ابطال ۸ مجوز دولت آمریکا برای غول چینی

  4030413103

دولت بایدن هشت مجوزی که به برخی شرکت‌ها اجازه می‌داد به شرکت تجهیزات مخابراتی چینی هواوی، کالا صادر کنند را امسال لغو کرده است.

ابطال ۸ مجوز دولت آمریکا برای غول چینی

به گزارش ایسنا، وزارت بازرگانی آمریکا که بر سیاست صادرات آمریکا نظارت می‌کند، در ماه مه اعلام کرد برخی مجوزها را لغو کرده است اما به نام یا تعداد تامین‌کنندگانی که مجوز صادرات آنها باطل شده است، اشاره‌ای نکرد. رویترز در آن زمان گزارش کرد مجوزهای کوالکام و اینتل در میان مجوزهای لغو شده، بوده است.

این وزارتخانه در سندی که در پاسخ به درخواست مایکل مک کول، نماینده جمهوریخواه کنگره تهیه کرده بود، اعلام کرد از ابتدای سال ۲۰۲۴، وزارت بازرگانی هشت مجوز صادرات مربوط به هواوی را باطل کرده است.

طبق این سند، تائید مجوز صادرات به هواوی شامل تجهیزات ورزشی و مبلمان اداری و قطعات فناوری پایین برای محصولات مصرفی انبوه مانند تاچ پد و حسگرهای تاچ پد برای تبلت‌ها بود که به صورت گسترده در چین از سوی منابع چینی و خارجی موجود است.

این جزئیات، اقداماتی که دولت بایدن برای مقابله با هواوی انجام داده است را بارز می‌کند. این شرکت با وجود اقدامات واشنگتن برای فلج کردن فعالیتش با استناد بر نگرانی‌های امنیتی ملی، روند رو به بهبودی را آغاز کرده است. هواوی منکر آن شده که تهدیدی برای امنیت ملی آمریکاست.

این اقدامات در بحبوحه فشار جمهوریخواهان تندرو در کنگره برای تضعیف هواوی صورت گرفته است. با وجود محدودیت‌های صادراتی آمریکا، این غول فناوری چینی موفق شد در اوت سال گذشته، از تلفن هوشمندی رونمایی کند که مجهز به یک تراشه پیشرفته ساخت شرکت چینی SMIC بود.

طبق آمار شرکت تحقیقاتی کانترپوینت، این گوشی به رشد ۶۴ درصدی فروش گوشی هواوی در شش هفته نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به سال قبل کمک کرد. کسب و کار قطعات خودروی هوشمند هم به رشد هواوی کمک کرده و این شرکت در سال ۲۰۲۳، سریع‌ترین رشد درآمد را در سال ۲۰۲۳ داشت.

هواوی در سال ۲۰۱۹، در بحبوحه این بیم که ممکن است از شهروندان آمریکایی جاسوسی کند، در لیست محدودیت‌های تجاری قرار گرفت. قرار گرفتن در این لیست به معنای آن است که تامین کنندگان آمریکایی برای فروش به هواوی، باید مجوز ویژه‌ای از دولت آمریکا دریافت کنند. اما تامین کنندگان هواوی به لطف سیاست دولت ترامپ، مجوزهایی به ارزش میلیاردها دلار برای فروش کالا و فناوری به هواوی دریافت کردند.

بر اساس گزارش رویترز، در سند وزارت بازرگانی آمریکا آمده است که از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳، این آژانس، از بین درخواست‌هایی به ارزش ۸۸۰ میلیارد دلار برای دریافت اجازه صادرات به نهادهای تحت محدودیت تجاری در چین، مجوزهایی به ارزش ۳۳۵ میلیارد دلار را صادر کرد. از این مجوزها، مجوزهایی به ارزش ۲۲۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ صادر شد که نخستین سال حضور بایدن در قدرت بود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. چرا اسد رفت؟!

  2. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  3. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  4. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  5. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  6. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  7. «کیا» جان روحت شاد !

  8. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  9. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  10. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  11. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  12. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  13. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  14. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. بزک کردن تروریست ها !

  17. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  18. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  19. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  20. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  21. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  22. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  23. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  24. راه پرپیچ و خم بنزینی به کجا ختم می‌شود؟

  25. چرا درباره تحریر‌الشام باید نگران بود؟

آخرین عناوین