کمبود جهانی گندم برای حداقل سه فصل آینده

گروه اقتصادی الف،   4010325036

وزیر کشاورزی اوکراین به رویترز گفت که تهاجم روسیه به اوکراین با دور نگه داشتن بیشتر محصول اوکراین از بازارها، کمبود جهانی گندم برای حداقل سه فصل ایجاد می‌کند و قیمت‌ها را به سطوح بی‌سابقه می‌رساند.

کمبود جهانی گندم برای حداقل سه فصل آینده

به گزارش ایسنا، مسیرهای صادرات غلات دریایی اوکراین، که به عنوان سبد نان اروپا شناخته می‌شود، توسط روسیه مسدود شده است و با گردابی از مشکلات دیگر از جمله کمبود فضای ذخیره غلات، مواجه است.

میکولا سولسکی، وزیر کشاورزی، در مصاحبه‌ای پیش بینی کرد: «اوکراین برای مدت طولانی از بازار خارج خواهد شد.» او به رویترز گفت: اکنون ما در مورد سه برداشت گندم به طور همزمان صحبت می‌کنیم؛ نمی‌توانیم محصول سال گذشته و  محصول فعلی را را برداشت کنیم و همچنین، نمی‌خواهیم محصول بعدی را بکاریم.

در اوکراین به طور سنتی گندم زمستانه کشت می‌شود که کشاورزان از اواخر تابستان شروع به کاشت آن می‌کنند اما تولیدکنندگان امسال در حال فکرکردن در مورد کاشت آن هستند زیرا صادرات بسیار دشوار است. کشاورزان در بهار امسال از کاشت ذرت به آفتابگردان روی آوردند زیرا دانه‌های روغنی در هر هکتار وزن کمتری دارند اما بیشتر به فروش می‌رسند و سولسکی گفت که تغییر مشابهی ممکن است در گندم اتفاق بیفتد.

اوکراین در مجموع ۶.۵ میلیون هکتار گندم زمستانه را برای محصول سال ۲۰۲۲ خود کاشت اما تنها ۵ میلیون هکتار می‌توانست توسط کشاورزان در سرزمین‌های تحت کنترل دولت خرمنکوب شود. سولسکی گفت که حداقل ۵ میلیون تن گندم از ۱.۵ میلیون هکتار باقی مانده در سرزمین‌های اشغالی باقی می‌ماند که قابل برداشت نیست. ذخایر گندم اوکراین همچنان می‌تواند به ۲۳ میلیون تن برسد و مصرف داخلی آن ۵ میلیون باشد.

اوکراین پیش از جنگ، ماهانه ۶ میلیون تن غلات صادر می‌کرد اما انسداد بنادر دریایی این حجم را به ۳۰۰ هزار تن در ماه مارس و حدود یک میلیون تن در آوریل کاهش داد.  صادرات در ۱۰ روز اول این ماه حدود نصف میزان سال قبل بود. دولت گفته است که در تلاش است تا صادرات را از طریق مرزهای غربی خود و از طریق بنادر دانوب تقویت کند و سولسکی گفت که حجم کل صادرات می تواند از ۲ میلیون تنی ماه ژوئن و همچنین، ۱.۷ میلیون تن ماه می فراتر رود.

کی‌یف گفته است که مسکو شرایط غیرمنطقی را تعیین می‌کند و کرملین گفته است که کشتی‌رانی آزاد به پایان تحریم‌های بین‌المللی علیه روسیه بستگی دارد.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. چرا اسد رفت؟!

  2. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  3. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  4. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  5. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  6. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  7. «کیا» جان روحت شاد !

  8. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  9. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  10. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  11. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  12. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  13. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  14. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. بزک کردن تروریست ها !

  17. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  18. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  19. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  20. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  21. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  22. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  23. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  24. راه پرپیچ و خم بنزینی به کجا ختم می‌شود؟

  25. چرا درباره تحریر‌الشام باید نگران بود؟

آخرین عناوین