ایران آبی شد؛ «فایزر» و «مدرنا» به داد آمریکا و اروپا نرسیدند!

گروه سلامت الف،   4001020001 ۲۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

درحالی که کشورهای اروپایی و آمریکا همچنان مرگ‌های سه رقمی کرونا را تجربه می‌کنند، نقشه کرونایی ایران آبی شده و رنگ قرمز از نقشه کرونایی کشور حذف شده است.

ایران آبی شد؛ «فایزر» و «مدرنا» به داد آمریکا و اروپا نرسیدند!
به گزارش فارس، درحالی که طی روزهای گذشته شاهد اوج گیری مجدد اپیدمی در اروپا و آمریکا هستیم کشورما توانست با واکسیناسیون گسترده به طرز چشمگیری شیوع کرونا را مهار کند. جدیدترین خبرها از رسانه‌های مختلف دنیا حکایت از افزایش شدید موارد ابتلا و مرگ بیماران مبتلا به کرونا در انگلستان دارد، بر اساس داده‌های دولت انگلستان، طی روز گذشته ۳۱۳ بیمار کرونایی جان خود را از دست دادند و به این ترتیب آمار رسمی قربانیان کرونا در این کشور به تعداد ۱۵۰ هزار و ۵۷ نفر رسیده است.

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس گفته است، ویروس کرونا تلفات وحشتناکی را بر کشور ما وارد کرده است و امروز تعداد فوتی‌های ثبت شده از این بیماری به ۱۵۰ هزار نفر رسیده است. راه خروج ما از این بیماری همه گیر تزریق نوبت‌های اول و دوم و همچنین نوبت سوم واکسن کرونا است. از سوی دیگر باید به این موضوع توجه داشت که به دلیل وضعیت بحرانی شیوع بیماری در این کشور دولت برای کمک به مردم دست به دامن ارتش شده است.

از سوی دیگر شیوع بیماری کرونا در آمریکا نیز وضعیت خوبی ندارد به طوری که با ابتلای موارد جدید و فوت بیش از دو هزار بیمار طی روز گذشته آمار فوتی‌ها به  ۸۵۶ هزار و ۳۲۱ نفر رسیده است. این اتفاق درحالی رخ داد که این کشورها خود را جزء پیشتازان تولید واکسن کرونا در دنیا می‌دانند اما در کنترل اپیدمی ناتوان بوده‌اند.

هرچند در اوایل بحران کرونا رسانه‌های معاند تمام تلاش خود را برای زیر سوال بردن تلاش‌های ایران به کار گرفتند و از هر ابزار رسانه‌ای برای ایجاد اضظراب و نگرانی و بحرانی نشان دادن وضعیت ایران در بحران کرونا استفاده کردند اما محققان و مسوولان کشورمان در آن دوران دست از تلاش نکشیدند و خوشبختانه امروز تعداد شهرهای قرمز کشور به صفر رسیده است.

*سه را پیش رو برای تامین واکسن

هرچند در در آستانه نوروز ۱۴۰۰ با ورود ویروس انگلیسی به کشور بر نگرانی‌ها افزوده شد هموطنان زیادی را روانه خاک کرد اما تلاش دولت برای تامین واکسن بی نتیجه نماند و نور امید واکسن کرونا بر ناامیدی مرگ کرونا تابید. وزارت بهداشتی‌ها سه مسیر را برای دسترسی به واکسن کرونا پیش گرفتند؛ تولید داخلی واکسن کرونا با توان دانشمندان ایرانی، تولید مشترک آن از طریق انتقال دانش فنی و در نهایت واردات.

در همین راستا نیز چهار فاز زمانی برای واکسیناسیون در کشور در نظر گرفته شد. به این ترتیب بود که وزیر وقت بهداشت در اول بهمن ماه ۹۹ اعلام کرد که واکسیناسیون کرونا در کشور قبل از ۲۲ بهمن آغاز می‌شود. بر همین اساس هم در ۲۱ بهمن ماه سال گذشته و با ورود اولین محموله واکسن اسپوتنیک به کشور، واکسیناسیون کرونا با اولویت کادر درمان آغاز شد. اما در ادامه راه به دلیل مشکلات ناشی از تاخیر در تامین واکسن، که البته موضوعی جهانی نیز بود، واکسیناسیون علیه کووید در ایران از برنامه ریزی های صورت گرفته عقب افتاد.

*بدعهدی کشورهای اروپایی در فروش واکسن

در شرایط تاخیر ایجاد شده و مشکلات درتامین واکسن کرونا برای گروه‌های آسیب پذیر در اولویت کشور، مبحث ورود بخش خصوصی به عرصه خرید واکسن کرونا از منابع خارجی و البته با ارز نیمایی، از سوی رییس جمهور مطرح و به چندین شرکت هم مجوز داده شد؛ مبحثی که با گذشت چندین ماه نتیجه ای نداشت و به این ترتیب بخش خصوصی نیز توفیق چندانی در واردات واکسن نداشت.

*واکسن‌های ایرانی روی میز تولید

با توجه به نیاز ایران به حدود ۱۲۰میلیون دز واکسن، پیش بینی وزارت بهداشت آن بود که حداقل دو سوم واکسن مورد نیاز کشور از محل تولید داخل تامین شود و بر همین اساس هم با تشکیل کمیته ملی واکسن، تولید واکسن کووید در پلتفرم‌های مختلف از بهار و تابستان سال گذشته در دستور کار قرار گرفت و بر همین اساس هم تا چندی پیش، بیش از ۱۴ موسسه دانش‌بنیان و شرکت مختلف متقاضی صدور پروانه تولید واکسن از سازمان غذا و دارو بودند.

در همین راستا وزیر وقت بهداشت قول داد که در خرداد ماه اولین واکسن ایرانی کرونا در اختیار مردم قرار گیرد و به این ترتیب بود که در دهم خردادماه نمکی از ارائه مجوز مصرف اضطراری به واکسن کووایران برکت خبر داد و چندی بعد نیز واکسن «پاستوکووک» مجوز مصرف اضطراری دریافت کرد. با گذشت حدود پنج ماه از ارایه مجوز مصرف اضطراری به این دو واکسن و همچنین ارایه مجوز مصرف اضطراری به دو واکسن «کووپارس» و «اسپایکوژن» که اخیرا صورت گرفته، اما سهم واکسن‌های ایرانی در سبد واکسیناسیون ملی علیه کرونا همچنان ناچیز است.

*سیل واکسن در دولت سیزدهم

انتخابات ریاست جمهوری در همین دوران (خرداد ماه ۱۴۰۰) برگزار شد و دولت سیزدهم روی کار آمد. آیت‌الله ابراهیم رییسی در مدت کوتاهی کابینه‌ اش را به مجلسی‌ ها معرفی کرد و بهرام عین‌اللهی به عنوان شانزدهمین وزیر بهداشت در جمهوری اسلامی در موقعیت دشوار پیک پنجم کرونا روی کار آمد.

تامین و واردات ضرب ‌الاجلی واکسن در دستور کار دولت جدید قرار گرفت و بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت دولت سیزدهم نیز اولویت برنامه کاری‌ اش را واکسیناسیون علیه کرونا قرار داد و وعده افزایش سرعت واکسیناسیون را داد؛ وعده‌ای که چندی نپایید که محقق شد؛ به طوری که روند ورود محموله‌ های پنج میلیونی واکسن به کشور آغاز شد و آمار تزریق روزانه واکسن از یک میلیون دُز فراتر رفت و برای شبانه ‌روزی شدن مراکز تزریق، برنامه ‌ریزی شد.

در همین راستا بود که عین ‌اللهی در اظهارنظری گفت: «ما فکرش را نمی کردیم که چنین حجمی از واکسن تامین شود. وقتی در جلسات رای اعتماد می گفتم که واکسن می آوریم، فکرش را نمی کردم که بجای باران، سیل جاری شود و با لطف خدا، سیلی از واکسن به سوی کشور روانه شد.»

به این ترتیب بود که چندی بعد شرط سنی از واکسیناسیون حذف شد و برای واکسیناسیون فراخوان عمومی داده شد. پس از آن نیز واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال با دو واکسن سینوفارم و پاستوکووک کلید خورد. اخیرا هم واکسیناسیون دز سوم با اولویت کادر درمان، بیماران خاص و مزمن و سالمندان بالای ۶۰ سال آغاز شده است.

امروز با تلاش محققان، و تدبیر مسوولان کشور درحالی از بحران کرونا درحال عبور است و تعداد مرگ و میرهای روزانه کرونا به ۳۱ نفر رسیده  و تا کنون بیش از صد میلیون دز واکسن کرونا در دزهای اول و دوم در کشور تزریق شده است. مدعیان حقوق بشر که روزی دروازه فروش اقلام بهداشتی و درمانی کرونا را بر روی کشورمان بسته بودند امروز با بحران مرگ و میر و ابتلا مواجهند و بر خلاف تبلیغ گسترده واکسنهایشان بسیاری از مردم همین کشورها تمایلی به تزریق واکسنهای فایزر و مدرنا ندارند و همین موضوع باعث شده تا این کشورها روزهای سختی و بحرانی را بگذرانند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۳۶۷۵۵۱۰۹:۳۶:۴۶ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
غرب زده ها الان می ایند توجیه می کنند!
ناشناس۲۳۶۷۷۵۳۱۱:۳۷:۴۸ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
ما از بس مدل های مختلف رو گرفتیم و خوب شدیم دیگه کرونا تاثیری بر ما نداره...الان کرونا واسه ایرانی ها یه چیزی مثل سرماخوردگی شده
ناشناس۲۳۶۷۷۹۸۱۲:۰۹:۴۶ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
این نشون میده مدیریت آمار بهتر از مدیریت بیماری جواب می ده!
ناشناس۲۳۶۷۹۴۵۱۴:۳۱:۱۶ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
از رو نری ها . آفرین
ناشناس۲۳۶۷۹۴۸۱۴:۳۱:۴۳ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
مدیریت آمار که کار رفقای شما در انگلیس و بی بی سی بوده
ناشناس۲۳۶۷۹۵۲۱۴:۳۲:۵۹ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
فعلا که مدیریت مغز امثال جنابعالی ، یا بهتره بگیم شستشوی مغزی شماها بیشتر جواب داده
ناشناس۲۳۶۸۱۲۸۱۷:۰۳:۱۷ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
تا امریکا دوستان فداکاری مثل شما داره نیازی نداره اینجا پایگاه نظامی بزنه،خخخخخ ولی کور خونده
ناشناس۲۳۶۷۸۰۹۱۲:۱۹:۱۳ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
واکسن فقط چینی. انقدر غرب گدا نباشید
ناشناس۲۳۶۷۸۱۰۱۲:۱۹:۱۵ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
از آسمان که واکسن نبارید همه چیز به ماهها هماهنگی نیاز داره.
ناشناس۲۳۶۷۸۹۷۱۳:۳۵:۴۴ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
پروسه واردات دو هفته ای بوده برای هر کدام محموله ها از درخواست تا دم فرودگاه
ناشناس۲۳۶۷۹۷۲۱۴:۴۸:۳۹ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
چرا همه هماهنگی‌ها یهو داره به نتیجه می‌رسه!؟!؟
ناشناس۲۳۶۷۸۲۵۱۲:۲۸:۰۵ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
شخصا دیگه سینوفارم نمیزنم و فقط استرازنکا
ناشناس۲۳۶۷۸۶۲۱۳:۰۰:۱۳ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
همین غرب پرستی آخر بلای جونت میشه
ناشناس۲۳۶۷۸۹۹۱۳:۳۶:۴۴ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
اگر به این گدایان غرب بگویند برو در چاه می روند
ناشناس۲۳۶۸۰۸۷۱۶:۱۳:۰۸ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
بپا از شرق پرستی تب نکنی!
ناشناس۲۳۶۸۸۶۴۱۲:۲۰:۱۰ ۱۴۰۰/۱۰/۲۱
شرق پرستی! الان غرب دنبال نفوذ در افکار تو هست
ناشناس۲۳۶۷۹۵۱۱۴:۳۲:۱۴ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
بزن تا ...
ناشناس۲۳۶۸۰۸۸۱۶:۱۳:۵۴ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
گویا غربگرایی حد و مرز نداره
ناشناس۲۳۶۸۱۵۲۱۷:۲۵:۵۱ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
شرق زدگی دار و دسته شما هم تمامی ندارد
علی کریمی۲۳۶۸۱۴۴۱۷:۲۲:۳۹ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
ما با ثبت 1590 به ازای هر یک میلیون نفر در بین 155 کشور در رده 41 هستیم این یعنی عملکرد ما در مقابله با کرونا از 40 کشور بهتر بوده ولی 113 کشور عملکرد بهتری از ما داشته اند.
ناشناس۲۳۶۸۱۴۶۱۷:۲۳:۵۳ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
خوب آمار کشورهای آفریقایی و مثلا کنگو که بهتر از ماست چون اصلا واکسن نزدند و همیشه آبی بودند.
ناشناس۲۳۶۸۱۵۱۱۷:۲۵:۲۷ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
.... اونها زودتر واکسن زده بودند حالا اثر واکسن ها کم شده .
ناشناس۲۳۶۸۵۱۴۰۰:۱۷:۵۶ ۱۴۰۰/۱۰/۲۱
پشت به غرب رو به شرق !
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. چرا اسد رفت؟!

  3. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  4. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  5. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  6. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  7. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  8. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  9. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  10. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  11. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  12. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  13. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  14. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  17. بزک کردن تروریست ها !

  18. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  19. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  20. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  21. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  22. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  23. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  24. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  25. راه پرپیچ و خم بنزینی به کجا ختم می‌شود؟

آخرین عناوین