به ما معمولی‌ها هم فکر کنید!

مینو خانی،   4010711102 ۶۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
به ما معمولی‌ها هم فکر کنید!

خاطرم هست وقتی برای اولین بار وارد فرانسه شدم، راننده تاکسی که باید من را از فرودگاه به ایستگاه قطار می‌رساند، وقتی پشت ترافیک پاریس گیر کرد، گفت: «باز هم تظاهرات! فرانسه کشور تظاهراته، نه بترس و نه تعجب کن!» آن روزها در فوریه سال 2006 در فرانسه اعتصابات و تظاهراتی بابت قانون کار کارگردان روزمزد در جریان بود. یکی از مهمترین مراکز این اعتصاب‌ها، دانشگاه‌ها بود. خصوصا دانشگاه لیل (دانشگاهی که باید در آن مشغول به تحصیل می‌شدم) و دانشگاه رِن. خاطرم هست وقتی می‌خواستم برای کارهای اداری وارد دانشگاه شوم، چون تمام راه‌های ورودی بسته بود، مجبور شدم از تنها راه ممکن در پارکینگ دانشگاه، وارد ساختمان شوم. معترضان پشت تمام در و پنجره‌ها تا سقف میز و صندلی چیده بودند.

 این اعتصاب‌ها حدود دو ماه طول کشید، دو ماه دانشگاه تعطیل بود، خیابان‌های شهر عرصه تظاهرات بود، اما تظاهرکنندگان نه فحاشی می‌کردند، نه شعار مرگ بر دولت سر می‌دادند، حتی روزی که بسیاری به خیابان‌های اصلی شهر ریخته بودند، عده‌ای از تظاهرکنندگان موسیقی می‌نواختند و حرف‌شان را با نوای موسیقی می‌زدند. البته طبیعی است که شرایط را برای عده‌ای سخت کردند، حداقل با ایجاد ترافیک در مسیر اصلی و مسیرهای جایگزین و سخت شدن تردد دیگران.
 
از سوی دیگر، وقتی خواسته دانشجویان تا حدی برآورده شد، مسوولان دانشگاه دو ماه را به گونه‌ای جبران کردند که به اصطلاح نه سیخ بسوزد و نه کباب. هیچ پلیسی هم در محل دانشگاه حاضر نبود، خاطرم نیست که در آن تظاهرات، دانشجویی دستگیر یا زندانی شده باشد، کشور هم به بجرانی که احساس ناامنی ایجاد کند، کشیده نشد. چرا؟ چون هیچ کدام از معترضان شعار «مرگ بر دولت» سر ندادند و هیچ کس به ذهنش خطور نکرد حالا که یک قانون مغایر با منافع مردم خصوصا کارگران کم درآمد (که دانشجویان بخش عمده آنها بودند) در مجلس به تصویب رسیده باید حکومت را ساقط کنند. شعارها تماما در راستای تصحیح قانون مذکور بود. طی دو ماه بارها نخست وزیر در تلویزیون دیده شد و در راستای متقاعدکردن معترضان حرف زد تا اینکه بالاخره مجلس در قانون مصوب تجدیدنظر کرد و آن را به گونه‌ای به سروسامان رساند که صدای اعتراض قطع شد. 

طی 10 سال اقامت در فرانسه، بارها و بارها شاهد چنین تظاهرات و اعتصاب‌هایی بودم؛ اعتصاب‌هایی از سوی یک انجمن خاص یا یک صنف خاص با حرف و خواسته مشخص و شفاف.   پلیس هم ماموریت ویژه‌ای در روزهای اعتصاب دارد. مسیرها را کنترل می‌کند، و برای تردد ماشین‌ها مسیر جایگزین مشخص می‌کند و بر اوضاع شهر نظارت می‌کند. برای همین،تلاش میکند تا حداقل مشکل برای شهروندان به وجود آید.

 البته که در این روزها چشم آدم از حضور پلیس و نیروی امنیتی سیاهی می‌رود، چون باید امنیت شهر و مردم را تامین کنند.

 اینها به معنی این نیست که همه چیز در فرانسه به قانون و قاعده و راضی‌کننده است، نه اصلا. فرانسویان اگر بیشتر از ما نابسامانی و آسیب اجتماعی و نارضایتی نداشته باشند، کمتر ندارند. به عنوان مثال، اخبار در سال 2009 حاکی از این بود که هر سه روز یک بار یک نفر در فرانسه خودکشی می کند، یعنی درصد افسردگی اینقدر بالاست. این افسردگی ناشی از تنهایی ناشی از بیکاری، بی‌پولی و ... است. یا تعداد زنانی که توسط شوهران‌شان کشته می‌شوند به قدری زیاد بود که در صدر اخبار آن روز فرانسه قرار گرفت (خبرش را همان روزها برای روزنامه جام جم فرستادم و در صفحه یک آن منتشر شد). 

در فرانسه حتما وقتی سوار مترو می‌شوید، چهره‌های غمگین و پر دردی از شهروندان عادی که رفتارهای اجتماعی درستی دارند می‌بینید که اغلب این جمله تکراری را از آنها می‌شنوید: «دولت ما پولدارها رو پولدارتر می‌کند و فقیرها را فقیرتر»، آن هم در یک جامعه سوسیالیست که برابری همه آحاد جامعه از طریق مالیات‌دهندگان تامین می‌شود، نه دولت. فکر نکنید دولت‌مردان فرانسه از گناه و خطایی به دورند. با وجودی که قانون اساسی فرانسه می‌گوید که رئیس جمهور از اتهامی که نتیجه آن ورود به محاکم قضایی باشد مبراست، نیکلا سارکوزی اولین رئیس جمهوری بود که به دادگاه رفت. یا همسر بسیار مهربان!! رئیس جمهور فعلی فرانسه، یکی از بزرگترین پرونده‌های مالی را دارد و مرزهای کاپیتالیسم را جابه‌جا کرده است. این را در اولین روزهای ریاست جمهوری امانوئل مکرون در فرانسه شنیدم، اما نه تنها هیچ کس شعار مرگ بر مکرون سر نداد، که برای دومین بار نیز به ریاست جمهوری رسید. 

اما در ایران، یک اتقاق (هر اتفاقی که نارضایتی به دنبال دارد، از گرانی بنزین گرفته تا مرگ در حد مرگ ناراحت‌کننده یک دختر جوان که می‌تواند دختر هر کدام از ما باشد) به بحران کشیده می‌شود. صدای اعتراض که بلند می‌شود، شعارهای «مرگ » است که به آسمان می‌رود.

خواسته یا خواسته‌ها چیست؟ زنده کردن دختر یا تصحیح قانون و شرایط؟ خوب چرا شعار «مرگ » سر می‌دهید؟ مگر شما همان‌ها نیستید که می‌گویید مشکلات ایران ناشی از شعارهای مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل است، پس چرا خودتان شعار مرگ بر سر می‌دهید؟ یک بوم و دو هوا نباشید که وقتی حرفی می‌زنید باورتان کنیم. 

پلیس در مقابل این حرکت چه می‌کند؟ اساسا کدام کشور است که نیروی امنیتی و نظامی آن شعار مرگ بر دولت را تحمل کند؟ طبیعتا با صدای مرگ بر دولت مقابله می‌کند. اگر اعتصاب‌ها و تظاهرات در فرانسه به بحران کشیده نمی‌شود برای این است که کسی شعار «مرگ بر دولت» نمی‌دهد، نه اینکه نیروی امنیتی و پلیس فرانسه خیلی مهربان باشد، بارها در اخبار (داخلی و خارجی) دیدید وقتی قرار به مقابله با مردم باشد، پلیس از چه نیرو و حایگاهی برخوردار است و چقدر خشن با شهروندان عادی رفتار می‌کند، چه رسد به معترضان.

 نمونه‌اش تظاهرات موسوم به «جلیقه زردها» است که در اعتراض به گرانی بنزین در فرانسه رخ داد و چندین ماه طول کشید و آمارها حاکی از کشته شدن 10 نفر، مجروح شدن 43 هزار نفر، کور شدن حداقل 14 نفرودستگیری چند صد نفر و... شد و درخواست تظاهرکنندگان مبنی بر استعفای رئیس جمهوری نه تنها به نتیجه نرسید، بلکه مکرون برای بار دوم به ریاست جمهوری فرانسه نائل شد و قیمت بنزین هم همان ماند که اعلام شده بود. به بیان ساده‌تر، چنانچه در فرانسه اعتراضی با آرامی طی تظاهراتی آرام برگزار شود، بدون اینکه کلام زشت یا شعاری مغایر منافع ملی (بخوانید مغایر خواست دولتمردان) سر داده نشود، دولت هم به حرف معترضان حداقل گوش می‌دهد و تصویری دموکراتیک از خود ارائه می‌دهد، در غیر این صورت بیش از هر دولت و حکومتی با آن برخورد می‌کند.
 
ضمن اینکه مردمی که با قانون وضع شده یا شرایط ایجاد شده ارتباطی ندارند، اصولا و به طور منطقی در اعتراض‌ها شرکت نمی‌کنند، چون در امری که به آنها مربوط نیست دخالت نمی‌کنند. نه اینکه به اوضاع کشور و مردم دیگر بی‌تفاوت باشند. چون شناخت لازم برای واکنش در حد شرکت در تظاهرات را ندارند. پس نظاره می‌کنند، اخبار را پیگیری می‌کنند و به نظر من شناخت پیدا می‌کنند که اگر اعتراضی داشتند چگونه برخورد کنند، یعنی فرهنگ اعتراض و تظاهرات را یاد می‌گیرند.
 
اما در اینجا، به محض اینکه عده‌ای به یک اتفاق یا نسبت به یک قانون یا رفتار ضد منافع مردم واکنش نشان می‌دهند، کشور به بحران کشیده می‌شود. نمونه اخیر مرگ مهسای نازنین یا گرانی بنزین در سال 98، آیا کسی هست که نسبت به اتفاق‌های رخ داده متاثر ویا متضرر نشده باشد؟ ولی آیا همه به خیابان آمدند؟ خیر. چرا؟ چون می‌دانستند عده‌ای اعتراض آنها را به بحران تبدیل می‌کنند؛ اتفاقی که در واقعیت هم رخ داد. چون نه تنها عده‌ای به اسم معترض، اعتراض را به اغتشاش تبدیل می‌کنند، بلکه کسانی هم که اقدام به اعتراض می‌کنند، خواسته روشن و واضحی ندارند.

 به نظر شما، واکنش نسبت به گران شدن بنزین، تغییر حکومت است؟؟!! کجای دنیا چنین اتقاقی رخ می‌دهد؟ و کجای دنیا اگر چنین اتفاقی رخ بدهد دولت و نیروی امنیتی سکوت می‌کند؟ آیا هیچ جای دنیا هیچ چیزی گران نمی‌شود؟

 مشخصا عرض می‌کنم، تمام پمپ بنزین‌ها در فرانسه، بنرهایی برای اعلام نرخ بنزین دارند که مثل بنرهای ارز در ایران ثانیه‌ای تغییر میکند و تمام کسانی که در فرانسه ماشین دارند  هر روز پیگیر اخبار قیمت بنزین هستند. این تغییر ممکن است در حد یک سانتیم (یک سنت) باشد ولی برای فرانسوی جماعت همین هم ناراحت‌کننده است، جلیقه زردها نمونه بازر تایید حرف بنده است. باور کنید اگر شرایط بنزین در فرانسه شبیه شرایط دلار و یورو در ایران نباشد، خیلی هم متفاوت نیست. پس آیا فرانسویان باید هر روز اعتصاب کنند و هر روز شعار سرنگونی نظام سر دهند؟ 

بعد شماهایی که به قول خودتان زبان مردم می‌شوید و برای دفاع از بقیه به خیابان‌ها می‌ریزید، اموال عمومی را تخریب می‌کنید (اجازه بدهید با توجه به شرایط ایجاد شده توان تفکیک معترض و برانداز را نداشته باشیم)، به منافع مردم و دولت ضرر می‌زنید، هیچ فکر می‌کنید که زندگی عادی آن دسته از شهروندانی را که معقول با قضیه برخورد می‌کنند، به بحران می‌کشید؟ 

الان می‌دانید چقدر احساس ناامنی ایجاد کردید؟ می‌دانید چه کسانی زندگی عادی‌شان مختل شده و به خاطر شرایط ایجاد شده حتی نگران بیرون آمدن از خانه هستند؟ می‌دانید این یعنی زندگی عادی را از ما و بسیاری سلب کردید؟ 

می‌دانید دانشجویان و خانواده‌هایشان نگران دانشگاه رفتن هستند؟ می‌دانید من معلم حداقل ارتباطم با دانشجویانم و کارهای دانشگاهی که باید از طریق اینترنت انجام می‌دادم، به مخاطره افتاده مثلا به دلیل کند شدن اینترنت امکان دانلود پایان‌نامه‌ای با کلی تصویر به راحتی امکان‌پذیر نیست، مطالعه پایان‌نامه مرتب به تعویق می‌افتد و این یعنی زمان دفاع دانشجو به تعویق می‌افتد و شاید حتی مجبور به پرداخت هزینه یک ترم شهریه ثابت شود. در این ضرر مالی و معنوی آیا من مقصرم یا کندی اینترنت که شما باعث شدید؟ 

دیروز در دانشگاه، یک دوست رسانه‌ای را دیدم که در مقطع دکترای رشته ادبیات فارسی قبول شده. حرف‌مان به اعتراض‌ها کشید، از فشار ایجاد شده در تحریریه مرکزی خبر می‌گفت و اینکه شرایط ایجاد شده امکان حضورش در دانشگاه را متزلزل کرده. این یعنی غیر از فشار کاری، وجوه دیگر زندگی افراد نیز تحت‌الشعاع اتفاقات اخیر قرار گرفته است.

 می‌دانید چقدر هزینه مادی و معنوی صرف این شکل از اعتراض شما شده؟ آیا هیچ وقت به ما مردم معمولی و عادی فکر کردید، همین شمایی که برای ارتقای شرایط موجود و در راستای منافع مردم!! به خیابان‌ها می‌ریزید؟ چند شب است در محل ما ساعت 9 شب چند صدای اعتراض از خانه‌ها بلند می‌شود، همسایه‌ها در تقابل با همدیگر چند دقیقه‌ای شعار مرگ بر دولت و مرگ بر ضد ولایت فقیه سر می‌دهند، غیر از اینکه این شکل اعتراض به شدت خنده‌دار و مضجک است، آرامش شبانه ما هم سلب شده. اینها که شعار می‌هند می‌دانند در کدام خانه ممکن است بیماری باشد که انتظار ندارد آن ساعت از شب یک کوچه بن بست بستر اعتراض باشد؟ آیا به حق و حقوق این افراد فکر کردید؟

دقیقا خطابم به شما معترضان است که حرف از دفاع از مردم می‌زنید. ما معمولی هستیم، ولی احمق نیستیم، معمولی هستیم ولی ما هم به شرایط نقد داریم. اما همانقدر که مثلا از گرانی‌ها کلافه‌ایم، از شرایطی که شما برای ما ایجاد کردید هم ناراحت و کلافه و گلایه‌مندیم. چون همان حداقل را از ما سلب کرده‌اید. همان یک لقمه نانی که در این گرانی و با سختی به دست می‌آوریم را با غم و غصه می‌خوریم. همین شمایی که از فیلترشدن اینستاگرام به دلیل زمینه اقتصادی که برای بسیاری از مردم فراهم شده گلایه و بسیار اعتراض می‌کنید می‌دانید چند روز است رفتار شما باعث شده همان اندک کسب و کارشان هم از رونق بیفتد؟ 

می‌دانید بسیاری از مغازه‌داران مجبورند کرکره‌هایشان را به خاطر رفتار شما عصر هنگام و زمان فروش پایین بکشند و درآمدشان را به حداقل تقلیل دادید؟ می‌دانید بسیاری از والدین که فرزندان‌شان در خارج از کشور هستند مدتی است حتی نمی‌توانند از حال هم با خبر شوند؟

 می‌دانید همان اندازه که برای مهسای نازنین ناراحتیم برای تمام کسانی که این روزها از دست رفتند، از بسیجی و سپاهی و نیروی امنیتی و پلیس و مردم عادی معترض، ناراحتیم؟ می‌دانید بدون اینکه عزیزان‌شان را بشناسیم همراه با آنها برای عزیز از دست رفته‌شان اشک می‌ریزیم؟

 می‌دانید دل‌مان پر درد و پرغصه‌تر از قبل شده؟ اینها را نمی‌گویم برای اینکه اعتراض نکنید که اصولا اعتراض حق همه و در همه شرایط است، ولی اعتراض‌تان را شفاف و مودبانه و در راستای تصحیح و ارتقای شرایط بزنید تا نتیجه‌بخش باشد. در آن بین، اگر توانستید اندکی هم به ما معمولی‌ها فکر کنید.

 به خدا که زندگی‌مان را مختل کردید!

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۶۹۶۷۶۳۰۹:۰۵:۲۳ ۱۴۰۱/۷/۱۲
یه بار هم که شده یه مدت به معترضین گیر ندین و پیگیر اصلاح حکومت باشید. چون توی تمام موارد مقصر اول دولته. مخصوصا که مجوز تجمع نمیده
ناشناس۲۶۹۶۹۲۵۰۹:۵۷:۲۶ ۱۴۰۱/۷/۱۲
اول به خودتان فکرکرده، در آینه نگاه کنید، بعد این کار را در مورد دیگران انجام دهید.
ناشناس۲۶۹۸۳۳۶۱۶:۲۴:۴۹ ۱۴۰۱/۷/۱۲
اگه چندتا از مفسدان اقتصادی معیشتی رو که همه‌شونو همه میشناسن اعدام کنن آرامش به اجتماع و سیاست و اقتصاد و معیشت برمیگرده
اسلام۲۶۹۸۸۱۵۱۸:۴۹:۵۷ ۱۴۰۱/۷/۱۲
شیر مادر حلالت برادر
ناشناس۲۶۹۶۹۲۹۰۹:۵۸:۴۳ ۱۴۰۱/۷/۱۲
من از عقرب نمی ترسم، ولی از نیش می ترسم نـدارم شِکوه از بیگانـــگان، از خویش می ترسم
نصیحت مولوی:۲۶۹۶۹۴۱۱۰:۰۳:۱۴ ۱۴۰۱/۷/۱۲
نردبان اين جهان ما و منی است عاقبت اين نردبان افتادنی است لاجرم هر آن كس كه بالاتر نشست استخوانش سخت تر خواهد شکست
ناشناس۲۶۹۶۹۴۲۱۰:۰۳:۲۲ ۱۴۰۱/۷/۱۲
اگه گیر ندن که دیگه اتوبوس پیدا نمیشه مردم برن سر کار، یا دیگه بانکی وجود نداره مردم کارای بانکی‌شون رو انجام بدن، یا ...
ناشناس۲۶۹۶۹۷۱۱۰:۱۰:۳۱ ۱۴۰۱/۷/۱۲
تمامی هزینه های مادی و دیه کشته شدگان را بر روی تمامی افراد بازداشتی سر شکن کنید و در فرصت مناسب هم ازطریق دوربین‌ها افراد دخیل مع دستگیر و مجازات نشده اند به سزای اعمالشان برسند
ناشناس۲۶۹۷۱۲۹۱۱:۰۲:۲۲ ۱۴۰۱/۷/۱۲
ملت ما تنها چیزی که حالیش نیست حق الناس هست. ساعت 9 هر شب یکی از اهالی کوچه ما میاد بیرون با صدای بلند تو موبایلش آهنگ آزادی میزاره یک خانمی هم هر شب ده و نیم یازده شب داد میزنه مرگ بر اینو اونومیگه. من که از هر دوشون نمیگذرم...
ناشناس۲۶۹۷۱۴۶۱۱:۰۷:۳۴ ۱۴۰۱/۷/۱۲
کاملا درست نوشته ما مردم دیگه چه گناهی کردیم شما اگر مادرت ناراحتی قلبی داشت هر شب بیان مقابل منزلت بوق ممتد بزنن همینو میگی. اینا اگه برخورد میکردن که اوضاع این نبود....
ناشناس۲۶۹۷۵۲۲۱۳:۱۰:۵۴ ۱۴۰۱/۷/۱۲
اگر با اشوبگران برخورد نکنند امنیت نخواهیم داشت و به سرنوشت سوریه و لیبی دچار می شویم دشمن بدنبال تجزیه ایران است هشیار باشیم.
ناشناس۲۶۹۷۵۴۲۱۳:۱۷:۰۰ ۱۴۰۱/۷/۱۲
تجمعات زیادی داریم که مشکلی درست نمی شود اما وقتی مزدورها می آیند باید هم برخورد شود
ناشناس۲۶۹۶۷۸۲۰۹:۱۰:۴۵ ۱۴۰۱/۷/۱۲
مغلطه بود
ناشناس۲۶۹۷۵۱۸۱۳:۱۰:۱۱ ۱۴۰۱/۷/۱۲
ادب و حیا کم شده ...تکلیف بعضی مردم مشخص نیست یک پاشون این ور پل هست یک پاشون آنور پل...طرف راضی نمیشه زنش برود سرکار و معتقده زنش باید حتما حجاب داشته باشه از آن طرف مخالف حجاب زن های مردم هست و فحش می دهد به همه...این همه تناقض...بعد فحشش را به دولت و...می دهند در حالی که طبق اصل روانشناسی اول خود انسان مقصر هست و حرف منطق هم حالیشون نمیشه...یا الفاظ رکیک یا..‌درس خونده و بی سواد هم نداره قانون را هم رعایت نمی کنند یک کم گردن شان کلفت شده البته فکر می کنند..
ناشناس۲۶۹۶۷۹۷۰۹:۱۳:۱۸ ۱۴۰۱/۷/۱۲
عالی بود. دمت گرم
ناشناس۲۶۹۶۸۲۵۰۹:۲۲:۰۹ ۱۴۰۱/۷/۱۲
چیزی جز شعار مرگ بر یاد نگرفتیم توی این چهل سال از تو مدرسه گرفته و هر مراسمی
علی۲۶۹۶۸۵۵۰۹:۳۱:۴۱ ۱۴۰۱/۷/۱۲
نویسنده دیدگاه کاملا یک طرفه به قضیه داره و کسی که همچین دیدگاهی داره و نمیتونه قاضی خوبی باشه
ناشناس۲۶۹۸۹۱۰۱۹:۱۵:۴۵ ۱۴۰۱/۷/۱۲
آره داداش، از خوبیای فرانسه بگو که این عزیرمون دوست داره بشنوه.
ناشناس۲۶۹۶۸۶۶۰۹:۳۴:۴۵ ۱۴۰۱/۷/۱۲
اوضاع مردم ایران رو با فرانسه مقایسه میکنید ؟ شما نهایتا مارو باید با کامبوج و نپال مقایسه کنید !
ناشناس۲۶۹۷۲۳۸۱۱:۳۵:۲۹ ۱۴۰۱/۷/۱۲
دقیقاااا
ناشناس۲۶۹۷۳۴۲۱۲:۰۸:۲۸ ۱۴۰۱/۷/۱۲
بعله فرانسه مهد تمدن اصلا آشوب ندارند و اینقدر عالی هستند در زندگی که.... نگویم بهتر است!!
ناشناس۲۶۹۷۹۵۵۱۵:۰۴:۰۳ ۱۴۰۱/۷/۱۲
آخه منظورش این بود که اون فرانسه با اون همه ادعا اینطوریه، اگه با کامبوج مقایسه کنه که نیروی انتظامی باید روزی ۳۵۰۰ نفر رو می‌کشت!!!!!
ناشناس۲۶۹۸۰۷۶۱۵:۳۱:۴۶ ۱۴۰۱/۷/۱۲
شما همیشه می‌گین، آلمان فلان، فرانسه فلان، مالزی فلان، کره فلان، .... خب اون موقع هم با کامبوج مقایسه کن!!!
ناشناس۲۶۹۸۴۹۷۱۷:۱۱:۱۰ ۱۴۰۱/۷/۱۲
اتفاقا ما همیشه می گیم فساد اقتصادی فقط در جاهایی مثل کامبوج بدتر از ایران است!
امیر حسین سلطان/تهران۲۶۹۶۸۸۴۰۹:۴۰:۴۵ ۱۴۰۱/۷/۱۲
مطلقا قصد دفاع از قانون گریزان و بی توجهان به موازین اخلاقی و شرعی و عرفی و قانونی ندارم اما وقتی بیش از چهل سال است مستمر در تریبون های رسمی و غیررسمی و بالاخص در رسانه شعار مرگ بر این یا مرگ بر اون طنین انداز شده است ولو در مواردی و مواقعی این شعارها کاملا هم درست و بحق و بجا هم طنین افکنده شده اند اما نوجوان و جوان پرشور و احساساتی به گمان اینکه خب حالا دیگر گفتن مرگ بر این یا اون نهادینه شده است با یک ذهنیت بعضا مشوش خود را مجاز به تکرار شعار مرگ بر حالا مرگ بر هر کسی و یا مرگ بر هر نهاد و ارگانی می داند و متاسفانه متوجه نیست این کار او نه تنها با مبانی دینی و اخلاقی ما مغایرت دارد بلکه حتی با عرف مرسوم جامعه نیز الزاما همیشه و همه جا همخوانی و سنخیت ندارد و نباید از هر ادبیات سخیفی برای پیشبرد اهدافش استفاده نماید. باید بپذیریم متاسفانه به رغم وجود سازمان های متعدد فرهنگی من حیث المجموع کارهای زیربنایی فرهنگی متناسب با طیف ها و گروه های مختلف سنی جامعه مان به طور کامل و جامع و دقیق و صحیح و منطقی انجام نپذیرفته است و مضافا به واسطه درگیری خانواده ها و ما معلمان با مسائل اقتصادی و معیشتی حتی در سطح خانه و مدرسه نیز آموزش ها و کارهای فرهنگی به طور جدی صورت نمی گیرد و لذا نمی توان توقع زیادی هم از رهاورد این بی برنامگی ها و بی تدبیری ها و وقت تلف کردن ها و .. برای بسترسازی بهتر اجتماع انتظار داشت. والله اعلم
ناشناس۲۶۹۷۲۳۲۱۱:۳۲:۵۶ ۱۴۰۱/۷/۱۲
توی دانشگاه شریف شعارهای استادیومی می‌دادن، اینو چطوری می‌خوای توجیه کنی!؟!؟!؟
ناشناس۲۶۹۶۸۸۵۰۹:۴۰:۵۵ ۱۴۰۱/۷/۱۲
چند سال است که مردم در خصوص برخوردهای گشت ارشاد و پیامک های فیک بد حجابی معترض هستند ؟ مگر گوش شنوایی هست ؟ با لجبازی به کار خود ادامه می دهند... در ماجرای سپیده رشنو آیا خانم ریحانه که چنگ انداخت و گاز گرفت هم به پرداخت دیه محکوم شد ؟ اون کارمندان گشت ارشاد که کتک زدند و شلیک کردند و دختران مردم را روی زمین کشیدند چه سرنوشتی داشتند ؟ از میان حدود 50 کشور مسلمان کدام یک این همه بلوا و تنش و گرفتاری برای نگهداشتن روسری بر سر زنان دارند ؟ صحبتهای سخیف برخی ائمه جمعه و امثال یامین پور در خصوص زنهای مخالف حجاب اجباری را چقدر تایید می کنید ؟ آیا قبول دارید که طیف گسترده ای از زنان مخالف زورگویی به زنان به خاطر حجاب هستند ؟ آیا تمام علما قائل به اعمال زور در مقوله حجاب زنها هستند ؟ اینکه یک طرفه به قاضی بروید و قوانین فرانسه را با قوانین عجیب ما مقایسه کنید نیز یک روش لج دراور و عصبانی کننده است
ناشناس۲۶۹۶۸۹۷۰۹:۴۷:۱۹ ۱۴۰۱/۷/۱۲
خیلی خوب بود واقعا چنین جامعه معترضی را آرزو دارم اگر درشرایط واقعا منطقی وحق طلبانه اعتراض بشود حتما افراد بیشتری به معترضین خواهند پیوست وهرگز رویایی خصمانه ای صورت نمی گیرد البته امان از برخی خواص قدرت طلب که همیشه این فضای عدالت خواهانه رابرای موج سواری خودشان گل آلود می کنند ودرواقع مانع به نتیجه رسیدن اعتراضات می شوند
ناشناس۲۶۹۷۱۷۸۱۱:۱۸:۰۹ ۱۴۰۱/۷/۱۲
دقیقا، این موج سواری ها شک برانگیز شده!!!!
ناشناس۲۶۹۶۸۹۸۰۹:۴۷:۵۲ ۱۴۰۱/۷/۱۲
خانم محجبه بنده به اتفاق پسر کلاس اولی مان در حال عبور از خیابان مورد فحاشی قرار گرفت و تهدید می شود آیا تهدید مادر همراه فرزندش اعتراض است
ناشناس۲۶۹۸۸۸۵۱۹:۰۸:۲۸ ۱۴۰۱/۷/۱۲
کاملا باهاتون موافقم، اون 91 نفری که با نظرتون مخالفت کردن امیدوارم ربات باشن چون در غیر اینصورت باید به حال آینده ی این مملکت گرییست که این تعداد عقب مونده ی فرهنگی و عقلی در کشور داریم
ناشناس۲۶۹۶۹۰۲۰۹:۴۹:۳۲ ۱۴۰۱/۷/۱۲
وضعیت فرانسه با ایران قابل مقایسه نیست. مردم فرانسه می توانند رئیس جمهور و نمایندگان مجلس را در انتخابات بعدی تغییر دهند ولی در ایران چنین نیست. در ایران این شورای نگهبان است که چنین کاری می کند و مردم را بین انتخاب چند نفر با افکار مشابه قرار می دهد.
ناشناس۲۶۹۷۳۶۲۱۲:۱۳:۴۲ ۱۴۰۱/۷/۱۲
عزیزم نه تنها در فرانسه بلکه در همه جا هم نظارت استصوابی هست و هر کس بالا نمی تواند بیاید در فرانسه فکر کنم بر عهده وزارت آن کشور هست
ناشناس۲۶۹۷۹۵۹۱۵:۰۵:۲۰ ۱۴۰۱/۷/۱۲
یعنی روحانی و احمدی نژاد و خاتمی نظراتشون مثل هم بود!؟!؟!؟
مصطفی۲۶۹۶۹۱۶۰۹:۵۴:۵۹ ۱۴۰۱/۷/۱۲
چند سوال : ۱- آیا در ایران امکان اعتراض بدون برخورد پلیس بوده بجز مواردی که اعتراض از سوی اصولگرایان هدایت شده باشه؟ آیا رسانه‌ها امکان انعکاس دارند؟ آیا واقعیت بیان می‌شود (مثل عدم اشاره به اعتراض میلیونی مردم تهران در سال ۸۸ پس از انتخابات)؟ ۲- آیا فرانسه شورای نگهبانی دارد که هر کس را بخواهد رد می‌کند بدون اینکه دلیلی برای مردم بیاورد که چرا کاندیدشان را حذف کرده؟ آیا همیشه یک حزب حاکم است؟ ۳- در فرانسه بالاترین مقام رییس جمهور است و در ایران ولی فقیه. آیا در ایران امکان اعتراض به ولی فقیه وجود دارد؟حتی امکان انتقاد از قوه قضاییه وجود دارد؟ انتقاد از سپاه چطور؟ آيا هیچکس نبوده که حرفی داشته باشد یا جرئت ابراز آن را نداشته؟ ۴- آیا رادیو تلویزیون در فرانسه کلا انحصاری است و فقط یک عده خاص حق حرف زدن دارند و بقیه حق صحبت ندارند؟ چند کانال دارند؟ همگی برای یک حزبند؟ ۵- آیا فرانسه از نظر فیلترینگ رتبه دوم را دارد؟ اگر ندارد چرا کسی آنجا را براندازی نمی‌کند؟ چرا مثلا چین یا خود ایران از طریق شبکه‌های اجتماعی براندازی نمی‌کنند؟ نمی‌خواهند یا نمی‌توانند؟ ۶- چند نهاد غیرانتخابی در فرانسه وجود دارد و قدرت آن ها در مقایسه با نهادهای انتخابی چقدر است؟ آیا مثل ایران در ساختار قدرت دور بسته وجود دارد (ولی‌فقیه شورای نگهبان را انتخاب می‌کند -> شورای نگهبان ورودی مجلس خبرگان را فیلتر می‌کند -> مجلس خبرگان ولی فقیه را انتخاب می‌کند)؟
ناشناس۲۶۹۷۱۹۴۱۱:۲۱:۳۱ ۱۴۰۱/۷/۱۲
باید صد لایک داد آفرین
سعید۲۶۹۷۵۲۴۱۳:۱۲:۰۸ ۱۴۰۱/۷/۱۲
درود بر شما که اصلی ترین مشکلات و نکات را جمع بندی کردید.
ناشناس۲۶۹۷۵۹۱۱۳:۲۸:۳۳ ۱۴۰۱/۷/۱۲
سوال های خیلی خوبی بود،
ناشناس۲۶۹۷۶۲۳۱۳:۳۵:۴۴ ۱۴۰۱/۷/۱۲
درود بر تو و پاسخهای زیبای سوال گونه ات.
ناشناس۲۶۹۶۹۲۱۰۹:۵۶:۱۸ ۱۴۰۱/۷/۱۲
برای اینکه در فرانسه، مسولین فرانسوی هر واقعیتی را به خودشان گره نزده اند و باهاش مثل یک مسئله ناموسی رفتار نمیکنند! وقتی اعتراض میشه مسئولین فرانسوی هم در کنار مردمن! اون موضوع توسط دولت و مجلس بررسی میشه رای گیری میشه و اگر رای آورد اصلاح میشه و اگه اصلاح شد این به معنی از بین رفتن آرمان های حکومتشان نیست. ضمن اینکه بستر اعتراضات، حد و حدود ها همه چیز شفافه، این نظام ها نظام های پویایی هستند و سیستم حکومتیشون وابسته به فرد یا افراد نیست. اما در ایران کاملا برعکس! به عنوان مثال در مورد همین قضیه اخیر حجاب! توی ایران مهم نیست چند نفر با حجاب اجباری مخالفند از نظر مسئولین حجاب یک موضوع ناموسی هست هنوز که هنوزه توی این چهل سال هیچ مسئولی جرات نکرده در تریبون رسمی در مورد آزادی حجاب صحبت کند. همانطور که چهل ساله ما در قانون اساسی حق اعتراض مسالمت آمیز را به مردم دادیم اما تا حالا یک اعتراض مسالمت آمیز مردمی را نتوانستیم برخورد کنیم. همانطور که در مورد مسائل اقتصادی، در مورد سیاست خارجه و در مورد هیچ چیز دیگری نمیتونیم بطور رسمی و مسالمت آمیز اعتراض کنیم. اگر فرانسه مردم میتوانند اعتراض هماهنگ کنند و ما نمیتوانیم چون در فرانسه ما احزاب قدرتمند داریم که برپایه نیازهای مردم شکل گرفتند و حضور فعال و تاثیرگذار در اجتماع و سیاست دارند. شما این را مقایسه کنید با اصلاح طلب اصولگراهای ما که اصلا حزب محسوب نمیشوند ثانیا هر دویشان در عمل یکی هستند و ثالثا محافظه کاران همان ذره صدای متفاوت را هم تاب نیاوردند و اصلاح طلب ها را هم بطور کامل حذف کردند! اگر در ایران نمیتوانیم اعتراض مسالمت آمیز کنید این را در رفتار نمایندگان مجلس و سایر مسئولین ببینید که بعد از هر بحرانی همگی دقیقا موضعی عکس موضع مردم میگیرند! خیلی خوبه که اگر از تفاوت های اعتراضات در فرانسه میگید در مورد دلایل تفاوتش هم صحبت کنید. انتظار نداشته باشید که مردم باور کنند که ایرانی ها همینجوری به دنیا آمدند و فرانسوی ها ذاتا از اول با فرهنگ بودند!!!
ناشناس۲۶۹۶۹۳۰۰۹:۵۸:۵۹ ۱۴۰۱/۷/۱۲
بر عکس ادعای شما بسیاری از کشورها به گرانی کالاها و خدمات اعتراض می کنند و یا برای خواست های خودشان اعتصاب می کنند ولی هیچ وقت با برخورد پلیسی و بگیر و ببند و محرومیت مواجه نمی شوند در کجای دنیا بخاطر بدحجابی یک دختر را با نیروی نظامی دستگیر می کنند و از کنار برادرش می برند؟
ناشناس۲۶۹۷۴۲۵۱۲:۳۴:۱۹ ۱۴۰۱/۷/۱۲
برعکس شما در هیچ کجای دنیا بخاطر برخورد بد پلیس کل نیروی انتظامی و نظام‌شون رو زیر سوال نمی‌برن و اموال عمومی رو تخریب نمی‌کنن و فحش رکیک نمی‌دن و گلوی پلیس رو نمی‌برن و ... !!!
یک آدم عادی دیگه۲۶۹۶۹۵۰۱۰:۰۴:۴۵ ۱۴۰۱/۷/۱۲
بحث شما قابل درک ولی همراه با تناقضات فراوان بود. مهمترین تناقض: طبقه گفته خودتان در فرانسه دانشجویان 2 ماه تحصن کرده بودند و دولت این حق تحصن را به رسمیت شناخته بود. به نظر نمی رسد که حاکمیت حتی صدای معترضین را شنیده باشد! شروع حل هر مسئله ای، قبول وجود مسئله است
ناشناس۲۶۹۶۹۵۴۱۰:۰۶:۳۵ ۱۴۰۱/۷/۱۲
«اگر توانستید اندکی هم به ما معمولی‌ها فکر کنید.» داداش اینا اگه فکر می‌کردن که ساعت روز اعتراض‌شونن رو از بیگانه نمی‌گرفتن که!!! حداقل زمانش تجمعات‌شون رو خودشون تعیین می‌کردن، همین نشون می‌ده بجای فکر کردن فقط ...
ناشناس۲۶۹۷۶۹۲۱۳:۵۵:۲۳ ۱۴۰۱/۷/۱۲
نویسنده مقاله، «داداش» نیست! آبجی هستند!!!
کریم۲۶۹۶۹۹۱۱۰:۱۸:۲۳ ۱۴۰۱/۷/۱۲
این متن یک مغلطه کامل است حاکمیت هر کشور موظف هست حداقلی از رفاه اجتماعی و ازادیهای اساسی برای مردم خودش تامین کندآیا دراین دهه گذشته این اتفاق افتاده؟ اگر این اتفاق افتاده بود شاهد اعترضات سال ۹۶ و ۹۸ بودیم؟وقتی هم که صدای اعتراض بلند میشه بعضی از مسئولین عموما رده پایین معترضان را نفوذی و عامل استکبار و صهیونیست و اراذل و اوباش الواط و لفظهای بسیار زشت نام می برند البته کسی منکر نفوذ در اعتراضات نیست ولی اینکه همه را با این الفاظ زشت نام ببرند باز خوردش از سوی طرف معترض می شود شعار مرگ بر.
ناشناس۲۶۹۷۰۳۴۱۰:۲۸:۱۳ ۱۴۰۱/۷/۱۲
اگر دولت مجوز تجمع بده برای کسانی که معترضند اینگونه نمیشه، تو فرانسه افراد آزاداند که تظاهرات کنند اینجا هم می توانند؟
علي۲۶۹۷۰۵۷۱۰:۳۹:۰۷ ۱۴۰۱/۷/۱۲
در اروپا ( به عنوان نمونه ايتاليا ) تظاهركنندگان ، نه تنها شعار مرگ بلكه ركيك ترين الفاظ را نثار مسئولين رده بالاي كشورشان كردند . در آمريكا انواع و اقسام عروسكها و دلقكها را براي ترامپ ساختند ...
ناشناس۲۶۹۷۳۵۳۱۲:۱۱:۱۸ ۱۴۰۱/۷/۱۲
الفاظ رکیک رو به زبان آوردن آزادیه یا افتخاره که مثال می زنین؟
ناشناس۲۶۹۷۷۳۳۱۴:۰۷:۳۰ ۱۴۰۱/۷/۱۲
برانداز، وقتی به نفعشونه دم از ادب میزنن، وقتی به ضررشونه از منافع بی‌ادبی میگند.
ناشناس۲۶۹۷۷۴۷۱۴:۱۱:۱۶ ۱۴۰۱/۷/۱۲
لطف کنند آزادی به هولوکاست اول بدهند!!
بب۲۶۹۷۰۷۶۱۰:۴۵:۴۳ ۱۴۰۱/۷/۱۲
یک بار برای همیشه سپاه و بسیج را از دخالت در دولت و دستگاه های اجرایی بیرون کنید نود درصد مشکلات حل خواهد شد
ناشناس۲۶۹۷۴۳۱۱۲:۳۶:۱۸ ۱۴۰۱/۷/۱۲
همون ده درصد که مشکل نداره هم بخاطر سپاه و بسیج هست وگرنه روحانی و ظریف کاری می‌کردن که الان آب و برق و بنزین و ... جیره‌بندی بود!!
ناشناس۲۶۹۷۷۴۲۱۴:۱۰:۳۹ ۱۴۰۱/۷/۱۲
آن کسی این چیزها به تو می گوید مدینه فاضله اشان همین کار را با جدیت بیشتری انجام می دهند و هستند انها تازه مزدور هم ندارند
ناشناس۲۶۹۷۷۷۵۱۴:۲۰:۳۱ ۱۴۰۱/۷/۱۲
طبق قانون وظیفه پاسداری از انقلاب بر عهده سپاه هست و چرا می ترسی؟ چون جلوی شما را می گیرند؟ و چگونه دخالت می کنند در دستگاه‌های اجرایی؟
ناشناس۲۶۹۷۰۹۱۱۰:۵۰:۲۵ ۱۴۰۱/۷/۱۲
حرف و مطلب درستی بود. متاسفانه مخاطب بیشتر در پی حرف قشنگ است تا درست. این رفتار ها در روابط بین الملل ما و مذاکرات هم اثر می گذارد و همین جا است که بر خلاف منافع ملی می شود. بر عکس دودش به چشم خود ما مردم می رود.
ناشناس۲۶۹۷۱۰۸۱۰:۵۶:۴۶ ۱۴۰۱/۷/۱۲
صبر و تحمل حکومت در برابر اعتراضات بسیار پایین است و هر اعتراضی را دشمنی و جسارت به ساحت خود می پندارد. چند سال پیش شاهد بودم که برای بحث انتقال آب تجمع کرده بودند و هیچ شعاری حتی غیرسیاسی نمی دادند ولی ناگهان با دخالت پلیس تجمعی که خودش داشت متفرق می شد به آشوب کشیده شد.
مثبت نگر۲۶۹۷۱۱۳۱۰:۵۸:۱۲ ۱۴۰۱/۷/۱۲
اونجا گوش شنوا وجود داره وحرف مردم شنیده میشه نه اینکه نسبتشون بدن به این و اون....پس باید مشکل رو از ریشه حل کرد
ناشناس۲۶۹۷۱۳۲۱۱:۰۳:۲۸ ۱۴۰۱/۷/۱۲
چه وقت و کجا فرصت اعتراض مودبانه به مردم دادند و بعد هم رسیدگی کردند؟
ناشناس۲۶۹۷۱۳۸۱۱:۰۵:۴۷ ۱۴۰۱/۷/۱۲
خانم خانی نمی دانم کدام فرانسه بوده فرانسه ای که صدا و سیما بما نشان داد روزی هزاران اتومبیل را آتش میزدند شیشه را میشکستند و با پلیس درگیر می شدند با یک تفاوت که حتی آن معترض انارشیست کشته نمی شد خانم محترم اطلاع دارید که امروزه عصر اطلاعات است و بسادگی نمی‌شود سفسطه کرد
ناشناس۲۷۰۱۱۳۵۱۳:۵۶:۰۰ ۱۴۰۱/۷/۱۳
این که گفتید یک نفر هم کشته نشده از کجا گفتید؟ چرا عادت شده که برای رد نظر دیگران بدون بررسی حرف بزنیم . آقا یا خانم محترم جهت اطلاع شما عرض میکنم طبق آمار رسمی در اعتراضات جلیقه زردها در فرانسه که تازه کسی اسلحه نکشیده بود 10 نفر کشته شدند . 14 نفر کور شدند .43 هزار نفر مجروح شدند . 1/۵ میلیون یورو خسارت وارد شد . حدودا 5 هزار نفر هم بازداشت شدند . ضمنا وزیر کشور فرانسه از معترضات به عنوان اراذل اوباش یاد
ناشناس۲۶۹۷۳۷۲۱۲:۱۵:۳۴ ۱۴۰۱/۷/۱۲
چه برنامه دقیق ریختند، از چند سال قبل دوقطبی سازی علیه گشت این بار می گیرد با ربات ها و خیلی ها در دام آن بعد آشوب بعد تحریم
ناشناس۲۶۹۷۴۲۰۱۲:۳۱:۰۵ ۱۴۰۱/۷/۱۲
با توجه به تجربه ای که دارید و فرانسه را مثال زده اید وضعیت اینترنت در زمان تظاهرات در فرانسه چگونه است؟
ناشناس۲۶۹۷۴۶۹۱۲:۴۹:۴۷ ۱۴۰۱/۷/۱۲
قبول دارم که حرف منتقدان و معترضان کمتر شنیده شده ولی...فکر نکنم اگه اینها روی کار بیان به انتقاد و حرف طرف مقابل گوش بدن و انتقاد پذیر باشن!!
ناشناس۲۶۹۷۹۴۰۱۴:۵۹:۴۲ ۱۴۰۱/۷/۱۲
جانا سخن از زبان ما می گویی ...........ممنونم از اینکه در این اوضاع جو زده نشده اید و دیگران را هم دیده اید .
قلی۲۶۹۸۵۶۴۱۷:۲۸:۲۴ ۱۴۰۱/۷/۱۲
آیا در فرانسه مثلث سعودی صهیونیستی و آمریکایی برای توجیه خرابکاری ها وجود داره؟
دوست۲۶۹۹۲۵۵۲۰:۳۸:۳۲ ۱۴۰۱/۷/۱۲
به خدا قسم اگه همین‌ها که شلوغ می کنن به حکومت برسن صدای کسی رو نمی‌شنوند چون الان هم هیچ برای مردم ارزش قائل نمیشن نمونش همین که چادر از سر یک زن میکشن به اسم زن زندگی ازادی
ناشناس۲۷۰۰۵۶۳۰۹:۱۹:۰۳ ۱۴۰۱/۷/۱۳
عالی بود
ناشناس۲۷۰۱۰۴۷۱۲:۵۶:۲۴ ۱۴۰۱/۷/۱۳
خودتان را خسته می کنید اینها اصلا کاری به گشت ارشاد ومهسا ندارند اصل نظام هم بهانه است اینها با اصل ایران کار دارند اینها برای تشکیل جمهور خزر ازشرق اکراین تا جنوب روسیه وقفقاز وشما ل وشمال غرب ایران تلاش می کنند جمهوری یهودی خزر واخراج غیر یهودی ها به اردوگاهها مثل فلسطین بقیه هم داستان است مامورند ومعذور
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  4. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  5. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

  6. اظهارات مداخله‌جویانه سالیوان درباره جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی‌های هسته‌ای

  7. تسهیلات مسکن؛ همکاری در پاسکاری مردم!

  8. دبیری: در حال آماده کردن لایحه اصلاحی قانون عفاف و حجاب هستیم

  9. مقام معظم رهبری تکلیف کرده ‌اند۱۰۰ مدیر توانا تربیت کنیم

  10. همتی: قیمت‌گذاری دستوری در بازارها نتیجه‌ای جز فساد ندارد

  11. الجولانی: می‌خواهیم زندان صیدنایا را به موزه تبدیل کنیم

  12. خداحافظی با ترافیک همیشگی اتوبان کرج-تهران و کرج-قزوین؟

  13. عراقچی: سوریه در آزمون سختی قرار گرفته است

  14. کاظمی: مشکل رتبه‌بندی حدود ۵۰ هزار معلم رفع شد  

  15. الجولانی: به‌دنبال جنگ با اسرائیل نیستیم  

  16. تذکر الجولانی به یک دختر سوری برای حجاب!

  17. شکوه ایران باستان

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. چرا اسد رفت؟!

  3. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  4. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  5. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  6. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  7. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  8. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  9. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  10. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  11. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  12. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  13. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  14. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. وصله پینه کردن تا کی؟!

  17. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  18. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  19. بزک کردن تروریست ها !

  20. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  21. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  22. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  23. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  24. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  25. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

آخرین عناوین