عاقبت بازار بورس چه خواهد شد؟

گروه اقتصادی الف،   4000810159 ۲۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

شاخص کل بورس بعد از روزهای متوالی که نزولی بود صعودی شد. این اتفاق در حالی رخ داد که یکی از وعده‌های نامزد پیروز انتخابات ریاست جمهوری و برخی دیگر از نامزدها که اینک در دولت حضور دارند سروسامان دادن به بازار سرمایه بوده است.

عاقبت بازار بورس چه خواهد شد؟

به گزارش الف، بازار سرمایه روز دوشنبه، دهم آبان ماه بعد از پشت سر گذاشتن روزهای متعدد نزولی روندی صعودی به خود گرفت؛ به‌طوری‌که شاخص کل بورس توانست بیش از 21 هزار واحد افزایش یابد و به رقم یک‌میلیون و 361 هزار واحد صعود كند. شاخص کل بورس، روز يكشنبه، نهم آبان ماه 35 هزار و 353 واحد کاهش یافت و در رقم یک‌میلیون و 340 هزار واحد قرار گرفت. در روز شنبه نيز بازار سرمایه قرمز بود به‌طوری‌که شاخص کل بورس بیش از 18 هزار واحد کاهش یافت.

در پی ریزش‌های پیاپی بود که سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور بعدازظهر روز یکشنبه، نهم آبان ماه در جلسه هیئت دولت با اشاره به وضعیت شاخص بازار بورس گفت: «ادامه نوسانات بورس در زندگی مردم تأثیر می‌گذارد، لذا باید تدبیری اندیشید تا آرامش بر این بازار حاکم شود و مردم و سرمایه‌گذاران خُرد دچار نگرانی نشوند».

رئیس‌جمهور از سخنگوی اقتصادی دولت خواست در این زمینه با مردم و سهامداران سخن بگوید تا منطق بازار بورس و چشم‌انداز آینده بهتر تبیین شود.

در پی این دستور رئیس‌جمهور بود که صبح روز دوشنبه، احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، مدیران بورسی و مدیران حدود سی هلدینگ و حقوقی بزرگ بازار سرمایه در وزارت اقتصاد و دارایی گرد هم آمدند تا وضعیت بورس و راهکارهای حمایت از بازار سرمایه را بررسی کنند.

وزیر اقتصاد در این نشست گفت: «شواهد قطعی نشان می‌دهد بازار سرمایه در بلندمدت بیشترین بازدهی را در مقایسه با بازارهای رقیب داشته است و نگاه ماه به بازار حرفه‌ای و بلندمدت است. با نگاه به اطلاعات سودآوری شرکت‌ها نشان می‌دهد چشم‌انداز، روشن است و جای نگرانی برای تصمیم هیجانی نیست».

خاندوزی افزود: «خالص تأمین مالی دولت از اوراق در دو ماه اخیر بسیار اندک و ناچیز و در 40 روز اخیر صفر ریال بوده است هرچند فضای مجازی پر از اطلاعات غیردقیق است. از این به بعد هم دولت بیشتر به دنبال جبران کسری بودجه از طریق مولدسازی دارایی و فروش اموال مازاد است».

خاندوزی ادامه داد: «برنامه ما پیش‌بینی پذیر کردن اقتصاد و حذف قیمت‌گذاری‌های مضر به بازار در صنایع بورسی است و به‌زودی خبر تغییر نظام قیمت‌گذاری خودرو توسط وزارت صمت منتشر خواهد شد. به دنبال پیش‌بینی پذیر کردن نرخ‌های کلیدی اقتصاد و بالتبع بورس هستم تا نااطمینانی از بازار زدوده شود».

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نيز روز دوشنبه دهم آبان ماه در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با تأکید بر اینکه سازمان در تلاش است که بازار سرمایه به ثبات برسد، اظهار کرد: «نمی‌توان گفت مردم سرمایه خود را نمی‌آوردند. ما تلاش داریم بازار به ثبات برسد. هم رشدهای شدید و هم نزول‌های شدید برای بازارها سم است».

عشقی در مورد وضعیت بازار نیز گفت: «قرمزی بازار ناگهان ایجاد نشده است که ناگهان هم از بین برود. وضعیت بازار به‌مرور بهبودیافته و انشالله از همین امروز قرمزی تابلو کاهش پیدا خواهد کرد».

با توجه به وضعیت بازار بورس، انتظار بسیار زیادی از دولت برای سامان بخشیدن آن پدید آمده است. در گفتار مسئولان تیم اقتصادی دولت نیز به متغیر بورس بسیار توجه می‌شود. معاون اقتصادی رئیس‌جمهور هم روز یکشنبه به این مسئله اشاره داشت.

محسن رضایی بعد از حضور در نشست کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ازآنجاکه بازار سرمایه را برای آینده اقتصادی کشور بسیار مهم می‌دانیم، اهمیت فوق‌العاده‌ای برای آن قائل هستیم و آن را تقویت می‌کنیم، تصریح کرد: «سهامداران این بازار صبر و حوصله داشته باشند؛ آینده بورس بسیار خوب خواهد بود».

رضایی گفت: «دولت برای تقویت بازار سرمایه اقدامات متعددی را پیگیری می‌کند؛ زیرساخت بازار سرمایه در حال تکمیل است، زیرا بسیاری از ابزارهای موجود مربوط به 50 سال گذشته بوده و سنتی است و بازار نمی‌تواند انعطاف داشته باشد».

یکی از دلایلی که مردم طی سال‌های گذشته به حضور در بازار بورس ترغیب شدند اظهارات و موضع‌گیری‌های مقامات دولت دوازدهم بود که در فرصت‌های مختلف تبلیغات زیادی جهت سوق دادن سرمایه مردم به سمت بورس صورت گرفت. علی‌رغم این وضعیت از مردادماه سال گذشته شاخص در بازار بورس سیر نزولی پیدا کرد که موجب شد سرمایه‌های خرد بسیاری از مردم به‌شدت تقلیل یابد و اعتماد مردم نیز از بین برود.

 بازخوانی وعده‌های بورسی

با توجه به این‌که بسیاری از مردم (برخی تا 50 میلیون نفر نیز گفته‌اند) طی سال‌های گذشته سرمایه‌های خود را وارد بورس کرده‌اند و با تغییر و تحولات و ریزش‌های آن زیان هنگفتی متقبل شده بودند، یکی از وعده‌های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری توجه به این موضوع مهم بود. دراین‌بین بازخوانی وعده نامزد پیروز و دو نامزد دیگر که در دولت حضور دارند بیشتر اهمیت دارد.

- سید ابراهیم رئیسی وعده داده بود به دنبال تشکیل صندوق بیمه‌ای و جبران خسارت است. رئیسی گفته بود دولت باید برای جبران خسارت مردمی که به شرکت در بورس دل‌بسته بودند را انجام دهد و مردم باید در این زمینه اعتماد کنند.

- محسن رضایی گفته بود دست‌هایی در کار بوده که بورس را به اینجا کشانده است. رضایی وعده داده بود صندوق جبران ضرر مالباختگان بورس را تشکیل می‌دهد و آرامش را به بورس برمی‌گرداند.

- امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی دیگر نامزد ریاست جمهوری نیز گفته بود سه‌روزه می‌شود مشکل حاد بازار سرمایه را حل کرد و به یک دستور حکومتی از رئیس‌جمهور نیاز دارد.

از این بابت شاید یکی از وعده‌هایی که در آینده برای ارزیابی موفقیت یا شکست دولت سیزدهم در زمینه اقتصادی موردمحاسبه و ارزیابی قرار گیرد موضوع بورس باشد. به همین دلیل انتظار می‌رود دولت، برنامه مشخص و مدونی برای بازار سرمایه داشته باشد. شاید اگر همین وعده اخیر رئیس سازمان بورس مبنی بر این‌که «رشدهای شدید و هم نزول‌های شدید برای بازارها سم است» تحقق یابد بسیاری از سهامداران حداقل رضایت را داشته باشند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۲۷۲۱۶۰۰۹:۰۹:۰۸ ۱۴۰۰/۸/۱۲
هیچ چی ... رئیسی بعد از اینکه همه مشکلات اقتصادی اعم از تورم و بیکاری و مسکن و فرزندآوری رو حل کرد به قاضی زاده میگه بورس را درست کن اونم سه روزه درستش میکنه
ناشناس۲۲۷۲۴۱۸۱۱:۲۹:۳۵ ۱۴۰۰/۸/۱۲
نگران نباشید محسن رضایی گفته قراره همه در بورس سود کنیم!
ناشناس۲۲۷۲۱۶۸۰۹:۱۲:۰۰ ۱۴۰۰/۸/۱۲
بورس ابزاری برای جمع آوری سرمایه های سرگردان است. در این اوضاع اقتصادی که نرخ تورم رسمی 50% اعلام شده، آیا بورس می تواند حداقل 50% سودآوری داشته باشد تا نرخ تورم را برای صاحب سرمایه جبران کند؟!
ناشناس۲۲۷۲۱۷۵۰۹:۱۵:۲۶ ۱۴۰۰/۸/۱۲
عاقبت بورس هم به تبعیت از اقتصادمون روی هواست
ناشناس۲۲۷۲۱۷۶۰۹:۱۵:۵۴ ۱۴۰۰/۸/۱۲
آقای رییسی در ایام مبارزات انتخاباتی شخصاً به ساختمان بورس رفته و قول شکوفایی بازار سهام را دادند. بعد از سه ماه از ریاست جمهوری ایشان، بورس هنوز هم درجا می زند!
ناشناس۲۲۷۲۳۰۲۱۰:۲۵:۰۵ ۱۴۰۰/۸/۱۲
در جا نزده روندش رو به سقوطه
ناشناس۲۲۷۲۳۱۸۱۰:۳۶:۳۵ ۱۴۰۰/۸/۱۲
شاخص های بورسی به زودی بجای قبلی خود باز نمی گردد مسیر اشتباه گذشته باید اصلاح بشود.
ناشناس۲۲۷۲۱۷۹۰۹:۱۶:۲۳ ۱۴۰۰/۸/۱۲
مسن رضایی رو رئیس بورس کنید .
ناشناس۲۲۷۲۱۸۰۰۹:۱۶:۵۹ ۱۴۰۰/۸/۱۲
پس وعده های رئیسی چی شد برا بورس ؟
ناشناس۲۲۷۲۱۸۲۰۹:۱۹:۱۲ ۱۴۰۰/۸/۱۲
مشکل بورس نیز مانند مشکل اقتصاد ما ریشه ای است و با تغییر دولت ها حل نمیشود .
ناشناس۲۲۷۲۱۸۴۰۹:۱۹:۴۵ ۱۴۰۰/۸/۱۲
بورس طالبان از بورس ما پر رونق تره
ناشناس۲۲۷۲۱۹۰۰۹:۲۱:۳۵ ۱۴۰۰/۸/۱۲
بازار سهام متأثر از تحولات سیاسی و اقتصادی کشور است. آیا روزنه های مثبتی در صحنه سیاست خارجی و پارامترهای اقتصادی در آینده پیش رو مشاهده می شود؟
ناشناس۲۲۷۲۳۵۹۱۱:۰۰:۰۲ ۱۴۰۰/۸/۱۲
سهام ها در بورس یا به خاطر رونق تولید یا به خاطر تورم بالا صعود می کند و الان تورم که دارید بورس هم بالا می رود و ربطی به این چیزها ندارد و نگاه به این چیزها نکن که آمده پایین آخرش از 2 میلیون هم رد می کند
ناشناس۲۲۷۲۲۴۰۰۹:۵۲:۵۷ ۱۴۰۰/۸/۱۲
عاقبت بورس و اقتصاد ما گره خورده با تعامل و مذاکره و گفتگو و داشتن رابطه گرم و مستحکم با بزرگان جهان
ناشناس۲۲۷۲۳۲۱۱۰:۳۸:۱۶ ۱۴۰۰/۸/۱۲
نتیجه 8 سال مذاکره و تعامل با امریکا و اروپا 10 برابر شدن قیمت دلار و سکه و خودرو و مسکن و موبایل و موادغذایی و پوشاک شد.
ناشناس۲۲۷۲۳۴۹۱۰:۵۵:۴۱ ۱۴۰۰/۸/۱۲
دوباره که سوتی دادی برو اول از سال 91 تا 93 بورس را ببین بدون آن تعامل مورد نظرت چطور بالا رفت و یا در 98تا 99 که باز هم دوبرابر شد
ناشناس۲۲۷۲۲۴۵۰۹:۵۳:۵۸ ۱۴۰۰/۸/۱۲
رئیسی پاسخگوی وعده های بورسی انتخاباتی خود باشد
ناشناس۲۲۷۲۲۵۶۰۹:۵۷:۳۳ ۱۴۰۰/۸/۱۲
بورس ما شبیه کارخونه رب میمونه . همیشه قرمز
ناشناس۲۲۷۲۲۶۰۰۹:۵۸:۴۲ ۱۴۰۰/۸/۱۲
اقتصاد علم است و با سر و صدا اصلاح نمیشود
ناشناس۲۲۷۲۲۷۳۱۰:۰۶:۰۷ ۱۴۰۰/۸/۱۲
هیچی مانند 50 سال گذشته همیشه رو به صعودی خواهد بود البته دراز مدت نه این که ریزش بکند و فکر کنید خبری هست و سر و صدای الکی بکنید
علی۲۲۷۲۳۲۸۱۰:۴۰:۳۹ ۱۴۰۰/۸/۱۲
تا اطلاع ثانوی بورس رو بی خیال بشین مملکتی که تورم ۵۰ درصد داره و این همه تحریم و رشد اقتصادی منفی وضعیت بورسش غیر از این نمیشه یه مدت کوتاهی ملت هجوم اوردن یه عده سودهای کلان بردن از جمله دولت دیگه تموم شد اون دوران تا اطلاع ثانوی وضع همینه ..
ناشناس۲۲۷۲۵۶۶۱۳:۰۵:۵۸ ۱۴۰۰/۸/۱۲
با وضع موجود و دستکاری مداوم هر کس بتواند پولش را از بورس خارج کنه پولش را در ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری خواهد کرد .قرا بود سرمایه خارجی جذب کنیم سرمایه های وطنی را هم فراری می دهیم
dayani۲۲۷۲۸۳۵۱۵:۲۷:۴۱ ۱۴۰۰/۸/۱۲
بورس ائینه تمام نمای اقتصاد ایران است، نمی شود یکی درجا بزند دیگری رشد کند . بهترین نما سنج وضع اقتصادی ، وضتیت بورس است که این روز ها هردو همسو و هم شتاب قرار دارند.
ناشناس۲۲۷۲۹۱۹۱۶:۰۴:۳۲ ۱۴۰۰/۸/۱۲
یعنی اگه رئیسی از اوضاع بورس نمی گفت خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و مدیران بورسی و ... نمی دونستن که باید برای رفع مشکلات بورسی جلسه برگزار کنند وچاره اندیشی کنند ؟!!!
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. چرا اسد رفت؟!

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  4. «کیا» جان روحت شاد !

  5. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  6. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  7. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  8. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  9. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  10. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  11. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  12. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  13. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  14. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  17. بزک کردن تروریست ها !

  18. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  19. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  20. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  21. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  22. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  23. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  24. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  25. راه پرپیچ و خم بنزینی به کجا ختم می‌شود؟

آخرین عناوین