به گزارش الف؛ بیش از یک و نیم ماه از اجرای موفقیت آمیز عملیات "طوفان الاقصی" توسط جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و وارد آمدن ضربات جدی بر پیکره رژیم صهیونیستی و متعاقبا، آغاز حملات نظامی گسترده و همه جانبه صهیونیست ها به نوار غزه می گذرد. حملاتی که تاکنون منجر به شهادترسیدنِ بیش از 15 هزار فلسطینی(که اغلب آن ها را زنان و کودکان تشکیل می دهند) و وارد آمدن خسارت های جدی به نوار غزه شدهاند(بر اساس ارزیابی ها، بیش از نیمی از ساختمان های مناطق شمالی نوار غزه، بر اثر حملات صهیونیستها دچار آسیب شده است).
در این راستا، افکار عمومی بین المللی در اقصی نقاط جهان، اعتراضات و راهپیمایی های گسترده ای را در حمایت از ملت فلسطین انجام داده و می دهند. رویدادی که مخصوصا وقوع آن در کشورهای غربی نظیر آمریکا، انگلستان، فرانسه، آلمان و ایتالیا، چشمگیر بوده است. جالب اینکه دولت های این کشورها، از جمله حامیان اصلی رژیم اشغالگر قدس در تداوم جنایاتش علیه ملت فلسطین هستند.
با این همه، وسعت و عمق جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه که به زعم بسیاری از ناظران و تحلیلگران بایستی آن را نمودی عینی از "نسل کشی" و "پاکسازی قومیتی" دانست، به قدری تکان دهنده است که شمار قابل ملاحظه ای از هنرمندان غربی نیز به اعتراض علیه جنایات صهیونیست ها دست زده اند و خواستار حمایت گسترده از ملت فلسطین شده اند.
به عنوان مثال، همزمان با تشدید حملات زمینی ارتش اسرائیل عیله نوار غزه، شماری از ستارگان مطرح سینما و تلویزیون آمریکا که در میان آن ها 55 ستاره سینمای هالیوود نیز حضور داشته اند، در نامه ای خطاب به رئیس جمهور آمریکا، خواستار توقف فوری جنگ و درگیری در نوار غزه شده اند. این اقدام ستارگان هالیوودی به قدری قابل توجه بوده که برخی ناظران و تحلیلگران عنوان کرده اند که اعلام موضع گیری این تعداد از هنرمندان آمریکایی از یک پدیده سیاسی و اجتماعی در جهان، رویدادی بیسابقه بوده است.
کما اینکه حتی در زمان جنگ های عراق و افغانستان نیز شاهد شکل گیری اجماع هایی اینچنینی در آمریکا در میان هنرمندان آمریکایی نبوده ایم.
هنرمندان سرشناسی نظیر سوزان ساراندن، کیت بلانشت، واکین فینیکس، کریستین استوارت، ماهرشا علی، اسکار ایزاک، مارک روفالو، جنینگ تاتوم، اندرو گارفیلد و جیسکا چستن هم از جمله افرادی بوده اند که نامه انتقادی که پیشتر به آن اشاره شد را خطاب به رئیس جمهور آمریکا(جو بایدن) امضا کرده اند.
جالب اینکه در بریتانیا نیز هنرمندان سینما و تلویزیون این کشور در نامه ای مشابه که به امضای بیش از 2000 چهره مطرح این کشور نیز رسیده، خواستار توقف جنایات صهیونیست ها در نوار غزه شده اند. فیلمسازان شناختهشده ای نظیر مایک لی و مایکل وینترباتم، از جمله امضای کنندگان نامه مذکور بوده اند. افرادی نظیر پیتر مولتان و استیو کوگان نیز این نامه انتقادی را امضا کرده اند. نکته قابل توجه اینکه "جیسون استاتهام" هنرپیشه شناخته شده بریتانیایی نیز در مدت اخیر در اقدامی جالب، پرچم فلسطین را روی ماشین خود نصب و اقدام به تردد می کند.
در کنار همه این ها، نکته قابل تامل اینکه هنرمندان و بازیگران شناخته شده ای نظیر مِل گیبسون و جورج کلونی نیز در موضع گیریهای شخصی خود، به صراحت به انتقاد از جنایات اسرائیل علیه نوار غزه پرداخته اند و خواستار توقف فوری درگیریها در این منطقه و کمک به انسان های بیگناه شده اند.
با این همه، از میان خِیل عظیم حامیان ملت فلسطین در میان جامعه هنرمندان غربی، شماری نیز بوده اند که به دلیل این مساله(حمایت از فلسطینی ها)، مجبور به پرداخت بهایی سنگین شده اند. مثلا سوزان ساراندن بازیگر آمریکایی برنده جایزه اسکار و یا ملیسا باررا، بازیگر شناخته شده مجموعه فیلم های جیغ، به دلیل مواضع خود در حمایت از ملت فلسطین و طرح انتقاد از صهیونیستها، با قطع همکاری از سوی شرکت های هالیوودی رو به رو شده اند.
به طور خاص ملیسا باررا که از پروژه فیلم "جیغ" کنار گذاشته شده تاکید کرده که قطعا سکوت، گزینه وی در مواجهه با جنایات اسرائیل در نوار غزه نخواهد بود. او به تازگی اسرائیل را به نسل کشی و پاکسازی قومیتی متهم کرده است. در این راستا، شرکتی که مدیریت برنامه های سوزان ساراندن را برعهده دارد نیز در موضع گیری تاکید کرده که به دلیل حضور و سخنرانی وی در یک تجمع حمایت از ملت فلسطین در آمریکا، به همکاری خود با وی خاتمه داده است.
نکته جالب اینکه "مها دخیل" از مدیران یک شرکت هالیوودی نیز به تازگی به دلیل موضع گیریهای خود در حمایت از مردم غزه، از سِمت خود اخراج شده است. مساله ای که با واکنش تند "تام کروز"، هنرپیشه شناختهشده هالیوودی رو به رو شده است و او به حمایت از مها دخیل پرداخته است. در این راستا، نشریه "ورایتی" در گزارشی به این نکته اشاره کرده که جریان قابل توجهی از تقابل با آن دسته از هنرمندان و فعالان هالیوودی که به نوعی به حمایت از مردم فلسطین در بحبوحه جنگ غزه می پردازند، شکل گرفته است. موضوعی که از چالشی قابل توجه در سینمای هالیوود و سازوکارهای سازمانی آن خبر می دهد.
در این میان، نکته قابل تامل این است که برخورد با اغلب هنرمندان و مدیرانی که در سینمای هالیوود به حمایت از ملت فلسطین پرداخته اند، با این توجیه صورت گرفته که این افراد "یهودی ستیز" هستند. این تاکتیک کهنه صهیونیست ها و لابیهای حامی آن ها است که منتقدان خود را یهودی ستیز خطاب می کنند و بر همین اساس، برخورد با آن ها را نیز مشروعیت بخشی می کنند.
تاکتیکی که رژیم اشغالگر قدس در بیش از هفت دهه اخیر که از حیات و تشکیل رژیم جعلی اش می گذرد، به صورت مداوم از آن استفاده کرده است. در این راستا، فردی نظیر مل گیبسون هنرمند شناخته شده هالیوودی، زمانی با ساخت فیلم "مصائب مسیح"، انتقادات جدی را از سوی لابی صهیونیستی از خود برانگیخت و این مساله موجب شد تا وی به مدت یک دهه از صحنه فعالیت های هنری در هالیوود کنار گذاشته شود.
اکنون در رابطه با مها دخیل، ملیسا باررا و سوزان سارندن نیز سناریوی مشترکی از سوی لابیهای صهیونیستی در پیش گرفته شده و در تمامی موارد، برخورد با آن ها مستند به ادعای پوشالی یهودیستیز بودنِ آن ها شده است. این در حالی است که نقد و انتقاد اصلی آن ها متمرکز بر خونخوار بودن ایدئولوژی صهیونیسم و نه یهودیت است. در این رابطه، باید از دولت های غربی پرسید که چرا ادعاهای دور و دراز آن ها در زمینه حمایت از آزادی بیان، وقتی به رژیم اشغالگر قدس و دفاع از مردم مظلوم فلسطین می رسد، فراموش می شود و با قهریترین شیوه های ممکن با حامیان فلسطین برخورد می شود؟ آیا این خود یک رسوایی بزرگ برای جهان غرب نیست؟