به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

گروه اقتصادی الف،   4021222015 ۴۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

 پیشرفت پروژه های نهضت ملی مسکن علی رغم گذشت بیش از نیمی از عمر دولت، به شدت کند است. برخی کارشناسان مسکن معتقدند از آنجایی که الگوی ساخت بیش از ۸۵ درصد پروژه های این طرح بلندمرتبه‌سازی است، برای سرعت بخشی به روند ساخت مسکن دولت باید سراغ واگذاری زمین به مردم و مردمی سازی مسکن به صورت افقی برود.

به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

یکی از موضوعاتی که در طول دو سال گذشته ذیل اجرای طرح نهضت ملی مسکن بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است،  الگوی ساخت بلندمرتبه سازی و تک‌طبقه‌سازی است. موافقان و مخالفان هر یک از این دو شیوه ساخت مسکن استدلال‌هایی را برای نظر خود بیان می‌کنند؛ اما به نظر می‌رسد استدلال موافقان افقی سازی هم با واقعیت فرهنگ و زیست کشور ما نزدیک‌تر است و هم از نظر اقتصادی در مقایسه با بلند مرتبه سازی به‌صرفه‌تر است. 

براساس آمار و شواهد موجود حوزه مسکن طی ۸ سال دولت روحانی تقریبا رها شده بود و بی‌توجهی به این حوزه به بالاترین حد خود رسید. به طوری که باعث شد یک انباشت تقاضا در این حوزه شکل بگیرد. دولت سیزدهم با ارائه طرح نهضت ملی مسکن و وعده ساخت 4 میلیون واحد مسکونی سعی داشت و دارد بخشی از این عقب ماندگی را جبران کند. 

به گفته دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی و دبیرکارگروه نهضت ملی مسکن، از تعداد 4 میلیون مسکن وعده داده شده، یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد در زمین‌های دولتی به شکل اجاره ۹۹ ساله، ۸۰۰ هزار واحد مسکونی در روستاها، ۸۰۰ هزار واحد مسکونی به‌ شکل خودمالکی و ۶۰۰ هزار واحد در بافت فرسوده احداث می‌شود.

چرا آمار پیشرفت واحدهای نهضت ملی مسکن شفاف نیست؟

در حال حاضر طبق آمارهای وزارت راه و شهرسازی، عملیات ساخت ۲ میلیون و ۲۴۴ هزار واحد مسکونی آغاز شده است، اما نکته مهم در ارائه این آمار آن است که مشخص نیست این میزان واحد در حال ساخت در چه مرحله‌ای قرار دارند.

هرچند هادی عباسی اصل معاون مسکن و ساختمان وزیر راه اخیرا اعلام کرد که نزدیک به ۶۴۴ هزار واحد مسکونی با پیشرفت ۳۰ درصدی ساخت مواجه هستند، اما به نظر می‌رسد کندی سرعت ساخت این واحدها و عدم توفیق دولت در پیشرفت مورد نظر باعث شده آمارها نیز به صورت شفاف بیان نشوند.

یکی از راه‌حل‌هایی که می‌تواند به کمک دولت بیاید تا عقب ماندگی کشور در حوزه مسکن را به سرعت جبران کند، مردمی سازی ساخت مسکن و ساخت واحدهای تک طبقه ویلایی توسط خود مردم است. به گفته کارشناسان، افقی سازی به واسطه اینکه پیچیدگی‌های موجود در بلندمرتبه سازی را ندارد سرعت ساخت مسکن را به مراتب بالاتر می‌برد.

این در حالی است که در بلندمرتبه سازی چالش‌هایی همچون هزینه بیشتر و تکنولوژی پیچیده‌تر برای مقاوم سازی واحدها و همچنین وابستگی افراد به یکدیگر به دلیل طبقاتی بودن واحدها و توانایی متفاوت افراد برای تکمیل آورده، سرعت ساخت را کند می‌کند.

کمبود زمین مانع غیر واقعی ساخت واحدهای ویلایی

با وجود مزایای مادی و معنوی افقی سازی، مخالفان آن همواره کمبود زمین را به عنوان یکی از موانع اجرای این شیوه بیان می‌کنند .

مخالفت این افراد برای کمبود زمین در حالی است که به گفته حمیدرضا آرامی، دبیر کارگروه عمران و شهرسازی مرکز تحقیقات مجلس، بررسی نواحی شهری و روستایی کشور و پهنه بندی آنها، نشان می‌دهد، درصد کمی از کشور، به سکونتگاه بدل شده است و از ۱۶۵ میلیون هکتار وسعت کشور تنها یک میلیون هکتار سهم اراضی شهری و روستایی است.

علاوه بر این به گفته این کارشناس شهرسازی، تحقیقات نظام سکونت‌گاهی کشور، حاکی از آن است که این میزان از اختصاص زمین‌های مسکونی، تنها بخش کوچکی از اراضی مستعد بارگذاری جمعیتی است. 

این به معنای آن است که اگر تمامی زمین‌های کشاورزی، جنگلی، کوهستانی، کویری و ... که امکان بارگذاری جمعیت در آن‌ها وجود ندارد را کنار بگذاریم، باز هم بخش زیادی از سرزمین ایران امکان شهرسازی و اسکان جمعیت را دارد.

علاوه بر کمبود زمین، افزایش هزینه تامین زیرساخت برای افقی سازی از دیگر مواردی است که مخالفان این شیوه بر روی آن تاکید دارند، در حالی که مدافعان می گویند در مقایسه با هزینه‌هایی که بلندمرتبه سازی بر کشور و مردم تحمیل می‌کند، هزینه زیرساخت کمتر نیز هست.

هزینه تامین زیرساخت افقی سازی کمتر از هزینه‌های پنهان بلندمرتبه سازی

به گفته برخی کارشناسان بلندمرتبه سازی باعث آسیب‌های فراوان اجتماعی می‌شود که هزینه‌های آن‌ها در بلندمرتبه سازی پنهان است و عموما در محاسبات موافقان آن دیده نمی‌شود. در حالی که با در نظر گرفتن هزینه‌های پنهان بلند مرتبه سازی که در نهایت نیز مردم باید آن‌ها را بپردازند، افقی سازی بسیار به صرفه‌تر است.

از طرف دیگر برای توسعه افقی شهرها و ساخت خانه‌های ویلایی هزینه زیرساخت را می‌توان از طریق ارزش افزوده‌ای که بر روی زمین‌های اطراف ایجاد می‌شود، تامین کرد. در همین خصوص بهزاد عمران‌زاده رئیس اندیشکده شهر اسلامی می‌گوید که اگر همین کنار تهران کلنگ بزنید فردا قیمت آن چندین برابر می‌شود، هزینه توسعه شهری را می‌توان از طریق واحدهای تجاری که در آنجا تعریف می‌شود و فروش زمین به سازندگان تامین کرد.

منتقدان رویه متعارف ساخت معتقدند مسکن در حال حاضر بخش زیادی از درآمد مردم صرف تامین مسکن می‌شود و اگر با همین دست فرمان کار نهضت ملی مسکن پیش برود و به بهانه کمبود زمین منتظر بلندمرتبه سازی انبوه‌سازان شد، این طرح نیز به سرنوشت طرح‌های پیشین حوزه مسکن دچار خواهد شد. چرا که همان طور که گفته شد بلندمرتبه سازی به دلیل پیچیدگی ساخت دیرتر از واحدهای ویلایی آماده می‌شود و به واسطه تورم هزینه‌های آن نیز در طول زمان افزایش می‌یابد.

با توجه به شرایط اقتصادی فعلی نیز مردم توان افزایش چندباره آورده خود را ندارند به همین خاطر واحدها به دلیل گران شدن ساخت و عدم تامین مالی توسط مردم در نیمه راه رها می‌شوند. بنابراین کارشناسان موافق افقی سازی معتقدند باید دولت هرچه سریع‌تر زمین در اختیار مردم قرار دهد تا مردم خود شروع به ساخت مسکن کنند و در این چرخه معیوب گرفتار نشوند.

 

دیدگاه کاربران

علی۳۴۱۹۳۷۱۱۰:۱۶:۳۴ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
در برخی استانها تامین زمین برای ساخت مسکن کمی مشکل میباشد مثلا استانهای شمالی کشور که استانهای با محوریت کشاورزی و دارای زمین های مرغوب میباشند اما در بسیاری از استانهای مرکزی این مشکل وجود ندارد لذا با تعریف شهرهای جدید میشود در استانهای مرکزی کشور این مشکل را برطرف کرد البته زیر ساختهای آن باید دیده شود
ناشناس۳۴۱۹۶۵۷۱۲:۱۸:۴۸ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
کلا وقتی در مقاله می گوید: دولت سیزدهم با ارائه طرح نهضت ملی مسکن و وعده ساخت 4 میلیون واحد مسکونی سعی داشت، دیگه نمی دانم چقدر قابل اطمینان است، زیرا بنده در شهریور سال 99 برای مسکن ملی پردیس پذیرفته شدم و تا کنون مبلغ 356 میلیون تومان هم پرداختم، البته آقایان 500 میلیون خواسته اند ولی سال 99 یعنی 3 سال پیش قرار بود آورده من 150 میلیون باشدهمین که توانستم تقریبا 60 درصد کل درآمد این سه سال را پس انداز کنم با این وضعیت هنر کرده ام!
ناشناس۳۴۲۰۰۹۲۱۵:۰۹:۰۶ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
عباس اخوندی وزیر اشرافی مسکن دولت روحانی در ساخت مسکن ترک فعل کرد.
ناشناس۳۴۲۱۳۶۵۲۳:۵۱:۵۶ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
دستگاههای نظارتی کجا تشریف داشتند؟ ترک فعل او در مقام وزیر از بی حجابی آسیب کمتری داشته؟
ناشناس۳۴۲۲۳۱۰۱۷:۰۹:۴۸ ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
مجلس فعلي كه بايد نطارت ميكرد خواب بود؟
ناشناس۳۴۱۹۶۹۵۱۲:۳۲:۲۸ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
اصلا زمین واگذار شود به مردم... سوال : هزینه آماده سازی ، خدمات روبنایی و زیربنایی ، ساخت اموزشی، درمانی ، ورزشی، مسجد، آسفالت ، تصفیه فاضلاب و.... چقدر هزینه دارد و محل تامین کجاست ؟
ناشناس۳۴۲۱۷۶۸۰۹:۲۶:۴۵ ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
مشکلاتی چون تامین آب و برق برای چنین منطقه‌ای وجود دارد، دقت نمی کنید که با خشکسالی و مشکل تامین آب برای همین شهرهایی که داشتیم طرف هستیم. اما مهم‌ترین مسئله‌ای که شما آن‌را در نظر نمی‌گیرید این است که بار مالی دارد و اعتباری وجود ندارد.
ناشناس۳۴۱۹۴۲۷۱۰:۳۸:۳۲ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
همه اش سرکاری است و وعده های دولت پوچ و توخالی است. تمام
ناشناس۳۴۱۹۶۷۶۱۲:۲۵:۳۲ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
بله دقیقا برای اینکه بفهمید سر کاری هست کافیه است به این امر توجه کنید که برای افتتاح تنها 8 کیلومتر و یک لاین رفت بزرگراه قزوین رشت منتظر هستند رئیس جمهور بیاد افتتاح کنه انتظار دارید نهضت ملی مسکن به سرانجامی برسه.
ناشناس۳۴۱۹۷۴۰۱۲:۴۸:۲۳ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
شما نگران نباش همه آن ساخته می شود
ناشناس۳۴۱۹۷۹۱۱۳:۰۷:۲۷ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
خواهیم دید
ناشناس۳۴۲۰۱۰۱۱۵:۱۰:۳۰ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
روحانی چرا هیچکدام از وعده های انتخاباتی خود را عملی نکرد ؟!
ناشناس۳۴۲۱۳۷۰۲۳:۵۴:۲۵ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
اگر او نکرد، این چرا نمیکند؟ آیا هر دو و همه مثل هم نیستند با ظواهر متفاوت؟
ناشناس۳۴۲۲۳۱۲۱۷:۱۱:۳۲ ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
ما ميگيم ريسي وروحاني هردو سروته يك كرباسن.
ناشناس۳۴۲۱۲۸۸۲۲:۵۹:۴۷ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
قطعا ساخته خواهدشد ولی کی و کی؟
ناشناس۳۴۲۱۳۸۲۲۳:۵۸:۴۷ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
جالب است که سایبریها به چند کامنت جواب میدهند و بقیه را رها میکنند. زیرا حجم انتقادها و اعتراضها در کامنتها به قدری زیاد است که نمیتوانند پاسخی بدهند!
ناشناس۳۴۲۲۴۱۷۲۰:۱۵:۳۲ ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
خطاب به شما که سایبری نیستی!!! فقط بدان ما رو هوا مانند شما حرف نمی زنیم بلکه هم از لحاط اقتصادی مانند نظر پایین تر، ارز و سال 97 و هم از لحاظ زمانی مانند این حرف می زنیم که آخرش ساخته می شود !!
ناشناس۳۴۱۹۴۲۸۱۰:۳۸:۴۲ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
چرا آمار پیشرفت واحدهای نهضت ملی مسکن شفاف نیست؟ مگه چیزی شفافه که این دومیش باشه
ناشناس۳۴۱۹۴۳۰۱۰:۳۹:۲۶ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
به کدام وعده عمل شده؟
ناشناس۳۴۱۹۴۵۲۱۰:۴۹:۲۵ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
باز هم سیاستی اشتباه و فاجعه بار. ساخت مسکن ارزان در اطرف شهر های بزرگ که باعث میشه مردم از روستا ها و شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ مهاجرت کنن و انواع مشکلات و نیازهای بدون پاسخ رو بوجود بیارن. آلودگی هوا، ترافیک، بی آبی، بیکاری و...
ناشناس۳۴۱۹۶۷۵۱۲:۲۵:۱۹ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
توقعی غیر از این دارید؟
ناشناس۳۴۱۹۴۷۱۱۰:۵۶:۰۲ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
همانگونه كه به امارهاي دولت احمدي نژاد اعتمادي نبود در اين دولت هم به امارهايشان اعتمادي نيست .
ناشناس۳۴۲۰۰۷۹۱۵:۰۶:۱۷ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
در دولت احمدی نژاد 4 میلیون مسکن مهر ساخته شد دولت روحانی چرا 8 سال ساخت مسکن را متوقف کرد و باعث نجومی شدن قیمت خانه و افزایش شدید اجاره بهاء شد ؟!
ناشناس۳۴۲۱۰۲۳۲۰:۵۰:۳۸ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
۲ دو میلیون مسکن بود که تا به حال هم ساخت بعضی ها تموم نشده
ناشناس۳۴۱۹۴۸۹۱۱:۰۳:۰۰ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
دولت که خانه نمی سازد بلکه دولت ساز وکار درست می کند برای آنان که می خواهند خانه بسازند در ضمن مشکل اصلی گرانی خانه در ایران به خاطر دلالی بازی هست که آزاد هست به خصوص از سال 97 به خلق ارز 4200 باعث ایجاد نرخ دلار 14 هزار تومانی که دو برابر نرخ واقعی خودش بود و قیمت مسکن هم دوبرابر نرخ واقعی خودش شد
ناشناس۳۴۱۹۶۲۰۱۲:۰۴:۵۵ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
چطور دولت حسن باید خانه می ساخت؟!
ناشناس۳۴۱۹۸۸۹۱۳:۳۸:۳۴ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
آنها دنبال ساختن نبودن و سد هم می کردن و فرق دارد با دولتی که سد نکند
ناشناس۳۴۲۲۳۱۷۱۷:۲۰:۰۷ ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
يعني در دولت روحاني هر كس ميخواست خانه بسازه شهرداري مانعش ميشد كه نسازد؟
ناشناس۳۴۲۱۱۱۵۲۱:۲۳:۳۷ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
دولت روحانی 8 سال با برجام بی فرجام فرصت سوزی کرد و هیچ کار مثبتی نکرد.
ناشناس۳۴۲۱۲۵۳۲۲:۳۹:۰۱ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
100 سال بعد : چرا دولت روحانی ...!!
ناشناس۳۴۲۲۳۱۴۱۷:۱۳:۵۵ ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
دولت ريسي ٢.٥ساله اومده وكشور رو معطل پيمان شانگهاي نگه داشته ودراين مدت كم دلار ٢.٥برابر وگوشت ومرغ و دارو تا ١٠برابر افزايش داشتن
ناشناس۳۴۱۹۵۶۸۱۱:۳۵:۴۸ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
با شیوه ساخت و ساز موجود و پیشنهاد این مقاله هیچ گاه مشکل مسکن ایران حل نمی شود. مسکن یک کالای سرمایه ای است که باید حرفه ای ساخته شود. متوسط عمر ساختمانها در خارج از کشور بالای 100 سال است اما در ایران. عمر مفید شهرک اکتابان 300 سال است. اگر مردمی سازی بدون حرفه ای سازی صورت گیرد این روند ادامه خواهد داشت
علی۳۴۱۹۵۷۳۱۱:۳۸:۱۰ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
خودتون میگین، وعده ی ساخت چهار میلیون مسکن در 4 سال. البته این وعده ها بسیار داده شده و بیشتر جنبه ی تبلیغاتی داشته و کاربرد دیگری هم ندارد. در ادبیات ما هم به این قبیل وعده ها، وعده سر خرمن می گویند. این وعده ها بسیارند، مثل مهریه عروس که کی داده و کی گرفته. و در آخر نویسنده محترم که عمر دولت در حال اتمام بوده و ایشان هنوز دولت قبل را مقصر می داند.
ناشناس۳۴۱۹۶۵۴۱۲:۱۸:۰۲ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
تو تهران پر از خانه خالی نوساز هست. کجا میخوای بسازی دیگه جای پارک هست؟ الان پیاده رو ها هم پر شده از خودرو
ناشناس۳۴۱۹۷۹۸۱۳:۰۸:۳۲ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
داستان شناسایی خانه های خالی به کجا کشید؟؟
زینب۳۴۱۹۹۷۶۱۴:۱۳:۲۷ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
سال ۱۴۰۰ مسکن ملی پرند ثبت نام کردیم هنوز تامین زمین نکردن حتی تکمیل پرونده هم نکردن حسابم باز نکردن هربار شرکت عمران پرند پیگیر شدیم میگن اول باید تامین زمین بشه بعد تشکیل پرونده بدیم سوال اینجاست ۳ سال شد چرا هنوز تامین زمین نکردن ؟؟پس کی میخوان مسکن ملی بسازن ما مردم بدبخت مستاجر زیر بار گرونی مسکن مستاجرلح شدیم بدادمون برسین مسولان کجا خوابیدین ؟؟
ناشناس۳۴۲۰۰۲۳۱۴:۳۷:۴۵ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
این دولت در هیچ زمینه ای موفق نبوده متاسفانه. الان تو روستا هم قیمت گوشت هفته ای تعیین میشه .
ناشناس۳۴۲۰۰۳۸۱۴:۴۱:۳۱ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
دولت زحمات زیادی کشیده و باید از این دولت و رییس جمهور محبوب متخصص زحمتکش قدردانی فراوان بشود.
ناشناس۳۴۲۲۱۰۹۱۳:۲۶:۲۴ ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
متخصص رو خوب اومدی...
ناشناس۳۴۲۰۲۴۱۱۵:۵۸:۳۱ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
احداث خانه درمجاورت روستاها وایجاد امکانات شهریوخدماتی وویلایوخانه حیاطدار راه گشاست وحتیالامکان باید مردم را باسیاست گذاری از زندگی درشهر های بزرگ وپر جمعیت دور کرد راهکار ا. قیمت بنزین را بشرطی ثابت نگهدارید که صاحبوسیله نقلیه ماشین خود را در خارج شهر وپارکینگهای خارج شهر پارک کندودررمان سفرومسافرت ماشین خودرا بگیرد برود مسافرت وبغیراز وسیله نقلیه عمومی واظطراری ماشینوشهر رااز ماشین پاک کنید
خوارزمی۳۴۲۰۷۲۲۱۸:۴۷:۲۷ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
سلام سه سال است که درطرح ملی مسکن ثبت نام کردیم فرم ج هم سبز است هیچ امکاناتی ازدولت برای مسکن نگرفتیم الان هم مستأجریم ،تاکی باید منتظرباشیم ؟تاازشرمستأجری وکرایه خانه های زیاد رهایی یابیم ماهنوز حساب هم باز نکردیم عده ای پول هم واریز کردن ،،امیدوارم به همین ماه مبارک که هرچه سریعترآرزوی صاحبخانه شدن برایمان برآورده شود
سید۳۴۲۱۲۹۳۲۳:۰۳:۴۷ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
گناهی بالاتر از اینکه امید کسی را نا امید کنی نیست!!! چرا خبر حمایت از خانواده میدید و در تلوزیون در بوق و کرنا می کنید و وقتی یه اداره کل شهرسازی تهران مراجعه می کنی هیچ جوابی نمی گیری یا می گویند ماهم خبری نداریم یه حرفی رو دولتی ها زدند و ما کارمندا رو اینجا به جون مردم انداختند اخه مردم چه گناهی کردند بابا جان خودتان قانون واگذاری زمین رایگان به 4فرزندی ها مصوب کردید
سالار۳۴۲۱۴۴۸۰۱:۲۶:۴۲ ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
این کارشناسان بفرمایند هزینه های اجتماعی مستتر در عمودی سازی چیه تا ما هم بفهمیم . آخه الان تو فراهم کردن زیرساخت محدود برای عمودی سازی و بلند مرتبه سازی موندید ؟ قیمت مسکن بیداد می کنه ، درامد مردم ناکافیه ، تورم افسارگسیخته است ، محیط زیست ازبین رفته ، مثلا کدوم هزینه اجتماعی و بلا وجود داره که همین الان سر مردم نیومده ؟ داستان شما مصداق این ضرب المثله که یکی می مرد ز درد بی نوایی یکی می گفت خانم زردک می خواهی ؟ بعدش هم زمین مال کیه که در اختیار یک عده محدود بذارید مال مردم و نسل های اینده است از بس هر جا رو به اسم فلان و بهمان واگذار کردید. توسعه یک جانبه و بدون در نظر گرفتن جوانب امر هست که هزینه های اجتماعی و اقتصادی و زیست محیطی زیانبار دارد نه عمودی سازی
کاظم۳۴۲۱۴۸۱۰۲:۳۵:۳۶ ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
تنها راه ساخت مسکن فقط زمین بدن خود مردم بسازند هر کسی مال خود بسازد بعد نگاه کنید ظرف یک سال چهار میلیون مسکن ساخته میشود خیلی اسان هست دولت فقط خدمات بده پولش بگیره
پناهی۳۴۲۲۱۲۵۱۳:۴۱:۱۱ ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
دولت ،مسکن بسازد؟
ناشناس۳۴۲۲۴۶۶۲۱:۴۸:۲۱ ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
حالا که دولت محترم زمین رایگان می دهد که مردم خودشان بسازد پس لا اقل زمینهای لم یزرع و بی آبی را هم که عده ای خریده اند وسند مالکیت دارند را هم تغییر کاربری از کشاورزی به مسکونی بدهند تا مردم یک خانه حیاط دار به خودشان ببینند و نفسی بکشند .
محمود۳۴۲۲۶۱۳۰۴:۳۲:۰۴ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
سلام مجریان محترم مسکن ملی ، لطفا زمین‌های قابل کشاورزی را با انباشت گچ و سیمان تخریب نکنید از زمین‌هایی که قابل کشت نیستند و در کشور ما هم این نوع زمین ها فراوان هست استفاده کنید . مانند شهرجدید بینالود که زمین هایش بعلت بادخیز بودن بدرد مسکن سازی می‌خورد و با وجود باد زیاد همیشه تمیز از هرگونه آلودگی خواهد بود و بعلت خنک بودن منطقه از مصرف برق برای خنک کردن هم جلوگیری می‌شود و مناطق مختلفی در نزدیکی شهرستان های بزرگ استان‌ها وجود دارد که برای کشاورزی مناسب نیستند لطفا از آنها استفاده کنید اما با آوردن امکانات و زیرساخت های مورد نیاز یک شهرستان اقدام تا موجب سکونت مردم شود اگر زیرساخت های مورد نیاز و مهم مانند ، بیمارستان ، مدرسه ، نانوایی ، حمل و نقل، ادارات مهم و موردنیاز و بازارهای مختلف ، قبل تحویل مسکن ها ساخته شوند ، تقاضای مردم برای خرید این مسکن ها بیشتر خواهد شد . لطفا با تحقیق و مدیریت صحیح اقدام کنید نه مانند مسکن ملی دوران احمدی نژاد که فقط مثل قارچ سبز شدند اما متقاضی ندارن چون زیرساخت های مورد نیاز مردم موجود نیست .
علب۳۴۲۲۷۱۷۱۰:۰۳:۰۳ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
زیرساختهای جاده ای و حمل و نقل و بهداشتی و رفاهی فرهنگی برای همین جمعیت هم نیست
ناشناس۳۴۲۲۸۶۸۱۳:۱۶:۴۰ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
مشکل اینجاست که نه دولت برای مسکن پولی کنار گذاشته و نه مردم پولی دارند در بیابان خدا بدون آب و برق هم کاری نمیشه کرد
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  2. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  3. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  4. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  5. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  6. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  7. ژاله علو درگذشت

  8. هیچ قدرتی در زمین، دریا و هوا یارای غلبه بر سپاه را ندارد

  9. سرلشکر سلامی: هیچ قدرتی در عالم، یارای غلبه بر سپاه را ندارد

  10. تندروها از دولت انتقاد نمی‌کنند، انتقام می‌گیرند

  11. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  12. خشم سلطنت طلبان از مقایسه فرح پهلوی و اسماء اسد در بی بی سی فارسی به روایت رسانه اصولگرا/ موج فحاشی به راه افتاده است

  13. گزافه گویی نتانیاهو درباره ایران

  14. تازه‌ترين تأملات نظامي

  15. عارف: مچ گیری هنر نیست/ حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم

  16. هشدار عباس عبدی: پزشکیان آخرین فرصت است/ مقاومت مقابل رفع فیلترینگ و اصرار بر اجرای مصوبه حجاب چیزی جز نقض پیمان است؟

  17. وکالتی نمی‌جنگیم، مستقیم می زنیم؛ آیا ایران به تنهایی از پس کار خود برمی‌آید؟

  18. افشای اسرار پیجرها ؛ مواد منفجره دقیقا کجا جاسازی شده بود؟ | مأمور موساد: ۱۰ سال آن‌ها را غیرفعال نگه داشتیم

پربحث‌های هفته

  1. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  2. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  5. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  6. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  7. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  8. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  9. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  10. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  11. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  12. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  13. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  14. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  15. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  16. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  17. امان از این یاغی!..

  18. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  20. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  21. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  22. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  23.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  24. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  25. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

آخرین عناوین