روزهایی برای وعده‌های بزرگ...

گروه سیاسی الف،   4000308116 ۲۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۹ تکراری یا غیرقابل انتشار
روزهایی برای وعده‌های بزرگ...

تبليغات انتخاباتي هفت نامزد انتخابات رياست جمهوري از چند روز قبل آغازشده و تا روز چهارشنبه بيست و ششم خردادماه ادامه خواهد داشت. در حال حاضر نامزدهاي انتخابات مشغول سخنراني، ضبط برنامه در صداوسیما و تبليغات در فضاي مجازي هستند.

 يكي از راهكارهاي معمول نامزدها برای پیروزی در انتخابات ارائه وعده‌های انتخاباتی و تصویری روشن‌تر و بهتر در آینده متناسب با اقشار و طبقات به‌ویژه تأثیرگذار جامعه به لحاظ میزان رأی است. اما وقتی وعده‌ای فراتر از درآمدها و هزینه‌های دولت باشد یا نیازمند کسب رضایت و موافقت نهادها و بازیگران دیگر و ... باشد (تقریباً عملیاتی نباشد) عملاً آن را می‌توان وعده‌ای پوپولیستی و خارج از محدوده امکانات دولت ارزیابی کرد. در همین دو روزی که از تبلیغات ریاست جمهوری 1400 گذشته، بسیاری از وعده‌های نامزدهای انتخابات را می‌توان ذیل چنین مفهومی قرار داد.

افزايش چند برابري یارانه‌ها، وام چند صدمیلیونی ازدواج به تمام جوانان، ايجاد آمار اشتغال بسيار زياد در کوتاه‌مدت، رفع مشكل بورس در چند روز، تغيير يا برداشتن كنكور، رفع سریع مشکلات سیاست خارجی، تغيير خدمت نظام‌وظیفه و ... ازجمله این وعده‌ها است. همان‌گونه که اشاره شد برخی از این وعده‌ها عملاً تحقق‌ناپذیر هستند، تعدادی از آن‌ها از عهده دولت خارج است، انجام برخی دیگر از وعده‌ها نیز منوط به کسب رضایت دستگاه‌ها و سازمان‌های دیگر است که می‌باید اذعان داشت جلب موافقت و رضایت آن‌ها اگر گفته نشود ناشدنی حداقل فرایندی زمان‌بر و طولانی است.

به‌عنوان‌مثال پرداختن به موضوع خدمت نظام‌وظیفه و سربازی حرفه‌ای در روزهای اخیر توسط یکی از نامزدهای ریاست جمهوری موجب واکنش ستاد کل نیروهای مسلح شد.

سردار سرتیپ ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ستاد کل نیروهای مسلح روز شنبه 8 خردادماه دراین‌باره اظهار داشته بود: کاندیداهای ریاست جمهوری به‌هیچ‌عنوان مجاز نیستند برای جذب رأی به موضوعاتی مانند سرباز حرفه‌ای بپردازند. آنان می‌دانند که نباید بعضی کلیدواژه‌هایی که صرفاً کاربرد انتخاباتی دارد را استفاده کنند.

شاید یکی از دلایلی که موجب شده نامزدهای انتخابات به سمت وعده‌های تقریباً بزرگ حرکت کنند همین فاصله اندک مشخص شدن صحنه رقابت‌ها تا زمان رأی‌گیری است. به عبارت بهتر با توجه به اينكه هم‌اکنون عرصه انتخابات شکل‌گرفته و نامزدهاي نهايي انتخابات در اين دوره از رقابت‌ها خيلي ديرهنگام مشخص شدند و صرفاً سه هفته بيشتر فرصت ندارند تا به ارائه برنامه‌های خود بپردازند براي پيروزي و ايجاد موج اجتماعي به بیان وعده‌های بزرگ و حساسیت‌زا براي جلب حماست اقشار مختلف مردم روی آورده‌اند.

با توجه به این توضیحات باید گفت با فرصت بیست‌روزه كه تا زمان انتخابات باقی‌مانده نمی‌توان انتظار داشت رقابت برنامه‌ها در حوزه‌های مختلف منجر به تعيين نامزد برتر و گرايش افكار عمومي براي رأی‌دهی به آن شود. لذا نامزدي كه در مناظره‌ها يا سخنرانی‌ها انتخاباتي حاضرجواب‌تر و خلاق‌تر باشد و قول و قرارهای بزرگ‌تری بدهد بهتر می‌تواند درصد آراي بيشتري از مردم را به سمت خود جلب نمايد.

در اين شرايط شايد توقع این‌که انتخابات بر مبناي عقلانيت مردم و آگاهي آن‌ها شكل بگيرد سخت است. براي رهايي از شرايط و وضعيت بالا در این دور از انتخابات و مقطع زمانی چه اقداماتي می‌توان انجام داد؟ بالطبع اين مسئله‌ای است كه متخصصان بايد به آن جواب دهند. علی‌الحساب دو راه‌حل می‌توان پيشنهاد داد كه می‌تواند در مسير اخذ تصمیم آگاهانه مردم کمک‌کننده باشد.

اول: معرفی تمام وزیران یا حداقل برخی از وزرا یا اعضای مهم کابینه (مانند وزیر امور خارجه، رئیس بانک مرکزی، معاون اول، رئیس دفتر و ...) است که طبیعتاً می‌تواند جهت‌گیری کلی کابینه، انسجام و گفتمان هر نامزد را بهتر به جامعه معرفی نماید. در این صورت تصمیم‌گیری نیز برای مردم ساده‌تر و آسان‌تر خواهد بود.

دوم: ارائه سیاست‌های کلی مدنظر در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و ... است. بالطبع این سیاست‌های کلی نباید از چند صفحه بیشتر باشند و این‌که می‌باید دقیقاً تعیین‌کننده و مشخص‌کننده نوع گفتمان حاکم بر برنامه‌ریزی‌های هر نامزد باشد.

البته معمولاً نامزدها در این مقطع زمانی که به آرای اقشار و طبقات مختلف و تمام گروه‌های یک جریان سیاسی جهت پیروزی نیازمند می‌باشند به این‌گونه شفافیت چندان تمایلی ندارند. در این صورت صداوسیما می‌تواند در مناظره‌های تلویزیونی چنین درخواستی را از هفت نامزد انتخابات داشته باشد.        

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۰۰۶۴۲۹۰۹:۲۲:۳۸ ۱۴۰۰/۳/۹
سلیقه من توی این ۷ تا نیست
ناشناس۲۰۰۶۶۱۴۱۱:۰۷:۴۵ ۱۴۰۰/۳/۹
سلیقه شما ۸سال است که دارد ما را به فلاکت می‌نشاند
ناشناس۲۰۰۷۰۸۹۱۴:۵۸:۲۹ ۱۴۰۰/۳/۹
زاکانی: کاری می کنم تا آمریکا التماس مان کند که تحریم ها را بردارد!!!
ناشناس۲۰۰۶۶۷۸۱۱:۴۴:۰۲ ۱۴۰۰/۳/۹
دلار دوباره 25 هزار تومان شد خدا خودش به دادمان برسد
ناشناس۲۰۰۶۹۰۳۱۳:۲۱:۴۸ ۱۴۰۰/۳/۹
سکه 11 میلیون
ناشناس۲۰۰۷۱۲۳۱۵:۱۴:۰۹ ۱۴۰۰/۳/۹
محسن رضایی: ریال را بعد از دلار و یورو برترین پول منطقه می کنم!
ناشناس۲۰۰۶۴۳۳۰۹:۲۵:۱۶ ۱۴۰۰/۳/۹
یه دوره رئیس فدراسیون بودن کفایت میکند برای مدیر و مدبر بودن و رجل سیاسی و مذهبی بودن و دارای حسن سابقه و امانت و تقوی بودن ؟!
ناشناس۲۰۰۶۴۶۴۰۹:۴۳:۰۴ ۱۴۰۰/۳/۹
با تعویض دولت، دوباره شاهد تعویض های فله ای و اتوبوسی کارمندان از مدیر تا آبدارچی خواهیم بود.
ناشناس۲۰۰۶۴۶۶۰۹:۴۴:۴۹ ۱۴۰۰/۳/۹
اگر مدیریت جهادی جایگزین مدیریت ناقص قرار گیرد و سوء مدیریت‌ها جمع شود قطعاً دیگر مشکلی باقی نمی‌ماند.
ناشناس۲۰۰۶۵۷۱۱۰:۴۷:۳۴ ۱۴۰۰/۳/۹
و تعریف مدیر جهادی چیه ؟ یعنی کشور های پیشرفته مدیریت جهادی دارن ؟ یا مدیریت جهادی یک ایده جدیده؟ اگه یک نظریه جدیده حتما احتیاج به تعریف روشنی داره که متاسفانه تا این لحظه کسی آن را تعریف عملیاتی نکرده است
ناشناس۲۰۰۶۵۸۷۱۰:۵۵:۵۳ ۱۴۰۰/۳/۹
قطعا دولت آقای رئیسی تورم را مهار و رشد اقتصادی ایجاد خواهد کرد دلار هم بسیار کاهش خواهد یافت و به 8 هزار و پایینتر خواهد رسید دولت آقای رئیسی شش ماه مشکلات را حل خواهد کرد و با امریکا هم مسائل را حل خواهد کرد مشکلات با دولت جهادی و انقلابی به سرعت حل خواهد شد پس ملت ناامید نباشند
ناشناس۲۰۰۶۸۰۷۱۲:۴۹:۲۰ ۱۴۰۰/۳/۹
ببین اصلا حالت بده شدید. قیمت منطقی دلار با توجه به تورم 18 هزار تومنه اونوقت رئیسی میخواد تو شیش ماه قیمت رو بکنه 8 هزار؟؟؟ نکنه رئیسی هم مثل احمدی نژاد بشه که اولش وحی منزل بود حالا رد صلاحیت...
ناشناس۲۰۰۶۸۱۶۱۲:۵۳:۳۵ ۱۴۰۰/۳/۹
آرزو با واقعیت فرق دارد.
ناشناس۲۰۰۶۶۰۰۱۱:۰۱:۳۸ ۱۴۰۰/۳/۹
اون موقع تموم دنیا به ما نگاه میکنن میگن مدیریت جهادی دارن کارخونه بفرستین تکنولوژی بفرستین ازشون نفت بخرین سرمایه گذاری کنین اونوقت ایران گلستان میشه !!
ناشناس۲۰۰۶۶۰۸۱۱:۰۵:۰۹ ۱۴۰۰/۳/۹
مدیریت جهادی دولت فخیمه احمدی نژاد رو هم دیدیم...
ع.م۲۰۰۶۶۷۳۱۱:۴۲:۰۹ ۱۴۰۰/۳/۹
اینهمه هی اومدی زیر هر خبری این کامنت رو نوشتی ولی نگفتی که مدیریت جهادی و انقلابی یعنی چی؟!!! آیا بقیه کشورهای پیشرفته دنیا هم از راه مدیریت جهادی و انقلابی مد نظر شما پیشرفت کرده اند؟!!!
ناشناس۲۰۰۶۴۹۲۰۹:۵۸:۴۶ ۱۴۰۰/۳/۹
هیچکدام از این افراد برنامه ندارند. 7-8 ماه بعد از انتخابات، دوباره تحریم ها، دشمنی آمریکا،...... عامل مشکلات معرفی خواهند شد.
ناشناس۲۰۰۶۴۹۵۱۰:۰۱:۰۳ ۱۴۰۰/۳/۹
درست گفتین فقط وعده‌های بزرگ پوچ و توخالی
ناشناس۲۰۰۶۵۳۶۱۰:۲۹:۲۴ ۱۴۰۰/۳/۹
مناظره جلیلی با رئیسی دیدنیه !
ناشناس۲۰۰۶۷۰۵۱۱:۵۲:۴۴ ۱۴۰۰/۳/۹
به هر حال برادر جان ، انتخاباتمان ، دولتمان ، عملكردمان ، اقتصادمان ، وضعيت ملتمان ، بهداشت و درمانمان ، جايگاه جهاني مان وووو : « يادگاري كه در اين گنبد دوار بماند » !! --- كدام گنبد دوار برادر ؟! --- گنبد دوار تاريخ اخوي جان !! ... اين نكته مهمي است برادر !!
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  4. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  5. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

  6. اظهارات مداخله‌جویانه سالیوان درباره جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی‌های هسته‌ای

  7. تسهیلات مسکن؛ همکاری در پاسکاری مردم!

  8. دبیری: در حال آماده کردن لایحه اصلاحی قانون عفاف و حجاب هستیم

  9. مقام معظم رهبری تکلیف کرده ‌اند۱۰۰ مدیر توانا تربیت کنیم

  10. همتی: قیمت‌گذاری دستوری در بازارها نتیجه‌ای جز فساد ندارد

  11. الجولانی: می‌خواهیم زندان صیدنایا را به موزه تبدیل کنیم

  12. خداحافظی با ترافیک همیشگی اتوبان کرج-تهران و کرج-قزوین؟

  13. عراقچی: سوریه در آزمون سختی قرار گرفته است

  14. کاظمی: مشکل رتبه‌بندی حدود ۵۰ هزار معلم رفع شد  

  15. الجولانی: به‌دنبال جنگ با اسرائیل نیستیم  

  16. تذکر الجولانی به یک دختر سوری برای حجاب!

  17. شکوه ایران باستان

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. چرا اسد رفت؟!

  3. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  4. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  5. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  6. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  7. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  8. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  9. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  10. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  11. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  12. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  13. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  14. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. وصله پینه کردن تا کی؟!

  17. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  18. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  19. بزک کردن تروریست ها !

  20. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  21. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  22. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  23. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  24. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  25. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

آخرین عناوین