/۱/۲۱
ما همیشه در دقیقه +90 درست عمل می کنیم!
ناشناس۱۹۰۹۱۹۶۱۴:۰۲:۲۹ ۱۴۰۰/۱/۲۱
همیشه میگین اگه درست عمل میکردیم، اما هیچوقت نمی‌گین درست عمل کردن چیه!؟!؟ از نظر من درست عمل کردن بی‌اعتمادی کامل به آمریکا و امضای جان کری بوده که اگه درست عمل میکردیم آمریکا به این راحتی از برجام خارج نمیشد!!
ناشناس۱۹۰۹۲۱۱۱۴:۰۶:۱۹ ۱۴۰۰/۱/۲۱
به قول جان کری اگر برجام نبود دیوار تحریم های ضد ایرانی فرو ریخته بود.
ناشناس۱۹۰۹۵۴۳۱۶:۱۳:۴۳ ۱۴۰۰/۱/۲۱
باید با آمریکا رو در رو و بدون واسطه گفتگو کرده و مشکلات فی مابین را حل و فصل کرد.
ناشناس۱۹۰۹۵۹۵۱۶:۳۱:۱۰ ۱۴۰۰/۱/۲۱
آقا الان یک چند سالی است که به مفاد برجام کسی تره هم خورد نمی کنه و عملا برجامی وجود نداره پس چرا دیوار این تحریم نمی ریزه دنیا به سرعت داره تغییر می کنه کسی نتونه خودش را تطبیق بده چیزی برای عرضه نخواهد داشت
ناشناس۱۹۰۹۷۱۴۱۷:۱۹:۵۹ ۱۴۰۰/۱/۲۱
دیوار نباید فرو بریزه
ناشناس۱۹۰۹۲۲۳۱۴:۱۰:۰۴ ۱۴۰۰/۱/۲۱
چرا امارات باید بتواند با ارزانترین قیمت و بالاترین تکنولوژی در عرض 4-3 سال نیروگاه هسته ای«براکه» را با قدرت 4 برابر نیروگاه بوشهر با کمک کره جنوبی بسازد؟ چرا ما نتوانستیم؟ آیا ایراد از خود ما نیست؟
ناشناس۱۹۰۹۲۶۳۱۴:۲۳:۳۰ ۱۴۰۰/۱/۲۱
درست این بود که 20 سال پیش خارج ار قانون ان پی تی توافقی امضا نمی کردیم که این همه وقت کشور بازیچه این ها بشود
ناشناس۱۹۰۹۵۴۶۱۶:۱۴:۳۶ ۱۴۰۰/۱/۲۱
باید با دنیا تعامل کرد. بدون تعامل با دنیا مشکلات ایران حل نخواهند شد.
ناشناس۱۹۱۰۶۴۰۰۶:۵۲:۴۳ ۱۴۰۰/۱/۲۲
خیلی ما رو ببخشید که امریکا یکطرفه از برجام خارج شد !!
ناشناس۱۹۰۸۹۶۲۱۲:۲۴:۵۱ ۱۴۰۰/۱/۲۱
این کیکهای زرد را با این سرعت و عجله برای مصرف در کجا تولید می کنیم؟
ناشناس۱۹۰۹۱۵۷۱۳:۳۹:۰۸ ۱۴۰۰/۱/۲۱
برای سر میز مذاکره با کدخدای خوابالو
ناشناس۱۹۰۹۱۷۲۱۳:۴۸:۵۵ ۱۴۰۰/۱/۲۱
آخرش باید به فروش برسد مانند 4 سال پیش.
ناشناس۱۹۰۹۱۸۰۱۳:۵۵:۱۶ ۱۴۰۰/۱/۲۱
برای مصرف سر میز مذاکره! اتفاقا خوب جواب داده!
ناشناس۱۹۰۹۱۸۴۱۳:۵۵:۵۹ ۱۴۰۰/۱/۲۱
با این کار فقط ذخایر اورانیوم کشور را خالی می کنیم.
ناشناس۱۹۰۹۵۴۷۱۶:۱۵:۴۹ ۱۴۰۰/۱/۲۱
دقیقا. این منابع و معادن اورانیوم متعلق به نسلهای بعدی هم هستند. نباید آنها را هدر داد.
ناشناس۱۹۰۹۵۲۲۱۶:۰۶:۵۴ ۱۴۰۰/۱/۲۱
هیچی روش شمع قرمز بذاری و فوت کنی
سید۱۹۱۰۱۳۰۲۱:۱۳:۴۸ ۱۴۰۰/۱/۲۱
برای درمان یک میلیون آدم بیمار که با داروی هسته ای درمان میشوند
ناشناس۱۹۰۸۹۶۹۱۲:۲۸:۳۲ ۱۴۰۰/۱/۲۱
تحریم ها سالهای سال کشور را به عقب برگرداند و مردم را بدبخت کرد. چرا؟ البته گروهی هم در این اوضاع کیف می کنند.
ناشناس۱۹۰۹۲۷۲۱۴:۲۵:۴۸ ۱۴۰۰/۱/۲۱
شما مدیریت داخل را درست کنید و نه این که پشت تحریم ها قایم شوید
ناشناس۱۹۰۹۴۲۴۱۵:۳۳:۰۶ ۱۴۰۰/۱/۲۱
اگر مدیریت داخلی درست بود، سرمایه های کشور را به جای هسته ای صرف آبادانی می کرد.
ناشناس۱۹۰۹۳۸۴۱۵:۱۷:۲۵ ۱۴۰۰/۱/۲۱
به قول روحانی فقط 20 درصد مشکلات کشور بدلیل تحریم هاست.
ناشناس۱۹۰۸۹۷۵۱۲:۲۹:۲۹ ۱۴۰۰/۱/۲۱
آیا هسته ای ارزش این همه مصیبت کشیدن را داشته و دارد؟
ناشناس۱۹۰۹۱۶۰۱۳:۴۱:۳۰ ۱۴۰۰/۱/۲۱
نه هسته ای مثل نفت بده بو میده برای امریکایی ها وانگلیسی های خبیث وفرانسوی های عهد شکن وروسهای..وچینی های ...وگاوهای شیرده خوب است برای ایرانی ها جیزه
ناشناس۱۹۰۹۵۵۴۱۶:۱۷:۰۲ ۱۴۰۰/۱/۲۱
مملکتی که نمی تواند نیازهای اولیه خود را بطور کامل تهیه کند چه نیازی به سرمایه گذاری سنگین روی هسته ای دارد؟
ناشناس۱۹۰۹۱۷۳۱۳:۵۰:۰۳ ۱۴۰۰/۱/۲۱
اگر به جای هسته ای، در زیر ساخت های ایران سرمایه گذاری می شد، اکنون کشور مرفه ای بودیم.
ناشناس۱۹۰۹۴۲۵۱۵:۳۳:۳۲ ۱۴۰۰/۱/۲۱
به دولت محبوبت بگو پول های سرگردان را ببرد به زیر ساخت ها
ناشناس۱۹۰۹۵۹۲۱۶:۲۹:۴۸ ۱۴۰۰/۱/۲۱
هسته ای صنعت زیر ساختی است ومیراثی برای آیندگان ویک جایگزین برای انرژی
ناشناس۱۹۰۹۲۰۳۱۴:۰۴:۴۸ ۱۴۰۰/۱/۲۱
قطعنامه 1929 که بسترساز تحریمهای بانکی و نفتی و مشکلات اقتصادی برای کشور شد نتیجه فتنه دار و دسته شما در سال 88 بود.
ناشناس۱۹۰۹۲۰۴۱۴:۰۴:۵۵ ۱۴۰۰/۱/۲۱
اگه هسته‌ای نبود الان همین تحریمها به بهانه موشکی بود! اگه موشکی نبود به بهانه حقوق بشر! به بهانه حضور منطقه‌ای! به بهانه دموکراسی! مشکل هسته‌ای نیست، یعنی واقعا تا حالا متوجه نشدی!؟!؟
ناشناس۱۹۰۹۲۶۸۱۴:۲۴:۵۳ ۱۴۰۰/۱/۲۱
به تو ربطی ندارد که با دانش بومی خودمان چی کار می خواهیم بکنیم به مدینه فاضله ات بگو دست از سر ایران بردارد و هسته ای را بهانه نکند
ناشناس۱۹۰۹۲۸۴۱۴:۳۰:۱۹ ۱۴۰۰/۱/۲۱
مثل شاهان بیکفایت حرف میزنید که می گفتند این نفت بدبو به چه درد می خورد خخخخخ
ناشناس۱۹۰۹۵۶۰۱۶:۱۹:۲۷ ۱۴۰۰/۱/۲۱
کدام شاه همچین حرفی را زده؟
ناشناس۱۹۱۰۰۱۹۲۰:۰۷:۰۶ ۱۴۰۰/۱/۲۱
اولش هسته ای هست جونم دلم تا کوتاه بیای میان جلو،همین الان هم از موشک و منطقه حرف میزنن
ناشناس۱۹۰۹۰۸۹۱۳:۱۳:۴۳ ۱۴۰۰/۱/۲۱
معلوم خیلی دیپلماته
دلسوز۱۹۰۹۰۹۲۱۳:۱۴:۲۶ ۱۴۰۰/۱/۲۱
چه تضمینی وجود دارد تا پس از بازگشت آمریکا به برجام عین همین تحریم هایی که برداشته شد با عنوان موشک بلافاصله برقرار نشود و کارشکنی دولت بعدی برای هشت سال رقم نخورد؟ فکر نمی کنید وارد بازی بدی شدید که اینهمه خودتان را برای پوچ مشتاق نشان می دهید؟ فکر می کنید مشکل مردم را دارید حل می کنید؟ یا گام به گام دارید فشار شیطان را بر گرده مردم قانونی نشان می دهید.
ناشناس۱۹۰۹۱۶۹۱۳:۴۷:۵۶ ۱۴۰۰/۱/۲۱
اگر رویه دوستی در پیش گرفته شود، موشک هم نیاز نیست. مگر این همه کشور در دنیا موشک بالستیک دارند؟
ناشناس۱۹۰۹۳۷۷۱۵:۱۵:۰۶ ۱۴۰۰/۱/۲۱
در دنیای امروز قانون جنگل حاکم است و قویترها ؛ ضعیف ترها را می بلعند نمونه بارز آن یمن و فلسطین است اگر موشک نباشد امنیت هم نیست.
ناشناس۱۹۰۹۴۷۷۱۵:۴۹:۵۹ ۱۴۰۰/۱/۲۱
آره که بعدا با همان موشک ها بزنند تو سرت و نابودت کنند بعله این است تز روشنفکر نمایی!
ناشناس۱۹۰۹۱۹۹۱۴:۰۴:۰۹ ۱۴۰۰/۱/۲۱
باید به اصول و عرف بین الملل پایبند بود. باید با همه دوست بود. نباید دشمن تراشی و هزینه تراشی کنیم.
ناشناس۱۹۰۹۳۶۹۱۵:۱۲:۲۹ ۱۴۰۰/۱/۲۱
برجام برای اثبات صداقت ما در دوستی با دنیا بود و فقط ما به اون پایبند بودیم! اونی که از برجام خارج شده و به قطعنامه سازمان ملل پایبند نبوده دنبال دشمنی با دنیا و دشمن تراشیه نه ما!!!!!!!!!! ما طلبکاریم نه بدهکار!!!! لطفاً موضع قدرت ایران رو به ضعف تبدیل نکنین!!!!!
ناشناس۱۹۰۹۳۷۹۱۵:۱۶:۲۲ ۱۴۰۰/۱/۲۱
تاریخ ایران از کودتای 28 مرداد 32 تا ترور سردار سلیمانی خباثت و شیطنت امریکا را نشان می دهد.
ناشناس۱۹۰۹۳۸۱۱۵:۱۶:۴۹ ۱۴۰۰/۱/۲۱
عرف به چیزی میگن که اکثریت مطابق اون رفتار میکنن نه یکی دو نفر! مثلاً اگر دوتا کشور تو دنیا شدن کره و مالزی عرف بین‌الملل این نیست، ولی دهها کشور مثل مصر و اردن و عراق و عربستان و سودان و ... وجود داره، اگر تابع عرف بین‌الملل باشیم در بهترین حالت میشیم مصر و عربستان نه کره و مالزی!!!
ناشناس۱۹۰۹۴۳۳۱۵:۳۶:۲۹ ۱۴۰۰/۱/۲۱
عرف که نه بلکه قانون بین الملل می گوید همه می توانند موشک و توان غنی سازی تا حد 90درصد برای مصارف صلح آمیز داشته باشند پس به کد خدا بگو بمب اتمش را نابود کند و شما هم برای بتن ریزی در دانش صلح آمیز پیش قدم نشوید!
ناشناس۱۹۰۹۹۳۴۱۹:۱۱:۴۰ ۱۴۰۰/۱/۲۱
باهمه نمیشه دوست بود پا مکتب حسین(ع) که بشینی حالت بهم می خوره از هر چی حرمله هست چطور می توان از حسین دم زد ولی با آمریکا کودک کش دوست بود
ناشناس۱۹۰۹۲۰۸۱۴:۰۶:۰۵ ۱۴۰۰/۱/۲۱
کاری ندارن، میگن دوباره جان کری بیاد امضا کنه که تضمین بشه!!!
ناشناس۱۹۰۹۵۰۳۱۵:۵۹:۲۷ ۱۴۰۰/۱/۲۱
دیگی که برای من نجوشه بذار کله سگ توش بجوشه . نباید بایدن به برجام برگرده و تحریم ها رو برداره
ناشناس۱۹۰۹۲۸۱۱۴:۲۹:۱۱ ۱۴۰۰/۱/۲۱
خنده دارش این است که برجام تاریخ انقضا دارد و معلوم است به آن تاریخ موعد نرسیده باز بازی جدید در می آورند اگر دیگر نوامیس را ندهیم تا به هدف حمله و تجزیه ایران برسند و این سیاستمدار غرب زده ای که من در ایران دیدم صنعت نظامی که هیچ.....!
ناشناس۱۹۰۹۱۹۰۱۳:۵۹:۰۱ ۱۴۰۰/۱/۲۱
الان حدود ۶سال از برجام گذشته، یه سری از محدودیتها طبق برجام بعد از ۸سال برداشته میشه! اگر آمریکا به برجام هم برگرده دوباره دو سال دیگه سر برداشته شدن اون محدودیت‌ها داستان داریم، همون‌طور که سر تحریم تسلیحاتی داشتیم، البته این‌بار آمریکا دوباره عضو برجام شده و می‌تونه مکانیزم ماشه رو فعال کنه!
ناشناس۱۹۰۹۴۱۸۱۵:۲۹:۵۳ ۱۴۰۰/۱/۲۱
جالبه که ایران آمریکا رو توی مذاکرات راه نمیده اونوقت عربستان میگه منم باید توی مذاکرات باشم!!!!
ناشناس۱۹۰۹۵۴۴۱۶:۱۴:۱۰ ۱۴۰۰/۱/۲۱
ای کاش اورانیوم و موشک را میشد خورد . اولویت اول مردم ما در حال حاضر باید رفع فقر و گرسنگی مردم باشد
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  4. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  5. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

  6. اظهارات مداخله‌جویانه سالیوان درباره جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی‌های هسته‌ای

  7. تسهیلات مسکن؛ همکاری در پاسکاری مردم!

  8. دبیری: در حال آماده کردن لایحه اصلاحی قانون عفاف و حجاب هستیم

  9. مقام معظم رهبری تکلیف کرده ‌اند۱۰۰ مدیر توانا تربیت کنیم

  10. همتی: قیمت‌گذاری دستوری در بازارها نتیجه‌ای جز فساد ندارد

  11. الجولانی: می‌خواهیم زندان صیدنایا را به موزه تبدیل کنیم

  12. خداحافظی با ترافیک همیشگی اتوبان کرج-تهران و کرج-قزوین؟

  13. عراقچی: سوریه در آزمون سختی قرار گرفته است

  14. کاظمی: مشکل رتبه‌بندی حدود ۵۰ هزار معلم رفع شد  

  15. الجولانی: به‌دنبال جنگ با اسرائیل نیستیم  

  16. تذکر الجولانی به یک دختر سوری برای حجاب!

  17. شکوه ایران باستان

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. چرا اسد رفت؟!

  3. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  4. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  5. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  6. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  7. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  8. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  9. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  10. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  11. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  12. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  13. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  14. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  17. بزک کردن تروریست ها !

  18. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  19. وصله پینه کردن تا کی؟!

  20. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  21. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  22. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  23. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  24. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  25. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

آخرین عناوین