اهرم های جدید ایران در مذاکرات هسته ای با غرب

گروه جهان الف،   4000823088 ۴۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

پایگاه خبری "میدل ایست مانیتور" در گزارشی نوشت: «بسیاری از سیاستمداران ایرانی بر این باورند که با توجه به اینکه توافق برجام یک مرتبه شکست خورده، این توافق ارزش احیا شدن را، مگر اینکه با تغییرات اساسی رو به رو شود، ندارد».

 اهرم های جدید ایران در مذاکرات هسته ای با غرب

به گزارش الف، پایگاه خبری "میدل ایست مانیتور" در گزارشی ضمن پرداختن به آخرین تحولات مرتبط با مساله هسته ای ایران و چشم انداز آغاز دور جدید گفتگوهای هسته ای ایران و غرب، به طور خاص به این مساله اشاره کرده که ایران در مذاکرات آتی، اهرم های فشار قابل توجهی را در برابر غرب جهت پیشبرد دستورکارهایش دارد و در عین حال، بسیار کمتر از گذشته روی برجام و احیای آن حساب می کند. در واقع، تهران با درکی راهبردی تا حد زیادی خود را از وابستگی به توافقی که تاکنون یکبار شسکت خورده فاصله داده و در عین حال سعی دارد تا دیگر ظرفیت های خود در عرصه سیاست خارجی و اقتصاد را فعال سازد. 

میدل ایست مانیتور در این رابطه می نویسد: «بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که ایران همزمان با آغاز دور جدیدِ مذاکرات هسته ای با غرب، مواضع سازش ناپذیری را اتخاذ خواهد کرد و برای تحقق خواسته ها و اهدافش مخصوصا در مساله لغو تحریم ها علیه خود، اهرم های فشار قابل توجهی را در دست دارد. با این حال، تحلیلگران همچنین بر این باورند که جو پیرامونیِ مذاکرات هسته ای ایران به شدت حساس شده و احتمال دارد که در صورت عدم حصول توافق در چهارچوب مذاکرات جدید هسته ای ایران و غرب، سطح تنش ها در منطقه خاورمیانه به نحو قابل ملاحظه ای اوج بگیرند. 

در این میان اسرائیل، دشمن قسم خورده ایران، خواستار اتخاذِ سیاست های سخت گیرانه علیه تهران در صورت شکست خوردن مذاکرات هسته ای با این کشور است. در نقطه مقابل، ایران قویا اعلام کرده که جهت حراست از حقوق هسته ای خود آمادگی کامل دارد و حتی در این رابطه آمادگی مقابله با دشمنان احتمالی خود در چهارچوب یک جنگ فراگیر را نیز دارند. ایرانی ها قویا بر این باورند که رویکردهای سخت گیرانه آن ها در برهه کنونی، می‌تواند در نهایت موجب شود که واشنگن به خواسته های این کشور تن دهد. .. 

ایران در پاسخ و واکنش به اقدام دولت سابق آمریکا به ریاست جمهوری "دونالد ترامپ" در خارج کردنِ یکجانبه این کشور از توافق برجام و وضع تحریم های گسترده علیه تهران، از تعهدات خود در چهارچوب توافق مذکور عقب‌نشینی کرد و عملا رویه های جبرانی را در پیش گرفت. 

در این راستا، ایران به نحو قبال ملاحظه ای بر شدت پیشروی های اتمی خود افزود و تا حد زیادی جدای از افزایش سطح غنی سازی خود به بالایِ 60 درصد، در بحثِ طراحی، تولید و عملیاتی کردنِ سانتریفیوژهای پیشرفته نیز فعال شده است. ایران عملا با این اقدامات خود تا حد زیادی جانشینِ ترامپ یعنی "جو بایدن" را تحت فشار قرار می دهد تا تحریم های هسته ای را علیه این کشور(ایران) لغو کند. 

ایران همچنین دسترسی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به تاسیسات اتمی خود را هم محدود کرده است.  اکنون بازرسی ها از تاسیسات هسته‌ای ایران با چالش های زیادی رو به رو است. اخیرا وزیر خارجه ایران "حسین امیرعبداللهیان" تاکید داشته که ایران آماده "یک توافق خوب" است. با این حال منابع و دیپلمات های غربی تاکید دارند که برای دستیابی به یک توافق خوب، تهران باید تا حدی انعطاف پذیری از خود نشان دهد. در این راستا غربی ها بر این باورند که هرچه روند انعقاد توافق با ایران طولانی‌تر شود و به سال 2022 کشیده شود، انعقاد توافق هسته ای با ایران سخت‌تر خواهد شد. دلیل اصلی این مساله نیز این است که ایران تا آن زمان، پیشرفت‌های هسته ایِ قابل ملاحظه ای را خواهد داشت که همین مساله از جذابیت احیای توافق برجام برای کشورهای غربی می کاهد. 

*شکست یا موفقیت؟

خبرگزاری رویترز به تازگی به نقل از دو منبع مطلع ایرانی گفته که متوقف شدن روند مذاکرات هسته ای ایران و غرب پس از انتخاب "ابراهیم رئیسی" به عنوان رئیس جمهور ایران، تا حد زیادی حامل این سیگنال بود که احتمال شکست مذاکرات، بیش از موفقیت آن است. ایران بدون تردید اگر با لغو تحریم ها علیه خود مواجه نشود و در عین حال تضمین های لازم را نیز از آمریکا نگیرد، تن به یک توافقِ جدید با غرب نخواهد داد. 

ایران اصرار دارد که کلیه تحریم های دوره ترامپ علیه این کشور لغو، و در عین حال راستی آزمایی شوند. این در حالی است که دولت بایدن اعلام کرد حاضر است آن دسته از تحریم هایی را که با تواق برجام ناسازگار هستند، لغو کند اما دیگر تحریم ها را علیه تهران همچنان حفظ خواهد کرد. از طرفی دولت بایدن حاضر نیست که به تهران تعهدی را بدهد که هیچ دولتی در آینده(در آمریکا)، بار دیگر توافق برجام را نقض نخواهد کرد. 

آمریکا تاکنون از ارائه این امتیازها به ایران طفره رفته است. مساله ای که در نوع خود شانس شکست توافق برجام را بیش از موفقیت آن تقویت کرده است. 

*وضعیت نه چندان مساعد دولت بایدن در معادله هسته ای ایران

در شرایط فعلی، جو بایدن و دولت وی نیز با وضعیت چندان مساعدی رو به رو نیستند. در قالب قانون اساسی آمریکا، معاهده ها نیاز به حمایتِ دو سوم از 100 عضو مجلس سنای این کشور دارند. با توجه به اینکه در شرایط کنونی، سنای آمریکا از حیث آرایش سیاسی میان 50 عضو دموکرات(متحدان بایدن) و 50 عضو جمهوریخواه(مخالفان وی) تقسیم شده، وی(بایدن) هیچ راهی ندارد تا بتواند دستورکار خود جهت تصویب برجام را در چهارچوب سنای آمریکا عملی سازد.  

بسیاری از جمهوریخواهان آمریکایی به توافق برجام حمله می کنند و آن را قبول ندارند. حتی برخی هم‌حزبی‌های بایدن هم با توافق برجام مخالف هستند. "هنری رُم" تحلیلگر "گروه مطالعاتی اوراسیا" می گوید: "بسیاری از سیاستمداران ایرانی بر این باورند که با توجه به اینکه توافق برجام یک مرتبه شکست خورده، این توافق ارزش احیا شدن را مگر اینکه با تغییرات اساسی رو به رو شود، ندارد". 

در این میان، ایران سعی دارد تا جای ممکن از وابسته شدن اقتصاد خود به توافق برجام جلوگیری کند. در این راستا، ایران روابط اقتصادی گسترده ای را با چین تعریف کرده و پکن به طور خاص روزانه بیش از نیم میلیون بشکه نفت را در سه ماه گذشته از ایران خریداری کرده است. مسائلی از این دست تا حد زیادی از ارزش و اهمیتِ احیای برجام نزد ایران نیز کاسته اند». 

 

*لینک: 

https://www.middleeastmonitor.com/20211111-wielding-fresh-leverage-iran-to-play-hardball-at-nuclear-talks/

 

 

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۲۸۸۲۹۳۱۵:۴۰:۳۶ ۱۴۰۰/۸/۲۳
امریکایی ها اگر در مورد لغو موثر تحریم ها و خارج نشدن مجدد از برجام نمی توانند تضمین بدهند احیای برجام ممکن نیست و باید قید برجام را بزنند.
ناشناس۲۲۸۸۳۴۵۱۶:۰۴:۰۳ ۱۴۰۰/۸/۲۳
هدف امریکا و اروپا از مذاکره فشل کردن مولفه های قدرت ایران از جمله هسته ای و موشکی و پهپادی و منطقه ای و حفظ زیرساخت تحریمهاست درست عین همان کاری که در برجام انجام دادند.
ناشناس۲۲۸۸۳۷۰۱۶:۱۵:۲۹ ۱۴۰۰/۸/۲۳
عراقچی: نتیجه برجام تحریم بیشتر بود.
ناشناس۲۲۸۸۴۳۶۱۶:۵۰:۰۵ ۱۴۰۰/۸/۲۳
همیشه ایران در دقیقه +90 شروط را می پذیرد
ناشناس۲۲۸۸۴۶۸۱۷:۰۸:۳۰ ۱۴۰۰/۸/۲۳
ترسوها رفتن و ایران دیگه بدون لغو تحریم ها و تامین منافع ملی به دشمن باج نخواهد داد.
ناشناس۲۲۸۸۵۴۳۱۸:۰۵:۰۰ ۱۴۰۰/۸/۲۳
دوستان تو بودن که می پذیرفتند و الان هم نیستند
ناشناس۲۲۸۸۸۱۸۲۱:۰۶:۵۷ ۱۴۰۰/۸/۲۳
ایران به هیچ وجهی تسلیم زورگویی ها امریکا نخواهد شد.
ناشناس۲۲۸۹۲۸۰۰۶:۵۵:۵۹ ۱۴۰۰/۸/۲۴
منتظر باش تا زیر پایت علف سبز بشود
ناشناس۲۲۸۸۳۷۶۱۶:۱۸:۲۲ ۱۴۰۰/۸/۲۳
ایران هیچ اهرمی در دست ندارد. در صورت تعلل، پرونده ایران به شورای امنیت فرستاده خواهد شد.
ناشناس۲۲۸۸۴۷۶۱۷:۱۱:۴۱ ۱۴۰۰/۸/۲۳
امریکا در صورت بازگشت به برجام مکانیسم ماشه را فعال خواهد کرد نباید اجازه بدهیم امریکا به برجام برگردد.
ناشناس۲۲۸۸۴۸۱۱۷:۱۳:۳۸ ۱۴۰۰/۸/۲۳
قطعنامه های شورای امنیت کاغذ پاره ای بیش نیستن زیرا خود روسیه که حق وتو دارد و هیچ قطعنامه ای برعلیه اش صادر نمی شود تحت تحریم است.
ناشناس۲۲۸۸۵۴۱۱۸:۰۳:۵۷ ۱۴۰۰/۸/۲۳
شورای امنیت هم برود مثلا چه اتفاقی می افتد؟
ناشناس۲۲۸۸۵۴۹۱۸:۰۸:۳۸ ۱۴۰۰/۸/۲۳
اهرم را این دولت را خواهید دید چطور طرف مقابل را مجبور به عقب نشینی می کند همانند قبل که غنی سازی ایران پذیرفتند وقتی دولت دهم پیش رفت
ناشناس۲۲۸۸۶۳۰۱۹:۰۶:۳۸ ۱۴۰۰/۸/۲۳
کی پرونده رو به شورای امنیت میفرسته؟
ناشناس۲۲۸۸۸۱۹۲۱:۰۸:۱۹ ۱۴۰۰/۸/۲۳
ایران از شورای امنیت هیچ ترسی ندارد و به امریکا باج نخواهد داد.
ناشناس۲۲۸۹۱۰۰۰۰:۳۸:۲۹ ۱۴۰۰/۸/۲۴
شما حافظه ات قد نمی دهد که در دوران فشل اصلاحات پلمپ کردن چون غرب می گفت غنی سازی نباید بکنید ولی در دوره احمدی نژاد از فشلی در آمدیم و حق غنی سازی را پذیرفتند که نمونه ای از اهرم ما هست و اگر دولت ضد کشور کلید نمی آمد الان نه باجی بود و نه تحریم انچنانی
ناشناس۲۲۸۹۱۷۸۰۱:۵۵:۵۲ ۱۴۰۰/۸/۲۴
فرستاده بشه شورای امنیت چه کاره هست فقط برای ایران شورای امنیت شورای مسخره
ناشناس۲۲۸۹۵۷۶۰۹:۴۴:۵۰ ۱۴۰۰/۸/۲۴
ودر شورای امنیت با وتو چین و روسیه کار از اول شروع خواهد شد واقعا فکر میکنی ایران فکر اونجا هارو نکرده
ناشناس۲۲۸۸۴۴۴۱۶:۵۲:۳۶ ۱۴۰۰/۸/۲۳
برجام دیگه فایده نداره باید ازش خارج شد ترامپ ممکنه برگرده یا یه جمهوری خواه دیگه و هیچ ثمری برا ما نداره این راه کلا بن بست کامل است
ناشناس۲۲۸۸۴۸۴۱۷:۱۵:۰۵ ۱۴۰۰/۸/۲۳
برجام یک جنازه متعفن است خود ظریف باید انرا دفن می کرد.
بی نام۲۲۸۸۶۷۷۱۹:۳۵:۰۴ ۱۴۰۰/۸/۲۳
اگر ایران به برجام برگردد ومجددا تعهدات برجامی قبول کند بزرگترین اشتباه شتباه کرده است وگور خودرا کنده تنها راه قبول نکردن خواسته امریکا هست وباید تقاضای خسارت کند وتا نگرفته هیچ چیز قبول نکند
ناشناس۲۲۸۸۸۰۴۲۰:۵۹:۴۹ ۱۴۰۰/۸/۲۳
به این سادگی نیست وقتی توافق نشود جنگ تمام قدرت‌ها بر علیه ایران محتمل است واین جدای ازفشارهای بیشتر اقتصادی که تا کنون نیز کمر مردم شکسته
ناشناس۲۲۸۸۹۸۷۲۳:۱۱:۳۹ ۱۴۰۰/۸/۲۳
بزنند؟!!! بابا اعتماد به سقف.شایدم متوجه نشدی چی نوشتی.میشه بفرمایید امریکا که امریکاست بقیه دنیا هم چه احتیاج و اجباری به برجام ما دارند؟
ناشناس۲۲۸۸۲۹۷۱۵:۴۲:۵۳ ۱۴۰۰/۸/۲۳
قانون راهبردی مجلس برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملی با اجرای غنی سازی 60 درصدی و افزایش ذخائر اورانیوم دست ایران را در مذاکرات پُر کرد و اهرم فشاری برای دشمنان ایجاد کرد.
مهدی۲۲۸۸۵۹۱۱۸:۳۶:۲۸ ۱۴۰۰/۸/۲۳
غرب ضعیفتر از گذشتس نه فقط بخاطره ما بخاطره چینو روس و بایدن بهترین آدمه برای مذاکره چون از عربستانو اسرائیل خوشش نمیاد خلاصه مطمئنن باش کمی ایستادگیو قدرت نمایی میتونیم امتیازاتی بیشتر از قبل بگیریم
ناشناس۲۲۸۸۲۹۹۱۵:۴۴:۰۷ ۱۴۰۰/۸/۲۳
درس عبرت برجام این بود که هرگز نباید به مذاکره با دولتهای بدعهد و خبیث اعتماد کنیم.
ناشناس۲۲۸۸۳۸۷۱۶:۲۸:۱۷ ۱۴۰۰/۸/۲۳
ترکمنچای را امضا کردیم چون شکست خوردیم ولی برجام و سعد اباد را امضا کردیم بدون این که شکست خورده باشیم و نوبر است!
محمد۲۲۸۹۲۸۵۰۷:۰۱:۰۴ ۱۴۰۰/۸/۲۴
عزیزم مجبوریم اعتماد کنیم و بشینیم یه جوری حلش کنیم چون روز به روز تحریمها بیشتر وبیشتر میشه ودرنهایت مردم گشنه و گشنه تر میشن
ناشناس۲۲۸۸۳۰۱۱۵:۴۵:۳۵ ۱۴۰۰/۸/۲۳
لغو کامل همه ی تحریمها پیش شرط بازگشت امریکا به برجام است در غیر اینصورت برجام برای ایران کارکردی ندارد.
ناشناس۲۲۸۸۳۵۰۱۶:۰۶:۰۰ ۱۴۰۰/۸/۲۳
امریکایی ها اگر صداقت دارند که ندارند تحریم ها را لغو کنند و ایران بعد از راستی ازمایی به تعهدات برجامی خود باز می گردد این دیگه نیازی به مذاکره ندارد.
ناشناس۲۲۸۸۳۸۰۱۶:۲۱:۰۳ ۱۴۰۰/۸/۲۳
صد تا شرط بگذارید و آن ها همه را قبول کنند آخرش مانند توافقات قبلی خواهد شد چون کار شما اشتباه است و مسئله داخلی را به میز مذاکره اوردین و آنها را گستاخ کردین که هر روز بهانه بیاورند برای گرفتن تمام نوامیس کشور
ناشناس۲۲۸۸۳۸۶۱۶:۲۷:۰۶ ۱۴۰۰/۸/۲۳
خنده دارش این است که الان که در زمان برجام هستیم دبه کردن وای به روزی که برجام تاریخ انقضایش سر برسد و مانند همه اعضای ان پی تی باید رفتار کنند با ما ببینید دیگر چه می کنند بی خیال این توافقات ترکمنچایی شوید و بچسبید به کار از داخل
سینا۲۲۸۸۳۹۱۱۶:۳۰:۴۸ ۱۴۰۰/۸/۲۳
مسئله مذاکره هم جز مسائلیه که هیچ رویکرد مشخصی براش وجود نداره متاسفانه. از طرفی دولت اعلام کرده برنامه هاش رو بدون توجه به مسئله مذاکرات پیش میبره، از طرفی کلا برنامه ای دیده نمیشه که بخواد معطوف به مذاکرات باشه یا نباشه و دقیقا احساس میشه که دولت فعلی هم فقط منتظر نتیجه مذاکرات هست. اگر واقعا مذاکرات موضوع ثانویه است، اصولا نیازی به اهرم سازی نداره. خود این مسئله که شما از مذاکره بی نیاز باشید بزرگترین اهرم هست. اگر هم واقعا کشور ما هنوز نیاز داره که به یک توافقی برای رفع تحریم برسه و بدون این توافق نمیتونه اونچه وعده داده شده رو مهیا کنه
ایرانی۲۲۸۸۴۸۵۱۷:۱۶:۳۲ ۱۴۰۰/۸/۲۳
باید خواسته ما خلع سلاح اتمی اسراییل باشه نه برداشتن تحریم برداشتن تحریم یعنی لطفا مال خودمونو بدید به خودمون اما خلع سلاح اسراییل باعث موافقت جهانی با ایران شده وانها حاضر میشن باج هم بدهند
ناشناس۲۲۸۸۶۳۱۱۹:۰۶:۴۳ ۱۴۰۰/۸/۲۳
الان آمریکا داره برای مذاکره التماس میکنه ،بخاطر دست پر ایران باغنای ۶۰درصدی و.....فرار ناو امریکا دردریای عمان درسوم آبان و...باید با لغو کامل تحریم به برجام برگردیم
ناشناس۲۲۸۸۶۹۱۱۹:۴۲:۵۶ ۱۴۰۰/۸/۲۳
مسئله اصلی فعلی کشور رفع تحریمهاست و بهبود اقتصاد. واقعا پرونده هسته ایی و یا غنی سازی بالاتر کمکی به آن خواهد کرد؟! باید راهی برای رفع تحریمها پیدا کرد.
کرمانشاهی۲۲۸۸۸۰۹۲۱:۰۲:۴۱ ۱۴۰۰/۸/۲۳
به کوری چشم مزدوران و طرفداران آمریکا ، ابتدا تکنولوژی ساخت بمب اتمی را به دست می‌آوریم تا هر زمان که رهبری اجازه دادند سریع بتوانیم هرنوع بمب اتمی را بسازیم و تا آن موقع برجام را به تأخیر می‌اندازیم در آخر هم باید بپذیرند که حق هیچگونه دخالتی در توان نظامی ما را ندارند و باید هرچه سریعتر از منطقه ما خارج شوند . به کوری چشم مزدوران ، وطن فروشان ، و تمام بی همه چیزهای دنیا .
ایرانی۲۲۸۹۱۰۳۰۰:۴۰:۴۳ ۱۴۰۰/۸/۲۴
لغو همه تحریم ها ممکن نیست ولی امریکا هم باید به تعهداتش عمل کنه وگرنه اعضای برجام مسخره امریکا نیستن ماهم باید سعی کنیم خودمون را از این انزوا بیرون بیاریم بدون از دست دادن امتیازی
سرباز ولایت۲۲۸۹۱۷۳۰۱:۵۳:۰۸ ۱۴۰۰/۸/۲۴
آدم عاقل از یک سو آخ دو بار گزیده نمیشود
ناشناس۲۲۸۹۲۸۱۰۶:۵۷:۱۲ ۱۴۰۰/۸/۲۴
برجام و هرگونه توافق با غربی ها چیزی جز تحریم نصیب ایران نکرده است بنابر این ادامه برجام به نفع ایران نیست
کریم۲۲۸۹۳۳۵۰۷:۵۰:۰۲ ۱۴۰۰/۸/۲۴
مشکل اصلی قبول یا عدم قبول برجام نیست. مشکل اصلی اینست که ما از روز اول سیاستگذاری درستی در قبال رفتار با سایر کشورها اتخاذ نکردیم. شکی نیست که همه مسئولین کشور ضرر رودررویی با کشورهای قدرتمند دنیا را درک کرده و میزان خسارات ناشی از آن سیاست را بر تمامی عرصه ها می دانند. مشکل اینجاست که تفکر و ایدئولوژی حزبی مانع از ایجاد روابط دوستانه با کشورهایی همچون امریکا شده است.
ناشناس۲۲۸۹۵۲۹۰۹:۲۷:۱۶ ۱۴۰۰/۸/۲۴
خودتان هم بهتر می دانید که برجام کوتاه مدت هست. برجام قبلی کوتاه مدت بود. بود و نبودش سودی برای غرب نداره. مشکل اینه کنترل یک کشور اتمی با اقتصاد قدرتمند برای غرب بسیار سخت تر از کنترل یک کشور فقیر با سلاح اتمی هست. اگر حزب دمکرات شرایط ایران را بپذیرد جایگاهش در امریکا ضربه جبران ناپذیری خواهد خورد که قابل بازیابی نخواهد بود.
قاسمی۲۲۸۹۶۷۲۱۰:۱۸:۵۸ ۱۴۰۰/۸/۲۴
بهترین زمان جهت به کرسی نشاندن اهداف ایران است نباید کوتاه بیایند تا به حق قانونی نایل شوند.....
قاسمی۲۲۸۹۶۹۸۱۰:۳۴:۴۹ ۱۴۰۰/۸/۲۴
ایران نیازی به برجام ندارد مگر آنها نیاز داشته باشند در این صورت تمام پیشنهادهای مارا باید بپذیرند....
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  4. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  5. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

  6. اظهارات مداخله‌جویانه سالیوان درباره جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی‌های هسته‌ای

  7. تسهیلات مسکن؛ همکاری در پاسکاری مردم!

  8. دبیری: در حال آماده کردن لایحه اصلاحی قانون عفاف و حجاب هستیم

  9. مقام معظم رهبری تکلیف کرده ‌اند۱۰۰ مدیر توانا تربیت کنیم

  10. همتی: قیمت‌گذاری دستوری در بازارها نتیجه‌ای جز فساد ندارد

  11. الجولانی: می‌خواهیم زندان صیدنایا را به موزه تبدیل کنیم

  12. خداحافظی با ترافیک همیشگی اتوبان کرج-تهران و کرج-قزوین؟

  13. عراقچی: سوریه در آزمون سختی قرار گرفته است

  14. کاظمی: مشکل رتبه‌بندی حدود ۵۰ هزار معلم رفع شد  

  15. الجولانی: به‌دنبال جنگ با اسرائیل نیستیم  

  16. تذکر الجولانی به یک دختر سوری برای حجاب!

  17. شکوه ایران باستان

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. چرا اسد رفت؟!

  3. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  4. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  5. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  6. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  7. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  8. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  9. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  10. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  11. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  12. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  13. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  14. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. وصله پینه کردن تا کی؟!

  17. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  18. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  19. بزک کردن تروریست ها !

  20. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  21. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  22. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  23. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  24. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  25. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

آخرین عناوین