به گزارش تسنیم، در حال حاضر سینماهای کشور یکی از ایام خوب خود را پشت سر میگذرانند و این فقط به خاطر فروش آنها در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان نیست بلکه اگر نگاهی بیاندازیم به فروش فروردین امسال و مقایسه کنیم آنرا با فروش فروردین ماه سال گذشته میتوان فهمید که فروش اولین ماه از سال جدید از فروردین سال گذشته بیشتر است.
بر اساس اطلاعاتی که سایت سمفا در اختیار قرار داده است، میزان فروش سینمای ایران در این ماه حدود 76 میلیارد تومان است که این میزان فروش همراه با فروش 1640914 قطعه بلیت بوده است. این در حالی است که در فروردین سال گذشته سینمای ایران 50 میلیارد تومان فروش داشته و 1538987 قطعه بلیت فروخته است. بنابراین نمیتوان بالاتر بودن قیمت بلیت را (در سال جاری متوسط قیمت 46500 تومان) در امسال دلیلی برای فروش بیشتر سینمای کشور دانست (در سال گذشته متوسط قیمت بلیت 32600 تومان)، زیرا تعداد بلیتهای فروخته شده بیشتر از سال قبل است.
بلیت گران هم نتوانست روند صعودی مخاطبین سینما را محدود کند
اتفاقاً باید به این نکته اشاره کرد که برخی از تحلیلگران فروش سینما میگفتند که افزایش قیمت بلیت سینما باعث میشود که با افت فروش سینما مواجه باشیم. البته بدون شک افزایش قیمت بلیت سینماها باعث میشود که بخشی از مردم که کمتر به سینما میروند و همچنین بخش دیگری که شاید اصلا به سینما نروند، باز هم سینما را به عنوان بخشی از مصارف خود انتخاب نکنند و همچنان مخاطبین سینما از میزان ایدهآل خود بسیار کمتر باشد. در نظر بگیریم که میزان مخاطبین سینمای کشور یعنی 2 میلیون نفر از میان 85 میلیون نفر جمعیت تعداد بسیار پایینی است. بنابراین چه بسا عدم افزایش قیمت بلیت سینما میتوانست ضمن آنکه میزان مخاطبین فعلی را به سینما بیاورد، شاهد جمعیت بیشتری هم در سینماهای کشور باشد.
اما اولین ماه سال که با ماه رمضان تقریباً با طور کامل مصادف بود، نشان داد که افزایش قیمت بلیت نمیتواند مانع حضور مردم در سینماها شود. البته نباید فراموش کرد که این افزایش فروش بیربط با ماه مبارک رمضان نیست. همواره سینماها در سانسهای اصلی خود یعنی از عصر و غروب تا آخر شب فروش بالایی دارند. حال در ماه مبارک رمضان سینماها نه تنها در این بازه فروش بسیار خوبی دارند بکله عموماً تا ساعت 2 و تا سحر به فروش خود ادامه میدهند و همین باعث افزایش فروش سینماها نیز بوده است.
فسیل چگونه رکورد شکنی کرد؟
اما پرفروشترین فیلمی که کماکان در سینماها از فروش بالایی برخوردار است، فسیل است که از فروش 97 میلیاردی سینماهای کشور سهم 70 درصدی دارد. فسیل در حال حاضر با تعداد مخاطبین 1 میلیون و 680 هزار نفری خود از نظر میزان فروش، پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران است. البته این ملاک درستی برای پیدا کردن پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران نیست بلکه باید مبنا را مخاطبین گذاشت که دراین صورت هنوز پرفروشترین فیلم سینمای ایران عقابها با بیش از 8 میلیون نفر مخاطب است.
اما فسیل توانست با داستان جالب و طنازیهای خوبی که دارد میزان قابل توجهی از مردم را به سینما بیاورد. طنازیهای فسیل اگرچه باز هم روی برخی نقاط حساس و ممیزیخور سوار است و میتواند مخاطب جذب کند اما حداقل بسیار کمتر از دیگر کمدیهای سالهای اخیر از شوخیهای جنسی شاید تنها (دو مورد) برخوردار است و همین نشان میدهد که میتوان با شوخیهای رایج اجتماعی، سیاسی و حتی تاریخی لبخند را روی لبهای مردم آورد.
نکته مهم دیگر درباره فروش بالای این فیلم تبلیغ دهان به دهان میان مردم است. با وجود اینکه این فیلم در تلویزیون تبلیغات ندارد و تنها به تعدادی بیلبورد تبلیغاتی در سطح شهر و فضای مجازی بسنده کرده است اما شاهد فروش بالای آن هستیم. به این دلیل که خود فیلم (فضا، داستان، بازیها و...) تبلیغ خود فیلم را میکند و این موضوع در میان مردم به صورت شفاهی میچرخد.
فسیل در حال نزدیک شدن به مرز فروش 90 میلیارد است که امکان دارد با ادامه فروش آن این فیلم بتواند به 100 میلیارد فروش هم نزدیک شود.
نکته مهم دیگری که باید در پایان به آن اشاره کرد، چینش اکران است. اگرچه "غریب" و "عروس خیابان فرشته" فروش بسیار پایینتری نسبت به فسیل داشتند اما در فروش 97 میلیاردی نیز 13 میلیارد سهم دارند. به طور کلی باید انواع سلیقهها را در سینما لحاظ کرد و به نظر میرسد که این اتفاق در سینمای فرودین امسال افتاد.
اما از اینها گذشته باید دید که آیا اتفاقی که در ماه اول سال 1402 برای سینماهای کشور افتاد در ماههای آتی نیز رخ میدهد یا خیر؟