تهدید امنیت شهروندان در سایه قلاده‌های رها

اجتماعی،   4000421038 ۳۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

افزایش سگ‌گردانی در معابر عمومی و پارک‌ها موجب سلب امنیت شهروندان شده است و مطالبه عمومی تصویب قوانینی برای محدودیت سگ‌گردانی و برخورد با خاطیان است.

تهدید امنیت شهروندان در سایه قلاده‌های رها
 
 پدیده سگ‌گردانی که طی دهه‌های گذشته به عنوان رفتاری غریب در کوچه‌ و خیابان‌های شهر توسط تعداد محدودی از افراد انجام می‌شد، طی چند سال اخیر به عنوان یک معضل آشنا و در حال پیشرفت که زمینه‌ساز سلب آسایش شهروندان شده، شناخته می‌شود. بسیاری از شهروندان نسبت به این پدیده گلایه‌مند هستند؛ گلایه‌ای که بحق بوده و باید برای آن راه چاره یافت. اینکه برخی افراد علاقه به نگهداری از حیوانات خانگی بویژه سگ دارند، محور این گزارش نیست اما نحوه نگهداری و جلوگیری از آسیب رساندن این حیوانات به دیگر شهروندان وعدم رعایت حقوق مردم نکته‌ای اساسی و قابل توجه است که باید برای آن تدبیر کرد. 

 به گزارش وطن امروز متاسفانه طی سال‌های اخیر گرایش به نگهداری سگ‌ها از حالت عادی خارج شده و علاقه‌مندان به این حیوان به سمت نگهداری از سگ‌هایی با ترکیب ژنی «گرگ و سگ» یا دیگر نژادهای عظیم‌الجثه و وحشی رفته که این موضوع می‌تواند زنگ خطری برای سلامت شهروندان به حساب آید. گاه حمله این نوع سگ‌ها به انسان‌ها خبرساز شده که نمونه‌هایی از آن را می‌توان با یک جست‌وجوی ساده در اخبار مشاهده کرد. 

برای مثال، سال گذشته خانمی باردار در حالی که قصد فرار از دست یکی از این سگ‌های خانگی را داشت به زمین خورد و فرزندش سقط شد. همچنین آبان‌ماه سال گذشته جوانی 28ساله از اهالی اصفهان به منظور محافظت از خواهرزاده خردسالش از حمله سگی که بدون نظارت رها شده بود، سنگی را به سمت آن پرتاب می‌کند که مالک سگ در پاسخ به این واکنش مبادرت به ایراد ضرب‌وجرح با چاقو و در نهایت قتل آن جوان می‌کند. 

توجه به این نکته نیز ضروری است که عموما برخی صاحبان سگ‌های عظیم‌الجثه به دنبال نمایش قدرت هستند که در این زمینه نیاز است دستگاه‌های متولی، نظارتی دقیق و جدی داشته باشند، چرا که در صورت بروز هرگونه حادثه و حتی حمله احتمالی این سگ‌ها به افراد، چارچوب قانونی مشخصی جهت پیگیری وجود ندارد. با توجه به حساسیت موضوع سگ‌گردانی در جامعه به نظر می‌رسد مجلس شورای اسلامی، شورای شهر، قوه‌ قضائیه و نیروی انتظامی باید در این زمینه وارد عمل شده و قانون لازم و جامعی را تدوین کنند. تعریف شدن حدود و ثغور استفاده از حیوانات خانگی در قانون می‌تواند حجم بالایی از آشفته‌بازار حیوانات خانگی را سامان بخشیده و بار دیگر آرامش را به بوستان‌ها و معابر شهری بازگرداند. 



هم‌اکنون در آمریکا و اروپا قوانین محکمی در زمینه استفاده از حیوانات خانگی وجود دارد و در صورتی که آن حیوان موجب آسیب به شهر یا فرد شود، قانون به صورت جدی با صاحب آن برخورد می‌کند. این در حالی است که در ایران قوانین خاصی در این زمینه وجود ندارد جز چند تابلو در ورودی پارک‌ها که ورود حیوانات به پارک را ممنوع اعلام می‌کند. 

آنچه در پارک‌های کشور ما می‌گذرد حکایت از آن دارد که نه آن تابلو نصب‌شده در ورودی پارک قدرت اجرایی دارد و نه قانونی برای جلوگیری از سگ‌گردانی در پارک‌ها در نظر گرفته شده است. لذا با توجه به افزایش آمار سگ‌گردانی در پارک‌ها و بوستان‌ها، دیگر این اماکن نه‌تنها محلی برای آرامش و تمدد اعصاب خانواده‌ها به حساب نمی‌آیند، بلکه به محلی برای ایجاد ترس و دلهره آنان مبدل شده‌اند. البته غیر از پارک‌ها، رواج سگ‌گردانی در خیابان‌ها و معابر نیز یک فضای دلهره و وحشت را برای شهروندان، بخصوص کودکان و زنان ایجاد کرده است.

حال سوال این است: با توجه به اینکه امنیت جانی و روانی شهروندان تا به این حد در مخاطره است، آیا نباید قانون جامعی در این زمینه به تصویب برسد؟

متاسفانه با وجود تمام این چالش‌ها، روز گذشته خبری از شورای پنجم شهر تهران مخابره شد که بر اساس مصوبه آن شورا، صرفا سگ‌گردانی در محل بازی کودکان در بوستان‌های پایتخت ممنوع است و همچنان پارک‌ها برخلاف قانون شاهد حضور افرادی که علاقه به سگ‌گردانی دارند، خواهند بود. 

آیا با این قانون می‌توان امنیت روانی افراد را در پارک‌ها تامین کرد آن هم در حالی که پیش از این اکثر شهروندان از شرایط به وجود آمده در پارک‌ها به خاطر سگ‌گردانی گلایه‌مند بوده‌اند؟

گفتنی است این طرح مبهم و بی‌اساس در شورای شهر پنجم از سوی حجت نظری مطرح شده و با قید یک فوریت به تصویب رسیده است. وی در دفاع از این طرح گفت: به طورکلی در حال حاضر در اکثر بوستان‌های پایتخت یا می‌توان گفت همه بوستان‌ها، با وجود ممنوعیت حضور حیوانات، حیوان‌گردانی اتفاق می‌افتد و این موضوع ممکن است با مخالفت بسیاری از شهروندان مواجه باشد. وی در ادامه تأکید کرد: باید جایی برای بازی کودکان و آرامش آنها فراهم کنیم، چرا که به دلیل افزایش ورود حیوانات خانگی، بسیاری از خانواده‌ها برای حضور در بوستان‌ها با چالش مواجه شده‌اند. وی گفت: ‌این طرح ناظر بر سلامت کودکان و خردسالان است و از باب اجرای مصوبه شهر دوستدار کودک و تأمین سلامت شهروندان باید اجرایی شود. 
 
* مخاطره سگ‌گردانی در شهر

موضوع سگ‌گردانی چالشی مهم و حادثه‌ساز است که تاکنون به آن در جامعه توجهی نشده و در صورتی که این موضوع به صورت جدی مورد بررسی قرار نگیرد، می‌تواند زمینه‌ساز مخاطرات جدی حتی در حوزه بهداشت و سلامت شهروندان باشد. استاد دانشگاه و فعال محیط‌زیست در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» درباره رعایت حقوق حیوانات و مخاطرات سگ‌گردانی در شهر گفت: هر موجود زنده‌ای حق حیات دارد و نیازمند یک زندگی کیفی و غریزی است، بنابراین حقوق حیوانات به هر شکل ممکن باید رعایت شود به شرط اینکه لطمه‌ای به زندگی بشر وارد نشود. 

پیمان محمدزاده با بیان اینکه 19 آذرماه روز جهانی حقوق حیوانات است، گفت: در ایران قانون مدونی برای حمایت از حیوانات وجود ندارد. این خلأ را می‌توان از نوع حضور حیوانات در شهر دریافت. متاسفانه به حیوانات خانگی بویژه سگ‌ها نگاه ابزاری می‌شود و گاه افراد برای نمایش خود از این حیوانات استفاده می‌کنند. این نمایش می‌تواند برای افرادی که در مجاورت آن قرار می‌گیرند خطر‌آفرین باشد یا ترس و واهمه‌ای را برای آنان ایجاد کند. وی در پاسخ به این سوال که آیا با توسعه جوامع شهری دیگر نیازی به نگهداری از سگ وجود دارد یا خیر، گفت: استفاده از سگ و گربه در محیط‌های روستایی رایج بوده و هست اما امروز بعضی با هدف پر کردن خلأ‌های عاطفی و نیازهای روحی و همچنین به دلیل فاصله‌گیری از بچه‌آوری و... رو به نگهداری از این حیوانات آورده‌اند. 


فعال محیط‌زیست تاکید کرد: هرچند احساس داشتن به یک حیوان موضوع بدی نیست اما این رویکرد از هر نظر اشتباه است، چراکه چنین پدیده‌ای علاوه بر اجحاف در حق حیوانات، نارضایتی‌هایی را برای مردم نیز ایجاد می‌کند. حیوانات خانگی قربانی دست‌اندازی و بهره‌کشی صنعت بی‌رحمانه‌ای هستند که آنها را بازیچه تفنن و سرگرمی بشر کرده است. 

وی تاکید کرد: یقینا پارک‌ها و خیابان‌های شهر به دلیل نوع طراحی‌ای که دارند نمی‌توانند پذیرای این حجم بالا از حیوانات باشند. از سوی دیگر قانون، ورود حیوانات به پارک‌ها را منع کرده است ولی ما می‌بینیم این قانون تاکنون به اجرا درنیامده و مردم از این موضوع ناراضی هستند. محمدزاده ادامه داد: سگ‌ها نیاز به گردش در بیابان، استفاده از نور آفتاب و... دارند که محبوس کردن‌شان در خانه‌های محقر و آپارتمانی و قرار دادن آنها در مکان تاریک جفا به حال آنهاست. از طرفی نگهداری این حیوانات در منازل از نظر شرعی و دینی نیز به دلایل مختلف اشتباه است.
علاوه بر این از حیث بهداشتی نیز سگ‌ها به دلیل بیماری‌های انگلی، کنه‌ها و ترشحات بزاقی می‌توانند خطرآفرین باشند، بنابراین نگهداری و گرداندن سگ‌ها در محیط‌های عمومی اقدامی نادرست است. وی با اشاره به اینکه متاسفانه با تغییرات ژنتیکی‌ای که توسط انسان روی سگ‌ها رخ داد گونه‌های جدیدی از این حیوان شکل گرفته است که تا سال‌ها قبل نمونه‌ای از آنها دیده نمی‌شد، بیان داشت: باید به این نکته هم توجه کرد که نوع توجه به گونه‌های حیوانی از سوی انسان گاه زمینه‌ساز از بین رفتن دیگر گونه‌های حیوانی می‌شود. برای مثال هم‌اکنون توجه ویژه‌ای به سگ‌ها و گربه‌ها می‌شود که همین موضوع باعث ازدیاد موالید آنها شده و عملا با افزایش جمعیت آنها دیگر گونه‌های حیوانی با مخاطره رو‌به‌رو می‌شوند.

دیدگاه کاربران

سعید۲۰۸۷۸۷۲۱۰:۴۸:۱۵ ۱۴۰۰/۴/۲۱
اول بگم که من سگ ندارم و علاقه ای هم به نگهداریش ندارم ولی سگ یا هر حیوان دیگری در قرن جدید همدم بسیاری از انسانها شده و اعمال این همه محدودیت روا نیست، در مورد محدودیتهای اروپا و آمریکا فرمودید، من کانادا را دیدم تقریبا خیلی ها سگ دارند و با سگشون به گردش و پیاده روی می روند و اتفاقا تحرک سگ باعث تحرک صاحبشون هم میشه و قطعا وظیفه مراقبت از سگ و پیش گیری از آسیب احتمالی به دیگران جزو وظایف قانونی مالکه و برعکسش هم هست و دیگران حق آزار سگ و صاحبش را ندارند
مزمز۲۰۸۷۸۷۶۱۰:۵۰:۵۹ ۱۴۰۰/۴/۲۱
علاقه بخش اعظمی از جامعه شهرنشین به ارتباط نزدیکتر با حیوانات شهری، از قبیل سگ و گربه و از اون مهمتر، حساسیت بخش بسیار بزرگتر از جامعه نسبت به رشد روزافزون موارد حیوان آزاری باید به رسمیت شناخته بشه؛ تنها در اون صورت هست که صداقت در اقدماتی جهت فرهنگ سازی و برقراری توازن در این زمینه (برای مثال محدود نمودن حضور یا تردد حیوانات شهری در برخی از امکان) از سوی جامعه پذیرفته خواهد شد.
ناشناس۲۰۸۸۶۴۸۱۷:۵۵:۵۰ ۱۴۰۰/۴/۲۱
حالا از کی سگها شهرنشین شدن؟؟
ناشناس۲۰۸۷۸۸۴۱۰:۵۳:۳۶ ۱۴۰۰/۴/۲۱
این همه مشکل تو کشور هست اینها به دنبال چی هستن؟!
ناشناس۲۰۸۷۹۹۱۱۱:۵۴:۱۰ ۱۴۰۰/۴/۲۱
مشکلات را مردم باید حل کنند ؟؟ پس مسئولان برای چی حقوق و پاداش میلیاردی می گیرند ؟
ناشناس۲۰۸۸۰۳۵۱۲:۲۷:۳۸ ۱۴۰۰/۴/۲۱
یک فکری هم به حال سگ های ولگرد بکنید، چرا اینقدر زیاد شدند؟!!!
ناشناس۲۰۹۶۵۳۹۱۵:۴۹:۵۸ ۱۴۰۰/۴/۲۴
احسنت
ناشناس۲۰۸۸۰۰۲۱۲:۰۲:۴۹ ۱۴۰۰/۴/۲۱
چه منافاتی داره؟برای وجود مشکلات گوناگون نباید برخی مشکلات دیگر را نادیده گرفت واجازه داد تبدیل به مشکلات بزرگتر بشوند
مهران۲۰۸۸۱۶۹۱۳:۳۷:۳۰ ۱۴۰۰/۴/۲۱
هر وقت حرف این گند کاری ها پیش میاد میگید این همه مشکل تو کشور هست کشته شدن یه بچه در شکم مادر کم چیزی هست ؟اینکه مردم تو پارک و ... امنیت ندارند کم چیزی هست؟
ناشناس۲۰۸۸۶۵۱۱۷:۵۸:۵۴ ۱۴۰۰/۴/۲۱
یعنی مثلا الان کمبود برق داریم، تا وقتی مشکل حل نشه، راهنمایی و رانندگی نباید بخاطر کمربند مردم رو جریمه کنه!؟!؟ خب هر دستگاهی به وظیفه‌ای داره، اگه یکی کارش رو خوب انجام نده دلیل نمیشه بقیه کارشون رو تعطیل کنن!!!
ناشناس۲۰۸۹۱۴۶۲۳:۱۲:۰۴ ۱۴۰۰/۴/۲۱
بله مشکل زیاده ولی اونی که سگ میاره بیرون خواهشا قلاده شو محکم بگیره تا حالا مثل اینکه سگ بهت حمله نکرده اینطوری حرف میزنی
ناشناس۲۰۸۷۸۹۵۱۱:۰۱:۳۱ ۱۴۰۰/۴/۲۱
مشکل مملکت ما این است که به همه چیز از ابتدا رنگ و لعاب ایدئولوژیک و مغایرت با عقاید بعضی ها می دهند و مردم را وادار به عناد و سرکشی می کنند چرا که تحمیل عقاید هیچگاه جواب نداده و نخواهد داد آخه برادر من داشتن سگ اداب و رسوم و قوانینی دارد که باید مراعات شود مثل تمام کشورها چرا آنرا مغایر با شرع و فرهنگ و قانون اعلام کردین ؟ کدام کار را شما ممنوع کردین و مردم کاملا از انجامش منصرف شدند ؟؟ قوانین را واضح و شفاف اعلام می کردین و برای عدم رعایت قوانین مجازات متناسب تعیین می کردین تا این کار مثل ماهواره و حجاب و .... زیر زمینی یا دستمایه لجبازی و کشمکش نشود مردم که ببینند اجرای قوانین برایشان سخت است بسیاری منصرف می شوند و آنها که اصرار دارند ملزم به اجرای قوانین می شوند
علی۲۰۸۷۸۹۶۱۱:۰۱:۵۹ ۱۴۰۰/۴/۲۱
این مطالبات عمومی بسیار زیاد هستند ، درمورد حجاب ، روابط با غرب و سگ گردانی به آرای عمومی اکتفا کنید شما نگارنده عزیز که نماینده مطالبه عمومی نیستند
ناشناس۲۰۸۸۶۶۶۱۸:۰۷:۰۱ ۱۴۰۰/۴/۲۱
الان مطالبه عمومی تمام مردم سیستان و بلوچستان و خوزستان و هرمزگان و .... نه آب است، نه برق است، نه جاده است، نه امکانات پزشکی و آموزشی هست، نه .... مطالبه عمومی آنها خرید سگ و نگهداری اونه!! خداوند به شما خیر بده که همه دنیا رو از دریچه دید محدود خودت و چند نفر اطرافیانت میبینی!! اتفاقا از این زاویه اگر نگاه کنی، سال ۸۸ حتما تقلب شده بود چون همه شما به کسی دیگه رای دادین!!!
پویا۲۰۸۷۹۱۲۱۱:۱۱:۱۹ ۱۴۰۰/۴/۲۱
شما را به خدا یک بار هم که شده سیر تکاملی یک پدیده اجتماعی رو بدون حب وبغض بررسی و تحیلیل کنید این هم مثل ویدیو و ماهواره و شطرنج و پاسور و غیره فقط در پی اقدام سلبی نباشیم که بعدا به اشتباه کردن بیافتید و آزاد کنید .... جامعه از کمبود های شدید عاطفی و زندگی های از هم پاشیده و درب و داغون رنج میبره جدای از اون درصدی که سگ و حیوان رو بی ارتباط به این تنازعات عاطفی و بحران های روحی نگه میدارند بخش قابل توجهی از این جمع تشکیل شده از دختران و زنان و پسران و مردان له شده ی عاطفی، تنها و سرگردان در خودشون که اتفاقا مشکل مالی هم ندارند، وقتی میبینیم یک خانوم سگش رو بچه ام صدا میکنه و مامان جون مامان جون بهش میگه چه چیزی از این روحیه استنباط میشه؟ خلا عاطفی برگرفته از بحران های عمیق روحی و روانی و نیازهایی که در سیر طبیعی خودش بروز نکرده و رشد نکرده و حالا در بستر این طور نگاه های ساختار شکن(در عرف ما البته ) خودش رو داره باز یابی میکنه.یا اون پسری که هیچ چیزی از علم و هنر و تحصیل و شغل و نوآوری و فرهنگ (بی حمایت مطلقه خانواده و یا ارث و میراث) برای عرض اندام نداشته که با اون مورد پذیرش بخش های آبرومند و متعارف جامعه قرار بگیره جز رسیدگی به قیافه و تیپ(احتمالا) و البته انگشت نما کردن خودش با سگ یا ایجاد حس من قدرتمندم با سگ واقعا یک آسیب دیده اجتماعیه که حاصل وضع فرهنگ و اقتصاد بی بته ی این کشور فرهنگی که بین دگر اندیشی مقلدانه ی کور تا عروسک ابتذال فرنگ شدن در کش و قوسه و دریغ از تفکری که همراه با بینش و دانش باشه . پس سگ گردانی(اون بخش محدود که واقعا بی مشکل عاطفی حیوان خانگی دارند رو نمیگم) فقط یک اتفاق نیست بلکه محصول زوال چهارچوب های فکر و روح و اعصاب و خرد و نا آرامی درونی محضه که اگر این پدیده ها رو در کنار بی شمار اتفاقات اجتماعی و فرهنگی مد روز واکاوی نکنیم نسل آینده رو با دست خودمون بی محتوا کردیم.
ناشناس۲۰۸۷۹۵۲۱۱:۳۴:۵۶ ۱۴۰۰/۴/۲۱
اگر طبق قانون سگ گردانی ممنوعه پس چرا ازش ممانعت نمیشه اونم به این شکل بی‌ضابطه؟! مردم تو فضای سبز راحت استراحت میکنن غافل از اینکه یک موجودی که با یه عرق کردن یا خیس شدن تبدیل به عین نجاست میشه ممکنه اونجا قدم گذاشته باشه!!!
ناشناس۲۰۸۷۹۵۳۱۱:۳۵:۰۶ ۱۴۰۰/۴/۲۱
بیخود منت سر امنیت شهروند نزارید. والا من از اون سگهای قمه کش تو اتوبان و اون سگ هایی که تو طرح رعد و برق و... میگیرید و معتادها با اون چاقوها و قمه هاشون بیشترمیترسم تا این سگ های بی آزار .
ناشناس۲۰۸۷۹۶۳۱۱:۴۲:۴۵ ۱۴۰۰/۴/۲۱
جمع کنید این ادا بازیها رو. شبها بخاطر پارس سگ همسایه تا صبح خواب نداریم. این چه مسخره بازی ایه؟!!!
ناشناس۲۰۸۷۹۹۲۱۱:۵۵:۰۸ ۱۴۰۰/۴/۲۱
ما چه بخواهيم وچه نخواهيم تمام فرهنگ غرب به كشورهاي اين منطقه از جمله كشور ما منتقل ميشود اگر بخواهيم به گذشته بر گرديم در ايران سن ازدواج دختران زير بيست سال وبالاي ١٨سال ترشيده محسوب ميشد وپسران هم نهايتا ٢٥سال بود ولي ورود فرهنگ غرب باعث شد سن ازدواج به بالاي ٣٠سال برسد ودختران زير ٢٥سال هنوز مي گويند بچه است بي حجابي وكم حجابي وكم اهميت بودن ان براي خانواده از همان فرهنگ وارداتي است نگهداري حيوانات مانند گربه وسگ هم وارداتي است وترديد نكنيد كارهاي امروز اروپايي ها چند سال اينده در كشورما انجام خواهد شد
ناشناس۲۰۸۷۹۹۴۱۱:۵۸:۱۰ ۱۴۰۰/۴/۲۱
ما که هروقت میریم پارک دخترم تا سگ میبینه با ذوق و شوق میره سمتش که بازی کنه باهاش بعدش هم گیر میده به ما که چرا ما سگ نداریم.
مهدی۲۰۸۸۲۸۶۱۴:۲۸:۰۴ ۱۴۰۰/۴/۲۱
خوش به سعادتت!
ناشناس۲۰۹۵۲۷۷۰۰:۵۵:۳۸ ۱۴۰۰/۴/۲۴
هر وقت خدایی نکرده سگ گرفت دخترتون رو بلایی سرش آورد میفهمید. ظاهرا فقط بچه ها نیستند که نمیفهمند
ناشناس۲۰۸۷۹۹۶۱۲:۰۰:۲۸ ۱۴۰۰/۴/۲۱
متاسفانه در برخورد با پدیده های منفی اجتماعی و فرهنگی انقدر اهمال و بی توجهی صورت می گیرد تا آن پدیده کاملا جا افتاده و خود تبدیل به خرده فرهنگ می شود تازه آنوقت عده ای از خواب غفلت بیدار میشوند و به دنبال برخورد با این خرده فرهنگها می افتند آنهم از نوع ضربتی! غافل از اینکه اگر دستگاههای فرهنگی کارکرد درستی داشته باشند از پیدایش یا ترویج این پدیده های مذموم قبل از همه گیری آن بطریق صحیح جلوگیری می نمایند تا بعدها دشواری در برخورد با آنها را شاهد نباشیم.
ناشناس۲۰۸۷۹۹۸۱۲:۰۲:۲۲ ۱۴۰۰/۴/۲۱
به شما اطمینان میدم که هیچ کس، هیچ کاری نمیتونه برای این مشکل بکنه. بجای منع کردنش سعی کنین زندگی مسالمت آمیز با این پدیده نوین را بیاموزید
ناشناس۲۰۸۹۰۰۴۲۱:۴۱:۰۷ ۱۴۰۰/۴/۲۱
زندگی مسالمت آمیز قانون لازم داره
ناشناس۲۰۸۸۰۰۱۱۲:۰۲:۴۹ ۱۴۰۰/۴/۲۱
مگر در قانون آپارتمان نشینی نگهداری سگ ممنوع نیست پس چرا عده ای طلبکارانه به اعتراض دیگران توجهی نمیکنند
ناشناس۲۰۸۸۰۸۲۱۲:۵۲:۳۵ ۱۴۰۰/۴/۲۱
بالاخره باید قوانین مربوط به نگهداری حیوانات خانگی تدوین بشه تا افرادی هم که دوست دارند حیوان خانگی داشته باشند در صورتی که شرایطش را دارند اقدام به این امر کنند ولی الان تو آپارتمان ما یکی از واحدها سگ داخل آپارتمان 70 متری نگه میداره و سگه هم همیشه در حال پارس کردن هست . این مدلی از کل واحدهای آپارتمان سلب آسایش کرده.
بهروز۲۰۸۸۱۳۸۱۳:۲۳:۱۷ ۱۴۰۰/۴/۲۱
بعضی از پارکها شده جولان سگ بازها و اگر اعتراض کنید برخورد می کنند و مشکل آفرین شده
خودم۲۰۸۸۲۱۰۱۳:۵۰:۵۱ ۱۴۰۰/۴/۲۱
مشکل دیگر مدفوع این حیوانات است - جرات نمی کنم به بچه ام بگم دست به خاک بزنه
ناشناس۲۰۸۸۴۴۸۱۵:۳۳:۲۷ ۱۴۰۰/۴/۲۱
در اروپا و کانادا مدفوع حیوانات حتما باید توسط صاحب آن جمع آوری ودر محوطه هایی که به همین منظور قرار داده شده بگذارند متاسفانه در شهرک ما تمام محوطه رفت امدمردم و باغچه ها پر است از مدفوع و ادار این حیوانات ،باید منتظر قانونی در این مورد شد و جریمه های سخت برای کسی که میخواهد حیوان نگهداری کند ولی مردم آزاری میکند
ناشناس۲۰۸۸۵۹۴۱۷:۱۴:۳۸ ۱۴۰۰/۴/۲۱
دوست من سگش را می بره پارک که مدفوع کنه !
علی۲۰۹۵۲۸۳۰۰:۵۹:۲۱ ۱۴۰۰/۴/۲۴
باید جلوی این سگ گردانی ها گرفته بشه. حداقلش اینه که در پارک ها و محل بازی کودکان ورود سگ رو ممنوع بکنن.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  4. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  5. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  6. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  7. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  8. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  9. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  10. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  11. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  12. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  13. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  14. وصله پینه کردن تا کی؟!

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  17. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  18. بزک کردن تروریست ها !

  19. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  20. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  21. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  22. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  23. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  24. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  25. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

آخرین عناوین