همه چیز درباره آلرژی/ تجویز خودسرانه این داروهای گیاهی ممنوع!

گروه سلامت الف،   4010319104

متخصص طب سنتی ایرانی، اختلالات مزاجی و واکنش سیستم ایمنی بدن به یک عامل خارجی و یا ماده غذایی را علل بروز آلرژی دانست و علائن و درمان این بیماری را تشریح کرد.

دکتر فاطمه کلنگی در گفتگو با ایسنا گفت: آلرژی در دسته های مختلف اعم از پوستی، گوارشی، تنفسی و غیره خود را نشان می دهد و سالانه چندین میلیون نفر درگیر این بیماری هستند و گاهی اوقات شدت بیماری فرد را از انجام کارهای روزمره باز می دارد.

وی به علل شکل‌گیری آلرژی اشاره کرد و افزود: آلرژی زمانی ایجاد می شود که سیستم ایمنی بدن به یک عامل خارجی، ماده غذایی و یا اختلالات مزاجی واکنش نشان دهد، این بیماری طیف گسترده ای از علائم دارد و ممکن است علائم آن خفیف و یا شدید باشد.

متخصص طب سنتی ایرانی با بیان اینکه گاهی اوقات آلرژی در قالب خارش پوستی پدیدار می شود، بیان کرد: خشکی پوست در افراد مختلف متفاوت است و بسته به فرد تظاهرات بیماری تفاوت دارد، این بیماری در برخی افراد خود را در قالب خارش پوستی نشان می دهد و برخی دیگر تغییر رنگ و زبری پوست و عده ای نیز پوست دردناک را تجربه می کنند، همچنین پوسته پوسته شدن و افزایش خطوط پوستی و ترک پوست از درجه خفیف تا ضعیف می تواند برای بیمار آزاردهنده باشد.

کلنگی با بیان اینکه پوست یک عضو محافظ و اولین سطح دفاعی بدن برای مقابله با عوامل خارجی است، افزود: عواملی محیطی یکی از علل شایع خارش پوستی است و تغییر آب و هوا و فصول و تاثیر آن بر بدن، زمینه‌ساز خارش پوستی است که در فصل پاییز و زمستان بیشتر دیده می شود، همچنین برخی عوامل ژنتیکی و ارثی و مسائل شغلی و ارتباط مداوم با مواد شوینده و یا تماس مداوم با آب کلردار در شناگران از جمله دیگر عواملی است که خارش پوستی را ایجاد می کند.

علت ابتلای ناگهانی به آلرژی
وی در خصوص افرادی که در طول زندگی خود به یک باره دچار آلرژی می شوند، گفت: یک مزاجی به نام مزاج سن وجود دارد که با افزایش سن بر میزان خشکی پوست و بدن افزوده می شود و زمینه را برای خشکی پوست ایجاد می کند، از طرفی سبک زندگی نیز در بروز این مشکل اثرگذار است قطعا کسی که در زمینه تغذیه مناسب، ورزش و خواب کافی و مشکلات روحی و روانی مشکل نداشته باشد به مرور زمان تغییراتی در باعت بدن بوجود می آید و مزاج فرد را از حالت طبیعی خارج و فرد را مستعد انواع بیماری‌ها از جمله آلرژی می کند.

متخصص طب سنتی ایرانی تاکید کرد: درمان در طب ایرانی کل‌نگر است و با مراجعه فرد به پزشک طب ایرانی، گزارشی از اعضای بدن گرفته می شود چراکه سیستم های اعضای بدن یکپارچه‌اند و با هم ارتباط دارند و اگر در پوست مشکلی بوجود می آید نباید تصور شود که این مشکل صرفا از پوست نشات می گیرد.

کلنگی با بیان اینکه طب ایرانی نیز درمان هایی برای  آلرژی دارد که سریع و به موقع عمل می کند و برخی درمان‌ها نیز در درازمدت کارایی دارد، تصریح کرد: بیمار مختار است بسته به ذائقه خود برای درمان بیماری خود از طب ایرانی یا نوین استفاده کند.

وی خاطرنشان کرد: طب ایرانی یک طب مکمل است و به سلامت مردم کمک می کند، گاهی اوقات برخی مردم تعصب‌ خاصی به طب ایرانی دارند و در صورت نیاز به مصرف داروهای طب نوین، حاضر نیستند از ظرفیت طب نوین هم برای ادامه درمان استفاده کنند که این تفکر صحیح نیست.

این متخصص طب سنتی ایرانی، از مردم خواست از تجویز درمان های خانگی و مصرف خودسرانه دمنوش ها پرهیز کنند و یادآور شد: مردم فکر می کنند گیاهان دارویی فاقد عارضه هستند و برای بدن خطری ندارند حال آنکه این گیاهان نیز حاوی ترکیبات شیمیایی هستند و باید از مصرف خودسرانه آن پرهیز شود.

عوارض جبران‌ناپذیر تجویز خودسرانه داروهای گیاهی/ زیاده‌روی در مصرف سیر ممنوع

کلنگی اضافه کرد: برای مثال گاهی اوقات افراد از اسپند برای درمان لاغری استفاده می کنند که در برخی موارد، افراد را به دلیل التهاب شدید پانکراس به بیمارستان کشانده و یا مصرف زنیان موجب نارسایی حاد کلیه و دیالیزی شدن فرد شده و یا مصرف زنجبیل که به ویژه در دوران کرونا مصرف آن فراگیر شده بود یک دارو با درجه گرمی بالاست و در برخی افراد به ویژه افراد دارای سنگ‌کیسه صفرا منع مصرف دارد و یا بیماران قلبی و ضدانعقادی خون باید در مصرف زنجبیل احتیاط کنند.

وی به عوارض زیاده روی در مصرف سیر اشاره کرد و ابراز داشت: سیر از مواردی است که مردم آن را به وفور مصرف می کنند حال آنکه سیر دارو است و درجه گرمی بالایی دارد و مردم نباید در مصرف آن زیاده روی کنند البته در افرادی که رطوبت بدن آنها بالا است مصرف کافی آن بلامانع است.

متخصص طب سنتی ایرانی با بیان اینکه طب ایرانی نگاه فردمحور به افراد دارد، یادآور شد: تجویز برخی فرآورده های گیاهی به عنوان لاغری و کاهش وزن و یا خواب آور در افراد مختلف متفاوت است.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  4. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  5. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  6. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  7. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  8. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  9. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  10. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  11. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  12. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  13. وصله پینه کردن تا کی؟!

  14. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  17. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  18. بزک کردن تروریست ها !

  19. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  20. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  21. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  22. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  23. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  24. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  25. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

آخرین عناوین