اصلاح نظام بانکی با سه محور آغاز شده است

گروه اقتصادی الف،   4010402031

رئیس کل بانک مرکزی گفت: اصلاح نظام بانکی با سه محور اصلاح رابطه دولت با بانک مرکزی، اصلاح رابطه بانکها با این بانک و اصلاح رابطه بانکها با مردم آغازشده است.

اصلاح نظام بانکی با سه محور آغاز شده است

به گزارش فارس به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، علی صالح آبادی، محیط بانکداری کشور را مستعد رشد و توسعه دانست و گفت: بانک مرکزی به عنوان تنظیم گر مقررات پولی وبانکی، حمایت از نوآوری ها در این بخش را وظیفه خود می داند. لذا ایجاد محیط های آزمون تنظیم گری لازمه توسعه فناوری است و ایجاد این محیط های آزمون موجب تسهیل نوآوری در حوزه های فناوری جدید در صنعت بانکداری کشور می شود.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: اطمینان به دانش و آگاهی افراد در حوزه های تخصصی همواره موجب خلق فرصت های جدید در محیط اجرا می شود و نمود عینی این واقعیت مراسم امروز است، دلیل این مدعا نیز آن است که ما ۴۰ روز پیش میزبان فعالان فناوری های ملی در بانک مرکزی بودیم و امروز  پس از گذشت 40 روز، شاهد رونمایی از  محیط آزمون تنظیم‌گری بانک مرکزی هستیم.

وی ایجاد این محیط را که با متولی‌گری دبیرخانه شرکت ملی انفورماتیک ایجاد شده است؛ را مرهون تلاش و همراهی همکاران بانک مرکزی، شورای سیاست‌گذاری به ریاست معاون فناوری های نوین بانک مرکزی دانست و گفت: امیدوارم این اتفاق مثبت در حوزه فناوری بستر مناسبی برای استفاده از ایده های فناورانه مالی در صنعت بانکداری کشور باشد و مردم از نتایج آن بهره مند شوند.

رئیس شورای پول واعتبار با بیان اینکه امروز اشخاص حقیقی و حقوقی در کشور مشتری نظام بانکی و صنعت بانکداری هستند، تصریح کرد: اصلاح نظام بانکی با سه محور اصلاح رابطه دولت با بانک مرکزی، اصلاح رابطه بانکها با این بانک و اصلاح رابطه بانکها با مردم آغازشده است و استفاده از فناوری های نوین می تواند در پیشبرد این اصلاحات یاری گر بانک مرکزی باشد.

وی خاطرنشان کرد:‌ برای نمونه فناوری‌های حوزه نظارت (Supervisory Technology, SupTech) و فناوری های حوزه تطبیق با مقررات(رگ تک، Regulatory Technology, RegTech) ناظر بر اصلاح رابطه میان بانک مرکزی و بانکهاست که می تواند تسریع کننده اصلاحات در نظام بانکی باشد.

رئیس کل بانک مرکزی خاطر نشان کرد: در حال حاضر نورآوری‌های بسیاری در تعامل میان مردم به عنوان مشتریان و بانکها انجام شده که این نوآوری ها باید ادامه یابد تا به این واسطه نظارت بر بانکها و نهادهای پولی نظارت درست و دقیق‌تر شود و در عین حال بانک ها و نهادهای پولی نیز بتوانند خدمات مناسبی را به مردم اعم از تسهیلات و سایر خدمات بانکی ارائه کنند.

صالح آبادی ضمن استقبال از نظرات و پیشنهادات فعالان این حوزه ابراز امیدواری کرد: امید است در آینده نزدیک شاهد اخبار مطلوبی در این حوزه باشیم و ایده های نو از محیط آزمون به محیط عمل وارد شود.

وی افزود:‌ در این راستا وظیفه بانک مرکزی به عنوان مقام تنظیم گری (رگولاتور) پولی و بانکی کشور، فراهم کردن محیط و شرایط لازم برای رشد و توسعه نوآوری فناوری در کشور و تسهیل این نوآوری ها تا رسیدن آنها به منصه ظهور است. لذا امیدوارم این جلسه طلیعه یک حرکت مثبت در حوزه فناوری و بانکی کشور باشد.

رئیس شورای عالی فضای مجازی: در محیط آزمون تنظیم گری به نقش بازیگران و ذی نفعان جدید توجه شود

همچنین در این جلسه دکتر سیدابوالحسن فیروزآبادی، رئیس شورای عالی فضای مجازی اقدام رئیس کل بانک مرکزی در راه اندازی سندباکس را قابل تقدیر خواند و گفت: توجه دکتر صالح آبادی در سال ابتدایی مسئولیتشان به این مسأله قابل قدردانی است.

وی نگاه حاکم به این حوزه را به مانند همه دنیا محافظه کارانه دانست و افزود: البته این نگاهی صحیح است چراکه در اقتصاد ما بانک بازیگر اصلی است؛ اما در عین حال باید شهامت تحقق توسعه باید در عصر جدید باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس شورای عالی فضای مجازی با اشاره به رونمایی از سندباکس (محیط آزمون تنظیم گری) در بانک مرکزی یادآور شد: امیدوارم در ساختاری که امروز تعریف شده است به نقش بازیگران و ذی نفعان جدید بلاک چین، هوش مصنوعی و به کارگیری روش‌های جدید برای گسترش بازار توجه شود.

وی تصریح کرد :‌ "ضروری است از نگاه ماشینی شدن و الکترونیکی شدن کسب و کارها به سمت روش های جدید و شخصی سازی خدمات و امکان تحقق شبه پول ها که نیازمند جسارت، نظامات سیاسی و همگرایی در کشور است؛ نیز حرکت کنیم و لذا معتقدم مقدمات این کار نیز برمبنای همگرایی دیدگاه و رسیدن به وفاق است تا اینگونه و در نهایت به توسعه اقتصادی کشور که در شرایط امروز امری بسیار ضروری است دست یابیم."

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی: محیط آزمون گری بانک مرکزی، محیط مبتنی بر بازی برد - برد و تعامل دو طرفه است

همچنین در این مراسم معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با بیان اینکه برای توسعه اقتصاد دیجیتال و حرکت از کسب و کارهای سنتی به سمت کسب و کارهای پویا و نوآور، دچار نوعی دوگانگی متناقض هستیم، گفت: هر چند این رویکرد به افزایش ثروت و اشتغال در کشور کمک می‌کند، اما با مخاطرات و مشکلاتی برای کسب و کارها مواجه هستیم و لذا ضروری است برای آنان مقرراتی در این باره وضع شود.

وی افزود: به دلیل نوپا بودن کسب وکارها و دیده نشدن همه ابعاد آن و از طرف دیگر کند بودن فرآیند های مقررات گذاری نمی‌توانیم پابه پای نوآوری‌ها حرکت کنیم و لذا راهکاری که بانک‌های مرکزی و تنظیم گران مقرارات در  حوزه های مختلف دنیا به سمت آن حرکت کرده‌اند، راه حل ایجاد سندباکس (محیط آزمون تنظیم گری) ‌است.

محرمیان تصریح کرد: در فرآیند سندباکس (محیط آزمون تنظیم گری) زمینه برای صدور محدود مجوز برای برخی کسب و کارها که ابعاد آن هنوز مشخص نشده فراهم می شود تا به این واسطه فعالیت خود را شروع کنند و پس از بررسی  چگونگی توسعه و ادامه فعالیت این کسب‌وکارها، در نهایت شرایط برای تعامل دو طرفه میان تنظیم گر و رگولاتور و کسب وکار فراهم خواهد شد.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی یادآور شد: کسب و کارها با حضور در این محیط جدید، این امکان برایشان فراهم می شود که تحت نظارت و همکاری، مقررات مربوطه برای آنها تبیین شود و در همان حال این فضا به کسب کارها نیز کمک می‌کند که به یک نهاد مشخص پاسخگو باشند و در نتیجه تعاملی در این فضا شکل می گیرد که نتیجه آن یک بازی برد برد خواهد بود.

محرمیان ادامه داد: فعالیت‌ها در این خصوص از سال گذشته آغاز شد و درنهایت با حضور دکتر عبداللهی و نگاه ویژه رئیس کل بانک مرکزی و با نگاه نوگرای معاون نظارت بانک مرکزی، کار پیش رفت و امروز شاهد افتتاح محیط آزمون تنظیم‌گری بانک مرکزی هستیم. البته معتقدم در ابتدای راه هستیم؛ در این مسیر فرهنگ های بسیاری باید تغییر کند، روش های زیادی باید دستخوش تحول شود و فعالان این حوزه باید رویکردهایشان را با این حوزه جدید منطبق کنند. ضمن اینکه این رویداد طلیعه یک اتفاق خوب خواهد بود. ضمن آنکه کسب و کارها در فضایی آرام‌تر فعالیت کنند و مقررات آنها با همکاری خودشان در بانک مرکزی تصویب می شود.

در توضیح سند بانکس بانک مرکزی لازم به توضیح است که یکی از رویکردهای سیاست‌گذاری و تسهیل‌گری کسب‌وکارهای نوین استفاده از روش محیط‌های آزمون تنظیم‌گری (سندباکس‌های رگولاتوری) است که برای شناخت وجوه مختلف و نحوه تنظیم و صدور مجوزهای مورد نیاز استفاده می‌‌شود.

در این رویکرد قانون‌گذار باید در راستای برقراری تعادل میان ارائه راهکارهای خلاقانه در حوزه فین‌تک و ثبات و پایداری سیستم‌های مالی با ایجاد قوانین متناسب با حوزه‌های کسب‌وکاری شرکت‌های فعال در حوزه فین‌تک، به واسطه جذابیت این حوزه و ریسک‌پذیری ذاتی فناوری، در جهت تطبیق چارچوب‌های نظارتی و نیز مدیریت و کاهش ریسک‌های مرتبط با آن گام بردارد.

به طور خلاصه محیط‌ آزمون تنظیم‌گری سازوکاری است که نهادهای ناظر ترتیب می‌دهند تا فین‌تک‌های موجود و کسب‌وکارهای جدید را از این طریق، تحت چتر نظارتی خود قرار داده و با بررسی آنها از نزدیک، مدل کسب‌وکار و ریسک‌های مرتبط را شناسایی کنند و در ادامه با ارائه مجوزها و تدوین مقررات مناسب برای آن‌ها، زمینه حضور در بازار را برایشان فراهم آورند.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. چرا اسد رفت؟!

  3. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  4. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  5. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  6. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  7. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  8. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  9. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  10. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  11. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  12. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  13. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  14. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  17. بزک کردن تروریست ها !

  18. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  19. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  20. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  21. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  22. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  23. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  24. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  25. راه پرپیچ و خم بنزینی به کجا ختم می‌شود؟

آخرین عناوین