وزیر نیرو: چاه‌های آبی داریم که بیش از ۱۱ برابر سقف مجاز آب برداشت می‌کنند

  4020413064 ۲۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر نیرو با تأکید بر ضرورت جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز از منابع آبی زیرزمینی گفت: اکنون در کشور چاه‌های آبی وجود دارد که بیش از ۱۱ برابر سقف مجاز و پروانه بهره‌برداری اقدام به استخراج آب می‌کنند که مصداق بارز بی‌عدالتی در حوزه توزیع منابع آب است.

وزیر نیرو: چاه‌های آبی داریم که بیش از ۱۱ برابر سقف مجاز آب برداشت می‌کنند

به گزارش تسنیم، علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در جمع مدیران ارشد منابع آب و شرکت‌های آب منطقه‌ای کشور، اظهار داشت: باید ضمن شناخت دقیق جایگاه و موقعیتی که در آن قرار داریم، روش‌ها و برنامه‌هایی را در پیش بگیریم که بر اساس آن بتوانیم بالاترین سطح خدمت را به مردم عزیز کشورمان به اجرا بگذاریم.

وزیر نیرو با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر کشور در بسیاری از حوزه‌ها ادامه داد: برای نمونه ظرفیت تولید محصولات کشاورزی در ابتدای انقلاب اسلامی چیزی حدود 30 میلیون تن در سال بود، اما اکنون و به صورت سالانه بیش از 130 میلیون تن محصول تولید می‌شود که همه این نمونه‌ها به خوبی بیانگر پیشرفت و توسعه کشور در ابعاد مختلف طی دهه‌های پس از انقلاب اسلامی است.

محرابیان در ادامه سخنان خود با انتقاد از سوء مدیریت‌های پیش آمده در حوزه مدیریت منابع آب کشور، توضیح داد: با اینکه در طول 44 سال گذشته شاهد رشد و توسعه کشور در بسیاری از شاخص‌ها بوده‌ایم، اما در حوزه مدیریت منابع آبی خطا‌هایی داشته‌ایم که مجموع این خطا‌ها موجب شده است، وضعیت منابع آب کشور اکنون آسیب‌پذیر شود.

وی در همین رابطه تصریح کرد: بررسی آمار نشان می‌دهد در سال 1370 شمسی میزان منابع آب تجدیدپذیر کشور چیزی بالغ بر 130 میلیارد مترمکعب بود که باعث شده بود، سرانه آب کشور رقمی معادل 3600 متر مکعب باشد، اما اکنون سرانه آب کشور به 1200 متر مکعب رسیده که بیانگر کاهش سه برابری است.

وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه کاهش قابل توجه سرانه آب کشور در حالی رقم خورده است که میزان نیاز آبی کشور به واسطه توسعه افزایشی است، افزود: امروزه تأمین رفاه مردم و افزایش آن وابستگی بسیار بالایی به تأمین آب کافی و نحوه مدیریت منابع آب دارد.

محرابیان با طرح این پرسش که بهترین راه و روش مدیریت منابع آب کشور در شرایط کنونی چیست؟ اضافه کرد: پاسخ صحیح و علمی به این پرسش را می‌توان کلید توسعه کل کشور در ابعاد و زمینه‌های مختلف توصیف کرد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه مدیریت صحیح منابع آب و اجرای سریع پروژه‌های آبی دو محور اصلی فعالیت‌های مدیریتی وزارت نیرو در حوزه آب است، بیان کرد: معنای اصلی اینکه میزان تقاضای آب در کشور افزایش قابل توجهی یافته است، رشد و پیشرفت و افزایش رفاه عمومی است که این موضوع نیز یکی از افتخارات انقلاب اسلامی در طول دهه‌های گذشته است.

محرابیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت مدیریت آب‌های زیر زمینی و جلوگیری از برداشت‌های غیرقانونی در سراسر کشور، گفت: یکی از مسئولیت‌های اصلی ما در حوزه مدیریت منابعی آب، رعایت و اجرای عدالت است که بر اساس آن نباید اجازه دهیم برخی افراد و بهره‌برداران خارج ضابطه و بی محابا نسبت به استخراج منابع آب زیرزمینی اقدام کنند.

وزیر نیرو با بیان اینکه یکی از نقاط ضعف در دهه‌های گذشته عدم توجه کافی به اجرای عدالت در حوزه توزیع منابع آب است، بیان کرد: اکنون در کشور چاه‌های آبی وجود دارد که بیش از 11 برابر سقف مجاز و پروانه بهره‌برداری اقدام به استخراج آب می‌کنند که مصداق بارز بی‌عدالتی در حوزه توزیع منابع آب است.

وی در همین باره ضمن تأکید بر ضرورت صیانت از منابع آب زیرزمینی با اجرای طرح و برنامه‌های هوشمندانه ادامه داد: اولین ذینفع صیانت از آب‌های زیر زمینی مالکان زمین‌های کشاورزی هستند که اگر منافع این اقدام به طور صحیح و دقیق برای آن‌ها تشریح شود، بدون شک اکثریت، از اجرای طرح‌های مدیریت برداشت آب زیر زمینی استقبال خواهند کرد.

محرابیان با تأکید بر اهمیت نصب کنتور‌های هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی، اضافه کرد: با نصب کنتور‌های هوشمند برق بر روی چاه‌های کشاورزی و پایش دقیق اطلاعات مربوط به میزان برداشت آب چاه‌های کشاورزی می‌توانیم از برداشت‌های بی‌رویه جلوگیری کنیم و گام موثری در حوزه اجرای عدالت و نیز صیانت از منابع آبی کشور برداریم.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه در فرایند نصب کنتور‌های هوشمند برق بر روی چاه‌های کشاورزی باید هماهنگی و تعامل کامل با وزارت جهاد کشاورزی مد نظر قرار گیرد، ادامه داد: با نصب کنتور‌های هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی می‌توانیم ضمن شناسایی دقیق چاه‌هایی که میزان برداشت بی‌رویه‌ و چند برابر پروانه بهره‌برداری دارند، نسبت به جلوگیری از برداشت آن‌ها از طریق مدیریت میزان مصرف انرژی برق اقدام کنیم.

محرابیان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم تسریع مدیران عامل آب منطقه‌ای و شرکت مدیریت منابع آب ایران در اجرای طرح و پروژه‌های آبی تأکید کرد و افزود: با اجرای به موقع طرح‌های آبی در نقاط مختلف کشور می‌توانیم امید و نشاط را به جامعه تزریق کنیم و بخشی از مشکلات کلیدی مردم عزیز کشورمان را حل کنیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۱۲۴۲۳۹۱۴:۲۶:۲۱ ۱۴۰۲/۴/۱۳
جناب وزیر احیای منابع آب زیرزمینی یکی از مهمترین وظایف حاکمیت به منظور پایداری زیست پذیری کشور است بجای انتشار اخبار اضافه برداشت هم با آن مقابله بسیار فوری کنید و هم از مطالعات روز دنیا برای حل این ابربحران کشور استفاده کنید
ناشناس۳۱۲۴۲۴۱۱۴:۲۷:۲۴ ۱۴۰۲/۴/۱۳
چرا به صنایع آب بر اجازه احداث در مناطق بیابانی می دهید. چرا آب کارخانه فولاد جوین که در هیچ جای جهان سابقه ندارد از محل آب چاههای کشاورزی تامین می شود.بیش از مردم، تصمیم گیرندگان و مسولین بابت تصمیمات غیرکارشناسی مقصر هستند.شک نکنید در آینده فرونشست در منطقه جوین سبزوار اتفاق خواهد افتاد.
ناشناس۳۱۲۴۸۰۰۲۲:۳۲:۴۹ ۱۴۰۲/۴/۱۳
اون کشاورزها ده برابر بازدهی کمتری دارن.
ناشناس۳۱۲۴۲۵۲۱۴:۳۱:۱۷ ۱۴۰۲/۴/۱۳
طرز تفکر مسولین در حوزه منابع آب مثل صد سال پیش است. آقا آب نیست. البته بخش عمده ای از این امر ناشی از تصمیم اشتباه و بدون بررسی مسولین است. چاه عمیق می زنیم ذخایر استراتژیک آب را استخراج می کنیم با آن خیار و گوجه و هندوانه تولید می کنیم و این محصولات را صادر می کنیم.یعنی به کشور های دیگر داریم یارانه می دهیم.
ناشناس۳۱۲۴۲۵۵۱۴:۳۳:۲۳ ۱۴۰۲/۴/۱۳
سیاستهای کلیدی محیط زیست بدرستی توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد ولی توسط دولت کنار گذاشته شد. شما اثری از محیط زیست در برنامه هفتم مشاهد نمی کنید. یعنی مهمترین بعد زندگی توسط سازمان برنامه حذف شد.
ناشناس۳۱۲۴۲۵۶۱۴:۳۴:۳۴ ۱۴۰۲/۴/۱۳
کلاه تان را بالاتر بگذارید. این دیگر چگونه مدیریت کردن منابع آب است. ؟
ناشناس۳۱۲۴۳۵۸۱۵:۳۴:۳۶ ۱۴۰۲/۴/۱۳
اینکه ما کلی فرار مالیاتی داریم، فسادهای کلان داریم و... مقصر چه کسی است بایستی برنامه جامع مبارزه با سوداگری های اقتصادی داشته باشیم و مردم را با این خبرها رنجیده خاطر نکنیم .
داریوش بیات۳۱۲۴۶۴۶۱۹:۵۸:۵۴ ۱۴۰۲/۴/۱۳
بیش از ۷۵درصد مصرف چاههای آب مخصوص کشاورزی هست . چرا باغهای کشاورزان به صورت مجانی قطره ای نمیشه . هم دولت به مشکل نمیخوره و هم به نفع کشاورز میشه . چرا آب بهای شهر تهران که آب تسویه شده و درجه یک استفاده میکنند با آب بهای دیگر شهرها که آب چاه کلر زده شده استفاده میکنند یک قیمت داره . چرا هنوز لوله های آزبست دار که سرطان زا هست تعویض نشده و مردم باید چوب بی کفایتی عده ای را با از دست دادن سلامتی بخورند .
محمود۳۱۲۴۶۴۸۲۰:۰۰:۰۱ ۱۴۰۲/۴/۱۳
سلام روستای پوده صدها چاه غیر مجاز در حال بهره برداری هست ولی سازمان اب به شکایات مالکین قنوات خسارت دیده زیر دست توجهی نمیکنه
مختار نظری۳۱۲۴۶۵۱۲۰:۰۲:۴۵ ۱۴۰۲/۴/۱۳
الان افتادید دنبال چهارتا کشاورز بدبخت، نه گندمشو میخرید نه هندوانشو ووو
علی آبادی۳۱۲۴۶۶۰۲۰:۱۳:۳۲ ۱۴۰۲/۴/۱۳
روستای علی آباد اردهال کاشان ماهیانه میلیون ها لیتر آب قنات توسط دلال به صنعت و معادن فروخته میشه هرچی پیگیری کردیم ، شکایت کرديم هیچکس رسیدگی نکرد
ناشناس۳۱۲۴۷۲۱۲۱:۲۵:۰۳ ۱۴۰۲/۴/۱۳
دوباره چه خوابی براي کشاورز بدبخت ديده ای اقای وزیر هروقت به مشکل میخورین سریع میاین سراغ کشاورز موقعی که بی درو پیکر بخاطره اینکه ازکشاورزا پول میگرفتین ومجوزه حفر چاه میدادین بایدفکر این روزا رامیکردین
ناشناس۳۱۲۴۷۲۸۲۱:۳۴:۱۲ ۱۴۰۲/۴/۱۳
با این وضعیت آبی شهرداری ها همچنان با تمام قوا در حال آبیاری چمن پارک ها با آب شرب هستند
ناشناس۳۱۲۴۷۵۲۲۱:۵۱:۵۷ ۱۴۰۲/۴/۱۳
آقای وزیر فقط حرف تحویل مردم می دهید قوچان دربحران بی آبی قرار دارد چرا همه برای خودشون چاه حفر کردند خیانت به کشور خود می کنند
روحا۳۱۲۴۷۸۰۲۲:۱۳:۰۱ ۱۴۰۲/۴/۱۳
چاه هایی در استان آذربایجان شرقی فرد بخاطر ۱۰۰۰ متر در خانه باغها زده اند که تهدیدی برای قنات های شده که هیچ اقدامی از طرف مسئولین ذیربط صورت نمی گیرد و موجب نارضایتی کشاورزان گردید است لطفا رسیدگی کنید
ناشناس۳۱۲۴۸۵۰۲۳:۰۹:۴۵ ۱۴۰۲/۴/۱۳
برداشت چندین برابر حد مجاز؟گفتن.که دردی را درمان نمی کند.در کشور ما فقط صدور مجوز همانند صدور پروانه ساختمانی توسط شهرداری. اهمیت دارد ولی نظارت وجلوگیری از تخلفات با خدا می باشد جل الخالق از این همه کار وزحمت ومدیریت سوزناک.سرمنشا تمام تخلفات عوامل ذی ریط می باشند ........؟
ناشناس۳۱۲۴۹۰۳۰۰:۱۱:۰۵ ۱۴۰۲/۴/۱۴
باید منابع آب مثل نفت ملی اعلام شود،یعنی چه هر شخص که قبلا توانسته یک مجوز حفر چاه گرفته وتلمبه زده است و درآمد هنگفت آن ثانیه به ثانیه از محل ثروت ملی به جیبش می ریزد.
ناشناس۳۱۲۵۰۳۳۰۶:۲۴:۵۱ ۱۴۰۲/۴/۱۴
فقط حرف، فقط شعار
کشاورز۳۱۲۵۰۵۲۰۶:۵۳:۳۳ ۱۴۰۲/۴/۱۴
جناب وزیر کجای کاری الان در استان همدان که با بحران جدی اب مواجه هست تمام چاه ی غیر مجاز فعال هستن چه برسه به اضافه برداشت چاه های مجاز .
حسنی۳۱۲۵۱۶۷۰۹:۱۶:۳۸ ۱۴۰۲/۴/۱۴
با سلام و احترام فراوان.بعنوان یک کشاورز با مدرک کارشناسی ارشد کشاورزی از دوستداران و علاقمندان نظام مقدس جمهوری اسلامی فارغ از مسائل سیاسی و مطالب هدفدار رسانه ای با اطلاع و با جرائت می گویم هدر رفت آب در بخش کشاورزی بسیار بالا است و مقصر عمدی موضوع نیز خود وزارت محترم نیرو می باشد از سال ۱۳۸۰ قرار بود کلیه چاههای کشاورزی به کنتور دیجیتال که تاکنون کسی توانایی دست کاری در عملکرد آن را ندارد مجهز شود.بعنوان یکی از ۱۰درصد استفاده کنندگان این کنتور با جرائت اعلام می کنم حتی امکان یک لیتر اضافه برداشت برایمان مقدور نیست. پس چرا خود وزارت محترم نیرو از نصب کنتور دیجیتال به بهانه های واهی چشم پوشی کرده و به جای آن کنتورهای حجمی که به راحتی دستکاری می شود را نصب می کند صاحبان این کنتورها به مقدار بسیار زیادتر از پروانه خود برداشت آب دارند و اندکی از در آمد آن را به عنوان جریمه به حساب امور آب واریز می کنند .
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

  1. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  2. پیشنهاد خواننده کیهان درباره‌ ‌حجاب در مترو

  3. درخواست عجیب کارشناس تلویزیون از مردم برای فرزندآوری

  4. رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود/ بسیجی ایرانی یقین دارد روزی رژیم‌صهیونیستی را از بین خواهد برد

  5. از برق تا تخم‌مرغ؛ افزایش حداقل ۴۰ درصدی نرخ سبد معیشت

  6. صحنه وحشتناک ۲ زورگیر که گوش یک مرد را می‌برند!

  7. جزئیات تازه از ترور دانشمندان هسته‌ای/ وزیر پیشین اطلاعات: نیم‌ساعت قبل از آنکه برسیم، تروریست‌ها فرار می کردند

  8. رضا رشیدپور برای مذاکره با ایلان ماسک افتخار داد!

  9. گرد و خاک عارف علیه منتقدین دولت/ سه ماه قبل کجا بودید؟

  10. کارگران ۱۰۰ دلاری/ دستمزدهایی که ناگهان پودر می شود!

  11. رقم وحشتناک ارزش دارایی‌های ملکی بانک‌های ایران

  12. خداحافظی با چادرخوابی خانواده‌های شهرستانی در اطراف بیمارستان‌ها

  13. تاریخ ابلاغ قانون حجاب مشخص شد

  14. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  15. بازی با مرگ؛ قلیان کشیدن جوان موتورسوار در اتوبان !

  16. تابعیت دوگانه جرم است؟

پربحث‌های هفته

  1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  2. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  5. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  11. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  14. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  18. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  19. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  20. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  23. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  24. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

  25. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

پربحث‌های هفته

  1. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  2. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  3. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  4. یارانه‌ها واریز شد

  5. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  6. چرا خانه دار شدن، خیال محال نیست

  7. یارانه آبان واریز نشد/زمان واریز؛ نامعلوم!

  8. خودروسازی ایران؛ از دست ایلان ماسک هم کاری ساخته نیست !

  9. همتی: معتقد به اقتصاد دستوری نیستیم

  10. توضیحات اتابک درباره افزایش قیمت خودروهای ایران خودرو و سایپا  

  11. تصمیم اخیر دولت، قیمت خودروهای ایرانی را نجومی‌تر کرد + جدول قیمت

  12. جزئیات جدید از دلیل عدم واریز یارانه آبان ماه

  13. تداوم حیات خودروسازان با پول مردم

  14. از برق تا تخم‌مرغ؛ افزایش حداقل ۴۰ درصدی نرخ سبد معیشت

  15. مقایسه تورم ایران و کشورهای جنوب خلیج فارس

  16. افزایش نرخ عوارض ۵ آزاد راه کشور از اول آذر+ نرخ جدید 

  17. قیمت‌های جدید محصولات ایران خودرو و سایپا ابلاغ شد

  18. موافقت کمیسیون تلفیق با کاهش تعرفه واردات خودرو به ۶۰درصد

  19. گرانی ۴۰ درصدی بنزین، خبر قطعی یا تشویش اذهان عمومی؟

  20. وضعیت پرداخت مفسده‌انگیز حق مأموریت ارزی، به دوران قبل از شهید رئیسی برگشت!

  21. کارمندان دولت حتما بخوانند/ میزان افزایش حقوق ۱۴۰۴ کارمندان ۳۰ درصد می‌شود؟  

  22. کارگران ۱۰۰ دلاری/ دستمزدهایی که ناگهان پودر می شود!

  23. رقم وحشتناک ارزش دارایی‌های ملکی بانک‌های ایران

  24. مهار گرانی یا گران کردن؛ دولت برای کدام برنامه دارد؟!

  25. نرخ تورم سالانه آبان ماه ۳۳.۱ درصد شد  

آخرین عناوین