پرمصرف ها و راهکارهای عملی در کاهش مصرف برق

رضا گلین شریف دینی،   4010418069 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

همزمان با اوج گیری گرما در روزهای تابستانی میزان استفاده از وسایل سرمایشی از جمله کولرها شیب صعودی پیدا کرد و با توجه به عدم رعایت الگوی مصرف در کشور، زنگ خطر برای قطع و سهمیه بندی برق مشترکان خانگی به صدا درآمد.

پرمصرف ها و راهکارهای عملی در کاهش مصرف برق

این در حالی است که مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران از عبور میزان مصرف برق از ۶۷ هزار مگاوات در یازدهم تیرماه سال جاری خبر داد که بیشترین مقدار مصرف امسال بوده و نسبت به پارسال یک رکورد محسوب می شود.

اگرچه هنوز قطع ناگهانی و یا زمان بندی قطعی مصرف برق از طرف وازرت نیرو اعلام نشده است ولی بر اساس برآوردهای صورت گرفته، نیاز مصرف برق در تابستان امسال به ۷۰ هزار مگاوات خواهد رسید که این میزان نسبت به پیک سال گذشته حدود 46 درصد رشد را نشان می‌دهد.

با توجه به اجتناب ناپذیر بودن برخی اتفاقات و برنامه های ناخواسته، می توان با رعایت چند راهکار ساده به کاهش مصرف برق و در نتیجه کاهش هزینه ها و اقتصاد خانواده کمک کرد.

دکتر جواد نوفرستی، پژوهشگر انرژی و مدیرعامل سازمان مردم نهاد انجمن جامعه ایمن کشور در گفتگو با پایگاه خبری «الف» می گوید: اگرچه صرفه جویی در مصرف برق در تمام ساعات شبانه روز با ارزش است ولی در زمان های پیک مصرف ارزش مضاعف دارد و علاوه بر کاهش هزینه برای خانواده ها در بخش توزیع عادلانه انرژی نیز موثر است. 12 ظهر تا 5 بعد از ظهر و 8 شب تا 11 شب ساعت های پیک مصرف هستند و تعرفه برق در این ساعت ها بیشتر است پس صرفه جویی در این زمان ارزش بالاتری دارد. این ساعت ها را به حافظه بسپاریم یا در جایی یادداشت کنیم. 

وی می افزاید: ضمن این که باید استفاده از وسایل برقی پرمصرف مثل؛ ماشین لباسشویی، جارو و اتو برقی و... در این بازه زمانی به حداقل برسد و به ساعت های غیر پیک مصرف منتقل شود. نیمه شب تا 12 ظهر زمان مناسبی خواهد بود. از آنجا که هدف نهادینه کردن مصرف درست در جامعه است با یک جابحایی زمان مصرف می توان به کاهش احتمال قطعی برق و همچنین مدیریت هزینه های انرژی و اقتصاد خانواده  کمک کرد. 

با یک نگاه کلی به بازار استفاده از وسایل تهویه مطبوع در ایران به سهولت می توان دریافت که کولرهای آبی سهم مهمی را در خنک نگه داشتن خانه های مردم بر عهده دارند بنابراین استفاده بهینه از این وسایل می تواند تاثیر بسزائی در کاهش و مدیریت مصرف برق داشته باشد. اجرایی شدن این موضوع با اجرای چند راهکار ساده امکانپذیر است.

دکتر نوفرستی در این خصوص توضیح می دهد: کولرهای آبی باید از استانداردهای لازم برای تولید انرژی برخوردار باشند و هر ساله قبل از استفاده توسط سرویس کاران مجاز بررسی شوند. بهتر است در هنگام خرید کولر به برچسب میزان مصرف انرژی توجه داشته باشید که با علامت های اختصاری و به صورت نمودار اغلب روی بدنه وسایل سرمایشی قرار گرفته است. توصیه ما خرید کولر آبی «سلولزی» است که در ساختار آنها به جای پوشال از پدهای سلولزی استفاده می شود و به دلیل سرمایش بالا و صرفه جویی در مصرف انرژی و همچنین از نظر سلامتی و بهداشت در مقایسه با سایر کولرها در اولویت هستند.

به گفته وی  اگر کولرها به خوبی تراز نشده باشند صفحات پد سلولزی یا پوشال ها به اندازه کافی مرطوب نمی شوند. همچنین ممکن است بعد از مدتی دچار افتادگی شوند که همه اینها کاهش بازدهی کولر را به همراه دارد و حتی روی دور تند هم خنکی لازم را نخواهد داشت.

 مدیرعامل انجمن جامعه ایمن کشورتاکید می کند:  خطر قطعی برق همزمان با افزایش ناگهانی دمای هوا در بخش خانگی و صنایع جدی است بنابراین باید وظیفه شناسی و انسان دوستی را در اولویت قرار دهیم. در این خصوص بیشترین کمک من و شما مدیریت استفاده از سیستم های سرمایشی در محل کار و خانه است. باور کنید صرفه جویی 10 تا 20 درصدی غیر ممکن نیست به شرطی که با اراده قوی تمام اعضای خانواده و همکاران محیط کار را با خود همراه کنیم تا از ایجاد شرایط  ناگوار و تصمیم گیری های ناخواسته جلوگیری شود. 

.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۵۸۴۹۰۹۱۶:۴۵:۵۲ ۱۴۰۱/۴/۲۴
ما که شمال هستیم مجبوریم کولر گازی استفاده کنیم. در مناطق دیگه کشور ۲۴ ساعته کولر آبی روشن می کنن و پول برقشون حول و حوش ۲۰۰ تومن میاد اونوقت ما از ترس پول برق کولر رو فقط چند ساعت در روز روشن می کنیم باز هم پول برق بالای ۱ میلیون میاد. انصاف نیست به خدا مردیم از گرما.
ناشناس۲۵۸۴۹۵۲۱۷:۱۴:۲۰ ۱۴۰۱/۴/۲۴
توصیه های خوب و آموزنده ای بود. مگر این که خودمان به خودمان رحم کنیم ...
ناشناس۲۵۸۴۹۵۹۱۷:۱۹:۱۶ ۱۴۰۱/۴/۲۴
يكي جلوي ماينرها را بگيرد
ناشناس۲۵۸۴۹۸۲۱۷:۳۳:۱۳ ۱۴۰۱/۴/۲۴
یکی از دلایل تغییر ساعت رسمی کشور همین کاهش مصرف برق و استفاده بهتر از هوای صبحگاهی بود که متاسفانه نمایندگان مجلس تصویل کردند از سال بعد ساعت رسمی کشور تغییر نکند
ناشناس۲۵۸۴۹۸۴۱۷:۳۸:۲۷ ۱۴۰۱/۴/۲۴
یکی از راه های مصرف بهینه برق این است که مانند بنزین که طرح هست بنزین بجای خودرو به اشخاص داده شود سرانه برق هم بر حسب کیلو وات ساعت به هر نفر داده شود و اشخاص بتوانند مازاد انرژی سهمیه مصرف خود را بفروشند یعنی اینکه دولت هر میزان برق صادر کرد به نسبت کاهش مصرف مردم بین تنها توزیع کنند
ناشناس۲۵۸۵۵۱۲۰۹:۰۲:۳۶ ۱۴۰۱/۴/۲۵
مصرف بی رویه کار خیلی بدیه هرگز نشه فراموش لامپ اضافی خاموش
ناشناس۲۵۸۵۶۰۲۱۰:۲۹:۰۱ ۱۴۰۱/۴/۲۵
ولتاژ برق منازلتان راا کنترل کنید که اینروزها تا حدود ۲۰۰ ولت پائین میاد. این ولتاژ به وسایل و دستگاههائی که بدون ترانس از برق شهری استفاده میکنن صدمه میزنه.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  4. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  5. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

  6. اظهارات مداخله‌جویانه سالیوان درباره جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی‌های هسته‌ای

  7. تسهیلات مسکن؛ همکاری در پاسکاری مردم!

  8. دبیری: در حال آماده کردن لایحه اصلاحی قانون عفاف و حجاب هستیم

  9. مقام معظم رهبری تکلیف کرده ‌اند۱۰۰ مدیر توانا تربیت کنیم

  10. همتی: قیمت‌گذاری دستوری در بازارها نتیجه‌ای جز فساد ندارد

  11. الجولانی: می‌خواهیم زندان صیدنایا را به موزه تبدیل کنیم

  12. خداحافظی با ترافیک همیشگی اتوبان کرج-تهران و کرج-قزوین؟

  13. عراقچی: سوریه در آزمون سختی قرار گرفته است

  14. کاظمی: مشکل رتبه‌بندی حدود ۵۰ هزار معلم رفع شد  

  15. الجولانی: به‌دنبال جنگ با اسرائیل نیستیم  

  16. تذکر الجولانی به یک دختر سوری برای حجاب!

  17. شکوه ایران باستان

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. چرا اسد رفت؟!

  3. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  4. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  5. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  6. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  7. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  8. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  9. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  10. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  11. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  12. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  13. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  14. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. وصله پینه کردن تا کی؟!

  17. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  18. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  19. بزک کردن تروریست ها !

  20. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  21. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  22. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  23. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  24. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  25. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

آخرین عناوین