توجیه سرکوب دانشجویان از سوی کاخ سفید: حضور پلیس بر اساس تصمیم دانشگاه‌ها است

  4030211026 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

سخنگوی کاخ سفید در پی انتقادها به حضور پلیس آمریکا در دانشگاه‌ها و بازداشت دانشجویان حامی فلسطین و مخالف اسرائیل، مدعی شد: تصمیم برای حضور پلیس به عهده خود دانشگاه‌ها است.

توجیه سرکوب دانشجویان از سوی کاخ سفید: حضور پلیس بر اساس تصمیم دانشگاه‌ها است

به گزارش خبرنگار ایرنا، کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: مدیریت دانشگاهها اختیار تصمیم گیری در مورد نحوه اجرای قانون را دارند.

او بدون اشاره به بازداشت بیش از هزار دانشجوی حامی فلسطین در دو هفته اخیر مدعی شد: ما همچنان می گوییم که همه آمریکایی ها حق اعتراض مسالمت آمیز را دارند و در همین حال ما با هر لفاظی ضد یهودی مخالفیم. دانشگاه ها و موسسات تصمیم گیری خود را دارند.

پیش از این، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا مدعی شده بود: ما قطعا به حق اعتراضات مسالمت آمیز احترام می گذاریم. اما "ما زبان یهودستیزی که اخیراً شنیده‌ایم را کاملاً محکوم می‌کنیم و قطعاً تمام سخنان نفرت‌انگیز و تهدیدهای خشونت‌آمیز را محکوم می‌کنیم."

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا به این شبکه مدعی شد: ما قطعا به حق اعتراضات مسالمت آمیز احترام می گذاریم.

اما، او افزود، "ما زبان یهودستیزی که اخیراً شنیده‌ایم را کاملاً محکوم می‌کنیم و قطعاً تمام سخنان نفرت‌انگیز و تهدیدهای خشونت‌آمیز را محکوم می‌کنیم."

وزیر خارجه دولت بایدن گفت: «در کشور ما، این یکی از ویژگی‌های بارز دموکراسی است که شهروندان می‌توانند دیدگاه‌ها، نگرانی‌ها و خشم خود را در هر زمانی که بخواهند ابراز کنند و به باور من این تجلی قدرت کشور و قدرت دموکراسی است.»

بلینکن در عین حال از اینکه در این تجمعات، دانشجویان به جنبش حماس اعتراض نکرده اند، به آنان انتقاد کرد و گفت که در این اعتراض ها «آن چنان در مورد حماس سکوت شده است که گویی حتی بخشی از ماجرا نیست.»

وزیر خارجه آمریکا همچنین در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان آمریکا پس از سفر سه روزه به چین در پاسخ به سوالی درباره تظاهرات حامی فلسطین که در روزهای اخیر در دانشگاه‌های آمریکا مدعی دفاع از حق اعتراض آمریکایی‌ها شد و گفت که مواردی وجود داشته است که عبارات واضحی از یهودستیزی وجود داشته است، اما «اعتراضات فی نفسه یهودستیزانه نیستند».

بلینکن گفت: «آنچه که ما نیز می‌بینیم، مردم، جوانان، افراد از طبقات مختلف است که بسیار پرشور هستند و احساسات بسیار قوی درباره (درگیری) دارند.»

او همچنین بر اهمیت چنین بیانی در دموکراسی ها تاکید کرد. او گفت: «در کشور، جامعه و دموکراسی ما، اظهار نظر در مورد آن، هم مناسب است و هم محافظت می‌شود».

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز درباره این اعتراض ها و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چطور می توانید متهم به استانداردهای دوگانه نشوید، درحالی که حکومت ایران را به خاطر سرکوب معترضان مسالمت آمیز محکوم می کنید اما به اظهارات متحد نزدیک خود یعنی اسرائیل که خواسته است تظاهرات مسالمت‌آمیز در آمریکا سرکوب شود را محکوم نمی کنید؟ گفت: اینگونه نیست که در آمریکا کسی حق انتقاد از اسرائیل را نداشته باشد. همه بر اساس قانون حق اظهار نظر دارند. اما باید توجه شود که اظهار نظر با زبان توهین آمیز همراه نشود.

پاتل در عین حال برای توجیه سرکوب دانشجویان گفت که فرمانداران در ایالت های مختلف قوانین مخصوص خود را وضع می کنند اما ما در این تجمعات شاهد اظهارات نفرت انگیز علیه یهودیان بوده ایم.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: «من همچنین باید بگویم که هیچ شباهت اخلاقی میان آنچه ایران انجام می دهد با آنچه یک رهبر خارجی در مورد اتفاقات در یک کشور دیگر می افتد اظهار نظر می کند وجود ندارد. حکومت ایران یکی از بزرگترین سوء استفاده کنندگان و عاملان نقض حقوق بشر در دهه های گذشته است. از همه سخنگویان این دولت که در مورد موضوعات سیاست خارجی صحبت می کنند در مورد موضوعاتی که در سایر نقاط جهان اتفاق می افتد سوال می شود.»

دانشجویان در ۱۷ آوریل پس از شهادت مینوچه نعمت شفیق رئیس دانشگاه کلمبیا در مقابل کنگره، اردوگاهی (چادرهایی) را در محوطه این دانشگاه کلمبیا برپا کردند. رئیس دانشگاه کلمبیا، بیش از همتایانش در هاروارد و پن در طول شهادت‌های مشابه قبلی، با قانون‌گذارانی که از اعتراضات دانشجویی انتقاد می‌کردند، همسو بوده است.

در ۱۸ آوریل، شفیق از اداره پلیس نیویورک خواست تا چادرهای دانشجویان را جمع کند.از آن زمان، چادرهای همبستگی و تحصن‌ها در دانشگاه های سراسر آمریکا برپا شده است. تظاهرات دانشجویی علیه جنگ غزه بیش از شش ماه است که در سراسر آمریکا در حال برگزاری است اما این تظاهرات با حوادث هفته گذشته شدت گرفت.

استفاده از خشونت و ابزارهای پلیسی برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعاهای آن کشور در باره اصل آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی می سازد.

 

اینگونه سرکوبهای خشونت آمیز در امتداد سیاست حمایت علنی از کشتارها و جنایات جنگی اسرائیل به شمار می رود و موجب تشویق آن رژیم به ادامه تنش آفرینی، جنگ افروزی و نسل کشی خواهد شد.

این تجمعات اعتراضی همچنین نشانه خشم و نگرانی فزاینده وجدان‌های بیدار در آمریکا، از جمله جامعه مسلمانان آن کشور، و نیز نگرانی های روزافزون جامعه جهانی نسبت به استمرار و تقویت حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی و گسترده دولت و کنگره آمریکا از جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین و نادیده گرفتن حقوق بشر و بین الملل است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۴۷۲۶۱۹۱۱:۳۸:۲۹ ۱۴۰۳/۲/۱۱
نکته قابل توجه این هست که بازیگران و سلبریتی های آمریکایی واکنشی نسبت به این برخورد خشونت آمیز و اخراج ها ندارند شاید دلیل ش اینه که اونا می دانند در باره موضوعی که با امنیت کشورشان مرتبط هست نیاید اظهار نظر کنند و کشورشان رو تا مرز تجزیه نبرند و جوانهای کشور رو به جون هم نندازن درکی که متاسفانه سلبریتی های پول پرست و عشق گرین کارت ما ندارند
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. شهادت رییس جمهور در حادثه بالگرد/ پیام‌های تسلیت شخصیت‌ها در پی شهادت رئیسی

  2. لحظۀ پیداشدن لاشه بالگرد توسط تیم پهپادی

  3. خوشحالی مجری شبکه ۱۴ اسرائیل از خبر شهادت رئیس جمهور ایران

  4. محل تدفین شهید آیت‌الله رئیسی مشخص شد/ اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور و همراهانش

  5. عملکرد سیاه آمریکا در تحریم ها از نگاه ظریف/ توضیحاتی درباره انتخابات ریاست جمهوری/ آرامش در بازار ارز

  6. سخت، اما گذرا...

  7. شناسایی هویت شهدای سانحه بالگرد رئیس‌جمهور/ تایید سوختگی پیکرها/ آیت‌الله آل‌هاشم یک‌ساعت پس از حادثه زنده بوده است

  8. رهبر انقلاب: ایران خدمتگذار صمیمی، مخلص و باارزشی را از دست داد/ اینجانب پنج روز عزای عمومی اعلام می‌کنم

  9. شهدای خلبان حادثه بالگرد رئیس‌جمهور

  10. زندگی‌نامه رئیس‌جمهور شهید سید ابراهیم رئیسی

  11. جزئیات درگیری خونین پلیس با اشرار و اراذل در نارمک

  12. بازتاب های گسترده بین المللی در پی شهادت رئیس جمهور کشورمان

  13. صفحه تلخی در کتاب انقلاب اسلامی ورق خورد

  14. کارنامه خدمات شهیدان حسین امیرعبداللهیان و سید محمدعلی آل‌هاشم

  15. جلسه فوق العاده هیأت دولت به ریاست مخبر آغاز شد

  16. واکنش ظریف به شهادت رئیس جمهور

  17. پیام تسلیت دکتر احمد توکلی در پی شهادت آیت الله رئیسی

پربحث‌های هفته

  1. دفاع از جمهوریت یا دفاع از الیگارشی؟

  2. مقاومت بی‌مبنای طلافروشان در مقابل شفافیت/ دولت عدول نکند، مردم هم حمایت می‌کنند

  3. حالا زمان مذاکره است

  4. امضای مردم گیلان پای طومار حمایت از طرح نور

  5. محل بالگرد رئیس جمهور پیدا شد/ شهادت رئیس جمهور به همراه همراهانشان

  6. نظرات برگزیده مخاطبان الف: نقش شورای نگهبان در کاهش مشارکت مردم چیست؟/ زندانی‌شدن زیباکلام به ضرر نظام تمام شد

  7. نوش‌دارو بعد از مرگ سهراب!

  8. حمله رسانه اصولگرا به رائفی‌پور/ انتقاد شریعتمداری از نمایندگان موافق تعطیلی شنبه‌ها

  9. فرش‌های سعدآباد کجاست؟

  10. محکومیت ساداتی‌نژاد به حبس/ روایت خاندوزی از کاهش تورم/ شانس قالیباف برای ریاست مجلس دوازدهم چقدر است؟

  11. شهادت رییس جمهور در حادثه بالگرد/ پیام‌های تسلیت شخصیت‌ها در پی شهادت رئیسی

  12. ماجرای سفر عبدالحمید به ترکیه چیست؟

  13. حاج‌علی‌اکبری: گلایه‌ای از مجلس برای تصویب تعطیلی «شنبه‌ها» داریم

  14. واکنش وزیر کشور به برخورد خشن برخی ماموران / نظر واعظی درباره نقاط ضعف و قوت دولت رئیسی

  15. مأمور خاطی بازداشت شد

  16. تعطیل کردن شنبه از یک مجلس انقلابی بعید بود/ اکثر مردم ارتباط اقتصادی با خارج ندارند

  17. آیا واقعاً آزادسازی قیمت‌ها تنها راه است؟

  18. چراغ سبز دولت به ارز آزاد؟!

  19. لحظۀ پیداشدن لاشه بالگرد توسط تیم پهپادی

  20. پاسخ حماس به توهم صهیونیست ها

  21. پلیس این ۵ گروه را طبق لایحه حجاب باید بازداشت کند

  22. تعطیلی روز شنبه مانعی ندارد

  23. اژه‌ای: توطئه دشمن در حوزه حجاب به جایی نمی‌رسد

  24. رئیس جمهور: باید گره های ذهنی در رابطه با تشکیل خانواده و افزایش جمعیت باز شود

  25. تحریم‌های جدید استرالیا علیه ایران

آخرین عناوین