توسعه اقتصادی بدون توجه به منابع آبی نشدنی است

  4020427034 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر نیرو با بیان این‌که ۷۰ درصد جمعیت کره زمین در سواحل مستقر هستند و عمده این میزان جمعیت برای تامین آب از آب دریا استفاده می‌کنند، تصریح کرد: این آب پایدار است و با روش‌های ارزان می‌توان آن را شیرین کرد تا در بخش شرب و اقتصاد قرار بگیرد، اما اگر در داخل سرزمین به دور از آب‌های آزاد به دنبال توسعه باشیم راهی به جز توجه به منابع آبی نداریم.

توسعه اقتصادی بدون توجه به منابع آبی نشدنی است

علی‌اکبر محرابیان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نگاه وزارت نیرو برای تامین آب در هر شرایطی، اظهار کرد: باید از دو جنبه به این مساله نگاه شود یک منظر برنامه‌ریزان و مدیران توسعه شهر، اقتصاد و صنعت است و منظر دیگر مربوط به مردم می‌شود.

وی اضافه کرد: از نظر مردم وزارت نیرو باید تامین آب کند، اگر فردی طبق قانون و مقررات وارد بخش صنعت و یا کشاورزی شود و یا منزلی را در اختیار داشته باشد، وزارت نیرو باید به آن خدمت برساند اما از منظر برنامه ریزان، اگر این انتظار وجود دارد که بدون قاعده و بدون توجه به منابع آب توسعه اتفاق بیفتد و انتظار داشته باشند که آب تامین شود باید بگوییم که نشدنی است.

آب قابل تولید و واردات نیست

محرابیان با بیان اینکه منابع آب کشور محدود است، گفت: اگر یک روزی در کشور یک ماده غذایی و یا یک ماده اساسی پیدا نشود می‌توان آن را تولید و یا وارد کرد اما آب نه قابل تولید و نه واردات است. آب تجدید پذیری که  عنصر حیاتی بوده، دائم در چرخه طبیعی در جریان است و در گذر زمان نیز منابع آن به دلیل شرایط اقلیمی و رشد جمعیت و رشد اقتصاد محدودتر می‌شود؛ بنابراین باید از آبی که داریم به دقت مراقبت شود و اگر توسعه‌ای اتفاق می‌افتد متناسب با منابع آبی کشور باشد.

ایران در صدر جدول جهانی ایجاد دسترسی به آب شرب شهری و روستایی

وی با اشاره به وضعیت تامین منابع آبی در کشور، اظهار کرد: ایران از نظر آبرسانی و دسترسی به آب به گواه بانک جهانی در صدر کشورهای جهانی قرار دارد. اقدامات عظیمی در حوزه آبرسانی و طرح‌های تامین آب انجام شده است و همچنان تلاش می‌کنیم طرح‌های آبرسانی کشور را هم در بخش شهری و هم در بخش روستایی با سرعت بالاتری پیش ببریم که برای هر دو آن نیز برنامه‌های را در دستور کار داریم.

وی اضافه کرد: وضعیت آبرسانی به شهرها و روستاها به طور مداوم رصد می‌شود؛ خیلی از این طرح‌ها نیازمند توسعه هستند، در برخی روستاها طرح‌های مختلفی در قالب طرح جهاد آبرسانی در حال اجراست که مجموعه این اقدامات موجب می‌شود پایداری منابع آبی در تامین آب افزایش یابد.

وزیر نیرو با بیان اینکه در نقاطی که در طول این دوسال عملیات آبرسانی انجام شد با کمترین مشکل مواجه بودیم، اظهار کرد: مهم‌ترین کار سرعت بخشی به کارهای نیمه تمام است تا شهرها و روستاها از آب پایدار برخوردار باشند.

استفاده چندجانبه از یک شبکه، عامل افت فشار آب

محرابیان با بیان این‌که با توجه به تشدید گرما میزان مصارف افزایش پیدا می‌کند، گفت: باتوجه به اینکه تعداد خطوط و شبکه محدود است در برخی از مناطق کشور مصارف خانگی و غیرخانگی از یک شبکه انجام می‌شود که از نظر قانونی کار صحیحی نیست.

وی با بیان اینکه طراحی شبکه براساس مصارف خانگی، شرب و بهداشتی تعریف شده و اگر مصرف دیگری از این شبکه صورت بگیرد طبیعتا شبکه ظرفیت ندارد و در طول مسیر شبکه افت فشار اتفاق می‌افتد، گفت: در برخی نقاط کشور با توجه به وضعیت بارش مسائلی داریم که تلاش می‌کنیم با اجرایی طرح‌های اضطراری منابع آبی را تقویت کنیم به همین دلیل در نقاط مختلف چنین پروژه‌هایی را در دستور کار داریم.

از حق‌آبه هیرمند کوتاه نمی‌آییم

وی با اشاره به وضعیت آبرسانی در منطقه سیستان گفت: مهم‌ترین مساله حق‌آبه هیرمند است که توسط کشور همسایه در طول این دو سال اقدام نشده، این مطالبه ما است و از این مطالبه قانونی عقب نمی‌کشیم ولی در عین حال طرح‌هایی را در این منطقه اجرایی می‌کنیم که در بخش شرب مردم با مشکل مواجه نشوند. امیدواریم طرح‌ها یکی پس از دیگری به بهره‌برداری برسد و بدون نگرانی آب شرب مشترکان تامین شود.

مدیریت آب از جو تا دریا

محرابیان با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای استفاده از منابع آب جوی اظهار کرد: امروزه مدیریت آب از جو تا سفره‌های زیرزمینی و تا دریا یک مدیریت یکپارچه و مستمری است در گذشته گفته می‌شود که از زمان بارش مدیریت آب صورت می‌گیرد اما امروز این ادبیات تغییر کرده است.

وی ادامه داد: کشورهای پیشرفته آب را از جو تا سفره‌های زیرزمینی مدیریت می‌کنند. در ایران نیز با استفاده از علوم و فناوری‌هایی که در کشورهای پیشرفته متداول است از ظرفیت‌های دانشمندان استفاده و تلاش می‌کنیم که این مدیریت به نحو احسن انجام شود.

وزیر نیرو با اشاره به نحوه مدیریت منابع آبی تصریح کرد: این مدیریت بخشی مربوط مدیریت منابع، پیش بینی‌ها، و بخشی مربوط به اقداماتی است که مطابق با قوانین و مقررات بین‌المللی شناخته شده در خصوص بارورسازی ابرها انجام می‌شود.

سامانه‌ای برای رصد منابع آبی

محرابیان با بیان این‌که در مدیریت منابع آب سامانه‌ای را وزارت نیرو به بهره‌برداری رساند که با استفاده از آن می‌توان اطلاعات علوم جوی را متمرکز کرد و با استفاده از اطلاعات پویا و تلفیق آن ابزار مناسبی برای مدیریت منابع آبی در اختیار داشت، گفت: این اطلاعات برای بخش وزارت نیرو، اساتید دانشگاهی و دانشمندان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۱۴۹۶۵۱۱۳:۰۷:۴۱ ۱۴۰۲/۴/۲۷
بدلیل کم آبی امکان توسعه کشاورزی و دامداری و صنعت وجود ندارد . فقط یک راه داریم : پرداختن به صنایع پتروشیمی بخاطر ارزش افزوده قابل توجه و توسعه گردشگری . و این دو نیازمند رفع مشکلات سیاسی بین المللی است
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  2. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  5. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  11. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  14. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  18. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  19. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  20. یارانه‌ها واریز شد

  21. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  22. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  23. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  24. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  25. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

پربحث‌های هفته

  1. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  2. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  3. یارانه‌ها واریز شد

  4. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  5. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  6. چرا خانه دار شدن، خیال محال نیست

  7. یارانه آبان واریز نشد/زمان واریز؛ نامعلوم!

  8. خودروسازی ایران؛ از دست ایلان ماسک هم کاری ساخته نیست !

  9. همتی: معتقد به اقتصاد دستوری نیستیم

  10. توضیحات اتابک درباره افزایش قیمت خودروهای ایران خودرو و سایپا  

  11. تصمیم اخیر دولت، قیمت خودروهای ایرانی را نجومی‌تر کرد + جدول قیمت

  12. جزئیات جدید از دلیل عدم واریز یارانه آبان ماه

  13. تداوم حیات خودروسازان با پول مردم

  14. از برق تا تخم‌مرغ؛ افزایش حداقل ۴۰ درصدی نرخ سبد معیشت

  15. مقایسه تورم ایران و کشورهای جنوب خلیج فارس

  16. افزایش نرخ عوارض ۵ آزاد راه کشور از اول آذر+ نرخ جدید 

  17. قیمت‌های جدید محصولات ایران خودرو و سایپا ابلاغ شد

  18. موافقت کمیسیون تلفیق با کاهش تعرفه واردات خودرو به ۶۰درصد

  19. گرانی ۴۰ درصدی بنزین، خبر قطعی یا تشویش اذهان عمومی؟

  20. وضعیت پرداخت مفسده‌انگیز حق مأموریت ارزی، به دوران قبل از شهید رئیسی برگشت!

  21. کارمندان دولت حتما بخوانند/ میزان افزایش حقوق ۱۴۰۴ کارمندان ۳۰ درصد می‌شود؟  

  22. مهار گرانی یا گران کردن؛ دولت برای کدام برنامه دارد؟!

  23. نرخ تورم سالانه آبان ماه ۳۳.۱ درصد شد  

  24.  یارانه نقدی ۱۴۰۴ با افزایش ۳۵درصدی ارز ترجیحی زیاد می‌شود؟

  25. زمین مسکن ملی؟!؛ آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم!

آخرین عناوین