خسروپناه: درصدد تغییر در الگوی هدایتگری شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم

  4020318071 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «شورای معین ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی» با هدف بررسی عالمانه و دقیق‌ مسائل و اولویت‌های فرهنگی و اجتماعی به عنوان «شورای ستاد فرهنگی و اجتماعی» تشکیل می‌شود.

خسروپناه: درصدد تغییر در الگوی هدایتگری شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در اولین جلسه شورای معین ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی با اشاره به مصوبه جلسه پانزدهم ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور مبنی بر تشکیل شورای معین این ستاد در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: شورای معین ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی با هدف بررسی عالمانه و دقیق‌ مسائل و اولویت‌های فرهنگی و اجتماعی به عنوان شورای ستاد فرهنگی و اجتماعی تشکیل می‌شود و به همین منظور جلسات این شورا یک در هفته در میان با حضور روسا و نمایندگان تام‌الاختیار دستگاه‌های فرهنگی عضو ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی کشور در دبیرخانه برگزار خواهد شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تصمیم بر این است تا به جهت راهبری موضوعات و مسائل اولویت‌دار میزهای تخصصی ستاد فرهنگی و اجتماعی پروژه‌هایی برای دستگاه‌های فرهنگی تعریف شود و صرفاً به تهیه اسناد و برش‌های نقشه مهندسی فرهنگی کشور اکتفا نکنیم و سند نقشه مهندسی فرهنگی با تهیه برش هر استان به پروژه‌های استانی تبدیل شود.

وی افزود: شورای معین ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور همان شورای ستاد فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه است که در هدایت‌گری و سیاست‌گذاری میزهای تخصصی این ستاد ایفای نقش می‌نماید. شناسایی چالش‌ها، بررسی ابعاد موضوعات و مسائل و ارتباط با دستگاه‌های دولتی و نهادهای مردمی در میزهای تخصصی این ستاد صورت می‌گیرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه خاطرنشان کرد: ما درصدد تغییر در الگوی هدایتگری شورای عالی انقلاب فرهنگی و مشارکت حداکثری نخبگان و خبرگان فرهنگی و اجتماعی در این الگوی حکمرانی در حوزه فرهنگ هستیم.

نقشه مهندسی فرهنگی کشور باید تقویت شود

دکتر سعیدرضا عاملی، دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تلاش‌های زیاد در سال‌های گذشته برای تهیه آیین‌نامه برش‌های استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور و تهیه برش ۱۲ استان خاطرنشان کرد: روند تهیه برش‌های استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور باید به عنوان مبنا، تقویت و دنبال شود.

از ظرفیت اندیشکده‌ها استفاده شود

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بیان کرد: ستاد فرهنگی و اجتماعی باید ضمن ارتباط مستمر و هدفمند با دستگاه‌های فرهنگی، به‌دنبال هم‌افزایی و حل تناقضات دستگاه‌های فرهنگی باشد.

وی افزود: لازم است امتداد علمی و عملیاتی میزها برای استقرار آن در دستگاه‌ها تمهید شود و برای این منظور باید از ظرفیت اندیشکده‌ها استفاده شود. نکته دیگر این است که باید نسبت ستاد فرهنگی و اجتماعی با شوراهای تخصصی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ترسیم شود.

پشتیبانی از اجرایی‌سازی اسناد و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در سازمان برنامه و بودجه

دکتر مسعود نجفی­‌خواه، معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور؛ ضمن تشکر از همراهی ستاد فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تدوین بخش فرهنگ برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: آمادگی پشتیبانی از اجرایی‌سازی اسناد و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در سازمان برنامه و بودجه کشور وجود دارد. سعی داریم با تهیه گزارش دقیق از منابع حوزه فرهنگ و ارزیابی آن، گامی مؤثر در راستای اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور از طریق جاری سازی این سند در برنامه‌های توسعه و بودجه های سالانه برداریم.

تهیه مدل برنامه‌ریزی فرهنگی در دستگاه‌های فرهنگی و برخی دانشگاه‌ها

دکتر محمود حاجیلویی، قائم مقام و دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی در این نشست با ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های صورت گرفته در قالب راهبردهای کلان استقرار قرارگاهی ستاد فرهنگی و اجتماعی در راستای تأمین مطالعات پشتیبان بخش فرهنگ برنامه هفتم اظهار کرد: در ستاد فرهنگی و اجتماعی به منظور اجرایی سازی سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور و تأمین امتداد برنامه‌ای و بودجه‌ای اسناد و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تعداد هشت پروژه محوری به جهت وضعیت شناسی تفصیلی فرهنگ و امور فرهنگی، تهیه مدل برنامه‌ریزی فرهنگی در دستگاه‌های فرهنگی و ارزیابی احکام فرهنگی برنامه‌های چهارم، پنجم و ششم با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و تعدادی از دانشگاه‌های مطرح کشور انجام شد و نتایج آن در کمیسیون مشترک بخش فرهنگ برنامه هفتم ارائه گردید.

وی ادامه داد: همچنین میزهای تخصصی در حوزه فرهنگی و اجتماعی با هدف حل مسائل اولویت‌دار طراحی‌شده است که پس از تصویب اولویت‌ها و مسائل در این شورا، برای پیگیری و اقدام موثر به روسای امور و دبیران میزهای ستاد، ابلاغ می‌شود.

دکتر محمد مخبر، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: ضرورت دارد که چند مسئله محوری محدود را در این شورا مشخص کنیم تا ستاد فرهنگی و اجتماعی با تمرکز بر این مسائل در راستای حل آن ها گام بردارد.

هسته‌های فکری ذیل ستاد فرهنگی و اجتماعی جانمایی شود

دکتر امیرحسین بانکی‌پور، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ابراز خرسندی از محوریت دادن به حل مسائل فرهنگی و اجتماعی در دور جدید اظهار کرد: با توجه به تلاش‌های زیادی که از دو سال گذشته در ستاد فرهنگی و اجتماعی برای مشارکت در تدوین بخش فرهنگ برنامه هفتم صورت گرفته است، لازم است این مسیر مشارکت امتداد یابد و جلسات مشترکی با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس و سایر نمایندگان تا نهایی سازی برنامه هفتم برگزار شود.

وی افزود: بیشتر انتظارات مقام معظم رهبری در جلسات با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی پیرامون اجرای اسناد و مصوبات است و باید همانگونه که دبیر شورا عنوان فرمودند، اجرایی سازی نقشه با تعریف پروژه‌های مسئله محور دنبال شود و با تعریف پروژه‌های عملیاتی، مسیری تمهید شود که در اجرا مردم، محور باشند و دستگاه‌ها بر اجرا نظارت کنند.

دکتر بانکی‌پور ادامه داد: باید هسته‌های فکری ذیل ستاد فرهنگی و اجتماعی جانمایی شود و همچنین نسبت میزهای تخصصی این ستاد با ۱۳ راهبرد نقشه مهندسی فرهنگی کشور مشخص شود.

اسناد تخصصی مورد بررسی قرار گیرد

دکتر محمدحسین ساعی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ ضمن تشکر از مستندسازی مطالعات پشتیبان برنامه هفتم در ستاد فرهنگی و اجتماعی بیان کرد: اسناد ملی باید در میزهای تخصصی ستاد مورد بررسی قرار گیرد و الگوی اتصال و ارتباط میزهای تخصصی با دستگاه‌ها و جبهه فرهنگی تعیین شود.

دکتر حسن رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن بررسی عناوین میزهای تخصصی خاطرنشان کرد: ما نباید با تعریف میزهای متعدد دچار سردرگمی شویم و لازم است چند مسئله اصلی و اولویت‌دار مشخص شود و به دنبال حل آن‌ها باشیم.

کار فرهنگی، پیچیدگی دارد

دکتر عاطفه سعیدی‌نژاد، فعال فرهنگی در این نشست بیان کرد: ما فناوری به میدان آوردن مردم را در امور فرهنگی نداریم و برای حل آن باید تدبیری اندیشیده شود. وی افزود: امر فرهنگی ذوابعاد است و جامعیت لازم است و این نگاه ساده‌انگارانه‌ای است که صرفاً وجود بودجه را برای تحقق یک امر فرهنگی کافی بدانیم بلکه کار فرهنگی پیچیدگی‌های بسیاری دارد.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اولین جلسه شورای معین ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی با حضور اعضای ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور، تعدادی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و نمایندگان فعالان فرهنگی مردمی برگزار شد.

در پایان جلسه پس از بررسی آیین‌نامه شورای معین ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی، متن آیین‌نامه به اتفاق آراء مصوب شد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۰۸۵۲۷۴۱۷:۳۷:۰۰ ۱۴۰۲/۳/۱۸
موفق باشید
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  2. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  5. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  11. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  14. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  18. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  19. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  20. یارانه‌ها واریز شد

  21. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  22. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  23. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  24. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  25. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

آخرین عناوین