انتقاد رئیسی از کندی انتصابات/تسریع در برکناری بانیان مشکلات اقتصادی

گروه سیاسی الف،   4001109041 ۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

اگر چه حساسیت‌های لازم در حوزه انتخاب افراد باعث شده که انتصابات در دولت با کندی صورت گیرد اما تاخیر بیش از حد  در تغییر مدیران خسته و ناکارآمد دولت قبل بویژه در بخش‌های اقتصادی ، وعده‌های رئیس جمهور در رفع مشکلات اقتصادی مردم را با اختلال مواجه خواهد کرد.

انتقاد رئیسی از کندی انتصابات/تسریع در برکناری بانیان مشکلات اقتصادی

کیهان نوشت: (5 بهمن) در صدو هفتاد و چهارمین روز  ریاست  خود بر دولت برای چهارمین بار در قاب رسانه ملی حاضر شد و با مردم به گفت‌وگو پرداخت تا هر 43 روز یک بار گزارش اقدامات دولت خود را با مردم در میان گذاشته باشد .  
جان‌مایه سخنان رئیس‌جمهور در این گفت و گوی تلویزیونی مسائل اقتصادی بود و رئیسی در این گفت و گو  بیش از 10 بار واژه بورس را به کار برد ، حداقل 15 بار  کلمه ارز  را تکرار کرد ،  واژه  مسکن نیز 14 بار به زبان رئیس دولت آمد . رئیسی همچنین 12  بار نیز به کنترل تورم و 7 بار به رشد اقتصادی اشاره کرد. بانک نیز در میان واژه‌های اقتصادی از  پرکاربردترین کلمه ها بود و  بیش از 20 بار در سخنان رئیسی استفاده شد تا بییش از پیش دغدغه‌ها و اولویت‌های رئیس جمهور برای مردم روشن شود . رئیس‌جمهور همچنین بارها در وعده‌هایش بر عزم خود در رفع مشکلات اقتصادی تاکید داشته و در کنار همه این نکاتی که رئیسی بر آنها تکیه کرده  در صورت محقق شدن عملی و عینی،  اتفاقات بسیار خوبی را رقم خواهد زد و رضایتمندی طیف‌های مختلف مردم کشور را در پی خواهد داشت . اما بدون شک بالاترین مقام اجرایی کشور هم اگر اراده جدی و واقعی برای حل مشکلات کشور داشته باشد بدون در اختیار داشتن نیروی کافی و مومن به تئوری سیاسی و اقتصادی وی کاری از پیش نخواهد برد. 


بدون مدیران کارآمد و با انگیزه تحقق وعده بعید است 
در واقع  اگر رئیس‌جمهور بخواهد مشکلات معیشتی را حل کند و موتور اقتصاد را روشن کند اما  افرادی در راس امور باشند که اعتقاد، اعتماد و باوری به سیاست‌هایش نداشته باشند بعید است که اهداف چنین رئیس‌جمهوری محقق شود.
نکته‌ای که آیت‌الله رئیسی در این گفت و گو نیز بار دیگر به آن اشاره و دولت خود را مورد خطاب قرار داد . به باورش انتصابات کند است و بانیان مشکلات موجود و به خصوص مشکلات اقتصادی زودتر باید از دولت او کنار گذاشته شوند. بانیان مشکلات موجود اشاره به مدیرانی پیر‌، خسته ، ناکارآمد و بی‌انگیزه دولت دوازدهم است‌. 
رئیس‌جمهور در بخشی از گفت و گوی زنده تلویزیونی خود با مردم  اظهار داشت:«دولت استقبال می‌کند از اینکه مثلاً بگویید چرا انتصابات با کندی انجام می‌شود، می‌گویم بله این انتقاد را قبول دارم، در دولت تأکید کردم که حتماً با سرعت انتصابات صورت گیرد و گفتم هر کس شایسته است و کارآمده است باید به کار گرفته شود، هر کس هم بانی وضع موجود است، حتماً نباید از آن استفاده شود.»


انتقاد چند باره رئیسی از کندی انتصابات
رئیسی پیشتر نیز در این باره مدیران خود را خطاب قرار داده و در جلسه 8 دی هیات دولت خطاب به همه مسئولان و مدیران دستگاه‌های اجرایی، گفته بود : اگر بنا بر ابقاء مدیران زیر مجموعه خود دارید این کار را انجام دهید و اگر جابجایی مدیری را ضروری می‌دانید، در این کار تسریع کنید؛ چرا که بدنه اجرایی کشور باید در اجرای برنامه‌های تحولی مورد نظر دولت منسجم و دارای انگیزه و دغدغه باشد.
رئیس جمهور همچنن در 25 ارديبهشت ماه و در هنگام ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری در وزارت کشورگفته بود: «بانیان وضع موجود نمی‌توانند تغییردهندۀ این وضع باشند مردم از وضع موجود ناراحت هستند، ناامیدی مردم در حال افزایش است. باید این وضعیت خاتمه یابد».
آیت‌الله رئیسی روز گذشته نیز در سفر به گیلان و در دیدار با خانواده شهدا تغییر مدیران ناکارآمد دولت قبل به عنوان بانیان وضع موجود را به عنوان مطالبه جدی خود مطرح و تاکید کرده است: بانیان وضع موجود نباید بر مسند مدیریت بمانند.


امری که نشان می‌دهد ضرورت تغییر مدیران خسته، ناکارآمد و بی انگیزه دولت قبل چه پيش از انتخابات و چه پس از آن از دغدغه‌های مهم رئیس‌جمهور برای تحقق اهداف و سیاستهای دولت خود به نفع مردم بوده و  از سوي دیگر بارها به عنوان یکی از درخواستهای اصلی مردم، امامان جمعه و دلسوزان نظام از دولت مطرح شده است . 
در همین راستا روح‌الله نجابت  نماینده مردم شیراز در مجلس اواسط ماه گذشته طی تذکری شفاهی خطاب به وزرای دولت  اظهار داشت: تذکر بنده به برخی از وزرا است مبنی بر اینکه باید هر چه سریعتر مدیران ناکارآمد دولت قبلی را تغییر دهند چرا که این افراد انگیزه کافی برای انجام امور را ندارند.
همچنین سید نظام‌الدین موسوی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس نیز - 8 بهمن- در برنامه تلویزیونی دستخط در این باره گفته است : فکر می‌کنم قطعاً دولت باید سرعت کار و تغییرات را بیشتر کند. یک انتقادی که به دولت فعلی دارم این است که تغییرات لازم در بدنه اجرایی خود را نهایی نکرده است. 5 ماه از استقرار دولت می گذرد و در این مدت باید تغییرات نهایی می‌شد یعنی فرمانداران، بخشداران و مدیران باید مستقر می‌شدند. آن مدیرانی که قرار است بمانند ایرادی ندارد در این دولت کار کنند، ایرادی ندارد، ممکن است ارزیابی برخی مسئولین این باشد که برخی از مدیران قبلی می‌توانند با گفتمان این دولت همخوانی دارند و هم قابلیت اجرایی خوبی دارند. منظور این است که وضعیت مدیران تق و لق نباشد. آنها که قرار است تغییر کنند زودتر بیایند. مدیر تق و لق نمی‌تواند کار کند.»


در بخش‌های اجرایی اقتصادی انتصابات کم است!
بر همین اساس  برخی گزارشها  نشان می‌دهد در حال حاضر نهاد ریاست جمهوری و وزارت کشور و تعدادی از ارگان‌های دولتی به لحاظ انتصابات دچار تغییرات شده‌اند و مدیریت این نهادها همسو با نگاه دولتی شده است. اما در بخش اجرای سیاست‌ها انتصابات کافی نیست و به‌عبارتی صندلی‌های خالی وجود دارند. 
اگرچه  در وزارت کشور احکام انتصابات استانداران صادر و ترکیب استانداران تکمیل شده اما بخش قابل توجهی از فرمانداران هنوز تعیین  تکلیف نشده‌اند تا افراد با کیفیت تری بر سرکار بیایند. این در شرایطی است که بسیاری از سفرهای استانی رئيس‌جمهور با وعده‌هایی همراه است که پیگیری این قول‌ها و مسئولیت آن در استان‌ها برعهده استاندار و فرمانداران خواهد بود.
از اطلاعات گزارش می‌توان این‌گونه استنباط کرد که در بخش‌های اجرایی مربوط به وزارت‌خانه‌های اقتصادی کمترین تغییرات در انتصابات رخ داده است. این در حالی‌ است که تغییر پیدا نکردن پست‌های دولتی و انتصابات در بخش‌های اجرایی وزارت‌خانه‌های اقتصادی حداقل ضررش این است که هرچه سیستم فکری دولت بخواهد سیاست‌گذاری کند در اجرا با خلل مواجه می‌شود و سیاست‌گذاری‌ها می‌تواند با کندی اجرا یا اجرای معیوب مواجه شوند. 
رئيس جمهور به‌درستی اشاره کرده است که در بعضی استان‌ها طرح‌های ناتمامی هستند که با یک کار کوچک به اتمام می‌رسد. اما موضوع این است که وقتی دریک سیستم مدیران خودشان را مستاجر در حال تخلیه منزل می‌بینند دیگر کارایی لازم را ندارند. بسیاری از مدیران اقتصادی دولت به‌جا مانده از گذشته یا به مدل اقتصادی اداره دولت سیزدهم و تئوری‌های آن باور ندارند و یا اینکه خودشان را بلاتکلیف می‌دانند حتی اگر افراد شایسته‌ای باشند. 


لزوم شتاب دادن به انتصابات مدیران کارآمد و با انگیزه
در حال حاضر کارشناسان و صاحبنظران و فعالین رسانه‌ای از  دولتمردان انتظار دارند تا در اجرای این دستور رئیس‌جمهور اهتمام  ویژه داشته  باشند و از تعلل در اجرای این دستور اجتناب کنند.
برای نمونه، از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون،  حتی یک سفیر هم جابجا نشده است. این در حالی است که برخی سفرا دوره ماموریت شان خاتمه یافته و برخی سفرا نیز نتوانستند نماینده شایسته‌ای برای نظام جمهوری اسلامی ایران باشند.
کندی انتصابات در دو شرکت بزرگ خودروساز نیز بارها توسط کارشناسان و صاحبنظران مورد تاکید قرار گرفته است.مردم از عملکرد خودروساران داخلی و به خصوص دو خودروساز بزرگ کشور گلایه‌مند هستند.
 مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی 5 بهمن ماه به وزارت صمت 2 ماه مهلت داد تا نسبت به اصلاح ترکیب هیئت‌مدیره شرکت‌های خودروساز اقدام کند.
در همین رابطه عبدالرضا مصری نائب رئیس مجلس در نشست علنی سه‌شنبه 5 بهمن‌ماه در رابطه با مسائل مربوط به دو خودروساز داخلی گفت: «امیدواریم دولت انقلابی یک بار برای همیشه مسائل مربوط به ایران‌خودرو و سایپا و همچنین استقلال و پرسپولیس را که وقت مردم، مجلس و دولت را گرفته، حل کند.»
کندی در انتصاب مدیران عامل بانک‌ها از سوی وزارت اقتصاد نیز مورد انتقاد کارشناسان قرار گرفته است. برای نمونه، مدیر عامل یکی از بانک‌ها، از مدیران نجومی در دولت روحانی بوده که در آن مقطع برکنار شده بود. وی در دی ماه 98 در سکوت خبری در یکی از بانک‌ها در سمت مدیرعاملی منصوب شد و در دولت جدید نیز همچنان در همان جایگاه مشغول به کار است.
طبق اخبار منتشر شده، در بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه نیز همچنان مدیران ارشد دولت قبلی که کارنامه ناموفقی ارائه داده و از بانیان مشکلات اقتصادی موجود هستند، در مناصب ارشد مدیریتی حضور دارند. 
لازم به ذکر است که قرار نیست که نگاهی حزبی و جناحی حکمفرما باشد، بلکه مساله اصلی اجرای شایسته سالاری و کنار زدن بانیان مشکلات موجود است.
بر همین اساس صحبت از کنارگذاشتن اتوبوسی و انتصابات اتوبوسی نیست، بلکه حرف اصلی تلاش برای اصلاح ساختار و کنارگذاشتن بانیان مشکلات موجود است.
در چنین شرایطی لازم است دولت در وهله اول نسبت به انتصابات این پست‌های خالی شتاب بیشتری به خرج دهد و تا هرکه باید از دولت خداحافظی کند زودتر خارج شود و افراد شایسته‌ای که لازم است ابقا شوند نیز تعیین و تکلیف شوند تا برای ادامه خدمت نفسی تازه کنند و با انگیزه به فعالیت بپردازند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۳۸۸۹۰۱۱۲:۲۹:۴۵ ۱۴۰۰/۱۱/۹
کسی رو نداره
ناشناس۲۳۸۹۰۱۹۱۴:۲۷:۱۷ ۱۴۰۰/۱۱/۹
مدیران کارآمدی که ادعای ایجاد اشتغال با یک میلیون تومان دارند؟!
محمد۲۳۸۹۰۳۲۱۴:۳۵:۱۴ ۱۴۰۰/۱۱/۹
در سازمان تامین اجتماعی ظاهرا بدون توجه به نتایج انتخابات وضع ادامه دارد
محمد کریم زارع۲۳۸۹۱۱۵۱۶:۰۲:۴۰ ۱۴۰۰/۱۱/۹
برکناری و محاکمه
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  4. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  5. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

  6. اظهارات مداخله‌جویانه سالیوان درباره جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی‌های هسته‌ای

  7. تسهیلات مسکن؛ همکاری در پاسکاری مردم!

  8. دبیری: در حال آماده کردن لایحه اصلاحی قانون عفاف و حجاب هستیم

  9. مقام معظم رهبری تکلیف کرده ‌اند۱۰۰ مدیر توانا تربیت کنیم

  10. همتی: قیمت‌گذاری دستوری در بازارها نتیجه‌ای جز فساد ندارد

  11. الجولانی: می‌خواهیم زندان صیدنایا را به موزه تبدیل کنیم

  12. خداحافظی با ترافیک همیشگی اتوبان کرج-تهران و کرج-قزوین؟

  13. عراقچی: سوریه در آزمون سختی قرار گرفته است

  14. کاظمی: مشکل رتبه‌بندی حدود ۵۰ هزار معلم رفع شد  

  15. الجولانی: به‌دنبال جنگ با اسرائیل نیستیم  

  16. تذکر الجولانی به یک دختر سوری برای حجاب!

  17. شکوه ایران باستان

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. چرا اسد رفت؟!

  3. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  4. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  5. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  6. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  7. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  8. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  9. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  10. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  11. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  12. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  13. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  14. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  17. بزک کردن تروریست ها !

  18. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  19. وصله پینه کردن تا کی؟!

  20. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  21. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  22. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  23. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  24. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  25. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

آخرین عناوین